Australien

Nedan följer fem program med vilka du kan jobba och resa. Work & Travel - För dig som vill vara flexibel. Farm & Travel - Garanterat jobb på gårdar i outbacken. Work & Travel All-Set - Ha ett sexmåndersjobb klart innan avresa. Praktik Australien och nya Wildlife Habitat - för djur och naturälskaren!

Covid status

Från 6 juli 2022 krävs inte covid-19 vaccination för att komma in i Australien.

  • 2.
  • 3.
  • 1.
  • 4.
  • 5.
  • 6.
  • 3.
  • 2.

Fakta om Australien

Statsskick: monarki

Yta: 7 682 300 km²

Huvudstad: Canberra 304 000 invånare.

Högsta berg: Mount Kosciusko, 2 228m

Längsta flod: Murray River

Största sjö: Lake Eyre

Invånarantal: 18,5 miljoner

Invånare/km2: 2,4

Språk: engelska är det officiella språket; aboriginerna talar även australspråk. Du kommer snart att märka att australiensarna har mängder av härliga slanguttryck.

Valuta: 1 australisk dollar = 100 cent = ca 8 SEK

Klimat
Australiens årstider är motsatta de vi har här på norra halvklotet. Deras sommar börjar i december, hösten i april, vinter i juni och våren börjar i september. Medeltemperaturen varierar från 23-26°C i de tropiska delarna av landet. I söder är klimatet mer tempererat med stora variationer medan det i de centrala delarna är mycket varmt och torrt. Den stora skillnaden i klimatet och faktumet att Australien är den torraste kontinenten i världen gör landet till en bra året om destination.

Sport

Australiensare sägs ofta vara sporttokiga. Tack vare klimatet, relativt billiga sportmöjligheter, många stränder och vattenvägar och de öppna vidderna är förutsättningarna för en aktiv livsstil ultimata. Football är den vanligaste vintersporten. På sommaren dominerar cricket och tennis. På första tisdagen i november varje år står praktiskt taget hela landet still på grund av en hästkapplöpning, Melbourne Cup.

Djurliv

Australien har ett rikt djurliv med djur som man inte hittar någon annanstans i världen. Detta på grund av landets isolering från andra länder i över 55 miljoner år. Ett av dem är "the platypus"(näbbdjur) som är ett däggdjur som lägger ägg och lever i vattendrag. Den har en kropp som en utter och en näbb som en and. Ett annat speciellt djur är "the Tasmanian Devil" som numera bara finns Tasmaniens skogar. "The Tasmanian Devil" är en asätare med ett skarpt läte och starka käkar.

Självklart associerar man Australien med kängurus, koalabjörnar och emun – en stor icke-flygande fågel. Bli inte förvånad om du ser en känguru eller en emu vid sidan av vägen när du kör runt i Australien. Det finns flera hundra olika arter av ödlor i Australien, allt ifrån små pipande geckoödlor till den gigantiska goannaödlan som kan bli 2 meter lång.

I Kakadu National Park i Northern Territory kan man se djur som krokodiler och vilda bufflar.

Visste du att

Registrera dig: Här i nedan länk swedenabroad kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse. Uppgifterna används av UD/ambassaden för att snabbt kunna kontakta dig om en konsulär krissituation skulle drabba det land du befinner dig i. De sparas under den tidsperiod du själv anger, dock max ett år. Du kan avanmäla dig själv när du vill. Planerar du en längre vistelse än ett år, krävs en årlig förnyelse.


http://www.swedenabroad.com/svensklistan

Välj ett program i Australien

Aktiviteter i Australien

Hem » Land » Australien

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar