Indien 2016 det bästa valet jag har gjort på länge.

Jag ångar inte en dag att jag satte mig på planet som skulle ta mig till New Delhi, Indien.

Det första jag såg av Indien var precis vad jag hade väntat mig stressad och galen trafik. Jag var så spänd äntligen åkte jag på min livs resa ensam till ett land som mina föräldrar hade tyckt att jag var galen som åkte till ensam. Jag Ronja 20 år visste de inte då men jag var på väg på den bästa resan som jag har gjort i hela mitt liv, den resan jag aldrig kommer glömma. Jag åkte på Indian road trip, med GoXplore.

Innan jag åkte till Indien hörde jag mycket om deras kryddstarka mat, jag hade hört att det var ett land där kor var heliga och det var mycket fattigdom och brott.

Jag kan säga att Indien har mycket kryddig mat och det är verkligen inget land för den som är kräsen när de gäller mat. Indien har en supergod mat, även om man inte gillar böner eller grönsaker, så gör dom maten på ett sätt som det inte går att göra något annat än att älska maten dom gör.

Visst Indien är ett fattigt land, det ser man tydligt men det positiva i det är att i alla fall jag fick en veklighets uppfattning och jag fick se med egna ögon att världen verkligen inte är rättvis. Den upplevelsen fick mig att bli glad över småsaker jag inte uppskattar hemma som rent vatten, obligatorisk skola och mat på bordet varje dag.

Ja kor är heliga i Indien, det är faktiskt roligt att uppleva, när de står kor på vägen och bilarna tuttar och kon står kvar där och kollar på föraren, det är nästan att korna säger "jag går här nu så ni får vänta,"

Brottslighet? Jag kan säga under mina 5 veckor i Indien blev varken jag eller någon som jag reste med rånad på något. Vi hörde inte ens andra volontärer säga något om att de vart rånade.

Många kan tycka att varför köpa en resa till Indien i 4 veckor för att åka runt när du kan göra det själv billigare. Jag skulle säga att då vet du inte vad som ingår i Indian road trip paketet. Du får mat 3 gånger om dagen i 4 veckor, du får komma hem till en indisk familj och lära dig hur du lagar indisk mat. Du får se Indiens vackra natur och får det berättat för dig av en guide som kommer vara vid din sida i 4 veckor. Den guiden kommer vara din trygga punkt. Han kommer hjälpa och svara på frågor. Ifall ni bestämmer er att backpacka istället så kommer ni inte få samma kulturupplevelser som jag och mina reskamrater fick när vi var i Indien.

Jag var i Indien från 5 november till 10 december, då åkte jag på India road trip, plus gjorde jag en yoga and mind week.

Jag har många bra minnen ifrån Indien men mina 3 bästa är nog.

Hela Indienresan var fanatisk, skulle jag kunna vrida tillbaka tiden och göra om allt igen så skulle jag göra det utan att tveka.

Här nedanför kommer bilder ifrån min Indien resa.

Dette er et reisebrev fra en av deltakere på vår Volontär Indien program i 2017.

Hem » Reseberättelse » Indien 2016 det bästa valet jag har gjort på länge.

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!