Login 17 MUST HAVE- appar för din Australien-resa!

Miljövård Neuras Namibia

Neuras är en förlängning utav vad Wildlife Rescue Center gör, hit åker du som volontär för att vara med i ett forskningsteam som har fokus på djur som ska släppas ut i det fria och att skapa vin i en av världens torraste miljöer, upplev Namibia.

Läs mer

Kontakta Ann-Louise

Neuras Namibia

Några snabba fakta om Neuras Namibia
Från kr 7990
Passar för18 år och äldre
KvalifikationerInga förkunskaper krävs
Längd2 till 4 veckor
AnkomstplatsWindhoek
Närkontakt med djurNej
Antal deltagare12
Borde beställas2 månader i förväg

Neuras ligger ca 80 km från de världsberömda sanddynerna i Sossusvlei. Här får du bland annat uppleva Namibias natur och ökenlandskap, lära dig om ekosystemet i denna miljö som är fashinerande och lärorik. Hjälpen från volontärer är avgörande för detta projekt. Du kommer få möjligheten till att se djur som gepard, leopard, zebra och kudu för att nämna några och miljön du befinner dig i är helt magisk.

I tillägg till att Neuras är hem till forskningsteamet så har du även vinproduktion i området. Detta är en utav 3 vinproduktioner i Namibia. Det ger en intäkt för att kunna bedriva forskningsarbetet i området och som volontär får du vara med på delar utav produktionen då allt görs för hand och hjälpa till med att göra vin. 1998 köpte ett par gården som ligger i Neuras för att producera vin. Neuras har sedan dess blivit känt som den" torraste vingården i världen".
Idag är det Naankuse ( Wildlife Resque Centre) som administrerar Neuras.

Området blir även använt som en " release sight" för de djur som ska släppas fria efter rehabiliteringen på gården Naankuse. Så en utav uppgifterna när man är här är observera djuren som släppts ut i det fria igen.

Missa inte vår mässa i Stockholm 9 februari. Här kan du tävla om en resa till Australien, träffa volontärorganisationer, boka upp jobbintervju, ta del av rabatter, lyssna till inspirerande föreläsningar och mycket annat. Klicka här för mer information.


Jag vill boka! Jag har några frågor

Projekt

Några utav Neuras arbetsuppgifter:Dagarna är varierande och startar tidigt. Som volontär kommer du tätt inpå djurens naturliga element men du kommer inte att kunna ta på djuren då de ska släppas ut i det fria. Du kommer jobba med ett professionellt team och eftersom ni är en liten grupp kommer du få ut max utav din upplevelse. Huvudfokus är på övervakning, göra rapporter, observera och ta tillvara på djuren i området, samt hålla översikt över bestånden utav både fåglar och geparder och andra djur.Skicka denna sidan till mig som PDF

Avgångar

Ankomst är varje torsdag hela 2018 & 2019.
Avresa är varje söndag hela 2018 & 2019.

Du kan ankomma och avresa vilken tid som helst på dagen och blir upphämtad/avlämnad på flygplatsen Hoseo Kutako International utav vår samarbetspartner.
Du blir upphämtad/avlämnad på flygplatsen (Hoseo Kutako International airport) och skjutsad till Wildlife Rescue Centre där du kommer att bo till lördagen när du åker vidare till Neuras som är ca 5 timmar körning söderut.
När du haft din tid på Neuras kommer du att bli körd tillbaka till Wildlife Rescue Centre där du kommer bo en natt innan du reser hem.

Varför Neuras Namibia med GoXplore?

Visum

Visum

Alla som ska till Neurasi Namibia ska söka ett arbetsvisum före avresa. Goxplore söker detta visumet å dina vägnar och kostnaden är inkluderat i programpriset.

OBS! Home Affairs brukar generellt sett ta lång tid på sig att behandla visumansökningarna så vi ber dig sända in det till oss helst 3 månader innan avresa. Du kommer på instruktioner utav oss när du bokat dig om detta och dokument att fylla i. Visumet är ett gruppvisum så det är viktigt att du tar med dig båda sidorna av visumet för att uppvisa vid ankomst till Namibia. Jag vill boka! Jag har några frågor

Boende

Här bor du på en tältcamping där de har sex tält med två enkelsängar i varsitt tält , det är delat badrum.
Det finns även rum att bo i med toalett och dusch på rummen.

Priser

Pris
1 vecka 7990
2 veckor 13490
3 veckor 18990
4 veckor 23990

(Priset gäller till den 31/12-18)

En flygbiljett tur & retur till Windhoek brukar kosta från ca 8500 - 10.200 SEK inklusive flygskatt. OBS! Ett flygpris stiger ju närmre avresa man bokar det. Vi ger dig en offert när du bokat dig och fått en plats reserverad.

Vad är inkluderat i priset?

Medel från frivilliga bidrar till stor del till driften utav projektet. Forskning och bevaring är kostbart men tack vare programavgiften som volontärer betalar kan projektet drivas som ett bevaringsprojekt på heltid. Som volontär bidrar du också till att se till att gården går runt och stöttar den lokala verksamheten.

FLYGRESAN

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Namibia

Sossusvlei

Sossusvlei betyder #marchen med ingen retur# och är svårt att nå men det är värt varje droppe svett. Det är en grym känsla att få möjlighet att komma till några utav världens största sanddyner och den äldsta öknen på jorden. Området ligger ca 1 timme från Neuras och du kommer självklart få möjlighet att komma dit under din tid. Inträdet är ca 100 SEK och betalas på plats. Att sätta sig i bilen i becksvart mörker från Neuras och sakta men säkert se hur solen går upp över bergen omkring dig för att sedan öppna sig i ett otroligt landskap med sanddynerna på långt avstånd. Att se dem första gången gör dig garanterat helt överväldigad av känslor. Ju närmre du kommer dem ju mer inser du hur enorma de är. Många åker till Namibia just får detta fenomen, att kombinera det med Neuras gör det hela mycket enklare.

Har du energi så rekommenderar vi att klättra upp för Big Daddy en av de större dynerna, att åka kana ner är jättekul.

Tips: Vatten är otroligt viktigt att ta med, det är varmare än man tror och här finns det ingenstans att köpa det.

FAQ

Är Neuras involverade i Canned Hunting?

Nej, Neuras är inte involverade med canned hunting. I Namibia är det olagligt att avla stora djur i fångenskap. Gården vill ha minsta möjliga mänskliga kontakt med de stora rovdjuren som är öronmärkta till att potentiellt bli släppta i det fria. De har hittils släppt löst över 500 djur.

Hur mycket behöver jag i fickpengar?

Eftersom all kost och logi ingår i programpriset behöver du inte så mycket extra. Ca 400-500 sek i veckan högt räknat.

Hur är kommunikationsmöjligheterna på projektet?

Det finns WIFI i restaurangen, kom ihåg att den är begränsad.

Vad behöver jag för vaccin?

Kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation.
Vanligtvis brukar man ta för ,Hepatit A & B , rabies och stelkramp.

Vad ska jag ha med mig för kläder?

Du kommer få en packlista med tips av oss inför din avresa.
Det är viktigt att du har med dig kläder som du inte är rädd om.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen, är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife-volontärsprojekt så är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Pris 1490kr/månad. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Namibia » Neuras Namibia

Emmy S beställde vårt Volontär Ghana program för 2h sedan. Är det något för dig också??!