Login Tävla och vinn en resa till Australien

7 dagar i Kapstaden

Vill du spendera 7 dagar i Kapstaden tillsammans med andra resenärer för att uppleva allt denna fantastiska stad har att erbjuda har du kommit rätt, läs vidare och inspireras att resa till en av världens vackraste städer.

Läs mer

Kapstaden

Vill du testa på att vara turist i härliga och unika Kapstaden och se Robben Island, Table Mountain, Lions Head och mycket mer?
Kapstaden är känt för sin kultur, vänliga människor, dramatiska berg & kritvita stränder. På vår rundtur får du ta del av de vackra vyerna, den magiska utsikten över staden samtidigt som du upplever några av de bästa platserna Kapstaden har att erbjuda. Du lär dig hitta i stan för att på egen hand utforska vidare om du vill.

Denna rundtur är perfekt för dig som varit på något av våra volontärprogram i Afrika och vill avsluta din resa i en storstad med mycket sevärdheter och häftiga upplevelser.
Alternativt så har du en veckas semester och vill uppleva Kapstaden på ett enkelt och smidigt sätt.

Detta är inte en gruppresa, det är en individuell upplevelse i Kapstaden där du bor på vandrarhem med många andra unga människor från hela världen samtidigt som du får uppleva hur det är att vara turist i denna fantastiska stad tillsammans med andra resenärer. Se vad vackra Kapstaden har att erbjuda och ta del av de upplevelser som ingår.

Boendet är på Kapstadens nyaste vandrarhem 91 Loop. Att bo på 91 Loop ger dig garanterat tillfälle att möta människor från hela världen som precis som du vill uppleva vad " The Mother City" har att erbjuda.



Inkluderat i priset:


91 Loop

Ditt boende är mitt i hjärtat av Kapstaden mellan Long Street och Bree Street känt som Kapstadens coolaste område fullt med barer, restauranger och caféer.

Vandrarhemmet 91 Loop erbjuder boende i Kapstadens centrum och ligger bara en kort promenad från Long Street och Green Market Square. Detta trendiga vandrarhem har en 24-timmars reception, en restaurang, en bar och en innergård med utemöbler.

Vandrarhemmet har en modern och minimalistisk design och erbjuder boende i privata rum med eget badrum, i sovsalar eller i unikt kapselboende med luftkonditionering. Du får tillgång till extra långa sängar, läslampor, eluttag och låsbar förvaring. Sängkläder och handdukar ingår.

Den trendiga Honey Badger Bar & Restaurant i bistrostil ligger på bottenvåningen och serverar enklare, säsongsbetonade rätter tillagade på lokala och färska råvaror.
På 91 Loop får du gratis WiFi med fiberuppkoppling i alla utrymmen. Det anordnas social events flera gånger i veckan där du kommer känna dig varmt välkommen.

Vandrarhemmet ligger 10 minuters promenad från Company's Garden och 20 km från Kapstadens internationella flygplats.

Cape Point Tour

Rundturen startar på morgonen med en härlig promenad längs kullerstensgatorna och färgglada hus i Bo-Kaap . Du åker sedan vidare genom exklusiva områden i Clifton och Camps Bay. Här får du göra ett kort fotostopp så att du kan bära med dig fina minnen hem. Därefter fortsätter turen på Victoria Drive, genom Hout Bay och längs den natursköna Chapmans Peak Drive.

Du kommer att komma till Cape of Good Hope, där du kommer att få en 40 minuters vandring från Sydvästra Afrika, Cape of Good Hope till Cape Point Light House. Därefter tar du dig vidare till vackra och magiska Boulder Beach till Penguin Colony där du kan se pingviner på nära håll. Du kommer att få en traditionell Cape lunch med fish`n chips i den gamla Kalk Bay Harper där det lokala fiskesamfundet går tillbaka i många generationer. När alla är mätta och nöjda går turen vidare till Shark Spotter som getts till Muizenbergs lokala surfare för att titta efter The Great White Sharks. Du kommer att sedan att bli mött av den frodiga Constantia-dalen som är en av den mest upplevelserika vingården i området, här får du också ett avkopplande slut på dagen! För en extra kostnad får du vinprovning och lär dig om jordbrukshistoria runt om i Kapstaden.


Lions Head en 3 timmars vandring

Av alla vandringar i Kapstaden bör denna vandring vara den mest populära! Lions Head ligger mellan Table Mountain och Signal Hill. Det ger dig 360 graders utsikt över hela staden, Table Bay och Atlantic Beach. Det beror på säsongen när dagen börjar, om vädret är bra kommer du att vandra så att du kan njuta av solnedgången och nattljuset från Kapstaden. På toppen av berget kan du också njuta av ett glas vin eller en kall öl, på egen bekostnad. Nedstigning för berget sker med ficklampa om det börjar bli mörkt. Om du inte är i Sydafrika på deras sommar och vädret inte är bra för en kvällstur, är det fortfarande mycket vackert dagtid.

Upplevelserna utöver de som ligger i vårt paket är helt och hållet dina och du styr själv över vad du vill uppleva. Vi vet i alla fall att du kommer att få minnen för livet från denna del av världen.







 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Saker att göra i Kapstaden

GoXplores personal har många gånger besökt denna fantastiska stad och kommer här med sina egna tips på vad du kan hitta på, tveka inte att fråga oss om du vill veta mera om något i denna region av Sydafrika. Man tröttnar aldrig på Kapstaden, det finns alltid nya saker att se & uppleva.

Ta sig runt
Uber Taxi är oslagbart enkelt, säkert & billigt. Se till att du har ett lokalt SIM-kort & du har transport varsomhelst och närsomhelst.
My City Buss är också enkelt, bussarna stannar överallt och du kan hoppa av och på som du vill för en billig peng.

Äta
Restaurangerna & cafeérna i Kapstaden är många och för oss skandinaver otroligt billiga. Ta dig tid att testa på olika lokala restauranger med afrikansk mat som du inte kan få här hemma.

Natur
Det finns en jättefin botanisk trädgård med många vandringsleder längst med foten av Table Mountain. Se till att packa ryggsäcken med vatten och matsäck och bege dig till en del av Kapstaden som ger dig fina vyer ner mot havet och upp mot berget. Dagsturer som tar dig till olika distrikt är också rekommenderat. Det finns så mycket att se.
Att ta sig till beachen är oslagbart och ett "must do". Det finns massor med stränder, den ena finare än den andra och du kommer säkert att hitta din favoritstrand.

Ridning
Längs den 8 kilometer långa stranden Noordhoek ligger hästgårdarna på rad. Stranden ligger nedanför den vackra vägsträckan Chapmans Peak och är känd för sin breda, platta sandstrand och sitt turkosa vatten. Stranden är ingen direkt badstrand och är ofta folktom, vilket gör den perfekt för turer med en fyrfota vän. Att från hästryggen njuta av den nästintill evighetslånga stranden och lyssna på de atlantiska vågorna är njutbart meditativt.

Kitesurf
Under det sydafrikanska sommarhalvåret blåser den beryktade sydöst vinden "The Cape Doctor" ihärdigt och så gott som dagligen vilket gör det optimalt för vindburna aktiviteter. Norr om staden sträcker sig en flera mil lång kuststräcka där luften fylls med drakar så fort vinden blåser. Här ligger otaliga kite-surfskolor som erbjuder lektioner till allt från nybörjare till mer erfarna surfare. De flesta skolor är baserade i Bloubergstrand. Välj en som är IKO-certifierad, det vill säga godkänd av den internationella kite-surf organisationen.

Mountain Bike
Single Tracks för Mountainbikes omfamnar Kapstadsregionen, det finns något för alla, oavsett om du är nybörjare eller erfaren cyklist.

Hajdyk & Valsafari
Vad sägs om att kombinera strandpromenaden med valsafari? Varje höst kommer valar till bukten utanför den lilla kustorten Hermanus för att kalva och tack vare det djupa vattnet nära land ser man ofta de vackra, lekfulla djuren från fast mark. Vill man komma närmare bjässarna anordnas båtutflykter av flera olika företag och för den som känner sig riktigt äventyrlig finns även kajakturer. Valsäsongen sträcker sig från augusti till november, då det finns nästintill garanti på att få se val.

Hermanus ligger cirka två timmar sydöst om Kapstaden. I närheten ligger även Gansbaai, ett annat litet kustsamhälle som är känt för en mer skrämmande typ av havsjätte – vithajen.
Härifrån utgår de flesta hajdyken för den som är sugen på att komma öga mot öga med flerdubbla sylvassa tandrader.

Skärmflygning
Att insupa Kapstaden från luften är om möjligt ännu mer majestätiskt än att göra det med fötterna på jorden. Med de ständigt blåsande vindarna är Kapstaden ett idealiskt ställe för skärmflygning. Det vanligaste är att utgå från Signal Hill eller Lions Head för att sedan sväva ljudlöst över staden och beundra utsikten ur ett fågelperspektiv.

The Old Bisquit Mill
Det som en gång var en gammal kexfabrik är idag ett kreativt litet kvartér i stadsdelen Woodstock där små designbutiker, verkstäder och restauranger samsas i de vackra tegelbyggnaderna. Vid The Old Biscuit Mill hålls The Neighbourgoods Market varje lördag, en marknad då kläder, smycken, konst, väskor och inredning från ett hundratal lokala designers blandas med matstånd med allt från småodlares grönsaker till nybakat bröd och mat från flera av stadens mest hajpade kockar.

False Bay
På andra sidan Kaphalvön, sydöst om Kapstaden, ligger False Bay där en lång kuststräcka med bohemiska små byar avlöser varandra. Ta en surflektion på stranden i Muizenberg via vårt Surf Camp eller köp en glass och titta på när andra försöker fånga sin första våg, kika in i butikerna längs huvudgatan i konstnärliga Kalk Bay och ät lunch på stimmiga och mysiga Café Olympia. Ta en siesta tillsammans med åsne-pingvinerna på Boulders Beach strax söder om Simons Town och fånga eftermiddagssolen längs Chapmans Peak när du styr
bilen tillbaka mot Kapstaden.

Llandudno
Stränderna i och omkring Kapstaden är många. Alla har sin charm. Gemensamt har de den vita sanden, det iskalla vattnet och de vackra vyerna. En av de otvivelaktigt vackraste är Llandudno. Några kilometer söder om Camps Bay, längs Victoria Road, slingrar sig vägen ner till den 200 meter långa vita sandstranden som är inramad av stora, runda granitklippor, grönska och några av Kapstadens mest spektakulära boenden. Stranden är befriad från försäljare, trafik och högljudda strandbarer och blir sällan överfull då antalet parkeringsplatser är begränsat. Med detta sagt är det aldrig särskilt svårt att hitta någonstans att ställa bilen.

Robben Island
Fängelseön Robben Island har en viktig plats i Sydafrikas historia, mycket på grund av en av fängelsets genom tiderna mest kända fångar – Nelson Mandela. Den platta ön 9 kilo­meter från Kapstadens hamn var hem till Mandela och flera andra politiska fångar under decennier. Ett besök på ön tar cirka 3,5 timmar, inklusive båtresa, och leds av tidigare fångar som visar och förklarar hur livet som fånge såg ut på ön.

Chapmans Peak Drive
Nio kilometer, 114 kurvor och kanske världens vackraste bilväg på kanten till en ocean. Chapman's Peak Drive går mellan Hout Bay och Noord­hoek och är, alldeles på egen hand, skäl nog att hyra bil och fly Kapstaden för en dag. Vägen, som tog sju år att bygga och stod klar 1922, följer den taggiga kustlinjen. Vyerna är vidsträckta, bergssidorna imponerande och Atlanten alltid nära. Längs Chapman's Peak Drive finns gott om utsikts­platser att stanna på. Tur det, för den som kör törs knappast släppa vägen med blicken. Packa med picknick och en kamera, stanna ofta. Under ­valsäsongen, främst från augusti till november, finns goda chanser att spana på sydkapare som ofta simmar nära land. Obs! Vägen är avgiftsbelagd.

Green Market Square
Detta är historisk marknadsmark. Torget byggdes redan 1696 när den första fyren restes här. Torget blev sedermera en plats för byteshandel och kommers bland alla fartyg som ­anlände. Fyren är borta sedan 1761, men torget och marknaden finns kvar. Här hittar du afrikanska varor från så gott som kontinentens alla länder, hantverk, tyger, kläder, riktiga fynd, krimskrams och souvenirer. Green Market Square kan dessutom stoltsera med vackra omgivningar, med dess grönskande träd och kringliggande byggnader från 1800-talet. Om inte annat så är det en perfekt plats för att kika på folk, här möts alla möjliga karaktärer och människor.

Shopping
Det finns olika shopping malls både i city och lite utanför. Du kan fynda både kläder, inredning och afrikansk woodcraft.

I Kapstaden finns det något för alla, du kommer inte att bli besviken.





Priser

Priser 7 dagar i Kapstaden Pris
7 dagar i Kapstaden 5105

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Sydafrika

Välj ett program i Sydafrika

Hem » Land » Sydafrika » 7 dagar i Kapstaden

Senaste nyheter: Vi kan nu erbjuda ett 2:a års visum till Nya Zeeland