1. Environmental Conservation 2. Beach cleanup 3. Reforestation 4. River clean from kayak 5. Coral restoration 6. Mangrove replanting

Environmental Conservation Sri Lanka

Gå med i detta projekt som syftar till att bekämpa klimatförändringar via återplantering av mangrove, avfallshantering, korallrestaurering och mer. Volontärer engagerar sig i olika aktiviteter anpassade till lokala förhållanden.

Läs mer

Environmental Conservation

Hjälp till att bekämpa vår tids största utmaning - klimatförändringar. Målet är att bevara, skydda och upprätthålla vår naturliga miljö omkring oss, samt att åstadkomma en förändring i hur vårt samhälle tänker på och agerar kring detta viktiga ämne. Projektet täcker ett brett utbud av aktiviteter och initiativ som positivt påverkar hälsan i vår naturliga miljö, inklusive, men inte begränsat till, återplantering av mangrove, ekologiskt jordbruk, avfallshantering, korallrestaurering, strand- och flodsanering och att bygga miljövänliga produkter som gynna miljön.

Precis som resten av planeten behöver Sri Lankas vackra naturliga miljö, inhemska flora och fauna skyddas och bevaras för framtida generationer. Miljövård är ett stort ämne som täcker flera områden i olika delar av världen. För detta projekt har vi valt att genomföra en rad initiativ som, vi tror, kommer att ha en bestående inverkan på att ta itu med de viktigaste miljöfrågorna som påverkar de naturliga ekosystemen i Sri Lanka.

Några snabba fakta om Environmental Conservation
Passar för16+
KvalifikationerWillingness to engage and decent English level
Längd1 week (min total length Sri Lanka is 2 weeks)
AnkomstplatsColombo
Antal deltagareMax 12
Borde beställasRecommended 3 months prior
VolontärarbeteMiljövård
Jag vill boka! Jag har några frågor

Project

Volontärer engagerar sig aktivt i en mångfald av aktiviteter som syftar till miljövård. Vanligtvis arbetar du antingen på förmiddagar eller eftermiddagar - cirka 4 timmar om dagen. Dessa initiativ är anpassade till lokala behov och förhållanden, vilket säkerställar effektiva bevarandeinsatser och långsiktig hållbarhet. Genom samarbete och samhällsengagemang strävar volontärerna efter att skydda och bevara den naturliga miljön för kommande generationer. Arbetet som utförs kan grupperas i följande 5 områden:

SKOGSPLANTERING

- Återställning av mangroveskog i Koggala-lagunen innebär att nya mangrovefrön planteras och vårdas till mognad. Denna process är avgörande för kustskyddet, eftersom mangroveskogar fungerar som naturliga buffertar mot stormar och erosion. Dessutom utgör mangroveskogar väsentliga livsmiljöer för olika marina arter och bidrar därigenom till bevarnadet av biologisk mångfald.

-I Kottawa fokuseras ansträngningarna på skogsplantering på att återställa förstörda skogsområden genom att plantera inhemska trädarter. Detta initiativ hjälper inte bara till att återställa livsviktiga ekosystem utan förstärker även regionens motståndskraft mot klimatförändringar. Genom att bevara regnskogar skyddar vi kritiska vattenkällor och stödjer de lokala samhällenas försörjning som är beroende av skogsresurser.

AVFALLSHANTERING

-Utbildning om avfallshantering ger värdefulla insikter om vikten av att minska, återanvända och återvinna avfall. Genom interaktiva workshops och informationskampanjer befäster volontärer samhällets förmåga att anta hållbara avfallspraxis, vilket minskar miljöföroreningar och främjar resursbevarande.

-EcoBrick-konstruktion innebär att samla in engångs plastflaskor och fylla dem tätt med icke-nedbrytbara avfallsmaterial. Dessa EcoBricks fungerar som byggstenar för olika infrastrukturprojekt, från gränsväggar till utomhusmöbler. Genom att återanvända plastavfall minskar volontärer den miljömässiga påverkan av plastförorening samtidigt som de främjar samhällets motståndskraft genom hållbara byggmetoder. 

-Att återvända glasflaskor och göra dem om till dekorativa föremål minskar inte bara avfallet utan främjar också kreativitet och miljöansvar. Genom att förvandla kasserat glas till estetiskt tilltalande produkter inspirerar volontärer andra att omvärdera sina konsumtionsvaror och omfamna miljövänliga alternativ

ORGANIC FARMING

-Hållbara odlingsmetoder i vår ekologiska trädgård prioriterar markhälsa och bevarande av biologisk mångfald. Volontärer deltar i aktiviteter som kompostering, växtföljd och naturliga metoder för att kontrollera skadedjur för att minimera miljöpåverkan samtidigt som produktivitet i jordbruk maximeras. Genom att främja ekologisk odling stöder vi friskare ekosystem och bidrar till livsmedelssäkerheten i lokala samhällen. 

MARINE CONSERVATION

-Ansträngningar för att återställa korallrev syftar till att rehabilitera förstörda korallrevsekosystem genom att placera ut konstgjorde revstrukturer. Dessa strukturer ger avgörande livsmiljö för marina arter och hjälper till att mildra effekterna av klimatförändringar på korallrev. Genom att återställa korallrev bidrar volontärer till motståndskraften hos marina ekosystem och stödjer kustsamhällets försörjning som är beroende av revresurser.

MILJÖSANERING

-Strand- och flodstädning innebär att avfall och skräp tas bort från kust- och inlandsvatten. Volontärer sorterar noggrant och avhämtar insamlat avfall, vilket säkerställer korrekta metoder för återvinning och avfallshantering. Genom att organisera städevenemang ökar volontärerna medvetenheten om de skadliga effekterna av föroreningar på marina och terrestra ekosystem samtidigt som de främjar en känsla av miljöansvar inom samhällen. Flodstädningen utförs från kajaker med all nödvändig utrustning tillhandahållen.  

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Som volontär kommer du att bo i ett fantastiskt hus som är beläget på en liten kulle med utsikt över Unawatuna Beach och Indiska Oceanen. Huset är byggt i kolonial stil med 4 våningar och totalt 11 sovrum, alla med eget badrum och balkong. Det finns 3 vardagsrum och en stor matsal. Huset är omgivet av en trädgård med en lounge, en utomhuspool och en grönsaksodling. Yoga-klasser anordnas varje vecka. Det är en kort bilresa till många kända turistattraktioner som Galle Dutch Fort, Galle Navy, Wijaya Beach och Unawatuna stranden, som alla ligger inom 5 km. Varmt vatten och Wi-Fi ingår. 

Alla 11 rum har eget badrum och toalett som delas med personen du delar rum med. Ni sover i våningssängar. Det finns garderober i rummet så att volontären kan förvara sina personliga tillhörigheter. Du får en madrass, lakan, sängkläder och en kudde. Det finns fläktar i alla rum och fönster för ventilation. Mot en liten avgift kan du välja luftkonditionering i rummet också, men du måste boka detta i förväg. Huset har plats för minst 40 personer samtidigt. Om du vill ha ett enkelrum, meddela oss så kommer vi att kontrollera tillgängligheten under den period du avser att resa. Det finns höghastigets-Wi-Fi och alla deltagare får 10 GB inkluderat per månad. Om du vill ta med ett eget myggnät, ta med en som passar våningssängar.

Vårt partners kontor är på första våningen och detta är också basen för det lokala teamet, som består av programchef, aktivitetsledare, olika projektledare och en kock som lagar de tre måltider som serveras till volontärerna. Måltiderna är tillagade med färska, lokala ingredienser, främst baserade på säsong. Frukosten består av pannkakor eller ägg, eller ibland traditionellt ris med mjölk och frukt. Lunch och middag är traditionellt Sri Lankesisk curry med ris eller bröd. Måltiderna serveras med sallad och frukt för att säkerställa att du fåren hälsosam måltid.

Galle, en av Sri Lankas mest förtrollande destinationer, är hem för det nederländska fortet från 1600-talet, som rymmer många vackra delar av den koloniala arkitekturen bakom sina murar. Dessutom finns det en samling udda butiker och restauranger. Galle är ett stort område, som inte bara innehåller det berömda fortet, utan också stränder i världsklass, både för bad och surfing - till exempel Mirissa, Wijaya och Weligama.

Varför Environmental Conservation med GoXplore?

  • Veckovisa yogaklasser och filmkvällar, och månatliga guidade cykelturer, BBQ och tempelbesök
  • Fri tillgång till poolen vid volontärhuset
  • Kost och logi (3 måltider om dagen) under hela projektperioden
  • Veckovisa yogaklasser och filmkvällar, och månatliga guidade cykelturer, BBQ och tempelbesök
  • Fri tillgång till poolen vid volontärhuset
  • Sociala aktiviteter med andra praktikanter och volontärer
  • Praktiskt bevarande: Återplantering av skog, avfallshantering och marin sanering.
  • Orienteringsdag efter ankomst med träning
  • Samhällsengagemang: Lokala partnerskap och ekoutbildning för hållbar påverkan.
  • Hämta och lämna på flygplatsen i Colombo till och från volontärhuset

Visa

Innan du reser till Sri Lanka ansöker du om ETA (Electronic Travel Authorization), vilket låter dig komma in i landet och stanna där i upp till 30 dagar. Normalt kostar det 50 USD, men det beror lite på din nationalitet.

Om du planerar att vara i Sri Lanka i mer än 30 dagar kan ETA:n förlängas upp till totalt 180 dagar. Först måste du förlänga den till 90 dagar, sedan ansöka om ytterligare 90 dagar om det behövs. Dessa förlängningar kan göras efter ankomsten till Sri Lanka, och vår partner hjälper gärna till med detta. Det finns dock vissa kostnader för att förlänga ditt visum, så tänk på detta. Normalt är den första förlängningen antingen 60 eller 100 USD, beroende på din nationalitet. Den andra för dagarna 90 till 180 är normalt 150 USD.

Vi kommer att skicka mer information om det sri lankesiska visumet och förlängningsprocessen om det gäller dig, efter att du har fått bekräftelse på din placering. 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Resor

Rekommenderad ankomst dag är lördagar, året runt. DU kommer att hämtas på flygplatsen av en representant från vår lokala partner och körd till volontärhuset. Innan du börjar ditt volontärarbete kommer du och programledaren att få en detaljerad introduktion, kulturell träning och en guidad tur i området. 

Du kommer att ha ledigt på helgerna och är naturligtvis fri att resa runt och utforska Sri Lanka. Många volontärer väljer att resa tillsammans eller lägga till vår 7-dagars rundtur i Sri Lanka i slutet av sin vistelse. 

Avresa sker också på lördagar om du inte väljer att stanna i Sri Lanka på egen hand.

Vi rekommenderar att du väntar med att boka dina flyg till du har fått en bekräftelse på din placering, eftersom det finns perioder då det inte finns några platser kvar i programmet. Om du föredrar att inte boka dina egna flyg, är vi glada att rekommendera en resebyrå som kan boka dem åt dig. 

7-dagars rundtur i Sri Lanka

Om du vill utforska så mycket av Sri Lanka som möjligt på kort tid kan vi rekommendera att avsluta ditt äventyr i Sri Lanka med en fantastisk rundtur runt ön. Det 7 dagar långa äventyret inkluderar många av öns höjdpunkter, såsom en safari i Yala, Ella, Nine Arches Bridge, Little Adam's Peak, Ravana, tåg till och från Ella till Nanu Oya, Kandy, Sigirya, Dambulla och Negombo. Rundturen börjar i Galle och avslutas inte förrän du är tillbaka på flygplatsen i Colombo, så vi rekommenderar att dessa är den sista resan på ditt äventyr.

priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
2 weeks 14100
3 weeks 16500
4 weeks 19000
5 weeks 21450
6 weeks 23950
7 weeks 26250
8 weeks 28600
Extra weeks 2400

Observera! Priserna kan ändras och bestäms av ditt avresedatum, inte datumet du bokar. Kontakta oss för priser om du vill resa under en annan tidsperiod.

Vad ingår i priset?

Det är möjligt att kombinera två eller flera av våra projekt på Sri Lanka. Detta kostar 75 USD extra per ändring för att täcka en donation till det nya projektet. Programpriset är genomsnittet av de program du kombinerar.

Flyg

FLYGRESAN

Ankomstort på Sri Lanka: Colombo

En del av din resa innefattar även flygresor.
Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka. Boka inga flygbiljetter klart innan vi bekräftat din plats på projektet samt att vi har tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.

Du får mer information av oss när du har bokat ditt volontärprojekt.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Sri Lanka

FAQ

Hur kommunicerar man med de hemma medan man är i Sri Lanka?
Det är ofta mycket dyrt att ringa till och från Sri Lanka med ett utländskt telefonnummer. Ett alternativ är att köpa ett lokalt SIM-kort och fylla på det med data, använda appar som Whatsapp, Messenger, Skype och Facetime för att ringa hem (på volontärhuset kan du använda WiFi-anslutningen så att du inte behöver använda upp ditt data). Du kan köpa frimärken på det lokala postkontoret om du vill skicka brev, kom bara ihåg att det sri lankesiska postsytemet är långsamt. Det finns internetcaféer och caféer med WiFi där du också kan skicka e-post och använda appar för att ringa, men internetanslutningen kan vara utmanande ibland. 

Vilken typ av vaccinationer måste jag ta innan jag reser?

Vi rekommenderar att du tar ett vaccin mot hepatit A, difteri, stelkramp, kikhosta, polio, tyfoidfeber, japansk hjärninflammation, tuberkulos och eventuellt rabies och gula febern (om du reser från ett land med risk för gula febern måste du ha fått vaccinet mot gula febern för att komma in på Sri Lanka). Det finns risk för gula febern och malaria i vissa delar av landet. Det är smart att planera hemresan innan du bokar en tid hos läkaren. På så sätt vet du vilka länder du kommer att besöka på vägen hem under vilka årstider.

Måste jag ha en reseförsäkring?

Ja! Reseförsäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete i volontärprojekt.

Hur mycket fickpengar ska jag ta med?

Hur mycket du måste ha med dig beror på hur hög din personliga konsumtion är och om du tänker resa lite på helgerna. Om du ska resa efter att du avslutat arbetet bör du ta med mer pengar för att täcka detta. Vi rekommenderar att du ställer upp en separat budget för vardagliga kostnader och en för resor på helger. Kom ihåg att kost och logi redan är täckt, så du behöver inte mycket pengar för det. Vi rekommenderar att ha mellan 1 000 och 1 500 SEK per vecka för vardagliga saker som snacks, vatten och transporter.

Umgås du mycket med de andra volontärerna?
Detta är oftast upp till dig som volontär. De flesta reser lite tillsammans på helgerna, eller så går de ut och äter, går på marknader eller andra aktiviteter.

Tänk om jag inte gillar det?

Om du inte är nöjd med det du jobbar med och inte vill fortsätta där du är måste du prata med en av samordnarna på Sri Lanka. De kommer att gå igenom situationen med dig och om förändringar på arbetsplatsen inte hjälper hittar de ett nytt projekt åt dig. Samordnarna i Sri Lanka är mycket oroade över volontärernas välmående, så var inte rädd för att prata med dem om hur du mår.

Finns det luftkonditionering på volontärhuset?
Det finns ingen luftkonditionering på volontärhuset, men du kan få detta mot en liten extra kostnad. Vi rekommenderar att du tar med en liten fläkt.

Ska jag ta med en regnjacka?
Vi rekommenderar att du tar med en regnjacka eller paraply.

Finns det toalettpapper på volontärcentralen?
Vi rekommenderar att du tar med dig detta.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Sri Lanka » Environmental Conservation

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!