Praktiken i Australien blev ett minne för livet

Petter Kjellen, 27 år, praktiserade i Sydney – ett äventyr som slutade med att han bilade runt i Australien.

- Man lär sig otroligt mycket utomlands. Dels språket, men även mycket om sig själv, säger Petter som efter att ha läst marknadsföring i Lund ville ha mer erfarenhet.

Petter tog kontakt med oss på GoXplore och fick hjälp med visumansökan, ansökningshandlingar, boende, praktikplats och flyg. Fyra veckor senare var han i Australien, med ett halvårs praktik framför sig.

- För mig var det en väldigt bra deal. GoXplore hade helt andra kontaktnät än vad man har själv. Allt gick väldigt fort, säger han.

Petter bodde först på vandrarhem men delade senare lägenhet med två killar. Den första veckan vände han dygnet rätt och hälsade på sin praktikplats All Plastics.

- Där fick jag sedan göra allt ifrån att skriva nyhetsbrev, uppdatera hemsidan och beställa promotionmaterial till att vara med på företagspresentationer på arkitektfirmor. Mycket kvalificerade saker, berättar Petter.

Han fortsätter:

– Jag arbetade nio till fem men de är mycket mer laidback i Australien. På ett sätt är det jättehärligt, men det kan också vara frustrerande.

På helgerna upptäckte Petter nya sidor av landet. Favoriten var att vandra i nationalparken Blue Mountains som sveps in av ett blåaktigt dis från avdunstande eukalyptusträd.

– Det finns mycket nationalparker och häftiga saker på nära håll. Det finns även många schyssta stränder nära Sydney dit man kan åka för att bada och surfa, säger Petter.

Efter praktiken stannade han kvar down under i fyra månader och dök då i Barriärrevet – en vacker upplevelse han sent kommer att glömma. Han bilade också runt på kontinenten, delvis själv och delvis med kompisar som reste ner från Sverige.

- Man kan se kängurus vid sidan av vägen, eller köra i timmar och det är helt öde, säger Petter.

Petter tycker att det är viktigt att man funderar på vad man vill ha ut av praktiken innan man åker iväg för att få ut så mycket som möjligt av den.

- Åker man utomlands blir det ett helt annat äventyr, det är något jag kommer ha med mig hela livet. Jag hoppas att det ska göra det lättare att få jobb och rekommenderar det absolut, man lär sig så himla mycket, säger han.

Praktiserade: Genom GoXplore med marknadsföring i Sydney, Australien.

Drömjobb: Att jobba med marknadsföring och internationella kontakter på ett internationellt företag.

Hade du också velat göra din praktik i Australien? Surfa in på länken här nedan och läs mer om hur vi kan hjälpa dig iväg på ett grymt bra äventyr!

Dette er et reisebrev fra en av deltakere på vår Praktik Australien program i 2011.

Hem » Reseberättelse » Praktiken i Australien blev ett minne för livet

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!