Au pair i USA - Reseberättelse

Aupair i USA

Väckarklockan ringer och jag hör en massa barnlek, min första tanke är vad gör jag här? Det var så det kändes första dagen jag vaknade upp hos min nya familj utanför Washington D.C i USA. Det är en stor kulturskillnad på Sverige och USA. Att flytta in till en helt främmande familj som du ska vara anställd hos samtidigt som du ska vara en del av familjen är en stor omställning som man inte kan föreställa sig hur det är innan man provat på det. Men att flytta till USA är det bästa beslutet jag tagit och mina två år i USA är oförglömliga.  Jag kom till en liten familj och jag tog hand om deras lilla flicka som var 4,5år när jag kom dit våren 2009. En helt underbar liten tjej med väldigt mycket energi, glädje, humor och så var hon väldigt smart för sin ålder. Föräldrarna var karriärsmänniskor vilket betydde att dem lämnade huset tidigt på morgonen och de kom hem relativt sent på kvällen. Jag var hos samma familj under mina två år i USA. Dagarna såg väldigt olika ut då flickan under min första tid inte gick i skolan, så blev det mycket lek under dagarna eller så åkte vi bland annat till biblioteket för att läsa. Sedan hade hon en hel del aktiviteter som balett, simning och matlagningskurser som jag tog henne på. Vi gjorde även mycket utflykter till olika museum, zoo och så blev det en del playdates med andra barn. På de otroligt varma somrarna (ca 30-35 grader varje dag) blev det att vi spenderade mycket tid vid poolen som låg 3 minuter från huset med bil, helt underbara dagar med mycket bus och lek. När hon började skolan förändrades mitt schema, då blev det mest att jag körde henne till och från skolan och till olika aktiviteter, mycket mer än så hann vi inte med. När jag var ledig under dagarna passade jag på att gå i skolan då man måste läsa 6 credits per år som är ett krav för att få visum att åka till USA som aupair. Jag läste på ett community collage och valde roliga kurser, bland annat MMA (mixed martial arts), sånglektioner, teckning och spanska. Även att gå i skolan i ett annat land är ju också stor skillnad från Sverige men jag tycker att det var väldigt kul att få prova på det med.

Jag var alltid ledig på helgerna så dem spenderades med mina vänner. Vi åkte till stora köpcentrum och shoppade, vi gick ofta på bio eller var ute och åt på restaurang. Jag lärde känna en hel del svenskar och de är idag mina närmsta vänner här hemma i Sverige.

Det bästa med USA förutom att jag fått en extra familj och nya vänner är alla resor jag fick följa med på med familjen. Vi åkte bland annat till Boston, Miami, Chicago, NYC, Bermuda och på två kryssningar till Karibien. Varje för- och sensommar hyrde de olika strandhus i Outer Banks, North Carolina med släkt och vänner. Det var alltid kul att vara där och umgås med strandhäng på dagarna, stora middagar på kvällarna och vi hade tv-spels turneringar med både vuxna och barn som gav allt.

Min bästa kompis hälsade på mig i tre veckor våren 2010 och då tog jag mina två veckors semester det året och vi gjorde en fantastisk resa till Las Vegas, Los Angeles och Hawaii. Min familj var även och hälsade på och det var jättekul att få visa dem hur jag bodde och levde mitt amerikanska liv.

Jag var och hälsade på min värdfamilj hösten 2012, det var så kul att träffa dem igen och det kändes faktiskt som jag aldrig åkt därifrån. Det som var annorlunda var att de fått en till dotter. Jag hoppas på att jag kommer kunna hälsa på dem snart igen!

 

Detta blev publicerat tisdag 01 juli 2014 kl 11:17

Hem » Nyheter » Au pair i USA - Reseberättelse

Selma P beställde vårt Volontär Ghana program för 35h sedan. Är det något för dig också??!