Login Missa inte höstens inspirationskvällar

Gruppresa til Sydafrika - Volontärarbeta & Garden Route

Åk på Gruppresa i Supercoola Sydafrika med andra resenärer med avresa den 22 november 2018. Maxa din resa med upplevelser som djur, barn, storstäder & en av världens vackraste res-vägar längst med Garden Route packat med äventyrliga aktiviteter.

Läs mer

Kontakta Ann-Louise

Gruppresa Sydafrika

Några snabba fakta om Gruppresa Sydafrika
kr. 29990
Passar förAlla som vill resa på en gruppresa
KvalifikationerInga förkunskaper krävs
Längd23 dagar
AnkomstplatsJohannesburg & Kapstaden
JobbgarantiNej
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurJa
Antal deltagareMax 10
Borde beställasMinst 3 månader i förväg

Här får du vara med om en grym Gruppresa i Sydafrika, 23 dagar maxat med upplevelser!
GoXplore har skapat en resa för dig som vill uppleva alla de olika kontraster Sydafrika har, på ett säkert sätt tillsammans med andra resenärer från Norden. Ett fantastiskt sätt att resa på.

Höjdpunkter:

Nu finns det endast 9 platser kvar


Detaljerad resplan 23 dagars Gruppresa i Sydafrika.

Avresa från Sverige: 22 November
Ankomst till Sverige: 16 december


Dag 1: ( Ankomst Johannesburg )
Ankomst 23 November.
Du blir hämtad på flygplatsen och skjutsad till Homebase Backpackers i Melville där du blir välkomnad av personalen och checkar in. På kvällen blir det en traditionell Sydafrikansk Barbecue på vandrarhemmet.

Måltider Inkluderade: Middag
Boende: Flerbäddsrum

Dag 2 : ( Lördag ) Dagspromenad
Efter frukost möts du upp av din guide för dagen och blir transporterad till Johannesburg City centre där din walking tour börjar. Efter att ha vandrat i city åker du vidare till Soweto Township. Det är den största kåkstaden i Sydafrika med ca 1.3 miljoner innevånare. Här finner du även Nelson Mandelas House Museum.
Efter dina kulturella upplevelser får du möjlighet att prova på sydafrikansk mat till lunch 14.15 tiden.


Måltider inkluderade: Frukost
Boende: Flerbäddsrum

Dag 3: ( Söndag) Resa till Wildcat Sanctuary

Efter frukost möts du upp av din guide och blir transporterad till bussarna som kommer köra dig till WildCat Sanctuary i Kimberly. Du kommer fram ca 16:oo och blir mött av en fantastisk familj som ser till att du installeras ordentligt innan det blir middag.

Måltider inkluderade: Frukost & Middag.

Dag 4 - 8 ( Måndag -Fredag) Wildcat Sanctuary - Kimberly


Felidae Center ( Wildcat Sanctuary ) är basen för detta volontärprojekt där du får jobba nära både stora och små kattdjur. Dessa djur är här av olika anledningar. Vissa kan inte leva i det vilda själva om de är sjuka eller övergivna och många är räddade från oetiska processer såsom tjuvjakt och uppfödning för turismaktiviteter. Där det finns möjlighet eftersträvar projektet att släppa djuren tillbaka i det vilda där de kan leva ostört utan mänsklig kontakt. Projektet fungerar både som en permanent fristad till afrikanska djur som inte kan släppas ut i det fria igen av olika orsaker samt att de arbetar med att rehabilitera djur som är på väg att vända tillbaka till ett liv i det fria.


Dag 9 ( Lördag) Avresa med flyg från Kimberly till Kapstaden: 1 december

Ankomst Kapstaden:
När du ankommer till Kapstaden blir du mött jav din guide som kommer att transportera dig till Saltycrax Backpacker där du kommer bo 2 nätter innan du åker vidare på Garden Route, en av världens vackraste resor.Dag 10 (Söndag): Dagstur i Kapstaden

Efter frukost kommer din guide att lära dig mer om Sydafrikas buss-system innan du åker vidare till stadskärnan av Kapstaden. På din tour kommer du besöka historiska ställen som St : Georges Cathedral, Company Gardens, The Slave Logde och under tiden lära dig med om hur livet var under apartheid i Sydafrika. Shoppa afrikansk konst på Greenmarket Square och i St Georges Mall.

När du lärt dig hitta lite mer kan du tillsammans med ditt resesällskap gå ner till Victoria & Alfred Waterfront och utforska utbudet av restauranger, sitta ner och njuta av en cocktail eller en kaffe och lyssna på musikanter som står längst med trottoarerna. Området är jättemysigt och väldigt prisvärt. Eller varför inte ta en tur upp till Table Mountain och njuta av fantastisk utsikt över staden och havet. Eller besök Robben Island. Det finns otroligt mycket att göra i Kapstaden och du bestämmer vad du vill uppleva. Vi rekommenderar att du läser på lite om staden innan resan.
Ta bussen tillbaka till SaltyCrax (eller en Uber Taxi).

Måltider som ingår: Frukost
Boende: FlerbäddsrumDag 11:-15 ( Måndag-Fredag) Garden Route & Addo Tour

Ett favoritresmål för resenärer och sydafrikaner. Sydafrikas berömda Garden Route erbjuder en generös dos av natur och äventyr kombinerat till en perfekt lekplats för både vuxna och barn. Vägarna ramar in farmlandskap, natur och hav.Från vingårdar till vildmark, Tsisikamma´s skogar till höga berg kilometer efter kilometer.
Du kommer täcka upp en hel del på detta äventyr. Det finns valfritt bungy-jump och ziplining för dig som söker adrenalin, paddla kanot i Wilderness National Park eller ett dopp i det varma vattnet från Indiska Oceanen för naturälskare. Vandra i Tsitsikamma Nationalpark, känn av ljudet av tystnaden i Cango limstone grottor och titta på djur i Addo Elephant National Park. Plus att du kommer otroligt nära med vår planets största fåglar i fjäder huvudstaden- Oudtshoorn, och vandra med världens största djur på Klein Kaaro.

Och om det inte vore nog och du känner för att testa på havets vågor så kan du lära dig att surfa på någon utav världens bästa vågor, eller sätt din högerfot framåt och hoppa på sandboarding i Jeffreys Bay. Town's European cosmopolitan vibe.

Dessa dagar på Garden Route ger dig en indikation på vad som kan ske, väder och vind kan komma att påverka den exakta resrutten vi ber dig komma med ett öppet sinne för att få den bästa upplevelsen vi gör allt vi kan för att den ska bli så bra som möjligt går.

Dag 11
Du blir upphämtad av er Guide från Salty Crax Backpackers.
I förväntan för vad som komma ska är det lätt att drömma sig bort och missa det fantastiska landskapet på din första dags körning från Kapstaden. Du kommer åka längst med bergspass där lata babianer hänger längst med vägen, där vingårdar frodas & där havet rullar in mot Sydafrikas klippor. Ett morgonstopp i Riviersonderend för att för den som vill testa på Sydafrikansk hembakat av alla dess slag, du kommer inte ångra att du testat.

De jättestora Aloe Vera -plantorna som är längst med vägen in mot Albertininia kommer förse dig med gott om Instagram-foton. Här får du möjlighet att ta en eftermiddags-paddeltur och njuta av den vackra naturen och friska luften. För dig som uppskattar en god natts sömn är kust staden Sedgefield- din slutdestination för dagen just där du får detta. Denna by har titeln Afrikas slöaste by. Här, går livet i den lugna delen. Kolla in den rustika strandrestaurangen och känn sanden mellan tårna.


Måltider Inkluderade: Frukost
Boende: Flerbäddsrum på vandrarhem

Dag 12

Dagen för äventyr har börjat på denna adrenalin-packade dag. Från morgonen då du spenderar utsikten från Knysna Heads mot havet och Bloukrans Bridge, världens högsta bungy-jump!! Eller så väljer du att åka zipline i Tsitsikamma forest.


Bungy bron är rätt så anspråkslös när du kör över den men den är rätt så intressant med tanke på alla skrik så är den helt klart värd att stanna till på. Här hoppar till synes helt normala människor med huvudet rakt neråt i 216 meter för att studsa tillbaka som en jojo. Så om du känner dig peppad: Varför inte testa?
Denna region är en lekplats för äventyr, och för dem som föredrar att hålla fötterna på jorden finns det fantastisk natur i Tsitsikamma området att utforska.
När du kommer ut mot kusten kommer du passera paradisställen såsom Plettenberg Bay som förklarar varför detta område, och Tsitsikamma Nationalpark, är favoriter med semesterfirande lokalbor.

De stora vita vågorna vid Jeffreys Bay markerar att du har kommit från den officiella Garden Route, och att du har ankommit till Sydafrikas Surf City. Häng med lokalbefolkningen, hyr en surfbräda, testa på sandboarding, shoppa och koppla på ditt lugna sinne.Måltider Inkluderad: Frukost

Boende: Flerbäddsrum vandrarhem

Dag 13. Safari
Att vakna upp vid 4-tiden på morgonen kanske inte låter så lockande till att börja med, men lita på oss det är så värt det för att komma ut på safari och se hur djuren och naturen vaknar till liv. Din guide kommer med sin erfarenhet att finna djuren längst med dammiga vägar - förhoppningsvis The Big Five. Här kan du välja att åka i en tre timmars game drive i din egen buss, eller hoppa på en 4*4 safari med en lokal guide.

Den tidiga morgonen betyder fri tid på eftermiddagen i Jeffreys Bay. Här finns det möjligheter för shopping det finns en hel del outlets. Eller om du hellre vill hänga på stranden så gör du det. Inget utesluter det andra.

Måltider Inkluderade: frukost
Boende: Flerbäddsrum vandrarhem

Dag 14
Sydafrika levererar kontraster med landskap och livsstilar, när du lämnar Indiska Oceanens strandlinje och tar dig fram mot Langkloof Mountains till de torra landskapen av Klein Karoo. Här börjar strutsfarmarna regera. Struts-fyllda paddockar längst med vägarna med färgglada fjäder stallar och show farmar runt varje hörn när du närmar dig Oudtshoorn. De palatsliknande byggnaderna står sig högt mot skyn, som tar dig tillbaka till en epok där strutsfarmar var värda mer än guld. Ett besök till Cango Ostrich Show farm ger dig en inblick i farmindustrin. Här får du möjlighet att observera världens största fågel på nära håll.
Efter farmbesöket åker ni vidare för att utforska vad som finns under jorden, det är dags att gå djupt ner till de magiska Cango Cave´s limestone grottor, levande med dropformationer och målningar.
Här har du 2 val: Antingen tar du den enkla vägen, eller så tar du den lite mer spännande versionen där du pressar dig igenom trånga passager på en lite mer äventyrlig rutt!
Återkom till det vilda för en valfri 4*4 safari på Buffelsdrift Private Game Reserve.

Måltider Inkluderade: frukost
Boende: Flerbäddsrum vandrarhem


Dag 15
När solen går upp i Oudtshoorn, Sydafrikas soligaste stad - ta en valfri promenad med räddade elefanter i Buffelsdrifts Private Game Reserve, du är trots allt i Afrika. Milda jättar har detta som sitt hem efter att deras föräldrar blev skjutna i Norra Sydafrika. Den upplevelsen kommer ge dig minnen du aldrig kommer glömma.

Efter ditt morgonäventyr, är det dax att styra tillbaka mot Kapstaden längst med Route 62, skapad efter USA:s Route 66 men med en tydlig lokal touch. Route 62 är mer än bara burgare och öl, farm-stall eller små städer. Denna motorväg är den längsta vinrutten i Western Cape. Du kommer stanna till vid ett par vingårdar längst med vägen för att avnjuta dess fantastiska prisvärda viner.

Måltider Inkluderade: frukost
Boende: Flerbäddsrum vandrarhem

Dag 16 ( Lördag) : surflektioner
Efter frukost blir du hämtad utav din surfinstruktör som kommer förbereda dig för en förmiddag på surfbrädan på en utav Sydafrikas vackra stränder.
På eftermiddagen har du egentid att utforska området, eller bara ta det lugnt på innergården på SaltyCrax Backpackers.

Måltider inkluderade: frukost
Boende: volontärboende

Dag 17 ( Söndag) Fri dag
Denna dag har du helt till ditt eget förfogande, utforska Kapstaden eller boka in någon annan aktivitet så som skydiving, paragliding eller varför inte åka upp till Table Mountain.

Måltider inkluderade: frukost
Boende: volontärboende

Dag 18 - 22 ( Måndag till Fredag ) Volontärarbete


Volontärarbete

Vårt Sport & Adventure -projekt är till för barn som bor i utsatta områden där det inte finns tillgång till sporter och därmed spenderar de sina dagar efter skolan på gatan. Här finns du till som volontär och har som mål att få bort barnen från gatorna genom att lära dem värdefulla livserfarenheter i form utav sport, äventyr, teamarbete och utbildning. Projektet ligger i Västra Kapprovinsen ca 30 minuter utanför Kapstaden. Du kommer vara på en skola och har huvudfokus på aktiviteter och idrott så som nedan.

Som volontär på Sport & Adventure Programmet hjälper du till i den dagliga driften av programmen till exempel:

Som volontär kommer du få ta del utav projekten ur två olika aspekter:


Hur ser en vecka ut på projektet?

Dagarna kan vara väldigt varierande och det är viktigt att du är flexibel. Som volontär jobbar du mellan 3 - 5 dagar i veckan med barnen. Vissa dagar jobbar du 8 timmar och andra dagar jobbar du mellan 4-5 timmar. Ibland har du aktiviteter med barnen på lördagarna. Du får också personligen möjlighet att lära dig surfa om du vill med hjälp utav de surfinstruktörer som finns. Surfbrädor får du hyra när du vill när du är ledig. Din tid som volontär anpassas efter dina egna kunskaper och intressen. Om du tex är bra på att dansa eller på att spela fotboll kan du göra ett program där du undervisar barnen i detta.

Såhär kan en vecka se ut;

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag
Förmiddag Volontärmöte Ass. Skola Ass. Skola Ass. Skola Ass. Skola Ledig eller aktiviteter med barn Ledig
Eftermiddag Kontorsdag Surf/ Sim
Skate/ Sport
Surf/ Sim
Skate/ Sport
Surf/ Sim
Skate/ Sport
Surflektioner Ledig Ledig


Information om barnen och skolorna;

De flesta barnen talar engelska även om deras lokala språk är Afrikaans eller Xhosa så du kommer kunna kommunicera med dem utan problem. Eftersom många av dem kommer från familjer som inte uppmuntrar deras utbildningsprogress eller aktiviteter efter skolan är chansen att lära sig simma/surfa tillsammans med volontärer av stort värde för dem. Barnen måste gå i skolan för att få ta del av Sport-projektet. Mellan åldern 12-14 börjar barnen vara mottagliga till lokala gängbildningar och de får en enorm fördel genom att ta del i strukturerade aktiviteter. En annan viktig faktor är att barnen har det svårt hemma. Droger och alkohol är stora problem i kåkstäderna, därför är Adventure Sport Club en positiv aktivitet som de kan använda sig utav flera gånger i veckan.

Dag 23 - ( lördag ) 15 december
Dax att säga hejdå till Sydafrika och resa hemåt igen efter en resa med många intryck och nyfunna vänner.Jag vill boka! Jag har några frågor

FAQ


Vad behöver jag i fickpengar?

Räkna med nedan i fickpengar i lokal valuta för mat under din tid på resan.
Övriga eventuella utgifter är helt beroende på vad du vill göra på din fritid där möjligheterna blir vad man gör dem till. Ibland kan det vara skönt att helt enkelt bara vara då du har ett späckat schema under dina 23 dagar i Sydafrika.

Johannesburg: 400 zar
Wildcat Sanctuary: 1000 zar
Kapstaden: 500 zar
Garden Route: 2000 zar
Sports & Adventure: 1000 zar

Valfria Aktiviteter på Garden Route Tour

Zipline: 400 zar
Bungy-jump: 1000 zar
4*4 Addo Safari: 350
Elefant walk: 420 zar
Sandboarding Jeffreys Bay: 400 zar för 2 timmar
Surf Jeffreys Bay: 600 zar för 2 timmar


Skicka denna sidan till mig som PDF

Visum


Vid ankomsten kommer du som svensk medborgare att utfärda ett 90 dagars turistvisum. Detta kostar ingenting och du behöver inte söka innan avresa. Ditt pass skall vara giltigt minst 6 månader efter utresa från Sydafrika och ha två blanka sidor för in- och utresestämplar. Vi rekommenderar dig att resa runt och uppleva mer av vad Sydafrika har att erbjuda efter avslutat projektet, inom viseringens tid. Vänligen kontakta oss för tips!

Varför med GoXplore?

Priser

Pris
23 dagar 29990

(Priserna är giltiga till 31 december 2018)

Vad ingår?

Praktisk information

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Sydafrika

Hem » Land » Sydafrika » Gruppresa Sydafrika

Maria K beställde vårt Work & Travel Australien program för 3h sedan. Är det något för dig också??!