Work & Travel Nya Zeeland cover photo

Jobba & res på Nya Zeeland

Jobba, res och bo på Nya Zeeland med ett Working Holiday visum! Nu har du friheten att uppleva landet som du önskar under 12 månader. En resa du aldrig kommer att glömma! Det här landet är magiskt och naturen är nästintill en fantasiliknande saga!

Läs mer

Work & Travel Nya Zeeland

COVID STATUS

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Under 2010 röstades Nya Zeeland fram av Lonely Planet som en av de 10 bästa destinationer i världen! Dem har förklarat att Nya Zeelands checklista över viktiga och nödvändiga sevärdheter förblir lika starka som någonsin, ett överflöd av spektakulära landskap, från regnskogar, störtande glaciärer, varma källor till tuffa vulkaniska slätter, från små pingviner till massiva valar, en stor och stolt Maori kultur med ett Rugby lag som hela Nya Zeeland älskar till grymt bra matkultur. När man vet detta så är det lätt att förstå varför de infödda är så "chilled och relaxed" och varför man trivs så himla bra när man är på Nya Zeeland.

Nya Zeeland är ett fantastiskt land som man inte ska skynda igenom, med storslagna naturupplevelser, rikt djurliv och en vänlig befolkning är det en unik destination. Faktum är att de flesta resenärer önskar att de hade mer tid på sig att utforska Nya Zeeland. Bästa sättet är att utnyttja vårt Work & Travel program som gör det möjligt att stanna upp till 12 månader. Vi hjälper dig att ordna ett Working Holiday visum, samt alla andra förberedelser och bespara dig en massa besvär. Du får även hjälp med jobbförmedling på vårt kontor i Auckland. Ditt Working Holiday visum berättigar dig till att jobba i upp till 1 år. Detta ger dig möjlighet att resa och jobba ihop delar av reskassan under resans gång. Skaffa ett jobb, tjäna lite pengar och res runt och upplev Nya Zeeland!

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.

Vem kan delta på programmet?

Är du mellan 18 - 30 år (ej fyllt 31 år) så har du rätt till 1-års arbets- och uppehållstillstånd. Du ska vara skandinavisk medborgare och ha tillgång till minst 4 200 NZD vid inresan. För mer information om de krav som finns för visumansökan läs här.

Vår samarbetspartners kontor i Nya Zeeland är placerat i hjärtat av Auckland. De har allt du behöver under ett och samma tak; arbete, restips och alla våra övriga tjänster så som vidarebefodring av post och tillgång till internet. Vårt team på Nya Zeeland är alla "locals" som alla delar en passion för resande i detta unika land.

Innan avresa:

Medlemskap / rabatter:

Väl på plats i Auckland:

Hemma igen:

Inte inkluderat i programavgiften:

Vilket Nya Zeelandprogram passar dig?
Vi har fyra olika program till Nya Zeeland. På respektive programsida finner du detaljerad information om de många inklusionerna men för att göra det lättare för dig att se vilka program som innefattar vad i form av jobb och boende så har vi gjort en enkel översikt över detta. Klicka på det program som du tycker passar dig bäst och läs mer.
Program Jobbgaranti Jobb klart innan avresa Hjälp med jobb under resan Lön Boende klart innan avresa Hjälp med boende under resan
Work & Travel X Pengar X
All Set - Hospitality X X
Pengar X
All Set - Internship X X
Kost & logi X
Ranchstay X X
Kost & logi X


Se filmen från Nya Zeeland!

Några snabba fakta om Work & Travel Nya Zeeland
Passar för18 - 30 år
KvalifikationerIngen
LängdUpp till 1 år
AnkomstplatsAuckland
Betalt arbeteJa
Antal deltagareObegränsat
Borde beställasMinst 1 månad innan önskad avresa
Work & TravelSurfingDykningBetalt arbeteHotell jobb
Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag har det toppen! Jobbar nu på en gård med polohästar och har träffat några andra tjejer som åkt via er. Rena drömmen här att rida upp i bergen med vänner och fantastiska hästar!

Märta // Work & Travel Nya Zeeland

Jobb

Nya Zeeland ska man inte skynda sig igenom. Skaffa ett jobb, tjäna lite pengar, prova på en rad av de olika aktiviteter som finns, och stanna ett tag. Ditt Working Holiday visum berättigar dig att jobba upp till 1 år. Välj att åka runt och jobba på olika ställen kortare perioder, eller varför inte hoppa in i en lägenhet och fixa ett jobb över en längre period. Valet är ditt och oavsett hur du väljer att göra så kommer du att få en otroligt härlig resa med fantastiska minnen från vad många kallar, Kiwiland.
Vår lokala partner kommer från dag ett finnas där för dig med att svara på alla frågor och funderingar du har, med allt ifrån bilköp, lägenhetshyror, vart bästa skyedive-stället är osv. Dem och vi kommer stötta dig under hela din resa.

Som deltagare på vårt Work & Travel program är du medlem i vår arbetsförmedling på plats. Vi hjälper dig att hitta jobb, men det är du som är ansvarig för jobbsökningen.

Vi på GoXplore har lång erfarenhet av att hjälpa folk att söka jobb i Nya Zeeland och är också nordens största specialist på att kombinera resa med arbete. Vi har alla varit utomlands en längre tid och har också sökt jobb inom samma branscher som du är på väg att göra. Därför kan vi också ge dig personliga tips och råd inför ditt nya äventyr!

Exempel på jobb som vi kan erbjuda

Hotell/Restaurang

Har du erfarenhet som servitör/servitris, bartender, hjälpreda i köket, kock eller disk? Då skulle du kunna servera en cafe latté på ett café i Auckland eller kanske hälla upp en pint i Wellington. Vår samarbetspartner hittar jobb vid restauranger, barer, hotell, tillställningar och konferenser över hela Nya Zeeland!

Fruktplockning

Vill du uppleva riktiga Nya Zeeland? Varje år produceras massor med frukt och grönsaker på Nya Zeeland: kiwi, vindruvor, bananer, apelsiner – alldeles för många sorter för att räkna upp och alldeles för mycket för att Nya Zeeländarna själva ska hinna skörda. Vårt kontor i Auckland har direktkontakt med fruktodlare runt landet och vår arbetsförmedling vet var de olika säsongsjobben och farmerna finns runt om Nya Zeeland. Detta kan vara ett bra sätt att träffa nya människor och uppleva landet på riktigt.

Kontor

Vi hjälper sekreterare, datakunniga, receptionister mfl. att få jobb. Om du är osäker på dina kunskaper och snabbhet kan du testa dina kunskaper på kontoret i Auckland.

Lager/bygg/fabrik

Om du är en duktig arbetare eller om du bara vill ha ett hårt fysikiskt jobb för ett tag så hjälper vi dig, erfarna som oerfarna till ett antal arbetsförmedlare, byggare, flyttfirmor (flyttare) fabriker och landskaps/trädgårdsarbetare.

Redovisning/Bank

Om du har erfarenhet inom redovisning kan du med hjälp av vår samarbetspartner söka jobb inom området. Kontoret i Auckland hjälper även dig som har erfarenhet av Bank och rådgivning.

Evenemang

Tänk på att i samband med större events så finns ofta ett behov av tillfällig personal. Det kan också innebära att det är svårare att hitta boende eftersom många samlas kring dessa events. Evenemang som ibland förekommer är bla : Rugby, festivaler, musikaler osv. Det kommer alltid nya evenemang varje år så håll dina öron och ögon öppna!

Exempel på jobb:

Hur hittar jag arbete?

För att hitta jobben krävs att du som deltagare är framåt, flexibel och tycker om utmaningar. Oftast tar det ett tag innan man har hunnit anpassa sig till det nya landet och hur det fungerar där. Därför är det viktigt att du som deltagare kan tänka dig olika typer av jobb. Precis som i Australien är det stor efterfrågan på lantbruksarbetare, särskilt vid skördetiden. Därav är också chansen till jobb större inom det. Även andra tillfälliga jobb finns det gott om och du hittar dem genom GoXplores arbetsförmedling som finns på plats i Auckland samt genom andra resenärer eller annonser som finns uppsatta på anslagstavlor.

När du är ute och reser träffar du på massor med andra backpackers som också är där för att jobba & resa. Du kommer att märka att många har erfarenheter som dem gärna delar med sig, detta är ett perfekt sätt att hitta nya arbetsplatser. Var lyhörd och du kanske hittar ett bra och välbetalt arbete. Även egna initiativ är ett måste och ser du en skylt "Vi behöver personal", ta steget in och presentera dig! Vem vet du kanske hittar ditt drömjobb där!

Du kan alltid vända dig till vårt servicekontor i Auckland och i Christchurch om du har frågor kring arbete. De får ofta förfrågningar av Nya Zeeländska arbetsgivare efter tillfälliga anställda. Var du än befinner dig i Nya Zeeland kan du kontakta kontoret för aktuell information om lediga jobb som skulle passa dig. På vårt informationsmöte i Auckland får du utförliga uppgifter om vilka möjligheter som finns och hur du skall gå tillväga när du söker jobb.

WWOOF

Som medlem i Willing Workers on Organic Farms (WWOOF) kan du vara säker på att få ett jobb på olika farmer i landet. Din lön blir fri kost och logi och det är garanterat den bästa vägen att uppleva livet på en Nya Zeeländsk farm. Som medlem får du en utförlig lista på anslutna farmer. Om du åker med oss har du ett medlemskap i WWOOF inkluderat i programmet.

Skatt
Du kommer att betala skatt när du arbetar. Alla som arbetar behöver ansökt om ett IRD-nr (skattesedel), som vi hjälper dig med. Om du uppnår de krav som krävs, kan det finnas en chans att du får en del av skatten tillbaka. Men som sagt, du måste uppfylla vissa krav. Det kommer du få information om under informationsdagarna i Auckland.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

När du anländer i Auckland kommer du att ha 4 nätter på hostel/vandrarhem som ligger i centrala Auckland, bara ett stenkast ifrån kontoret. Vandrarhemmet heter YHA. De 4 första nätterna är inkluderat i priset, men naturligtvis kan du förlänga din vistelse på vandrarhemmet (förutsatt att det finns ledig plats) om du önskar.

Vandrarhem
Vandrarhem, eller "hostel", som det kallas på Nya Zeeland, är det mest sociala sättet att bo som backpackers. Atmosfären på ett hostel är riktigt härlig, här kommer du träffa andra backpackers från hela världen och det är inte svårt att hitta framtida medresenärer, rumskompisar eller arbetskamrater. Det är på vandrarhemmet som du får de bästa resetipsen och du kan plocka upp en hel del goda råd på din fortsatta resa. Priset på vandrarhem är ca NZ $ 25-35 per natt. Priset beror på läge och standard. Kom ihåg att fråga om de har rabatter om du bokar flera nätter åt gången och även om du har möjlighet att kanske arbeta lite på vandrarhemmet för gratis boende och mat. Är du ute efter upplevelser, äventyr och party så är det här helt rätt.

Lägenhet

Billigaste boendet över en längre tid är helt klart att hyra en lägenhet! Om du är ensam så hoppa in med andra. Det finns gott om folk som söker inneboende. Det är också billigare att laga mat hemma än att äta ute, och de flesta kommer snabbt att tröttna på nudlar som är en klassisiker på vandrarhemmen. Många delar också rum för att få det ännu billigare.

Husbil

Om ni är några personer som reser tillsammans kan det vara en bra idé att hyra en husbil eller kanske köpa en. Förutom att bilen är ett transportmedel ger den dig även en plats att sova varje natt, det enda problem du har är där du parkera din bil. Det kostar lite på officiella campingplatser, men du kommer få tillgång till badrum och dusch. Priset på en husbil varierar mycket beroende på hur stor den är och hur många faciliteter den har.

Övriga möjligheter

Campingar, bed´n´breakfast och pensionat finns också på de flesta håll. Vill man ut i nationalparker och t.ex. vandra eller cykla så är camping att föredra. Mysiga pensionat och "homestays" finns på landsbygden där man verkligen kan komma bort från turistströmmen.

Det har vari helt underbart!!! Tack för att ni har den här organisationen som gör det lite lättare o säkrare att resa ut i världen!

Emma Bejeryd // Work & Travel Nya Zeeland

Varför Work & Travel Nya Zeeland med GoXplore?

  • Vi har exklusivt samarbete med en arbetsförmedling med eget kontor i Auckland.
  • Spara tid till din resa, vi sköter allt det krångliga!
  • Vi är certifierade New Zealand specialists
  • Vi står för tryggheten om något skulle inträffa!
  • Åker du ensam? Vi har gruppavgångar.
  • Uppföljning under bokningsprocessen för att kolla så att allt är ok inför avresa.
  • Vi har mer än 10 års erfarenhet av resor till Nya Zeeland.
  • Vi älskar att resa och har massor av upplevelser att dela med oss utav inför din resa.
  • Vi är störst i Skandinavien på jobba och resa.
  • Skulle du inte bli beviljad visum får du pengarna tillbaka

Visum

Med ett Working Holiday visum är man berättigad att resa och arbeta på Nya Zeeland under 12 månader. Till skillnad från Australien så kan du jobba på en och samma arbetsplats under hela din vistelse, om du skulle önska.
Arbetet i sig är oväsentligt för resan och skall vara för att dryga ut reskassan. Man har dock rätt att söka alla typer av jobb väl på plats. Och vi hjälper självklart till att söka detta visum åt våra resenärer.

Du har väl sett vårt Work & Travel-program?
Med vårt Work & Travel Nya Zeeland program har du ett arbetsvisum inkluderat och vi hjälper dig med hela den krångliga ansökningsprocessen. Dessutom hjälper vi dig med bankonto, skattehantering, kontakt med myndigheter samt att vi hjälper dig att hitta jobb på en tuff arbetsmarknad. Med oss i ryggen kommer du att få en trygg och stabil backpackerresa i aktiviteternas mecka, Nya Zeeland! Läs mer om Work & Travel Nya Zeeland

Visumkrav för att kunna jobba på Nya Zeeland:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Här nedan hittar du datumen för våra gruppavgångar. Önskar du resa på ett specifikt datum som inte finns i listan, inga problem, hör av dig så startar vi en ny gruppavgång!

Gruppavgångarna är väldigt populära och blir ofta snabbt fullbokade, det är nämligen flygstolarna på flygplanet som styr när det finns platser kvar. Finns det platser kvar på flyget har vi ingen begränsning på hur stora grupperna kan bli. Det är det bra om du bokar din avgång så tidigt som möjligt för att försäkra dig om att du har din plats.

Oavsett om du åker själv eller om du reser med någon annan så har du möjlighet att åka på en gruppavgång. Detta är ett perfekt sätt att komma i kontakt med andra personer som också ska göra samma resa som just dig. På så sätt kan ni ta hjälp av varandra att besluta om vad ni ska packa, ge varandra och ta del av andras tips och råd och kanske sluta upp på flygplatsen för att checka in tillsammans. Du kommer att få tillgång till en deltagarlista med telefonnummer och email-adress till de andra som reser i din avgång.

Hör av dig till oss om du undrar något över gruppavgångarna, eller kanske vill ha hjälp med att hitta en passande avgång just för dig.

Gruppavgångar 2020

17, 31 januari
04, 18 februari
01, 15, 29 mars
05, 19 april
03, 17 maj
14, 28 juni
05, 19 juli
02, 16, 30 augusti
06, 13, 20, 27 september
04, 11, 18, 25 oktober
08, 15, 22, 29 november
06, 13, 20 december

Priser

Prisene er ikke satt ennå. Ta kontakt for å høre mer om mulighetene neste år.

(priserna är giltiga till den 31 dec 2020)

Maori Explorer via Hongkong

För dig som vill resa snabbt och billigt till Nya Zeeland.
Möjlighet finns till stopp i Australien och Hongkong på hemresan. Priset inkluderar "Jobba & Resa" programmet till Nya Zeeland samt flygbiljett T&R.

Avresa sker från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn, via London och Hongkong. Om du önskar kan du stanna till i Hongkong på hemvägen (ingen kostnad) eller tex Australien mot 1600 kr. Vid stopp i Australien krävs ett turistvisum som vi ansöker till dig, och du får sedan stanna i Australien upp till 3 månader.

** Flygbiljetten som är inkluderad är i den billigaste klassen. Priset är baserat på att det finns plats i den aktuella bokningsklassen. Om det inte finns tillgängligt , tillkommer det en kostnad som aviseras till kunden innan det görs klart.

På grund av en svag svensk krona så har vi tvingats höja priserna på avresor från Köpenhamn.

MY WAY

Har du svårt att hitta ett paket som passar just dina resplaner? Eller har du önskemål utöver de rutter/program som vi beskrivit ovan? No worries, vi fixar det åt dig. Återkom med dina planer, tankar och funderingar så ska vi se hur vi kan hjälpa dig att ut i världen på ditt sätt.

Kontakta oss!

Pris beroende på rutt

Viktigt!
Senast 6 veckor före avresan från Sverige skall du ha bestämt resväg för hemresan, datum samt eventuella stopp. Alla ovanstående flygbiljetter är ombokningsbara i mån av plats och görs utav GoXplore. Eventuella kostnader betalas direkt till oss när du är ute och reser!

Vi reserverar oss för att det kan vara fullbokat på flyg hem från Nya Zeeland under perioden december till februari, och att det därför kan vara svårt att få önskat hemresedatum under den tiden.

Tips:

Testa på livet som volontär på Fiji och hjälp lokalbefolkningen på plats samtidigt som du får njuta av vackra Fiji. När du åker till Nya Zeeland är du bara ett stenkast ifrån Fijiöarna vilket betyder att du bör passa på att ta en avstickare dit och hjälpa barnen på plats, utbilda dem och ta del av allt det Fiji har att erbjuda. Detta passar just dig som är äventyrslysten men samtidigt önskar ta del av andra kulturer, traditioner och har ett stort hjärta. Lär ut engelska, ge motivation till barnen och ta del kulturen genom att utforska dessa vackra öarna. För mer information klicka här.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Work & Travel Nya Zeeland

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Det har vari helt underbart!!! Tack för att ni har den här organisationen som gör det lite lättare o säkrare att resa ut i världen!

Emma Bejeryd // Work & Travel Nya Zeeland

Aktiviteter i Nya Zeeland

FAQ

När ska visumansökan vara inlämnad?

Senast 3 veckor efter bokningstillfälle.

Vad kostar det att resa med GoXplore?

Priset beror på vilken flygrutt du väljer. Det täcker programavgiften, flygbiljetten och kostnaderna för visumet samt mycket mer. Se priser.

Var skickar man post som förälder?

Ditt namn och efternamn C/O Work New Zealand PO Box 1786, Shortland Street Auckland, 1140 New Zealand

Hur skall jag bo?

De fyra första nätterna i Auckland ingår i priset sen får du titta efter boende på egen hand. Man kan självklart välja att stanna kvar på vandrarhemmet om man så önskar. Om du planerar att hitta fast boende, lägenhet/hus/rum kommer du att få tips och råd hur du skall gå tillväga på informationsmötet. Det skall inte vara några problem att hitta boende. Man kan hyra lägenhet med någon annan, hyra rum eller ta in på ett av de många vandrarhem i Nya Zeeland. Möjligheterna är många.

Vad kostar boendet?

Vandrarhem kostar mellan 25 - 35 NZD per natt i flerbäddsrum.

Måste man stanna alla 12 månaderna?

Nej, du väljer själv hur länge du vill stanna. Visumet är giltigt 1 år efter det att du kommit till Nya Zeeland. När man har fått nog, vilket man sällan får, är det bara att åka hem.

Hur länge får man jobba hos en arbetsgivare?

Du kan stanna i 12 månader hos en och samma arbetsgivare.

Hur mycket får man i lön?

Minimum lönen på Nya Zeeland från den 1 april 2020 ligger just nu på 18,90 NZD. Men man kan räkna med allt ifrån 18,90 - 21 dollar/timme.

Hur mycket packning får jag ha med mig?

Det beror lite på vilket flygbolag man reser med, men oftast får man ta med sig 20 kg i incheckningsbagage och 5 kg handbagage. Tänk på att inte ha för mycket med dig. Kolla alltid bagagereglerna för det flygbolag du åker med .

Kan jag åka till Australien när jag är i Nya Zeeland?

Ja, du har möjlighet att göra ett stopp i Australien för endast 1600 kr. När du reser in till Australien måste du ha ett 3-månaders turistvisum, detta hjälper vi dig med.

Måste jag vaccinera mig?

Kontrollera i god tid med en vaccinationsbyrå före avresa om du behöver vaccination för dina resmål.

Behöver man internationellt körkort?

I Nya Zeeland krävs en engelsk översättning av ditt svenska körkort. Enklaste sättet att få en sådan översättning är att skaffa ett internationellt körkort, vilket kostar ca 200 kr. För mer information surfa in på motormännens hemsida, klicka här.

Vad är WWOOF?

WWOOF står för Willing Workers on Organic Farms. Medlemskapet ingår programavgiften och ger dig möjligheten att arbeta på anslutna farmer/rancher. Man arbetar 4 -6 timmar per dag mot kost och logi. Det är ett utmärkt sätt att uppleva livet på landet.

Kan jag studera i Nya Zeeland?

På ett Working Holiday visum får du studera max 3 månader i Nya Zeeland.

Kan alla nordiska medborgare söka genom GoXplore?

Det går bra så länge man innehar ett nordiskt pass!

Hur lång tid tar det att få visumet beviljat?

Cirka 2 veckor. Vi söker ditt visum cirka en månad innan avresa och du får det skickat till din mail när det är beviljat.

När ska handpenningen vara betald?

Så fort man har registrerat sig så skickas det ut en orderbekräftelse och en handpenningsfaktura på 1500 kr. Denna faktura ska vara betald inom 2 veckor. Vill man ha avbeställningsskydd så tillkommer 500 kr.

När måste man boka sig senast?

Var ute i god tid, finns ingen plats just det datumet du vill åka så meddelar vid dig om närmsta möjliga datum.

När måste man boka sitt hemresedatum?

Cirka 4 dagar efter bokningstillfälle.

Kan man boka om sitt hemresedatum och vad kostar det?

Man kan boka om sitt hemresedatum under sin resa utomlands. Beroende på vilken biljett du reser med gäller olika regler. Du finner information om detta i din bokningsbekräftelse, samt på vår hemsida under bokning, bokning utav hemresa. GLÖM INTE att förlänga din försäkring om du förlänger sin vistelse utomlands.

Behöver jag en försäkring?

Det är otroligt viktigt att ha en försäkring när du reser ifall något skulle hända dig. Work & Travel Insurance är en komplett reseförsäkring som finns att teckna genom GoXplore. Reser du med GoXplore är det obligatoriskt med en reseförsäkring. Läs mer om våra försäkringar här.

Kan man teckna försäkringen efter man lämnat Sverige?

Ja, fast man får en veckas karens plus att man ej kan välja till egendomsskydd. Vill man förlänga sin försäkring under ens utomlandsvistelse går detta bra mot en administrativ avgift på 150 kr.

Hur gör man för att få pengar tillbaka på Work & Travel Insurance?

Spar ditt boardingkort, skicka in det tillsammans med ditt kontonummer och Clearing nummer till Gouda Reseförsäkring, så sätter dem in pengar för de outnyttjade månaderna på ditt konto. Det avgår en administrativ avgift på ca 200 kr.

Gouda Reseförsäkringar Wollmar Yxullsgatan 14118 50 Stockholm

Ladda ner återbetalningsblanketten här!

Om man vill åka med en kompis, är det då garanterat att vi får åka tillsammans?

Ja, så länge platserna räcker till. Annars kan ni åka ett närliggande datum då det finns plats. Fyll i din kompis namn när du bokar dig så ser vi att ni önskar att resa tillsammans.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Nya Zeeland » Work & Travel Nya Zeeland

Senaste nyheter: Boka din resa utan att binda upp dig