Min fantastiska resa!

Jag åkte som volontär till Wild Cat Sanctuary i Sydafrika och spenderade fyra veckor där. Eftersom det var min första resa på egen hand var jag väldigt nervös de sista dagarna innan jag skulle åka till flygplatsen och nervositeten släppte nog inte riktigt förrän efter första natten på farmen. När jag vaknade på morgonen kollade jag ut genom fönstret, såg en gepard endast några meter ifrån fönstret med lejonens vrål i bakgrunden. Det var nog först då jag insåg att jag faktiskt var här på riktigt och skulle få börja varje dag de närmsta fyra veckorna på detta fantastiska sätt.

De flesta dagarna såg likadana ut, vi gick upp, åt frukost och sedan började dagen med ett morgonmöte. Efter mötet började vi arbeta, vi gjorde allt ifrån gräva hål, sitta barnvakt åt surikaterna, lägga golv, ta hand om köttet till de vilda lejonen, assistera på turist turer till de dagliga sysslorna mat (förbereda och mata djuren), vatten (ge nytt vatten till djuren) och hus (städa volontärhuset) och mycket mer där emellan. Oftast hade vi även några timmar ledigt mitt på dagen och om det var fint väder passade jag på att sola och umgås med djuren.

Den första veckan på farmen var den svåraste med väldigt många nya intryck, man skulle anpassa sig till en helt annorlunda livsstil i ett annat klimat med människor man aldrig träffat innan. Men allt eftersom dagarna gick började jag njuta mer och mer av min vistelse och försökte ta vara på varje dag. Ägarna som hade hand om farmen var väldigt snälla och måna om oss volontärer och var ibland med oss och spelade volleyboll eller umgicks för att lära känna oss bättre.

Som alltid när man är iväg på resor går tiden alldeles för fort och efter vad som kändes som enbart några dagar, vilket egentligen var fyra veckor, var det tyvärr dags att säga hejdå till alla djuren, volontärerna och ägarna. Spenderade mina sista timmar på farmen inne hos djuren och när jag åkte ifrån farmen var det första tankarna som slog mig att jag definitivt ska tillbaka hit till detta fantastiska ställe igen!

/Caroline

Detta är en reseberättelse från en av våra deltagare på vårt Wild Cat Sanctuary program i 2017.

Hem » Reseberättelse » Min fantastiska resa!

Senaste nyheter: Boka din resa utan att binda upp dig