Surf & Yoga i Costa Rica

Lär dig eller ta dina kunskaper vidare i surfen & yogan i vackra Santa Teresa - bo på ett härligt djungel surf-camp som ligger lite gömt i tropisk skog, men ändå så nära Stillahavet. Här finner du balsam för själen!

Läs mer

Surf & Yoga i Costa Rica

Covid status

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

Surf & Yoga kurs i vackra Santa Teresa - Costa Rica

Njut av vår häftiga men ändå avslappnade "Surf & Yoga" vecka eller veckor, beroende på hur mycket du vill få ut av din kurs. Ta chansen att lära dig surfa, yoga och få upp dina språktalanger i vackra Santa Teresa som är en av världens 10 bästa surfdestinationer. Bo i ett härligt djungel "surf camp" som ligger lite gömt i tropisk skog, men ändå så nära Stillahavet, och lär känna folk från hela världen.

Förutom spanskalektionerna och ett val av professionell surf & yoga inkluderar vi även andra aktiviteter såsom vandring så att du kan utforska och njuta av det vackra inlandet på Nicoya halvön och för att du ska få en verklig känsla av den biologiska mångfalden i denna speciella del av världen.

Den livliga strandstaden Santa Teresa är världsberömd för sina härliga "surf spotts" samt de orörda vackra stränder som absolut kan ge dig en alldeles egen plats för dig själv. Här har du tid att reflektera och slappna av efter en dag med massa surf & yoga. Staden har massa roliga surfbutiker, caféer, restauranger och nattliv för varje smak och budget.

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.Några snabba fakta om Surf & Yoga i Costa Rica
Passar för18-60 år
Kvalifikationerfrån nybörjare till avancerade
Längd1 eller 2 veckor
AnkomstplatsSan José eller direkt till Santa Teresa
Antal deltagareca 15st
Borde beställascirka 2 månader innan start
Jag vill boka! Jag har några frågor

Upplägg

Spanska
Varje dag måndag till fredag kommer det att hållas 2 x 45 minuters spanskalektioner, vanligtvis mellan kl 0900-1100 men kan ändras beroende på surf-förhållandena. Undervisningen ges av licensierade lärare, och man delas in i rätt grupp och nivå för att snabbare nå sina mål. Ett litet test första dagen kommer att hållas för att man ska hamna i rätt klass. Lektionerna är skräddarsydda för att passa alla nivåer, från nybörjare till avancerade för att interagera och fördjupa sig med lokalbefolkningen och njuta av att vara i ett spansktalande land.

Surf's up
Måndag, tisdag, torsdag och fredag kan du välja att surfa eller ta yoga lektioner. Valet är ditt :) Du kan även kombinera.
Surflektionerna (ca 2 timmar per tillfälle) ges av en lokal professionell surfinstruktör. Förutom att man lär sig grunderna och/eller tar sig vidare till nästa nivå, kommer du även få lära dig allt runtomkring, såsom hög och lågvatten, strömmar, surfetikett, do´s and dont´s och andra viktiga säkerhetsaspekter.
Surfbräda är inkluderad under lektionstid, skulle man vilja surfa ytterligare så kan man hyra en på plats, mot en kostnad på cirka 10 USD.

Yoga
Alternativt kan du vid de tidpunkter som planeras för surflektioner njuta av, magiska yoga klasser, som ges utav professionella instruktörer.
Populära klasser inkluderar yoga för alla, Vinyasa Flow, Slow Flow, Ashtanga, Hatha, Deep Restorative, Relaxing & Meditation. Du kan prova en mängd olika former av yoga under din tid hos oss. Varje klass är 90 minuter, och du har 4 lektioner under din tid i Santa Teresa (gäller 1 veckas kursen).
Under en längre tid har denna magiska plats varit en destination för yogier från hela världen. Vilken bättre plats att lära sig och träna yoga än på en vild strand med ljudet av vågor som kraschar på den mjuka vita sanden eller i vår djungelstuga omgiven av vackert fågelkvitter och det lugnande ljudet av floden. Många kommer hit varje år för att träna och lära yoga så det finns en klass för varje nivå från absolut nybörjare till avancerad. Yoga ger mental balans, kroppskontroll och det hjälper dig att koppla av och njuta av varje del av din resa i Costa Rica. Njut av mantrana och upptäck ett nytt sätt att koppla av och vara i linje med din kropp (och natur) genom att utföra yoga och leva "pura vida" livsstil.

Andra aktiviteter
Varje onsdag kommer det hållas fler aktiviteter då vi önskar att du får uppleva och njuta mer utav Nicoya-halvön - ett område med enastående naturlig skönhet. Så varje onsdag utforskar vi vår omgivning till fots. Den första turen är en 2 timmar lång hike från djungeln till floden in i den frodiga tropiska skogen. Du kommer ganska snart känna dig "förlorad" i djungelns skönhet och samtidigt undra vilken riktning stranden är....

Den andra onsdagen (för dem som valt 2 veckor) vandrar vi från "strand till vattenfall" för att upptäcka en mängd olika vattenfall och floder som slingrar sig genom regnskogen och ut i Stilla havet. Denna vandring hjälper oss att förstå hur hela ekosystemet fungerar. Det finns ett stort utbud av flora inklusive träd med specifika medicinska tillämpningar. Här kommer du att börja förstå skönheten i denna verkligt speciella plats!

Det kommer bli en episk vecka/veckor med massa surf, yoga, spännande möten, och en magisk tid i Costa Rica!

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende & måltider

Bo i ett härligt djungel "surfcamp" som ligger lite gömt och omringat utav tropisk skog och ett rikt djurliv, såsom apor, sengångare och små kolibri, men ändå bara ett stenkast ifrån Stillahavet och en av världens bästa surf. Du har till och med möjligheten att ta ett svalkande kvällsdopp i poolen.

Boende ligger cirka 10 minuters promenad från coola caféer, barer och affärer längst med den 6 km långa vägen längst med Playa Santa Teresa och Playa El Carmen.

Självklart har du även frukost och lunch inkluderat på vardagarna och en härlig brunch på helgen. På kvällen kan du laga till din egna mat, eller så sticker ni ut och testar lokala restauranger som ligger i närheten. Önskar man lägga till en extra natt här så kostar det cirka 35 USD/natt.
Det finns ett fåtal privata rum mot en extra kostnad av 18 EUR/natt, hör av dig så kollar vi platstillgången.


Varför Surf & Yoga i Costa Rica med GoXplore?

  • En av världens bästa surfdestinationer
  • Perfekta vågor för nybörjare och avancerade
  • Du lär dig även det vackra spanska språket
  • Ta hand om din kropp med magiska yogaklasser
  • Du bor och umgås med likasinnade & härliga människor

Startdatum

Man behöver ankomma till Santa Teresa en söndag och man lämnar en söndag. Önskar man ankomma någon dag tidigare eller lämna senare så är det okej, men man behöver då betala de extra nätterna utöver. Extra natt i Santa Teresa kostar 20 USD/natt.

Vi hjälper dig även med transporten från San José till Santa Teresa mot en kostnad av 75 USD (inkl båten över). Transporten går kl 0600 eller kl 1400 från den 15 december - 31 maj & kl 0800 från den 1 juni - 14 december, vilket betyder att du behöver vara på plats i tid innan transfern avgår.
Ankommer du senare behöver du 1 natt i San José som vi också hjälper dig med, mot en kostnad av 55 USD.

Mer information kring detta får du när du bokat dig.

2020
05, 19 januari
02, 16 februari
01, 15 mars
05, 19 april
03, 17 maj
07, 21 juni
05, 19 juli
02, 16 augusti
06, 20 september
04, 18 oktober
01, 15 november
06, 20 december

Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

Som svensk medborgare behöver man inget visum för Costa Rica. Du har rätt att stanna i landet upp till 3 månader.
Och önskar du kombinera Costa Rica med Kuba så kan man även få visum väl på plats.

Priser

Prices are not yet set. Please get in touch to hear about the possibilities next year.

Programmet innehåller

Inte inkluderat

Önskar du stanna längre än 2 veckor så är det fullt möjligt, bara addera veckorna.

(priserna är giltiga till den 31 dec 2020)

Flygresan

OBS! Flygbiljetten är inte inkluderad i priset.
En flygbiljett t&r till San José kostar omkring 8500-9500 kr inkl flygskatter.

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Då vår samarbetspartner hämtar upp dig på flygplatsen i San José och skjutsar dig till din värdfamilj så behöver vi ha dina ankomstdetaljer/flygdetaljer. Om vi bokar ditt flyg så har vi automatiskt alla flygdetaljer men bokar du på egen hand så behöver du meddela oss dina flygdetaljer så snart som möjligt.

Jag vill boka! Jag har några frågor

FAQ

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Costa Rica » Surf & Yoga i Costa Rica

Senaste nyheter: Boka din resa utan att binda upp dig