Work & Travel

Vårt Work & Travel program är perfekt för dig som vill jobba utomlands! Vi kommer att hjälpa dig med allt du behöver inför din resa. Lär dig surfa i Australien, hoppa ut på pudersnön i Kanada eller testa adrenalinpulserande aktiviteter i Nya Zeeland samtidigt som du tjänar ihop reskassan på plats

Visa mig Work & Travel +

Läs mer om Work & Travel

Vi gör det möjligt för dig att åka till Australien, Nya Zeeland, Kanada för att jobba och resa! Detta är ett perfekt sätt att få ut så mycket som möjligt av din resa. Du kommer att tjäna ihop en reskassa längs med vägen och på så sätt ha råd med alla häftiga aktiviteter som länderna har att erbjuda. Vi har hårt arbetande arbetsförmedlingar på plats som gör allt för att du ska ha ett jobb. För att kunna jobba i landet krävs en massa saker som myndigheterna har satt upp som krav. Vi löser allt detta till dig, allt för att du ska spara tid, pengar och kunna börja ditt äventyr från dag ett. Testa på att surfa längs Australiens härliga stränder, adrenalinpulserande aktiviteter i Nya Zeeland eller varför inte ta på skidorna och testa världens kanske bästa skidbackar i Kanada. Häng med och få ditt livs äventyr!

Vem kan åka?
Eftersom vårt Work & Travelprogram är baserat på ett arbetsvisum, så har myndigheterna satt upp ett krav på att du ska vara mellan 18-30 år. Både i Nya Zeeland och Kanada behöver du dessutom visa upp ett kontoutdrag på en summa för att visa på att du är där för att äventyra. Där finns andra krav med flygbiljetter, skatter , bankonto m.m. som också måste ordnas för att man ska kunna få jobba lagligt i landet. Detta är inget som du behöver oroa dig för om du åker med oss, då vi löser alla dessa handlingar.

Konceptet med att åka på en Work & Travelresa?
Genom att åka iväg på en work & travelresa med ett arbetsvisum gör att du har en möjlighet att stanna i landet upp till ett år. För att bekosta alla aktiviteter, mat och boende, behöver du oftast mer än en slant hemifrån. Det är då det är perfekt med att få hjälp med vår arbetsförmedling, så du kan hitta ett jobb och få ihop en extra reskassa. På så sätt kan du förlänga din vistelse i landet och hitta på alla de äventyr du vill göra!

Att resa på ett Work & Travelprogram innebär också att du får en inblick i en ny kultur, långt ifrån din egen. Du kommer att ställas inför olika utmaningar och det är också på så sätt som du utvecklas. Du behöver vara flexibel, ha en positiv attityd och självklart vara öppen för nya kulturer.

Du väljer själv hur du vill lägga upp din resa efter dina introduktionsdagar och du kan få hjälp under hela din resa om du vill det. Annars är det upp till dig vart du vill resa och vad du vill göra.

Att arbeta i ett annat land?

Som du säkert förstår så är det väldigt meriterande av att ha jobbat i ett annat land och du kommer automatiskt placeras högre upp på arbetsgivares listor när du kommer hem och söker jobb/utbildning. Men det kanske inte alltid är lätt att hitta jobb utan arbetslivserfarenhet och detta dessutom i ett helt nytt land. Det är en av många anledningar till varför du ska åka med oss, då vi har en väldigt omfattande arbetsförmedling, som är perfekt för dig som inte har så stor erfarenhet i arbetslivet.

Hur får jag jobb?
Vi har en arbetsförmedling som hjälper dig med att hitta jobbkontakter och så länge du är flexibel, framåt och kan tänka dig olika typer av jobb så kommer det att ordna sig. Jobbkontakterna som vi erbjuder är till för att du ska kunna dryga ut din reskassa och ha råd med att hitta på alla spännande aktiviteter.

Vill du ha ditt jobb klart innan avresa?
Kika då in våra "All-Set" program, där du kan ha ett jobb klart innan avresa till Australien, Nya Zeeland & Kanada. Detta är ett perfekt sätt för dig som kanske känner dig lite orolig att inte ha något klart innan du kommer ner.

Innan avresa:
Innan avresa på vårt Australienprogram så kommer du att få tillgång till vår jobbdatabas, för att se vilka jobb som finns tillgängliga och för att du ska kunna få en indikation på vilka jobb du kan söka när du väl kommer på plats. I den här databasen kommer du också få klicka i vilka områden som du skulle kunna tänka dig att jobba i, samt vilken typ av jobb. Därför kan du också i lugn & ro förbereda dig.

Väl på plats:
Det är då du börjar söka jobben. Vi brukar rekommendera att du tar någon vecka innan för att kanske testa på surfingen, skidåkningen och lära känna landet. På så sätt hinner du också lära känna lite folk och har lite lättare för att ta kontakt. Du kommer att få massor med hjälp och de första fyra dagarna så kommer du att ha ett informationsmöte där man går igenom allt med vår arbetsförmedling. Du kommer att få en Work & Travelbok med massor av samlade jobbkontakter. Dessutom kommer du att få tillgång till vår jobbdatabas, där varje månad flera hundratals jobbkontakter finns och där du som deltagare står först i kön på dessa arbeten. Vi har även en sms-tjänst där vårt huvudkontor skickar ut jobbkontakter i den region du befinner dig. Inte nog med det, du kommer också (om så önskas) få massor med mailouts med jobbkontakter. På en Work & Travelresa kommer du också träffa massor med andra backpackers som också gör en liknande resa som dig. Detta innebär att du kommer att få många jobbtips från andra backpackers under din resa. För att hitta jobb genom vår arbetsförmedling behöver du ingen tidigare erfarenhet, då de flesta av jobben är okvalificerade.

Vilka jobb kan jag få?
Beroende på vilket land du åker till så varierar också jobben lite. Till Kanada erbjuder vi jobb inom hotell, restaurang, café, barer. Har du ett specifikt önskemål, så kan vi se över om det finns möjlighet till det. Tänk på att vi garanterar dig ett jobb, men att vi tyvärr inte kan garantera dig ditt önskade jobb. Oavsett vilket jobb du kommer få så kommer du att få en fantastisk resa.

I Australien och Nya Zeeland så kan vi hjälpa till med massor av olika jobbområden. Det kan vara inom restaurang, café, barer, tivoli, lagerarbete, fruktplockning, packning, byggarbete m.m. För att få mer specificerad information om detta klicka in på det land du är intresserad av.

Vad betalar du för?

Vi tycker det är viktigt att du som deltagare på vårt Work & Travelprogram får reda på vad du betalar för och därför har vi valt att lista upp några av många punkter som ingår i din programavgift.

Administration
Det finns massor med krångliga regler kring en Work & Travelresa. Vi finns till för att göra ett så smidigt äventyr som möjligt för dig och hjälper därför till med:

På så sätt kan du istället fokusera på din resa! Dessutom kommer du att få detaljerad information om din resa så att du kan förbereda dig på alla spännande aktiviteter.

Personlig service
Vi alla på GoXplore har varit ute i världen och gjort liknande resor som du står inför. Därför kan vi också ge dig tips & råd för just din resa. Vi står till tjänst innan, under och efter din resa! Du väljer själv hur mycket du vill ha kontakt med oss. Den servicen vi lägger ner på ditt äventyr är det svårt att hitta hos många andra researrangörer. Varje resenär som åker med oss ringer vi upp inför sitt äventyr för att stämma av så att allt är på det klara.

På alla våra program har vi ett nödnummer som du kan nå 24h om dygnet. Detta kan vara rätt skönt att veta om det mot förmodan skulle hända något. Dessutom har du alltid möjlighet att höra av dig till oss i Sverige eller vårt kontor väl på plats om det har dykt upp några frågetecken. Med oss får du en trygg och säker resa.

Uppstartsmöte
Att komma till ett helt nytt land kan vara mycket främmande, men genom att ha ett uppstartsmöte dagen efter du anlänt kommer du att få en perfekt start på ditt nya äventyr. Här går man igenom hela våra arbetsförmedling, hur det är att jobba & resa i landet, vad du kan hitta på, hjälper dig med ditt nya bankkonto, hur man fyller i skatteformulär och mycket mer. Självklart bestämmer du själv sen hur du vill resa och forma ditt äventyr.

Arbetsförmedling
För att du ska ha råd med att vistas i landet en längre period så kan det vara bra att få in en extra reskassa längs med vägen. Med vår arbetsförmedling så står du först i kön på hundratals jobbkontakter varje månad och dessa är endast till för våra deltagare. Så länge du är framåt, flexibel och kan tänka dig olika typer av jobb så kommer det inte bli några problem för dig.

Vårt kontor
Inte nog med vår arbetsförmedling så finns också vårt kontor till för att hjälpa dig under din resa. Det kan vara tips på var man kan hyra bil, var man kan hyra lägenhet, olika aktiviteter. Dessutom så sätter dom upp massor med sociala aktiviteter som du kan delta på. Det kan vara biljardtuneringar, BBQkvällar och mycket annat. På så sätt har du möjlighet att träffa andra sköna människor. Vårt kontor finns där för att du ska ha det så bra som möjligt.

Oförglömlig Upplevelse
Självklart betalar du också för en upplevelse! Tänk dig själv att lära dig surfa på Australiens östkust, kanske ta ett dykcertifikat i stora barriärrevet, hoppa bungyjump från 134 meter, vandra på samma ställen som Gollum i Sagan om ringen, eller kasta dig ut på backarna i Klippiga bergen. Detta samtidigt som du träffar vänner för livet, jobbar på spännande arbetsplatser och har en oförglömlig upplevelse. Vi gör det möjligt, doer or a dreamer who are you mate?

Hem » Programtyper » Work & Travel

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!