Resa

Resan avgår den första måndagen i varje månad (förutom december).

Dag 1: Alla flyger till OR Tambo flygplats i Johannesburg (ankomst före kl. 13.00!), där du möts av vår lokala partner. Tillsammans reser ni från flygplatsen till det lilla kungariket Eswanti (Swaziland) där ni kommer att bo i Ezulwinidalen. Resan tar cirka 5 timmar.

Dag 2: Du får en introduktion till landet och vad du behöver veta om din vistelse och den spännande kulturen. Du kommer också att introduceras till de frivilliga program du kommer att delta i och lära känna de andra i resesällskapet bättre. På eftermiddagen får du en kulturell rundtur i museet där du lär dig om Swazis historia. Vidare blir det en promenad i byn för att se och uppleva vardagen i Eswatini. Turen avslutas med en lokal delikatess - en traditionell Swazi Braai!

Dag 3-7: En guidad tur till Kruger National Park. Tidigare resenärer har haft fantastiska upplevelser och har sett lejon, elefanter, noshörningar, bufflar, leoparder, hyenor, giraffer och zebror, bara för att nämna några. Du får också en unik möjlighet att delta i en guidad "Bushwalk" (detta är frivilligt och är valfritt) samt en biltur på natten för att se det spännande djurlivet som sover under dagen.

Dag 8-20: Du är tillbaka i Eswanti och ägnar de kommande tio dagarna åt det volontärprojekt du har valt. Här finns det 3 olika områden du kan välja att arbeta inom - bygg, idrott eller barnomsorg. Läs mer om de olika områdena du kan välja mellan längre ner på denna sida.


Dag 21-26: Du reser vidare till Tofu i Moçambique och Indiska oceanens underbara stränder. Tofu är en avskild strandnära by i södra Moçambique och är en av de bästa platserna att snorkla bland världens största fisk – valhajen. Med olika korallrev, valar, delfiner och havssköldpaddor är Tofu ett marint paradis precis nära den historiska hamnstaden Inhambane. Här kan du uppleva den avslappnade livsstilen i denna färgstarka och livliga stad. Du åker på havssafari, snorklar och får en hel dag att paddla bland öarna vid Inhambane Bay. Om du har tagit dykcertifikat får du möjlighet att dyka och se det otroliga djurlivet och korallerna. Om inte har du möjlighet att gå den internationellt godkända kursen och få ditt dykcertifikat. Detta kostar såklart extra. Genom att dyka kommer du att ha möjlighet att se "The Tofu Big 5": Valhaj, manta, havssköldpadda, delfin och knölval.

Dag 27: Du reser tillbaka till Eswatini. De som reser på 4-veckorsprogrammet har en hel dag på sig att koppla av och packa innan de återvänder hem.

Dag 28-40: De som är kvar på 6-veckorsprogrammet återgår till det frivilliga projekt de valt och får fortsätta där.


Stäng fönstret