Login 17 MUST HAVE- appar för din Australien-resa!

Volontärarbete med valar i Ecuador

Hjälp Pacific Whale Foundations forskning om knölvalar som färdas genom Ecuador upp till södra Colombia varje sommar! Från juni till oktober kommer valarna för att para sig och föda sina ungar i det varma vattnet. Spanskakurs ingår!

Läs mer

Kontakta Camilla

Pacific Whale

Några snabba fakta om Pacific Whale
Från kr 11990
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerDjur och natur intresserad
Längd8, 10 eller 14 dagar
AnkomstplatsQuito, sen vidare till Manta
Betalt arbeteNej
Borde beställasMinst 1 månad innan avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurMiljövårdSurfingMarint livSpanskakurs

Pacific Whale / Knölvalen Sedan 1997 har Pacific Whale Foundation som ligger i Puerto Lopez lagt tid, kraft och massa vetenskaplig forskning kring knölvalarna som passerar Ecuador. Varje år från juni till oktober kommer knölvalen för att para sig och föda sina ungar i det varma vattnet i Ecuador. De simmar hela vägen till Ecuador och sedan upp till södra Colombia för att sedan återvända till vattnet i Antarktis.

Som volontär kan du vara med och observera dessa fantastiska djur och bidra till forskningen. Sedan 1997 har stiftelsen identifierat och fört data på över 2200 olika valar genom att fotografera valarnas fenor som i sin tur har bidragit till vetenskapliga studier och forskning kring vart valarna befinner sig, vilka olika rutter de tar och vart de hittar sin mat. Förutom valar får du även övervaka olika fåglar och delfiner.

Du väljer själv hur länge du önskar delta på projektet. Du finner startdatum och mer information nedan.

Vem kan delta på programmet?

Detta program är för dig som fyllt 18 år. Du behöver en positiv inställning och lätt för att anpassa. Du kommer att arbeta tillsammans med lokalbefolkningen och volontärer från hela världen, så det blir möten med många olika kulturer. Du måste behärska engelska och gärna kunna förstå lite spanska men det är inget krav.

Inkluderat i programmet har du också en del spanskalektioner. Om du inte talar någon spanska så uppmuntrar vi dig att lära dig lite innan du åker.

Alla som åker iväg som volontär med GoXplore måste bifoga en kopia av sitt brottsregister som söks hos Polisen. Brottsregistret skall sökas tidigast 3 månader innan planerad resa och måste vara på engelska.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Projekt

Projektet ger dig möjligheten att vara med på observation och forskning kring knölvalen, marina fåglar och delfiner. Du kommer även att delta i fältstudier av valar och havet, analyser av resultat, spårning och snorkling.

Dessutom kommer du att ha lektioner i spanska ungefär varannan dag så att du har möjlighet att lära dig lite av det vackra språket också. Man jobbar cirka 6-8 timmar per dag och ibland kan man även få jobba en del på helgerna.

Oavsett om du stannar 1 eller 4 veckor så följer schemat ungefär som nedan:

1 veckas program
Lördag: Ankomst till Quito, här har du 1 natts boende i studentboendet innan du åker vidare till projektet. Man delar rum med de andra deltagarna/studenterna/volontärerna.

Söndag: Du blir skjutsad till bussen i Quito som tar dig vidare till Manta, och sedan vidare till Puerto Lopez. Själva bussbiljetten från Quito till Puerto Lopez bekostar man själv och den kostar cirka 12 USD.
Idag kommer du få träffa forskningsteamet med inriktning av orientering och metodik.

Måndag - Fredag:
Denna vecka kommer du att arbeta med Pacific Whale Foundation och dess forskare. Under veckan kommer du att få arbeta med datainsamling och analys. Under veckan kommer du även att ha 4 utflykter där du kommer att samla in data från havet (det kan vara både halvdagar och heldagar, beroende på schemat), sedan kommer man dela med sig utav allt material kring forskningen man lyckats samla ihop (material från t.ex. kameror, GPS, ljudinspelning o.s.v.), sedan analyseras detta. Du kommer även att ha cirka 4 timmars spanskalektioner under veckan tillsammans med de andra deltagarna. En middag är också inkluderat, oftast kommer middagen hållas på fredagen, men kan ändras.

En dag kommer ni även åka iväg till "Isla de la Plata" för snorkling

Lördag:
Resultat och slutsats
Slut på programmet.

Höjdpunkt
Oavsett hur många veckor du väljer kommer du få ta del utav "Isla de la Plata" turen.

Isla de la Plata är definitivt värt ett besök om du befinner dig på Ecuadors kust. Ön ligger ungefär 40 km från Puerto Lopez och det tar ca en timme dit med båt. Isla de la Plata betyder på engelska " The silver Island" och blir därmed på svenska "Silver-ön". Namnet kommer från en legend där den engelska upptäckaren Francis Drake på 1700-talet begravde en skatt av silver som sedan dess inte har hittats.
Ironiskt nog är ön även kallad "The Galapagos of poor", alltså Galapagos för de fattiga. Detta smeknamn kommer från att många (inte alla) av fågelarterna som hittats kring Galapagos även bor här, och även för att båtturen till denna ö är betydligt billigare än till själva Galapagos öarna.

Faunan och Floran
Så ska du inte besöka Galapagos så är Isla de la Plata ett perfekt val av destination istället. Det är nämligen hem till tre typer av fågeln Sula: den populära Galapagos ikonen blåfotad Sula, rödfotad Sula och Nazcasulan. Du har även möjligheten att stöta på Praktfregattfågeln, andra tropiska fåglar och peruanska fåglar. Galapagos albatrossen kan också ses, dock under perioder då de inte har parning. De har vanligtvis sin parningstid på ön Española på Galapagos, från april till december men det händer att några få stannar på Isla de la Plata under denna tid.
Omgivningen kring vattnet är lika häpnadsväckande som miljöerna på land på denna ö. Utöver de stora mängder av tropiska fiskar kan du också se sydamerikanskt sjölejon, havssköldpaddor, Manta rocka, delfiner eller till och med knölval, vilken kan ses från mitten av juni till mitten av oktober under deras migration. Turer för att se valar är ofta kombinerade med resorna som går till Isla de la Plata.

På båtturen dit kan du få se delfiner, valar eller späckhuggare. Om någon av dessa skulle upptäckas kommer kaptenen självklart att sakta in så att du får en bra chans att se och kanske ta ett foto eller två. När ni sedan kommer iland på ön kommer ni att vandra genom slingriga stigar medan en engelsktalande guide berättar om fågellivet på ön. Efter vandringen kommer ni att återvända till båten för lunch och ta er vidare dit ni ska snorkla.
Under snorklingen kan du stöta på havssköldpaddor, rockor, sjöhästar och många olika fiskar i härliga färger. Även om cyklop och snorkel finns tillgängligt så ta gärna med egen utrustning om detta föredras.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Du kommer att bo tillsammans med de andra volontärerna i ett så kallat volontärhus i Puerto Lopez där du delar rum med andra volontärer. Alla rum har eget badrum. Vardagsrum, kök osv delas av samtliga volontärer.
Önskar man ha ett eget rum så kan man betala extra för detta, 100 USD/vecka.

Mat är inte inkluderat men det finns ett fullt utrustat kök där du själv kan tillaga din mat, eller tillsammans med de andra. Ditt boende ligger i centrala byn så du har även möjlighet att gå ut och äta om du känner för det någon kväll.

Då Ecuador är billigt kommer du kunna äta väldigt prisvärt. Sängkläder finns, men vissa tar ändå med sig en sovsäck och ett lakan. Det finns även WiFi i huset.

Du kan tvätta kläder för hand eller betala för att få det tvättat åt dig. När du lämnar in dina kläder få du dem oftast tillbaka några timmar senare, eller dagen därpå.

Varför Pacific Whale med GoXplore?

Visum

Svenska medborgare behöver inget visum för vistelse max 90 dagar, utan du får en stämpel i passet när du träder in i landet. Du behöver därför inte ansöka om något visum innan avresa. Visumet är kostnadsfritt.

Ska du vara i Ecuador längre än 90 dagar behöver du däremot ansöka om ett visum innan du lämnar Sverige. Du behöver då ett 12-IX visum. Detta visum ger dig möjligheten att stanna upp till 180 dagar. När du kommer till Ecuador måste du registrera detta visum inom 30 dagar.

Du får mer information om vad som gäller just dig när du bokat dig.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Startdatum är varje lördag från den 15 juni - den 15 oktober under 2018.

Du måste landa på Quitos flygplats. Vi rekommenderar att du anländer på en fredag eller lördag och övernattar första natten/nätterna i Quito på vårt volontärboende där, för att koppla av innan du reser vidare till projektet i Puerto Lopez på söndagen.
Upphämtning på flygplatsen kan vi anordna vid önskemål och kostar cirka 35 USD.

På söndagen reser du vidare till projektet. Vår samarbetspartner kommer att skjutsa dig till bussterminalen "Terminal Quitumbe" där bussen avgår till Manta och vidare till Puerto Lopez. På bussterminalen behöver du köpa en biljett till Puerto Lopez. Biljetten kostar cirka 12 USD.

När du anländer blir du upphämtad av vår projektkoordinator som välkomnar dig och skjutsar dig vidare till projektet i Puerto Lopez.

Bästa tiden för att se valar är juni - oktober men toppsäsongen är juli och augusti sägs det.

Priser

Whale project fr 18 jun-21okt Pris
1 vecka (juni-oktober) 11990
Whale project fr 18 jun-21 okt Pris
2 veckor (juni-oktober) 16990
Whale project fr 18 jun-21okt Pris
4 veckor (juni-oktober) 26990

Vad är inkluderat i priset:

(priserna är giltiga till den 31 december 2018)

FLYGRESAN

OBS! Flygbiljetten är inte inkluderad i priset.

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Ecuador

Spanskakurs

Spanskakurser i Ecuador och på Galapagosöarna
För dig som kommer att bo och arbeta i Ecuador är en spanskakurs ovärderlig. Väldigt få pratar engelska i Ecuador. Även om du kan lite spanska sedan innan, är det klokt att gå en spanskakurs. Undervisningen sker allt från nybörjare till mer avancerade. Genom GoXplore kan du delta i en kurs i spanska och dessutom ha möjlighet till att lära dig dansa salsa, leva i de tropiska skogarna och lära dig att surfa. Söker du ett ännu större äventyr kan du lägga till en extra veckas spansklektioner ute på Galapagosöarna!
Önskar du hellre vara i Quito, kan du förstås välja att ta spanskakursen där.

Travelling classroom - 3 veckors spansklektioner runt Ecuador, Quito, Puerto Quito (regnskog) och Montanita (strand, sol och surf)

Programmet startar med din ankomst på lördagen i Quito. På söndagen har du möjlighet att på egen hand upptäcka huvudstaden. Måndag morgon börjar spanskakursen. Man studerar cirka 4 timmar/dag, måndag till fredag. Under veckan har du även en salsalektion och en guidad tur genom de gamla delarna av staden. Nästkommande lördag åker du på en dagsutflykt till den aktiva vulkanen Cotopaxi. På söndagen åker du vidare till Puerto Quito där du kommer att bo och vistas i de tropiska skogarna, samtidigt som spanskakursen fortsätter (20 timmar). Du kommer ha gott om tid efter lektionerna att utforska området innan resan går tillbaka till Quito nästkommande lördag.Dagen därpå åker du till Montañita. Här sker sista veckan av spansklektioner (20 timmar). Dessutom innehåller det en surfkurs (5 instruktionstimmar) och avslutas på lördagen. Efter detta är det upp till dig om du vill börja arbeta på ett projekt, resa tillbaka till Quito eller att flyga vidare till Galapagosöarna för en extra vecka av spansklektioner och mer äventyr.

Detta ingår:

Detta ingår ej:

3 veckors Travelling classroom + extra spansklektioner på Galapagos

Detta program har samma upplägg som ovan, men inkluderar även en extra veckas spanskakurs på Galapagosöarna. Du åker från Montañita tillbaka till Quito efter 3 veckors studier, och vidare ut därifrån till Galapagosöarna. Sista veckan pluggar du cirka 4 timmar/per dag, måndag till fredag. Du får inte bara en extra veckas spanskakurs utan också en unik möjlighet att utforska ön som är med på UNESCO:s världsarvslista. Här finns t.ex. djurarter som inte finns någon annanstans på jorden. På lördagen avslutas kursen och du flyger tillbaka till Quito eller Guayaquil, beroende på vilket projekt du arbetar på.

Vår samarbetspartner på plats rekommenderar dock att lägga till en veckas semester på ön så att du kan utforska Galapagos till fullo. Kom ihåg att det är en unik möjlighet att bo på dessa öar så varför inte maxa din vistelse och få ut det mesta och det bästa av din tid på Galapagos. Det kommer inte att påverka programmets kostnader, men tänk på att boende och mat inte ingår under din semestervecka.

Detta ingår:

Detta ingår ej:

Spanskakurs i Quito

Önskar du att ta din spanskakurs i Quito är detta självklart möjligt. Vår samarbetspartner och deras kontor/skola ligger mitt emot ditt boende, så det är väldigt bekvämt att ta sig dit. Skolan ligger i området Mariscal, där du finner allt du behöver såsom, shopping, restauranger, banker, barer osv.

Detta ingår:

OBS! Vid stora förändringar i din bokning efter bekräftad plats tillkommer en avgift på 500 kr.

Om det inte finns några andra elever på samma nivå som du under samma period, får du 15 privatlektioner i veckan istället för 20 timmars grupplektioner/vecka.

KONTAKTA OSS FÖR PRISUPPGIFT

FAQ

Hur är klimatet där?

Klimatet längs kusten är varmt och fuktigt. Vädret kan variera, men är ofta ganska varmt och soligt. Regnperioden är från januari till april.

På grund av sitt nära läge till ekvatorn är det mycket små variationer i klimatet, men vädret kan ändå växla ganska kraftigt i olika delar av landet på grund av det skiftande landskapet. På södra kusten är klimatet svalt med små mängder regn. På norra kusten är varmare med en temperatur runt 30°C året runt, och det faller här ca 2000 mm regn per år. I bergsområdena ligger temperaturen i genomsnitt runt 13°C, medan det i dalen mellan de Andiska bergen är vårlikt och 24°C året runt. I djungelområdet i öst är det alltid varmt och regnigt.

Vad behöver jag ta med mig?

Kan jag ta ut pengar med mitt bankkort?

Kreditkort kan användas i de större städerna. Utanför de större städerna kan det vara svårt att hitta banker och hotell som accepterar kreditkort, detta eftersom kreditkortsbedrägerier är ett stort problem i Ecuador. Iaktta försiktighet när du tar ut kontanter i bankomaterna och släpp inte kortet utom synhåll när du betalar med det på restauranger och barer. Det rekommenderas att man gör sina kontantuttag från bankomater och ATM under bankens öppettider.

Kriminalitet?

Brottslighet som drabbar turister brukar oftast vara pengarelaterad, som stöld och väpnat rån. Sådana händelser sker både dag- och nattetid. Resenärer uppmanas att vidta rimliga försiktighetsåtgärder och vara försiktig, särskilt i valet av bostad och vart du går. De fattiga stadsdelarna i utkanten av de stora städerna kan vara farliga och bör undvikas vid alla tider på dagen, om man inte är i sällskap med lokalbefolkning som man har fullt förtroende för. Bagage bör hållas under noggrann uppsikt på flygplatser, busstationer etc.

Hur kommunicerar jag med de här hemma under min tid i Ecuador?

Att ringa från telefonautomater är ett billigt alternativ. Om du vill använda din mobil, köp ett lokalt kontantkort för att ringa och skicka meddelanden. Frimärken finns att köpa på det lokala postkontoret, men postsystemet är betydligt långsammare än i Sverige, och det kan ta flera veckor att skicka brev hem till Sverige.

Vilka vaccinationer behöver jag?

Vi rekommenderar att du kontaktar en vaccinationscentral i god tid innan avresa för professionell rådgivning.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Hur mycket fickpengar bör jag ha med mig?

Vi rekommenderar att du tar med dig 3000 - 3500 kr/månad. Detta belopp beror på hur du väljer att ha ditt äventyr. Om du reser runt efter att du avslutat ditt projekt bör du ha planerat det redan innan.

Gör man mycket sociala aktiviteter med andra volontärer?

Detta är oftast upp till dig själv. Många väljer att resa lite tillsammans på helgerna, går ut och äter middag tillsammans, gå till marknader eller andra aktiviteter.

Vad händer om jag inte trivs?

Om du inte trivs på ditt projekt, vänligen kontakta vår samarbetspartner i Ecuador. De kommer då att se över situationen och om det inte hjälper med förändringar på arbetsplatsen, kommer de att hitta en ny arbetsgivare för dig. De är mycket måna om att volontärerna ska ha det bra, så var inte rädd för att prata med dem om hur du känner.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Ecuador » Pacific Whale

Senaste nyheter: Tre smarta sätt att stanna kvar i Australien