Login GoXplore fortsätter 2021!

Rädd för att resa till Afrika på grund av Ebola?

GoXplore inför nya regler vad gäller situationen med Ebola-smittan. Bokar du något av våra program i Afrika har du rätt att avboka resan fram till 24 h innan avresa, helt utan kostnad. Detta gäller då svenska myndigheter avråder från resa till det landet du ska till. Vi ger dig också möjlighet att byta datum på resan eller byta destination. Vi vill också informera att det i dagsläget inte är någon fara att resa till något av våra projekt i Afrika.

OBS! Notera, vi har egna avbeställningsregler kring Ebola. Du kan avboka din resa helt utan kostnad upp till 24 timmar före din avresa. Vi är 100% säker på att det inte är någon större fara att resa till något av våra projekt just nu!

Det är viktigt att du är medveten om att Europeiska storstäder som Madrid, Paris och London ligger närmre Ebolautbrottet (Sierra Leone, Liberia och Guinea) än exempelvis Windhoek, Harare, Kapstaden och Johannesburg. Sannolikheten att Ebola når Europa är större än att den når södra delen av Afrika, (se karta längre ner).

Smittan har ej påträffats i något av de länderna GoXplore har volontärresor till. Så du kan känna dig trygg att resa med oss. GoXplore följer utvecklingen och får uppdaterad information från både WHO (Världshälsoorganisationen) och Svenska Utrikesdepartementet. Vi följer alltid UD:s råd och så länge UD inte avråder resa till de länder vi arbetar med, finns det ingen anledning att oroa sig. De flesta länderna har efter utbrottet stärkt sin beredskap för att stoppa spridningen och smittan. Ebola smittar framför allt genom kontakt med kroppsvätskor. Dödsfallen så här långt är människor i dessa tre länder samt sjukvårdspersonal som rest in i länderna för att arbeta och hjälpa personer med smittan. För uppdaterad information, besök UD:s hemsida. Skulle situationen ändras kommer GoXplore agera omedelbart. Världshälsoorganisationen följer noga Ebolasituationen och tar inga chanser. Det är viktigt att vi inte grips av panik utan anledning. GoXplore vill därför dela med sig av relevant information om Ebola och utbrottsområdena

Information om Ebola, källa: Center for Disease Control:

Kontakta GoXplore om du har frågor eller funderingar. Du kan också nå oss på telefon 042-17 95 25

Med Vänliga Hälsningar
GoXplore

Detta blev publicerat tisdag 28 oktober 2014 kl 12:48

Hem » Nyheter » Rädd för att resa till Afrika på grund av Ebola?

Felix R beställde vårt Work & Travel Kanada All Set program för 8h sedan. Är det något för dig också??!