Roadtrip på Sri Lanka

GoXplore erbjuder tre olika roadtrips, och jag har gjort dem alla. Det har varit mitt livs resa. Allt ifrån varma stränder på Sri Lanka till iskalla hostels uppe i Himalaya i Nepal eller sova på sanddyner i Indien. De tre länderna har varit så olika, man har vuxit och fått nya erfarenheter på varje ställe jag besökt.

Efter fyra veckor i Nepal så var det dags för mig att säga hejdå till min vapendragare Stina som jag rest med i Indien och Nepal. Stina träffade jag när jag var i Namibia på Naankuse i höstas, så jag hade bara känt henne 4 månader (umgåtts med henne tre veckor) innan vi åkte på det här äventyret tillsammans. Så det tog emot att säga hejdå. Hon skulle stanna i Nepal och jag åka vidare mot Sri Lanka.

***********************************************************

Sri Lanka.

Vilket land, vilken värme. Kände på en gång att här skulle jag trivas!

Vi började med en introduktionsvecka i Kandy. Och här stannade vi 1 vecka. Vi såg fantastiska saker när vi var i Kandy som, kryddplantage, tefabrik, Buddha-statyer, Botanical garden & Temple of tooth.

Andra veckan tillbringades också i Kandy, men med längre utflykter dag för dag. Vi åkte tåg vilket Sri Lanka är känt för, just för de vackra utsikterna man får njuta av. Vi trekkade upp för berg för att komma upp till olika tempel. Såg världens största gående Buddha-staty. Sen åkte vi till Dambulla, för att fira nyåret där och sen gå upp på den välkända, Lion's rock.

Sista veckan i Sri Lanka spenderades i Ambalangoda, alltså vid stranden.

En väldigt lugn och chill vecka, åkte runt till olika stränder och städer runt där vi bodde, såg sevärdheter (var inte så många) och bara njöööt, samt släppte även ut sköldpaddsbebisar.

Jag vill tacka er för detta äventyr jag har gjort, och för all hjälp jag fått!
Med vänliga hälsningar Andrea Thomasdotter

Dette er et reisebrev fra en av deltakere på vår Volontär Sri Lanka program i 2017.

Hem » Reseberättelse » Roadtrip på Sri Lanka

Jill K beställde vårt Volontär Sri Lanka program för 56h sedan. Är det något för dig också??!