Hem » Work & Travel » Australien » Jobba i Australien

 • Australia 15
 • Australia 18
 • Australia 9
 • Australia 1
 • Australia Whitsundays
 • Australia 2

Jobba i Australien

Innan din avresa ska du känna dig fri att höra av dig till oss angående vad som helst. Alla dina frågor ska vi försöka besvara. Du kommer du att få en handbok strax efter att du har bokat dig. I denna finns massor med nyttig information och du kommer få tips och råd på hur du lättast går tillväga för att lyckas som arbetssökande i Australien. Här får du också hjälp med hur du bäst utformat ditt CV och personliga brev inför ditt jobbsökande.

Två veckor innan avresa, kommer du att få tillgång till en hemsida, så kallad ”Members Lounge”, som du uppdaterar med CV, personligt brev, arbetslivserfarenheter och andra uppgifter som kan vara bra att nämna. Denna sida är till för att underlätta jobbprocessen när du kommer ner till Sydney. Den ger dig ett försprång, då din profil blir tillgänglig för arbetsgivare i Australien redan innan avresa.

Vår arbetsförmedling på plats i Sydney är exklusivt för våra resenärer och tjänsten går inte att få om man inte reser med oss. 
Mitt i Sydney har ett kontor med ett stort nätverk över hela landet. Sydney är staden där vi kan erbjuda flest jobb, men vi hjälper er självklart att hitta jobb i andra städer, orter och områden runt om i Australien, särskilt längst östkusten. Viktigt att nämna är att om man vill bege sig till en särskild stad för att leva och jobba, bör man först kontakta kontoret för att kolla över möjligheten till att jobba just där.

MånadsStatistik från vår arbetsförmedling

Vi redovisar varje månad statistik om hur arbetsläget ser ut nere i Australien. Vi har längst och bäst erfarenhet av detta och vet vad som krävs för att du ska få jobb. Fråga oss om jobb i Australien så hjälper vi dig!
Här kan du läsa mer om jobbstatisiken för förra månaden

 

 

VÄL FRAMME I SYDNEY

När du anländer i Sydney, blir du hämtad på Sydneys flygplats och transporterade till vandrarhemmet som är förbokat för fyra nätter. Följande fyra dagar består av härliga dagar. Informationsmötet hålls på kontoret och innehåller nyttig information, ni får era bankkort och SIM-kort, skriver in er på arbetsförmedlingen och sen påbörjar kontoret och våra duktiga jobbkonsulter arbetet med att finna dig ett jobb. När du skriver in dig på arbetsförmedlingen kan du skriva in eventuella kvalifikationer och även om du har några särskilda önskemål. Erfarenhet är såklart alltid bra att ha, då det kan underlätta i jobbförmedlingen men vi förmedlar också jobb som inte kräver någon tidigare erfarenhet eller utbildning. Man bör vara flexibel och aktiv, när man letar jobb gäller det att ta egna initiativ. Du lär dig snart att årstider, väder och skollov påverkar tillgången på arbete. Det är väldigt viktigt att vara flexibel och beredd på att förflytta dig till de områden där det finns jobb, även om det innebär att du måste ändra på dina ursprungliga resplaner. Vi rekommenderar att du börjar söka jobb med detsamma när du kommer ner för att sen med en lite bättre ekonomi/budget ha möjligheten att resa runt i landet och göra allt det du vill göra. Du kan alltid vända dig till vårt servicekontor i Sydney om du har frågor kring arbete. De får ofta förfrågningar av australiensiska arbetsgivare efter tillfälliga anställda. Deras adresser hittar du uppsatta på anslagstavlan i på kontoret i Sydney. Var du än befinner dig i Australien kan du alltid kontakta kontoret för aktuell information om lediga jobb där du befinner dig. På vårt informationsmöte i Sydney får du utförliga uppgifter om vilka möjligheter som finns och hur du skall gå tillväga när du söker jobb. Vi ger nu även jobberbjudande direkt till din mobil via sms. Detta innebär att du kan ta emot ett erbjudande om jobbtillfälle när du befinner dig på stranden. Det handlar om alla typer av jobb, kort- som långvariga.

Work & Travel Company i Sydney har hjälpt tusentals resenärer att hitta ett arbete. Vi arbetar med många små och stora arbetsgivare i hela Australien. Tyngdpunkten ligger på att arbeta i Sydney med omnejd, men de har även kontakt med orter längs kusten från Melbourne till Cairns.

Work & Travel Company har längst erfarenhet av detta och fördelarna för dig som reser med oss och därmed är medlem i vår arbetsförmedling är många:

 • Du får hjälp med att hitta jobb hos vår arbetsförmedling i Australien. Observera att det är du själv som ansvarar för jobbsökningen.
 • Du har tillgång till Work & Travel Companys arbetsförmedling under hela din vistelse i Australien.
 • Vår arbetsförmedling har stenkoll på arbetsmarknaden just när du kommer ner. Genom vårt stora nätverk med arbetsgivare har vi också ett stort utbud av olika jobb och tjänster.
 • Vår arbetsförmedling i Sydney gör sitt yttersta för att du ska kunna få jobb och tjäna en slant för att upptäcka alla häftiga aktiviteter som Australien har att erbjuda.
 • Du kommer få personlig rådgivning.
 • Vår arbetsförmedling är experter på att hjälpa backpackers precis som du och har många år av erfarenhet.
 • Du kommer att få ett mail från Work & Travel Company i Sydney ca 1-2 veckor före avresan med tillgång till ett medlemskap i members lounge, som uppdateras kontinuerligt. Där kan du hitta ditt australiensiska mobilnummer, lista över lediga jobb och evenemang.
 • Du har fri tillgång till internet på huvudkontoret i Sydney.

Alla arbetsgivare vi arbetar med är kontrollerade att vara seriösa och du kan räkna med att få din lön. I december och januari kan det dröja något längre än vanligt att finna ett jobb, då detta är en period då jobben är mer eftertraktade, till exempel av studerande australiensare som har lov. Men vi samarbetar till exempel med Luna Park i Sydney, vilka förser bland annat våra resenärer med 100-150 jobb över jul och nyår. Luna Park är en nöjespark där man kan jobba som karusellvakt, servicepersonal och mycket annat. I november startar rekryteringen för dessa platser.

Hör nedan kan ni se en uppskattad översikt på vad man kan tjäna i Australien:

Factory or Labour work   AUD 18-22 / Hour

Hospitality work             AUD 19-25 / Hour

Office work                    AUD 19-25 / Hour

Fruit picking work           AUD 15-19 / Hour or contract rates

Resort work                   AUD 15-23 / Hour


Ett par saker att tänka på när man kollar på lönerna är:

-       Att kontorsjobb är oftast bara tillgängligt för de resenärerna med väldigt bra engelska.

-       Vissa jobb har förmåner. Till exempel om man jobbar på ett hostel, kan man få bra priser på boende.

-       Farm jobb inkluderar boende och mat.

-       När man jobbar inom serviceyrken kan man få tillbaka en del av kostnaden man lagt på svarta byxor och skor, och RSA (Responsible Service of Alcohol- kurs).

 

SKATT

Du kommer att betala skatt när du arbetar. Alla som arbetar har ett TFN, Tax File Number, som vår personal på plats i Sydney hjälper dig med att ordna med när du ankommer. Om du uppnår de krav som krävs, kan det finnas en chans att du får en del av skatten tillbaka. Men som sagt, du måste uppfylla vissa krav. Det kommer du få information om under orienteringen i Sydney.

 

 

Exempel av jobb som Work & Travel arbetsförmedling kan erbjuda

Hotell/Restaurang

Har du erfarenhet som servitör/servitris, bartender, hjälpreda i köket, kock eller disk? Då skulle du kunna servera en cafe latté på ett café i Sydney eller kanske hälla upp en pint Victoria Bitter i Melbourne. Work & Travel Company hittar jobb vid restauranger, barer, hotell, tillställningar och konferenser över hela Australien!

Fruktplockning

Vill du uppleva det riktiga Australien? Varje år produceras massor med frukt och grönsaker i Australien: tomater, vindruvor, bananer, apelsiner – alldeles för många sorter för att räkna upp och alldeles för mycket för att australiensarna själva ska hinna skörda. Vårt kontor i Sydney har direktkontakt med fruktodlare i Queensland, New South Wales och Victoria och vår arbetsförmedling vet var de olika säsongsjobben och farmerna finns runt om i Australien. Detta kan vara ett bra sätt att träffa nya människor och uppleva den riktiga Australiensiska outbacken.

Kontor

Work & Travel Company hjälper sekreterare, datakunniga, receptionister mfl. att få jobb. Om du är osäker på dina kunskaper och snabbhet kan du testa dina kunskaper i Word och Excel på kontoret i Sydney.

Lager/bygg/fabrik

Om du är en duktig arbetare eller om du bara vill ha ett hårt fysikiskt jobb för ett tag så hjälper vi dig, erfarna som oerfarna till ett antal arbetsförmedlare, byggare, flyttfirmor (flyttare) fabriker och landskaps/trädgårdsarbetare.

Redovisning/Bank

Om du har erfarenhet inom redovisning kan du med hjälp av Work & Travel Company söka jobb inom området. Kontoret i Sydney hjälper även dig som har erfarenhet av Bank och rådgivning.

Evenemang

Tänk på att i samband med större events så finns ofta ett behov av tillfällig personal. Det kan också innebära att det är svårare att hitta boende eftersom många samlas kring dessa events. Evenemang som ibland förekommer är bla. : Australien Open, Melbourne, Foster´s Australian Grand Prix, Melbourne, Australien Innovation Festival, Melbourne, Lexmark Indy 300, Surfers Paradise. Det kommer alltid nya evenemang varje år så håll dina öron och ögon öppna!

Luna Park

Vill du jobba på den välkända nöjesparken Luna Park i Sydney?
Vårt kontor i Australien har skrivit kontrakt med den välkända nöjesparken Luna Park i Sydney. På så sätt kan vi erbjuda upp till 150 tjänster på populära Luna Park nöjespark i Sydney Harbor.

Jobben inkluderar allt från bartender, sälja biljetter, sköta åkattraktioner, alla typer av jobb på restauranger, städning, osv. Work & Travel resenärer har förtur till dessa jobb och allt sköts genom vårt kontor i Sydney. Jobben är tillgängliga under sommarsäsongen i Australien dvs december och januari.

Något helt annat...

Naturligtvis finns det också många andra jobb. Allt från frisör till byggnadsarbetare, från telefonförsäljare till servitris – allt är möjligt om man har de rätta kunskaperna.

 

Hur hittar jag arbete?

Efterfrågan på lantbruksarbete, särkilt vid skördetiden, är stor. Därav är chansen också stor att få jobb inom det. Även andra tidsbegränsade jobb finns det gott om och du hittar dem genom speciella arbetsförmedlingar som WTCs arbetsförmedling, andra resenärer eller uppsatta på anslagstavlor på vandrarhem.

Egna initiativ

När man letar jobb gäller det att ta egna initiativ. Du lär dig snart att årstider, väder och skollov påverkar tillgången på arbete. Var beredd på att förflytta dig till de områden där det finns jobb, även om det innebär att du måste ändra på dina ursprungliga resplaner. Du bör inte vara allt för kräsen utan visa att du kan vara flexibel. Ibland efterfrågas referenser så ta med dig rekommendationsbrev och ett utförligt CV översatt till engelska

Informationssystem

Du kan alltid vända dig till vårt servicekontor i Sydney om du har frågor kring arbete. De får ofta förfrågningar av australiensiska arbetsgivare efter tillfälliga anställda. Deras adresser hittar du uppsatta på anslagstavlan i på kontoret i Sydney. Var du än befinner dig i Australien kan du kontakta kontoret för aktuell information om lediga jobb som skulle passa dig.

På vårt informationsmöte i Sydney får du utförliga uppgifter om vilka möjligheter som finns och hur du skall gå tillväga när du söker jobb.

Vi erbjuder nu även jobberbjudande direkt till din mobil via sms. Detta innebär att du kan ta emot ett erbjudande om jobbtillfälle när du befinner dig på stranden.

 

Priser

Jag har några frågor

Boka Här!

Aktiviteter Australien

 • Fun Week
 • Cowboyskola Australien
 • Dykkurs
 • Greyhound
 • Kiwi Experience
 • Surfskola Australien

10 snabba

Varför välja att åka med GoXplore till Australien?

 • Vi är Nordens största specialist på att kombinera resande med jobb runtom i världen
 • Spara tid till din resa, vi sköter allt krångligt!
 • Vi är certifierade "Aussie specialists"
 • Vi står för tryggheten om något skulle inträffa!
 • Åker du ensam? Vi har gruppavgångar
 • Transport från flygplatsen
 • Medlemskap i GoXplores arbetsförmedling med eget kontor i Sydney
 • Uppföljning under bokningsprocess för att kolla så att allt är ok inför avresa
 • Vi har 10 års erfarenhet av resor till Australien
 • Alla på kontoret har varit i Australien!

Logo Aussie Specialist

Det har vari helt underbart!!! Tack för att ni har den här organisationen som gör det lite lättare o säkrare att resa ut i världen!

Emma Bejeryd

Priser Boka

Call Back

Vill du att någon på GoXplore kontaktar dig? Vi återkommer till dig inom 24 timmar, endast under vardagar. Fyll i formuläret nedan så hörs vi snart!

Beställ nyhetsbrev

Informationsmöten

Vill du ha mer info, passa på att träffa oss!

Alla Informationsmöten

Logo Work & Travel Company

Logo Work & Travel Insurance

Logo Svenska resebyråföreningen

Logo Kammarkollegiet