1. Wildlife Habitat Australia 2. Baby kengeroo 3. 5. 5. Koala sover 6. Tree kangaroo

Volontärarbete med djur i Australien

Åk till naturparadiset i Australien och jobba nära koalabjörnar & kängurus på Wildlife Habitat Sanctuary i vackra Port Douglas. Ett magiskt äventyr väntar.

Läs mer

Wildlife Habitat Australia

Wildlife Habitat är en ekogodkänd djurpark belägen i norra delen av Australien. De har bara australiska djur och är väldigt fokuserade på att djuren ska ha öppna ytor de kan ströva i. Wildlife Habitat är en av endast två platser i världen där du får möjlighet att se den sällsynta Lumholtz trädkängurun på nära håll!

Parken är också hem för den hotade och mycket speciella kasuarfågeln, som är avgörande för spridningen av frön i regnskogen. Om denna fågel dör ut finns det risk att flera växtarter försvinner från skogen.

Wildlife Habitat har utvecklat ett lärande- och upplevelseområde där gästerna kan komma nära djur som pytonslangar, sötvattenskrokodiler, känguruer, koalor och ett brett utbud av vilda fåglar.

Dessutom tar parken varje år emot sjuka, föräldralösa och hotade djur, som får behandling och vård av engagerade djurskötare. Wildlife Rescue-programmet drivs av donationer och antagningar. Vissa djur stannar bara en dag, andra flera månader och de svårast skadade stannar i parken resten av livet. Antalet rehabiliteringsdjur i behov av vård och assistans varierar från vecka till vecka och vi kan inte garantera att du som deltagare kommer att kunna arbeta i denna del av parken. Målet med projektet är att djuren ska återvända till sin naturliga miljö. Det är viktigt att komma ihåg att många av djuren inte är domesticerade och därför inte bör ha för mycket mänsklig kontakt.

Vem kan delta?

Du måste vara 18 år för att delta i detta program. Det finns ingen annan åldersgräns men du måste vara i relativt god form då en del av arbetet kan vara fysiskt krävande.

Se filmen från Wildlife Habitat

Några snabba fakta om Wildlife Habitat Australia
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerGod fysisk hälsa
Längd4, 6 eller 8 veckor
AnkomstplatsCairns
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurJa
Antal deltagare10
Borde beställas3 månader innan tänkt avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurNärkontakt med djur
Jag vill boka! Jag har några frågor
Tiden flög iväg och jag trivdes. Jag tycker att det är trevligt att vara en del av gruppen som jobbade där. Känner att jag är en del av teamet och att jag är användbar. Det är klart att de är ganska beroende av oss volontärer, så skönt att känna att jag bemästrat jobbet! Väldigt skönt att vara så nära djuren. Speciellt kängurun.

Viktoria Wildlife Habitat AustraliaÖversatt

Jobb

Som volontär assisterar du de fasta djurskötarna i parken och får utbildning och uppföljning under hela programmet. Den första veckan kommer att bestå av en orientering om parken i allmänhet och en introduktion till vilken typ av arbete du kommer att få. Du kommer att följa med djurskötarna på deras dagliga rundor och om du har tur kan du hjälpa till att ta hand om sjuka och skadade djur. Du får även möjlighet att delta i undervisningskurser i natur- och djurskydd. De flesta uppgifter är praktiska och kan vara fysiskt krävande, så deltagarna måste vara beredda att anta en utmaning. Underhåll och tillagning av mat är en stor del av arbetet i parken.

Arbetsuppgifterna kan bland annat vara:

En vanlig dag i parken är indelat i tre delar:
(OBS! Tiderna är endast en riktlinje. Att jobba med djur kan göra att det ibland blir längre eller kortare tid.)

Transfer tillbaka till ditt boende går ca 15:30. (OBS! Cirka tid).

Under din vistelse som volontär kommer du att ha en djurskötare som blir din närmsta kollega och som kommer att ge dig arbetsuppgifter, hjälpa dig att komma till rätta i parken och finnas där om du har frågor och funderingar.

Frukost och lunch serveras i parken och ingår i programmet. Dessutom finns ett litet café där du kan köpa förfriskningar och snacks. Du kommer att arbeta fram till mitten av eftermiddagen, vilket ger dig gott om tid att utforska området runt Port Douglas och Great Barrier Reef

Uniform
Du får en uniform i form av en t-shirt, som du måste ha på dig när du är på jobbet.

Du måste ta med dig:

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Under hela din vistelse kommer du att bo på vandrarhem i Port Douglas och Cairns. Det är ett modernt och mysigt vandrarhem. Du kommer att bo i ett studentrum (du delar med 4-7 andra) med luftkonditionering. Du hittar alla faciliteter du behöver, inklusive pooler, internetuppkoppling och delade kök på vandrarhemmen. Det finns en mataffär och flera trevliga restauranger inom gångavstånd. Middag ingår inte i programmet. Frukost och lunch ingår alla dagar utom allmänna helgdagar.

Wildlife Habitat ligger vid Port Douglas, en charmig plats ca. en timme från Cairns. Dessa områden är omgivna av regnskog och Korallhavet. Det är den enda platsen i världen där två världsarv ligger sida vid sida: Stora barriärrevet och regnskogarna Daintree och Cape Tribulation.

Här uppe står upplevelserna i rad. Stora barriärrevet kan locka med fantastisk dykning, snorkling, segling, fiske och öhoppning. Korallhavet erbjuder azurblått och uppfriskande vatten, och vackra Four Mile Beach har gyllene sand och tropiska palmer. Upplev naturen och djurlivet i Daintrees regnskog, vandra och safari. Möjligheterna är många!

Port Douglas och Cairns ligger i tropiska Queensland, där klimatet är varmt och fuktigt under sommarmånaderna, medan vintern är mild och torr. Regnperioden sträcker sig vanligtvis från januari till mars.

Tiden flög iväg och jag trivdes. Jag tycker att det är trevligt att vara en del av gruppen som jobbade där. Känner att jag är en del av teamet och att jag är användbar. Det är klart att de är ganska beroende av oss volontärer, så skönt att känna att jag bemästrat jobbet! Väldigt skönt att vara så nära djuren. Speciellt kängurun.

Viktoria Wildlife Habitat AustraliaÖversatt

Varför Wildlife Habitat Australia med GoXplore?

  • Kom i kontakt med ett magiskt djurliv
  • Vi hjälper dig med visum
  • Vi har själva varit i Australien och kommer ge dig tips och råd inför din resa
  • Vi ordnar alla praktiska sakerna inför din resa down under
  • Vi har över 17 års erfarenhet av resor till Australien

Visum

Om din totala resa är max. 90 dagar, sedan kan du gå in som turist. Vi ansöker om detta visum åt dig. Om du vill resa runt i Australien längre behöver du ett Working Holiday visum, vi kan hjälpa dig med detta.

Om du väljer att gå in på ett Working Holiday-visum finns det krav som måste uppfyllas som att du måste vara god för 5000 AUD vid inresa. Detta kan bevisas i form av ett kontoutdrag eller ett brev från din bank. Vi kan hjälpa dig att ansöka om visum - det kostar DEK 5500 beroende på kurs. Säg till om du vill ha det här.


Som svensk medborgare behöver du söka ett turistvisum före din ankomst till Australien. När ni söker ert turistvisum kan ni välja olika sätt:

Nr 1 söker ni på egen hand.

https://www.evisum.se/australien-evisitor-visum

Nr 2 låter ni en arrangör som de i nr 2 söka det åt er.

2. https://auvisa.org/se/


Låt oss veta när era turistvisum är beviljade.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Programmet startar ungefär varannan tisdag. Du måste anlända till Cairns på måndag, d.v.s. dagen innan. OBS! Det finns max 20 platser per startdatum, så var tidigt ute! Vi kan inte garantera dig en plats på programmet förrän vi faktiskt har bokat in dig.

Du ansvarar själv för att ta dig till Cairns där övernattning måndag till tisdag ingår i programmet. På tisdag körs du ut till Port Douglas, där du får en rundtur och genomgång.

Check-out från projektet är på lördagen följt av två sköna nätter med avkoppling i Cairns fram till måndagen.

Startdatum 2024

Månad Datum
Januari 9, 23
Februari 6, 20                                         
Mars 5, 19
April 12, 16,  30
Maj  FULLT
Juni FULLT
Juli 19, 23
Augusti 6, 20
September 3, 17
Oktober 1, 15, 29
November 12, 26
December 10, 24.                                                                                                

Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
4 veckor 28550
6 veckor 38200
8 veckor 47900

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum

Inkluderat i priset

Inte inkluderat i priset

FLYGRESAN

Ankomstort i Australien: Cairns.

En del av din resa innefattar även flygresor.

Flygpris ingår inte, du måste beställa detta själv. Om du väljer att beställa online eller via ett annat företag är helt upp till dig. Vi kan vara behjälpliga med råd och tips Du får inte boka din flygbiljett förrän din plats på projektet är bekräftad. Det är viktigt att du informerar oss om dina reseuppgifter, inklusive eventuella ändringar, eftersom du kommer att hämtas och transporteras tillbaka till flygplatsen.

Du får mer information av oss när du har bokat ditt program.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Wildlife Habitat Australia

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Ett helt fantastiskt program, detta har verkligen varit en av de bästa sakerna jag har gjort i mitt liv och kommer att rekommendera andra att göra! Djurskötarna där är riktigt trevliga och låter dig prova det mesta. Jag har gjort så mycket som jag aldrig trodde att jag hade modet att göra. Som att mata ormarna, vilket var otroligt fascinerande att se! Tack så mycket igen för att du hjälpte till att ordna denna resa åt mig!

Marte M. 2020 Wildlife Habitat AustraliaÖversatt

Aktiviteter i Australien

FAQ

Hur kan en vanlig dag se ut på projektet?

- Dagligen förbereda mat till djuren
- Underhålla parken, hålla skyltarna i området uppdaterade
- Arbeta i de tropiska trädgårdarna och med koalor
- Assistera med dagliga rundvandringar i parken för besökare
- Samla blad till koalabjörnarna och kängururna
- Daglig integrering med djuren

Om du är orolig över att du inte kan utföra en uppgift så säger du ifrån. Vi vill att du känner dig trygg och säker.

Hur ofta blir de skadade djuren utsläppta i det fria igen?

Parken tar emot över 300 skadade vilda djur varje år och de blir utsläppta så fort de anses att klara sig på egen hand igen.

Hur många volontärer är på projektet samtidigt?

Programmet kan ta emot upp till 24 volontärer från olika länder. Vissa kommer själva och vissa kommer i grupp.

Hur gamla brukar volontärerna vara?

18-30 generellt sätt.

Hur stor är parken?

3.5 Hectares.

Hur många olika typer av djur lever i parken?

De finns över 100 olika arter och över 600 djur totalt.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Australien » Wildlife Habitat Australia

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar