Login Safety advice and alerts for travel to Australia

Surfcamp Sydafrika

Surfa utanför Kapstaden & upptäck Sydafrikas fantastiska kultur, på 2 eller 3 dagar får du grundläggande undervisning i surfning för att kunna bemästra havets vågor i denna grymma del av världen.

Läs mer

Introduktion

Du visste att man kan surfa i Sydafrika eller hur? Här finns det fantastiska möjligheter att uppleva Sydafrikas stränder & hav tillsammans med andra resenärer från hela världen.
På vårt 2 & 3 dagars surf camp får du tidernas upplevelser utanför Kapstaden där du träffar andra resenärer som precis som du vill testa på havets vågor.
Åker du på vårt 2 dagars camp är din bas i mysiga surforten Muizenberg & åker du på vårt 3 dagars camp är din bas i ett beachhouse utanför fiskeorten Arniston.
Båda orterna ger dig mjuka vågor perfekta för nybörjare. Har du mer erfarenhet finns det större vågor längre ut i havet för dig att prova på. Instruktörerna ser till att du är säker i vattnet.

Surfcamp är perfekt för dig som vill ha något att göra en helg när du är i Kapstaden eller för dig som är på väg hem från något av våra volontärprogram i Afrika.
Missa inte Kapstaden det är riktigt trevlig stad där det finns massor att göra. Titta även in på vår 7 dagar i Kapstaden, och vår Garden Route gruppresa.

GoXplore´s personal har varit i Sydafrika många gånger och vi hjälper dig mer än gärna med tips på saker att göra.

Upphämtning sker på 91 Loop Hostel, ett av Kapstadens nyaste vandrarhem där vi bokar in dig innan och efter din surfcamp.

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Surf 2 dagar

Dag 1:Lördag
Du åker från Kapstaden ca kl 8 på lördag morgon till Strand Beach i Muizenberg. Det är också här du får din första surflektion där du lär dig grundläggande surfteorier.

Efter lektionen åker du till Kalk Bay hamn, där du kan njuta av lunch, vi rekommenderar deras berömda fish´n and chips.

Rundturen går sedan vidare till en vingård, där du kommer få smaka på de lokala vinerna medan du njuter av den vackra utsikten. Efter att du har provsmakat vin åker du vidare till Chapmans Peak där du kommer titta på den fantastiska solnedgången! Du åker sen tillbaka till Muizenberg för att bo på ett localt surf- vandrarhem. Under tiden du äter middag tillsammans med resten av gänget tittar ni på videos och bilder från dagen. Här brukar det vara många roliga klipp från själva surfen.

Inkluderade måltider: Middag
Tips: Packa med frukt och vatten så du har med redan på morgonen och ät en ordentlig frukost på ditt boende.innan du åker.
Övernattning: Vandrarhem
Inkluderade höjdpunkter: Vinprovning & Chapmans Peak Drive


Dag 2: Söndag
Du startar dagen med avslappnande yoga. Detta är frivilligt, men kan vara en bra start på dagen då det brukar kännas i kroppens muskler efter första surfdagen. Efter frukosten kommer du ha din andra surflektion. Nu kan det kanske vara så att du åker på en våg för första gången! Känslan är MAXAD. Lunch serveras på ett kafé i närheten. Efter en kort paus på dagen kommer du ha din 3:e surflektion. Här kan du känna dig mer avslappnad och ha större förståelse för vågorna. Efter den tredje lektionens slut kommer du att få transport till Kapstaden och 91 Loop med nyfunna vänner från hela världen.

Inkluderade måltider: Frukost
Surflektioner:
3 st * 2 timmar
Våtdräkt ingår
Valfri aktivitet: Yoga ( ca 100 sek )

OBS!
Tidvatten, vind, vågor kan variera & påverka surflektionerna.Ibland kanske man måste byta tider & platser på surflektionerna/aktiviteterna
för att du som kund ska få ut maximalt utav din upplevelse. Vi ber dig vara flexibel kring att tider & platser eventuellt kan bytas om för din skull.


Surf 3 dagar

Dag 1: Kapstaden – Fredag
Du reser från Kapstaden ca kl 8 på morgonen till Strand Beach i Muizenberg tillsammans med andra som ska vara med på surfcampen dina närmsta 3 dagar. Här får du din första surflektion där du lär dig grundläggande surfteorier.

Efter lektionen körs du vidare till Hermanus där du kommer kunna få möjligheten att spana på valar från strandkanten innan det är lunch.
(OBS! Valsäsongen är från juli till november.)
Efter lunch körs det vidare vidare genom Canola Fields till byn Arniston där du kommer övernatta i ett beachhouse tillsammans med dina surfvänner.
Vid ankomst tar du en av de sandboards som finns i huset och kastar dig ut i sanddynerna.
På kvällen slappar du, tittar ut över havet, går på stranden & äter middag.

Inkluderande måltider: Middag
Tips: Packa med frukt och vatten så du har med redan på morgonen och ät en ordentlig frukost på ditt boende innan du åker.
Övernattning: Beachhouse
Inkluderade höjdpunkter: Valskådning


Dag 2: Arniston – lördag
Efter frukosten går du vidare till stranden där du får din andra surflektion. Efter den åker du ner till den sydligaste delen av Sydafrika, vilket är den officiella mittpunkten för den Indiska Oceanen och Atlanten. Om du har tur kan du få möjlighet att se strutsar, zebror och även andra fågelarter. När du sedan är tillbaka, ta fram din sandbräda och surfa på sanden medan du njuter av den afrikanska solnedgången. På kvällen är det sydafrikanskt Braii (grill) sitt ute och njut av den fantastiska omgivningen framför en öppen eld.

Inkluderade måltider: Frukost, lunch och middag
Boende: Beachhouse
Höjdpunkter ingår: Southernmost tip of Africa och Sandboarding


Dag 3: Kapstaden – söndag
Efter frukost tar du en promenad med guide till en stor grotta som heter Waenhuiskrans Cave, ett fantastiskt naturfenomen där du klättrar in och utforskar omgivningen.
På vägen tillbaka om tidvattnet är rätt finns det mysiga rock pools att bada i. Tillbaka vid beachhouse hämtar du din surfbräda och går till stranden för din sista surflektion för denna gång.
Efter det är det tid att åka tillbaka till Kapstaden med nyfunna vänner, du kommer vara en aning solbränd och lycklig.

Inkluderade måltider: frukost
Inkluderad höjdpunkt: Waenhuiskrans Cave, rock pools.
Surflektioner:
3 st * 2 timmar
Våtdräkt ingår

OBS!
Tidvatten, vind, vågor kan variera & påverka surflektionerna.Ibland kanske man måste byta tider & platser på surflektionerna/aktiviteterna
för att du som kund ska få ut maximalt utav din upplevelse. Vi ber dig vara flexibel kring att tider & platser eventuellt kan bytas om för din skull.
Priser

Priser Surfcamp Sydafrika Pris
2 dagar 2850
3 dagar 3727

Priser

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Startdatum 2 dagars surf camp 2019

Januari: 26-27
Februari 23-24
Mars: 9-10
April: 13-14
Maj: 11-12
Juni: 22-23
Juli: 20-21
Augusti: 24-25
September: 21-22
Oktober 19-20
November: 16-17
December: 14 -15

Startdatum 3 dagars surf camp 2019

Januari: 18-20
Februari: 01-03
April: 5-7
Juli: 12-14
Augusti: 16-18
September: 13-15
Oktober: 11-13
November: 30 -02


 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Sydafrika

Välj ett program i Sydafrika

Hem » Land » Sydafrika » Surfcamp Sydafrika

Senaste nyheter: Möt Clara, vår nya praktikantstjärna