Läkarstudenten Akil samlade in pengar till operation.

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

"För tre dagar sedan kom jag till min värdfamilj, i Swedru, Ghana. Som är så gästvänliga och hjälpsamma människor. De är alla så nöjda med vad de har, de kommer så bra överens och gör det bästa av allt. För två dagar senare Jag pratade med min värds pappa (bild). Han berättade hur tacksam han var mot de frivilliga. Tyvärr är hans syn helt nedsatt och han är blind. Han har grå starr, vilket är en ögonsjukdom där linsen i ögat tappar dess tydlighet.Från det ögonblicket har hans liv förändrats totalt, sjukdomen har påverkat både hans dagliga liv och hans livskvalitet, han sitter bara inne nu. Tidigare var han representant i Swedru och arbetade i en frivilligorganisation som är en partner till den norska organisationen. Hans fru hade en butik tidigare. Men på grund av hennes mans hälsotillstånd var hon tvungen att sluta arbeta. Allt hon gör är att ta hand om sin man, och jag kan bekräfta att hon gör det med kärlek. Jag kan säg med detta att värdfadern, som du ser på bild, har stor passion, ambitioner och stora mål i livet, han berättade igår att han fortfarande har hopp. Jag måste säga att jag personligen blev väldigt rörd. Och ville verkligen hjälpa familjen. Grå starr kan endast tas bort genom operation, och har kontrollerat mängden, operationen kostar cirka 2 700 NOK. Det kanske inte låter så mycket för oss, men det är en enorm mängd i Ghana. Över 95 % av patienterna med grå starr kommer att ha normal eller nästan normal syn efter operationen.

Så igår bestämde jag mig för att samla in detta belopp via Facebook, jag skrev ett inlägg om min farfars farfars berättelse, och frågade om någon hade möjlighet att bidra med lite pengar. Så att min värdpappa kunde få behandling.

Jag kollade precis mitt konto och ser att jag har hela beloppet nu för operationen! Det betyder att min värdpappa snart kommer att få behandling. Detta hade inte varit möjligt utan hjälp av familj och vänner. Jag uppskattar det verkligen. Du ger mig mycket styrka att fortsätta med det jag gör.

Jag vill också berätta att jag jobbar på Olycksfalls- och akutenheten på sjukhuset i

Ghana. Jag tycker att det är väldigt intressant, lärorikt och jag trivs väldigt bra med det. "Akwaaba" är ett ord som jag har hört mycket, det betyder välkommen, på Twi-språket. Barnen i närområdet är alltid glada och jag brukar spela fotboll med dem efter jobbet. Annars är allt bra och ha en underbar vistelse :)"Reseberättelser från 2016 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Ghana.

Hem » Reseberättelse » Läkarstudenten Akil samlade in pengar till operation.

Hugo S beställde vårt Volontär Sri Lanka program för 5h sedan. Är det något för dig också??!