1. Wildlife Habitat Australia 2. Baby kengeroo 3. 5. 5. Koala sover 6. Tree kangaroo

Volontärarbete med djur i Australien

Åk till naturparadiset i Australien och jobba nära koalabjörnar & kängurus på Wildlife Habitat Sanctuary i vackra Port Douglas. Ett magiskt äventyr väntar.

Läs mer

Wildlife Habitat Australia

Covid status

Öppet!

Från 6 juli 2022 krävs inte covid-19 vaccination för att komma in i Australien.

Wildlife Habitat är en eko-godkänd djurpark som ligger i den grönskande norra delen av Australien. Här i den tropiska delen av landet har du höga temperaturer hela året, men den bästa tiden att resa hit är från maj till oktober. I denna fantastiska park lever endast australiensiska djur på ett stort öppet område som de kan leva fritt i. Wildlife Habitat är ett av endast två platser i världen där du har möjlighet att se den sällsynta Lumholtz träd-kängurun på nära håll. I parken finns också den utrotningshotade Cassowary fågeln som är livsviktig för spridningen av frö i regnskogen. Om denna fågeln blir utrotad kommer många av växtarterna i skogen att försvinna. Dessa är bara två av alla helt fantastiska djuren som finns här på plats.

Du kommer få uppleva den tropiska regionen av Australien som en local - och inte bara som en turist. Detta är en möjlighet för dig att fördjupa dig i den australiensiska kulturen och livsstilen, träffa andra volontärer från alla delar av världen, och viktigast av allt - du kommer göra en positiv inverkan för djuren, miljön och i sin tur samhället i området. Det kommer vara hårt jobb, men det kommer få så fantastiskt mycket ut av det.

Projektet har utvecklat ett upplärningsprogram där besökare har möjlighet att komma i närkontakt med djur som pytonormar, krokodiler, kängurus, koalabjörnar och massor av vilda fåglar. Ett projekt dit du kan resa som volontär och hjälpa till.

Projektet finns dessutom till för att ta hand om skadade, sjuka och föräldralösa djur, som här får behandling och omsorg av dedikerade djurskötare och det bedrivs med hjälp av donationer och insamlingar. Några djur behöver bara stanna en dag, andra djur flera månader och vissa hårt skadade djur blir kvar i parken resten av livet. Antalet djur som behöver hjälp och rehabilitering varierar från vecka till vecka men målet med projektet är att djuren ska återanpassas till sin naturliga miljö. Det är viktigt att veta att många av djuren är inte tama och ska därför inte ha för mycket mänsklig kontakt.

Vem kan delta?

Du behöver ha fyllt 18 år för att delta på detta program. Det finns ingen övre åldersgräns, men du behöver vara i god fysisk form då en del av arbetet kan vara fysiskt krävande.

Se filmen från Wildlife Habitat

Några snabba fakta om Wildlife Habitat Australia
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerGod fysisk hälsa
Längd4, 6 eller 8 veckor
AnkomstplatsCairns
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurJa
Antal deltagare10
Borde beställas3 månader innan tänkt avresa
Volontärarbete med djurNärkontakt med djur
Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag skojar inte när jag säger att detta har varit dom bästa 6 veckorna i mitt liv! I will be back!

Håkan // Wildlife Habitat Australia

Jobb

Som volontär kommer du under din allra första tid på projektet att få upplärning och dina sysslor här kommer främst vara att assistera djurskötarna med de dagliga sysslorna. Den första veckan kommer vara en introduktionsvecka om parken och du kommer in i dina nya arbetsuppgifter. Du kommer följa med djurskötarna på deras dagliga rundor och har du tur får du även vara med och hjälpa de sjuka och skadade djuren. Du kommer också få möjlighet att delta på undervisningsupplägg i natur- och djurvård. De flesta arbetsuppgifterna är praktiska och kan vara fysiskt krävande, något du som volontär får vara beredd på.

Arbetsuppgifterna kan bland annat vara:

Du kan också få arbetsuppgifter som:

En vanlig dag i parken är indelat i tre delar:
(OBS! tiderna är endast en riktlinje, att jobba med djur kan göra att det ibland blir längre eller kortare tid)
Transfer tillbaka till ditt boende går ca 15:30. OBS ! Circa tid.

Under din vistelse som volontär kommer du att ha en djurskötare som blir din närmsta kollega och som kommer ge dig arbetsuppgifter, hjälpa dig att komma till rätta i parken och finnas där om du har frågor och funderingar.

Frukost och lunch får du serverat i parken och är inkluderat i programmet. Skulle du vilja köpa något eget så finns det även ett café i parken.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Du kommer under hela vistelsen att bo på ett modernt vandrarhem med air condition i Port Douglas och Cairns. Rummen delar du med 4-7 andra och med tillgång till alla faciliteter som behövs. Dessutom finns där tillgång till pool, gemensamt kök och internet.

Skulle du inte vilja laga mat på egen hand så är det gångavstånd till flera härliga restauranger. Middagen är inte inkluderad i programmet (frukost och lunch är inkluderat alla dagar utom fredag).

Wildlife Habitat ligger vid Port Douglas, en charmerande stad ca en timme från Cairns. Dessa områden omger sig med regnskog och korallrev. Det är den enda platsen i världen där du har två platser från världsarvslistan sida vid sida: The Great Barrier Reef, Daintree regnskogen och Cape Tribulation.

Här uppe i norra delen av Australien finns det massor att göra och något för alla. Hoppa ut på The Great Barrier Reef och snorkla, dyk, segla eller fiska. Häng vid vackra Four Mile Beach och bada i det turkosa vattnet eller upplev naturen och djurlivet i Daintrees regnskog, gå på vandring och safari. Möjligheterna är många!

Port Douglas och Cairns ligger i det tropiska Queensland, där klimatet är varmt och fuktig i sommarmånaderna, medan vintern är mild och torr. Regntiden sträcker sig vanligtvis från januari till mars.

Jag skojar inte när jag säger att detta har varit dom bästa 6 veckorna i mitt liv! I will be back!

Håkan // Wildlife Habitat Australia

Varför Wildlife Habitat Australia med GoXplore?

  • Kom i kontakt med ett magiskt djurliv
  • Vi hjälper dig med visum
  • Vi har själva varit i Australien och kommer ge dig tips och råd inför din resa
  • Vi ordnar alla praktiska sakerna inför din resa down under
  • Vi har över 17 års erfarenhet av resor till Australien

Visum

Som svensk medborgare behöver du söka ett turistvisum före din ankomst till Australien. Detta är något vi kommer att ordna till dig och har inkluderat i programpriset. Ditt turistvisum varar i 90 dagar från det att du ankommer in i landet.

När du bokat ditt program kommer vi att hjälpa dig med visumansökan.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Programmet har startdatum varannan tisdag . Man behöver ankomma till Cairns på måndagen. Tänk på att det är MAX 10 platser per startdatum så var ute i god tid! Vi kan inte garantera dig en plats på programmet förrän vi har fått in din handpenning och bokningsformulär.

Du är själv ansvarig för att ta dig till Cairns där en övernattning från måndagen till tisdagen är inkluderat i programmet. Vi kan självklart hjälpa dig med hur du går tillväga om så önskas. På tisdagen kommer du bli upphämtad och körd till Port Douglas, där du får en rundvisning och introduktion.

Check Out från projektet är på lördagen följt av två sköna nätter med bara avkoppling i Cairns fram till måndagen.

Startdatum 2022

Priser

Startdatum 2022 Pris
4 veckor 24400
6 veckor 32850
8 veckor 41150

(Priserna är giltiga till den 31 dec 2022)

Inkluderat i priset

Inte inkluderat i priset

Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag skojar inte när jag säger att detta har varit dom bästa 6 veckorna i mitt liv! I will be back!

Håkan // Wildlife Habitat Australia

Aktiviteter i Australien

FAQ

Hur kan en vanlig dag se ut på projektet?

Dagligen förbereda mat till djuren
Underhålla parken, hålla skyltarna i området uppdaterade
Arbeta i de tropiska trädgårdarna och koala-blandsplaneringarna.
Assistera med dagliga rundvandringar i parken för besökare
Grässkärning hos kängururna
Samla blad till koalabjörnarna och kängururna
Daglig integrering med djuren


Om du är orolig över att du inte kan utföra en uppgift så säger du ifrån. Vi vill att du känner att du är trygg och säker

Hur ofta blir de skadade djuren utsläppta i det fria igen?

Parken tar emot över 300 skadade vilda djur varje år och de blir utsläppta så fort de anses klara sig på egen hand igen. Parken tar emot över 300 skadade vilda djur varje år och de blir utsläppta så fort de anses klara sig på egen hand igen.

Hur många volontärer är på projektet samtidigt?

Programmet kan ta upp mot 24 volontärer från olika länder. Vissa kommer själva och vissa kommer i grupp.

4. I vilken ålder brukar volontärerna vara?

18-30 generellt sätt.

Hur stor är parken?

3.5 Hectares

Hur många olika typer av djur lever i parken?

De finns över 100 olika arter och över 600 djur totalt.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Australien » Wildlife Habitat Australia

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!