1. Wildlife Habitat Australia 2. Baby kengeroo 3. 5. 5. Koala sover 6. Tree kangaroo

Volontärarbete med djur i Australien

Åk till naturparadiset i Australien och jobba nära koalabjörnar & kängurus på Wildlife Habitat Sanctuary i vackra Port Douglas. Ett magiskt äventyr väntar.

Läs mer

Wildlife Habitat Australia

Wildlife Habitat är en eko-godkänd djurpark som ligger i den grönskande norra delen av Australien. Här i den tropiska delen av landet har du höga temperaturer hela året men den bästa tiden att resa hit är från maj till oktober. I denna fantastiska park lever endast australienska djur, fritt på ett stort öppet område. Wildlife Habitat är ett av endast två platser i världen där du har möjlighet att se den sällsynta Lumholtz träd-kängurun på nära håll. I parken finns också den utrotningshotade Cassowary fågeln som är livsviktig för spridningen av frö i regnskogen. Om denna fågel blir utrotad kommer många av växtarterna i skogen att försvinna. Dessa är bara två av många av de helt fantastiska djuren som finns här på plats.

Du kommer få uppleva den tropiska regionen av Australien inte bara som en turist, utan som en lokalbo. Detta är en möjlighet för dig att fördjupa dig i den australienska kulturen och livsstilen, träffa andra volontärer från alla delar av världen och viktigast av allt - du kommer göra en positiv inverkan för djuren, miljön och i sin tur det lokala samhället. Förvänta dig hårt men givande arbete.

Projektet har utvecklat ett upplärningsprogram där besökare har möjlighet att komma i närkontakt med djur som pytonormar, krokodiler, kängurus, koalabjörnar och massor av vilda fåglar. Det här projektet välkomnar volontärer och är perfekt för dig som är djurvän och vill hjälpa till.

Projektet finns dessutom till för att ta hand om skadade, sjuka och föräldralösa djur, som här får behandling och omsorg av dedikerade djurskötare och det bedrivs med hjälp av donationer och insamlingar. Några djur behöver bara stanna en dag, andra djur flera månader och vissa hårt skadade djur blir kvar i parken resten av livet. Antalet djur som behöver hjälp och rehabilitering varierar från vecka till vecka men målet med projektet är att djuren ska återanpassas till sin naturliga miljö. Det är viktigt att veta att många av djuren inte är tama och ska därför inte ha för mycket mänsklig kontakt.

Vem kan delta?

Du behöver ha fyllt 18 år för att delta på detta program. Det finns ingen övre åldersgräns, men du behöver vara i god fysisk form då en del av arbetet kan vara fysiskt krävande.

Se filmen från Wildlife Habitat

Några snabba fakta om Wildlife Habitat Australia
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerGod fysisk hälsa
Längd4, 6 eller 8 veckor
AnkomstplatsCairns
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurJa
Antal deltagare10
Borde beställas3 månader innan tänkt avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurNärkontakt med djur
Jag vill boka! Jag har några frågor
Det går väldigt bra här, och jag älskar att jobba med djuren. Och de andra volontärerna och generalstaben är alla väldigt bra.

Mille Wildlife Habitat AustraliaÖversatt

Jobb

Som volontär kommer du under din allra första tid på projektet att få upplärning och dina sysslor här kommer främst vara att assistera djurskötarna med de dagliga sysslorna. Den första veckan kommer att vara en introduktionsvecka om parken där du får komma in i dina nya arbetsuppgifter. Du kommer följa med djurskötarna på deras dagliga rundor och har du tur får du även vara med och hjälpa de sjuka och skadade djuren. Du kommer också få möjlighet att delta på undervisningsupplägg i natur- och djurvård. De flesta arbetsuppgifterna är praktiska och kan vara fysiskt krävande, något du som volontär bör vara beredd på.

Arbetsuppgifterna kan bland annat vara:

Du kan också få arbetsuppgifter som:

En vanlig dag i parken är indelat i tre delar:
(OBS! Tiderna är endast en riktlinje. Att jobba med djur kan göra att det ibland blir längre eller kortare tid.)

Transfer tillbaka till ditt boende går ca 15:30. (OBS! Cirka tid).

Under din vistelse som volontär kommer du att ha en djurskötare som blir din närmsta kollega och som kommer att ge dig arbetsuppgifter, hjälpa dig att komma till rätta i parken och finnas där om du har frågor och funderingar.

Frukost och lunch får du serverat i parken och är inkluderat i programmet. Skulle du vilja köpa något eget så finns det även ett café i parken.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Du kommer under hela vistelsen att bo på ett modernt vandrarhem med air condition i Port Douglas och Cairns. Rummen delar du med 4-7 andra och med tillgång till alla faciliteter som behövs. Dessutom finns där tillgång till pool, gemensamt kök och internet.

Skulle du inte vilja laga mat på egen hand så är det gångavstånd till flera härliga restauranger. Middagen är inte inkluderad i programmet (frukost och lunch är inkluderat alla dagar utom fredag).

Wildlife Habitat ligger vid Port Douglas, en charmerande stad cirka en timme från Cairns. Dessa områden omger sig med regnskog och korallrev. Det är den enda platsen i världen där du har två platser från världsarvslistan sida vid sida: Det Stora Barriärrevet och Daintree Regnskogen. Besök gärna Cape Tribulation som ligger mellan dessa underbara platser.

Här uppe i norra delen av Australien finns det massor att göra och något för alla. Hoppa ut på det Stora Barriärrevet och snorkla, dyk, segla eller fiska. Häng vid vackra Four Mile Beach och bada i det turkosa vattnet, upplev naturen och djurlivet i Daintrees Regnskog eller gå på vandring och safari. Möjligheterna är oändliga!

Port Douglas och Cairns ligger i det tropiska Queensland, där klimatet är varmt och fuktig i sommarmånaderna, medan vintern är mild och torr. Regntiden sträcker sig vanligtvis från januari till mars.

Detta är något jag tycker alla ska göra för att utvecklas som person. Vissa saker måste vi uppleva och Australien är en av dem.

Alexandra Wildlife Habitat Australia

Varför Wildlife Habitat Australia med GoXplore?

 • Kom i kontakt med ett magiskt djurliv
 • Vi hjälper dig med visum
 • Vi har själva varit i Australien och kommer ge dig tips och råd inför din resa
 • Vi ordnar alla praktiska sakerna inför din resa down under
 • Vi har över 17 års erfarenhet av resor till Australien

Visum

Som svensk medborgare behöver du söka ett turistvisum före din ankomst till Australien. När ni söker ert turistvisum kan ni välja olika sätt:

Nr 1 söker ni på egen hand.

https://www.evisum.se/australien-evisitor-visum

Nr 2 låter ni en arrangör som de i nr 2 söka det åt er.

2. https://auvisa.org/se/


Låt oss veta när era turistvisum är beviljade.


Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Man behöver ankomma till Cairns på måndagen. Tänk på att det är MAX 10 platser per startdatum så var ute i god tid! Vi kan inte garantera dig en plats på programmet förrän vi har fått in din handpenning och bokningsformulär.

Du är själv ansvarig för att ta dig till Cairns där en övernattning från måndagen till tisdagen är inkluderat i programmet. Vi kan självklart hjälpa dig med hur du går tillväga om så önskas. På tisdagen kommer du bli upphämtad och körd till Port Douglas där du får en rundvisning och introduktion.

Check-out från projektet är på lördagen följt av två sköna nätter med avkoppling i Cairns fram till måndagen.

Startdatum 2024

 • 9 , 23 januari
 • 6, 20 februari
 • 5, 19 mars
 • 12, 16, 30 april
 • 14, 28 maj
 • 11, 25. juni
 • 19, 23 juli
 • 6, 20 augusti
 • 3, 17 september
 • 31 15, 29 oktober
 • 12, 26 november
 • 10, 24 december

Priser

Start date in 2024 Pris
4 veckor 28550
6 veckor 38200
8 veckor 47900

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum

Inkluderat i priset

Inte inkluderat i priset

FLYGRESAN

Ankomstort i Australien: Cairns.

En del av din resa innefattar även flygresor.

Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka. Boka inga flygbiljetter innan vi bekräftat din plats på projektet samt att vi har tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.

Du får mer information av oss när du har bokat ditt program.
Jag vill boka! Jag har några frågor
Det var häftigt att få arbeta med alla djur samt får se lite mer sevärdheter i Sydney

Moa Wildlife Habitat Australia

Aktiviteter i Australien

FAQ

Hur kan en vanlig dag se ut på projektet?

- Dagligen förbereda mat till djuren
- Underhålla parken, hålla skyltarna i området uppdaterade
- Arbeta i de tropiska trädgårdarna och med koalor
- Assistera med dagliga rundvandringar i parken för besökare
- Samla blad till koalabjörnarna och kängururna
- Daglig integrering med djuren

Om du är orolig över att du inte kan utföra en uppgift så säger du ifrån. Vi vill att du känner dig trygg och säker.

Hur ofta blir de skadade djuren utsläppta i det fria igen?

Parken tar emot över 300 skadade vilda djur varje år och de blir utsläppta så fort de anses att klara sig på egen hand igen.

Hur många volontärer är på projektet samtidigt?

Programmet kan ta emot upp till 24 volontärer från olika länder. Vissa kommer själva och vissa kommer i grupp.

Hur gamla brukar volontärerna vara?

18-30 generellt sätt.

Hur stor är parken?

3.5 Hectares.

Hur många olika typer av djur lever i parken?

De finns över 100 olika arter och över 600 djur totalt.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Visited programs

← See all programs you have visited

→ Close list with programs

Yes, please send me more information about these programs!

→ Close list with programs

Hem » Land » Australien » Wildlife Habitat Australia

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!