1. Working holiday New Zealand 2. Hobbiton NZ 3. Bungee 4. 5. Kayaking New Zealand 6. Collie Lake Tekapo

Jobba & res på Nya Zeeland

Jobba, res och bo på Nya Zeeland med ett Working Holiday visum! Nu har du friheten att uppleva landet som du önskar under 12 månader. En resa du aldrig kommer att glömma! Det här landet är magiskt och naturen är nästintill en fantasiliknande saga!

Läs mer

Work & Travel Nya Zeeland

Letar du efter ett äventyr långt borta från Sverige? Vad är då mer spännande än att resa så långt man kan komma!

Nya Zeeland är ett underbart vackert land som ligger på andra sidan jordklotet, redo att välkomna dig. Reser du längre än Nya Zeeland är du faktiskt på väg hem igen! På vårt Work & Travel New Zealand program har du möjlighet att vara i Nya Zeeland i upp till 1 år och arbeta längs vägen för att fylla på din reskassa. En fantastisk möjlighet att lära känna landet riktigt väl!

Landet har oerhört mycket att erbjuda. Trots att landet är litet blir din vistelse full av upplevelser. Du kan göra allt från att surfa och dyka i det tropiska norr till att besöka vulkaner, simma i "heta pooler" och uppleva maorikulturen på norra ön. Med ett Working Holiday visum har du upp till 12 månader att uppleva allt Nya Zeeland har att erbjuda. Om det så är glaciärvandring, skidåkning, kajakpaddling, simning med delfiner eller fallskärmshoppning. Välkommen till det häftigaste, galnaste och vackraste landet du någonsin kommer att besöka!

Vi har rest mycket i Nya Zeeland och som deltagare får du personlig vägledning och tips om hur du gör ditt år utomlands extra minnesvärt. Nya Zeelands fantastiska landskap, otroliga djurliv och behagliga klimat gör det till en drömplats för utomhusaktiviteter och inte minst en underbar plats att arbeta och resa på. Nya Zeeland är extremsporternas vagga och har ett otroligt utbud av halsbrytande hopp från broar, byggnader och flygplan, forsränning, segelflyg, bergsklättring och andra galna aktiviteter. Här kommer du aldrig ha det tråkigt.

Vem kan delta på programmet?

Är du mellan 18-30 år (ej fyllt 31 år) har du rätt till ett Working Holiday visum som ger dig möjligheten att jobba och resa i Nya Zeeland i upp till 12 månader. Du ska vara skandinavisk medborgare och ha tillgång till minst 4 200 NZD vid inresa.

Vilket Nya Zeeland program passar dig?
Vi har tre olika program till Nya Zeeland. Klicka på det program som du tycker passar dig bäst och läs mer.
Program Jobbgaranti Jobb klart innan avresa Hjälp med jobb under resan Lön Boende klart innan avresa Hjälp med boende under resan
Work & Travel X Pengar X
All Set - Hospitality X X
Pengar X
Ranchstay X X
Kost & logi X
Några snabba fakta om Work & Travel Nya Zeeland
Passar för18 - 30 år
KvalifikationerIngen
LängdUpp till 1 år
AnkomstplatsAuckland
Betalt arbeteJa
Antal deltagareObegränsat
Borde beställasMinst 1 månad innan önskad avresa
Work & TravelSurfingBetalt arbete
Jag vill boka! Jag har några frågor
Ett år går väldigt fort och veckorna på Nya Zeeland har verkligen flugit förbi. Det har varit väldigt spännande! Mina favoritställen var förmodligen Taranaki och surf Highway, Mt Manganoui där jag surfade och plockade Kiwis, Wanaka där jag tillbringade mycket tid på mountainbike och snowboard medan jag arbetade i trädgården på en lodge. Kaikoura är en underbar plats, och inte minst Golden Bay, där jag arbetade som bondeassistent under en period på en gård med 450 kor. Skulle gärna ha haft mer tid i Catlins och Taranaki, men fick verkligen resa och se mycket. Jag har även jobbat lite som frilansfotograf tillsammans med en ivrig författare jag lärt känna.

Håkon Work & Travel Nya ZeelandÖversatt

Jobb

Det är mycket säsongsarbete och är du flexibel och vill jobba både på landet och i stan ska det inte vara några problem att få jobb. Att hitta ett jobb i Nya Zeeland har aldrig varit lättare. På sommaren i Nya Zeeland blir det många jobb inom lantbruk och fruktplockning och på vintern kan man flytta söderut till skidområdena på sydön där det finns ett stort behov av folk inom servicebranschen på hotell, caféer och restauranger.

Vi hjälper dig med förberedelserna. Du får jobbtips och hjälp med att skapa ett CV som passar Nya Zeelands arbetsmarknad och vi kan även hjälpa dig med översättningsintyg. Ett bra CV är ett viktigt verktyg när du börjar söka jobb. Vår Nya Zeelands partner – hjälper dig att snabbt komma till jobbet vid ankomst. De vet när det är högsäsong och kan även guida dig när det kommer till löner och skatter. De har en separat webbplats för medlemmar med listor över lediga jobb för medlemmar.

Exempel på jobb:

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Vi rekommenderar ankomst till Auckland på måndagar och onsdagar vilket vanligtvis innebär avresa från Sverige på en söndag eller tisdag. Intromötet är antingen på en tisdag eller torsdag, baserat på din ankomst.

När du anländer till Auckland kommer du att bo på ett hostel i Auckland som ligger mycket nära stadens centrum. De tre första nätterna ingår i priset men du kan boka fler nätter om du vill (beroende på tillgång).

Jag har full förståelse för surfarbums, ex-karriärraketer som gjorde en förändring i livet, de som kom hit efter ett mer avslappnat liv och alla andra utlänningar som har stannat i Nya Zeeland permanent - jag skulle inte vara redo att åka hem själv.

Pauliina Work & Travel Nya ZeelandÖversatt

Varför Work & Travel Nya Zeeland med GoXplore?

  • Vi har exklusivt samarbete med en arbetsförmedling med eget kontor i Auckland.
  • Spara tid till din resa, vi sköter allt det krångliga!
  • Vi är certifierade New Zealand specialists
  • Vi står för tryggheten om något skulle inträffa!
  • Åker du ensam? Vi har gruppavgångar.
  • Uppföljning under bokningsprocessen för att kolla så att allt är ok inför avresa.
  • Vi har mer än 10 års erfarenhet av resor till Nya Zeeland.
  • Vi älskar att resa och har massor av upplevelser att dela med oss utav inför din resa.
  • Vi är störst i Skandinavien på jobba och resa.
  • Skulle du inte bli beviljad visum får du pengarna tillbaka

Visum

Med ett Working Holiday visum är man berättigad att resa och arbeta i Nya Zeeland i upp till 12 månader.

Visumkrav för Nya Zeeland:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Vi rekommenderar ankomst till Auckland på söndag eller måndag. Informationsmötet är på tisdagar.


Du får tillgång till en deltagarlista med kontaktuppgifter till de andra som reser under samma period som du från både Norge och Sverige så att ni kan lära känna varandra innan ni reser.

Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
Work & Travel New Zealand (incl 3 nights) 10800

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum

Inkluderat innan avresa:

Inkluderat hemma igen:

Inte inkluderat i programavgiften:

FLYGRESAN

Ankomstort i Nya Zeeland: Auckland
En del av din resa innefattar även flygresor.

Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka. Boka inga flygbiljetter klart innan vi bekräftat din bokning samt att vi har tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.

Du får mer information av oss när du har bokat ditt program.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Work & Travel Nya Zeeland

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Jag trivs jättebra. har inte haft en dålig dag här nere och det går bra. Jag har turen att ha vänner här nere, så de har hjälpt mig mycket, köpt en rejäl kombi till mig och en flodkajak. Jag är för närvarande i Rotorua och paddlar Kaituna-floden dagligen. Fick ett jobberbjudande via en flodräddningskurs som jag gick i Taupo och Tongariro. sedan på väg ner till Rangitikei-området nästa vecka. Den bästa känslan hittills var antingen när jag satt i kajaken för första gången och bara kände lycka och behärskning, eller känslan av alla vänner jag träffar i paddlingsgemenskapen, samt de jag har från IEP-kontoret, med som jag håller kontakten och delar mina erfarenheter med. Det var också skönt att ringa mamma hemma :=)

Eirik Work & Travel Nya ZeelandÖversatt

Aktiviteter i Nya Zeeland

FAQ

När ska visumansökan vara inlämnad?

Senast 3 veckor efter bokningstillfälle.

Hur skall jag bo?

De tre första nätterna i Auckland ingår i priset sen får du titta efter boende på egen hand. Man kan självklart välja att stanna kvar på vandrarhemmet om man så önskar. Om du planerar att hitta fast boende, lägenhet/hus/rum kommer du att få tips och råd hur du skall gå tillväga på informationsmötet. Det skall inte vara några problem att hitta boende. Man kan hyra lägenhet med någon annan, hyra rum eller ta in på ett av de många vandrarhem i Nya Zeeland. Möjligheterna är många.

Vad kostar boendet?

Vandrarhem kostar mellan 25-35 NZD per natt i flerbäddsrum.

Måste man stanna alla 12 månaderna?

Nej, du väljer själv hur länge du vill stanna. Visumet är giltigt i 1 år efter det att du kommit till Nya Zeeland. När man har fått nog, vilket man sällan får, är det bara att åka hem.

Hur länge får man jobba hos en arbetsgivare?

Du kan stanna i 12 månader hos en och samma arbetsgivare.

Hur mycket får man i lön?

Minimum lönen på Nya Zeeland från den 1 april 2020 ligger just nu på 18,90 NZD. Men man kan räkna med allt ifrån 18,90 - 21 dollar/timme.

Hur mycket packning får jag ha med mig?

Det beror lite på vilket flygbolag man reser med men oftast får man ta med sig 20 kg i incheckningsbagage och 5 kg handbagage. Tänk på att inte ha för mycket med dig. Kolla alltid bagagereglerna för det flygbolag du åker med .

Kan jag åka till Australien när jag är i Nya Zeeland?

När du reser in till Australien måste du ha ett 3-månaders turistvisum.

Måste jag vaccinera mig?

Kontrollera i god tid med en vaccinationsbyrå före avresa om du behöver ta ett vaccin eller flera för dina resmål.

Behöver man ett internationellt körkort?

I Nya Zeeland krävs en engelsk översättning av ditt svenska körkort. Enklaste sättet att få en sådan översättning är att skaffa ett internationellt körkort, vilket kostar ca 200-250 SEK. För mer information surfa in på motormännens hemsida, klicka här.

Kan jag studera i Nya Zeeland?

På ett Working Holiday visum får du studera i max 3 månader i Nya Zeeland.

Kan alla nordiska medborgare söka genom GoXplore?

Det går bra så länge man har ett nordiskt pass!

Hur lång tid tar det att få visumet beviljat?

Cirka 5-6 veckor.

Behöver jag en försäkring?

Det är otroligt viktigt att ha en försäkring när du reser ifall något skulle hända dig. Work & Travel Insurance är en komplett reseförsäkring som finns att teckna genom GoXplore. Reser du med GoXplore är det obligatoriskt med en reseförsäkring. Läs mer om våra försäkringar här.

Om man vill åka med en kompis, är det då garanterat att vi får åka tillsammans?

Ja, självklart.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Nya Zeeland » Work & Travel Nya Zeeland

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar