Reseberättelse – Vinaka Fiji 2016

Mitt namn är Linnea, 19 år, och jag spenderade en knapp månad med organisationen Vinaka Fiji, ett volontärprogram i ögruppen Yasawa i Fiji. Där var jag en del av deras "Education Programme" och hjälpte således till med utbildningen på skolorna i området. Min upplevelse har varit helt otrolig, och det var en helt oförglömlig resa.

Programmet var uppbyggt i one-on-one reading programs där man fick ca 25 minuter med en elev och fokus låg på engelskundervisning. Vi läste böcker, byggde meningar, hade stavningstest, och pratade med varandra för att förbättra deras engelska helt enkelt. De elever som kom när jag var där gick i primary school och var mellan 8-14 år. Eftersom turism är så stort i Fiji så är engelska väldigt viktigt att kunna, och bara att finnas till hands och prata engelska med eleverna hjälper deras utveckling. Att se barnen med deras stora leenden och fantastiska inställning trots motgångar är otroligt inspirerande.

De som jobbar i organisationen (och hela Fijis befolkning egentligen) är så godhjärtade, glada och snälla. De tar väl hand om volontärerna som kommer och ser till att alla gör nytta på något sätt. Skolorna som vi jobbade på låg på en annan ö än där vi bodde så vi åkte båt till och från projektet varje dag, vilket tog ungefär 30 min. För mig, som älskar båtar, var det inget problem, men det kan gå mycket vågor. Dagarna var ungefär från åtta på morgonen till fyra på eftermiddagen, så man hinner med lite fritid innan middagen.

Vad gäller fritid så är även helgerna lediga, där du får spendera dagarna som du vill. Det finns en hel del att göra på resorten där vi bodde, så som dykning, snorkling och en hel drös med lekar och dylikt. Personalen på base är de snällaste och ser till att du är sysselsatt om du vill vara det, annars kan tid spenderas på stranden eller i hängmattan. Som volontär bor man ganska enkelt i dorms om 4-5 personer i bures (små hus) på stranden.

Utöver Education Programme, finns det även Sustainability och Marine Conservation, där alla tre är jättebra projekt, så det finns något för alla! Jag rekommenderar verkligen dessa program till alla som vill hjälpa till där det behövs, träffa fantastiska människor, och växa otroligt mycket som person. Erfarenheterna man får, och allt man lär sig, är något man bär med sig hela livet.Detta är en reseberättelse från en av våra deltagare på vårt Volontär Fiji program i 2016.

Hem » Reseberättelse » Reseberättelse – Vinaka Fiji 2016

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!