1. Work & Travel Japan 2. Glad gammel man 3. Jobb som skilærer 4. Deltakere på Work & Travel Japan

Jobba i Japan

Jobba, res och lär dig japanska i landet som har allt! Vi ger dig möjlighet att jobba i Japan upp till ett år. Tjäna ihop din reskassa samtidigt som du upplever pulserande storstäder, anime, J-pop och en magisk matkultur. Vad väntar du på?

Läs mer

Work & Travel Japan

Covid status

Öppet!

こんにちは - Konnichiwa - hello!

Är du redo för ett år utom det vanliga? Då är Japan något för dig!
Japan är Anime och Mangans födelseort och det perfekta stället för dig som vill uppleva något annorlunda- och som totalt skiljer sig från Sverige. 2019 blev svenska och japanska myndigheter eniga om att öppna upp för svenskar i åldern 18 till 30 år att jobb i landet på ett Working Holiday visum. Arbetsvisumet gör det möjligt för dig att stanna och jobba i Japan i upp till ett år. Ett perfekt sätt för dig som vill upptäcka landet samtidigt som du tjänar ihop en reskassa.

Japan har otroligt mycket att erbjuda trots sitt något smala landområde och kan fresta med allt från exotiska rätter (matcha är en stor favorit, både i te och glass!) Oändliga skyskrapor, onsen och spektakulära landskap.

Japan är vackert året om, med sina vackra körsbärsblommor på våren, krita vita sandstränder på sommaren, milda temperaturer på hösten och fantastiska skidåkning på vintern. Där finns egentligen inget att tveka på!


I vårt program är det inkluderat 4 veckor språkskola för att komma in i landet på bästa sätt.
どういたしまして - you're welcome!

Vi hjälper dig även igenom din visumansökan.

Vem kan delta?

Du kan välja mellan 4 olika program i Japan

OBS! PGA Covid-19 är det i nuläget inte möjligt att arbeta på Ryokan eller Skidresort i nuläget. Det kommer sannolikt ske först hösten 2022.

Genom våra Work & Travel Japan program ankommer du till Tokyo där du börjar med 4 veckors språkkurs, för att göra jobbsökningen enklast möjlig. Du kommer också få mycket information om jobbsökningsprocessen och hjälp att hitta jobbet som passar bäst för dig, baserat på dina förväntningar, önskemål och tidigare erfarenheter.
För en mjuk start på ditt äventyr, inkluderar paketen 4 veckor på ett "Shared House", där du kommer träffa vår samarbetspartner i Japan samt andra deltagare på programmet. Här kommer det vara ett introduktionsmöte där du får all information du behöver för att jobba och resa runt i Japan. Att resa genom vårt Work & Travel Japan program kommer du märka tryggheten av att åka igenom en svensk organisation.

Några snabba fakta om Work & Travel Japan
Passar för18 - 30 år
KvalifikationerIngen
LängdUpp till 12 månader
AnkomstplatsTokyo
JobbgarantiJa, på våra All Set program
Betalt arbeteJa
Borde beställasMinst 3-4 månader innan avresa
Work & TravelGårdsarbeteBetalt arbeteJobbgarantiHotell jobb
Jag vill boka! Jag har några frågor

Jobb

Vi har tre olika Working holiday program till Japan;

Du som resenär bestämmer själv vilket program som passar dig.
Work & Travel - Standard är vårt mest flexibla program där vi hjälper dig att hitta jobb väl på plats.

All Set-programmen är du garanterad 6 jobbintervjuer, antingen för gårdsarbete, eller ett traditionellt japanskt hotell, före avresan.

Oavsett vilket program du väljer, ankommer du först på vårt "Shared House" i Tokyo för informationsmöte med våra partner i Japan. Under detta mötet kommer du få alla information och hjälp med skattenummer, bankkort, hjälp med CV, hjälp att fylla i ett "recidency card" och massor av andra praktiska tips & råd i din jobbsökningsprocess. Vår kontor ligger i samma byggnad som där du bor och har tillgång till vårt servicekontor hela din resa.

Work & Travel Standard

Efter informationsmötet kommer vår partner ta med dig till ett jobbcenter som har till fokus på att få ut dig i arbete. De fokuserar på att hjälpa utländska medborgare att få jobb i Japan. På detta mötet kommer du få hjälp med vilka jobb som passar dig bäst utifrån din bakgrund och dina önskemål.
I detta program kan du även få hjälp med hur du tar dig upp till Skidanläggningarna för att söka jobb där på egen hand.

Vanliga jobb att få i Japan:

Work & Travel All Set - Farm

Detta är programmet för dig som vill ha allt klart innan avresan. Här är du garanterad 6 jobbintervjuer före avresa för jobb på japanska gårdar, där du verkligen lär känna den japanska kulturen. Vi har jobb från små familjedrivna gårdar, till större gårdar med flera anställda. I japan tar man väldigt seriöst på matvaruproduktionen och strävar efter perfektion och hög kvalite på produkterna man levererar, nåt du snabbt kommer förstå!

Vi samarbetar med gårdar över hela Japan och kommer självklart att försöka hitta den gården som passar bäst för dig.

På detta programmet förväntas det att du jobbar hårt, då bonden är beroende av din hjälp när du är på gården. Du kommer arbeta 6 dagar i veckan, 8 timmar om dagen - som är normal arbetstid i Japan. Arbetet är ofta både otroligt givande och lärorikt. Här kommer du även få möjlighet att testa dina språkkunskaper och utveckla dom ännu mer! Men eftersom det inte är många som pratar engelska på den japanska landsbygden behöver du kunna grunläggande japanska för att delta på detta programmet.

Work & Travel All Set - Ryokan Hotel

På Ryokan Hotel Placement är du garanterad upp till 6 jobbintervjuer, före avresan, på ett traditionellt japanskt Ryokan Hotell. Det som gör Ryokan så speciellt, är det unika japanska utseendet och den exceptionellt höga servicenivån! Ett Ryokan är inte som ett vanligt hotell och liknar mer ett värdshus där gästen verkligen blir fördjupad i den japanska kulturen. Ägarna av hotellet fokuserar på att bevara snarare än att förnya och modernisera, och är grunden till att de anställda gärna går i traditionella plagg som kimono och du ligger på tatamimattor istället för vanliga madrasser. Normal arbetstid i Japan är 48 timmar i veckan.

Vanliga arbetstuppgifter:

Ski Resort Placement

Nu kan du äntligen uppfylla din dröm om att arbeta som skidlärare! Eller kanske du hellre vill jobba på hotell som underhållare eller med barnomsorg? Vi samarbetar med skidorter i Hokkaido och Nagano prefekturer och kan garantera dig ett jobb redan innan du reser från Sverige.

För att delta i skidortsprogrammet måste du uppfylla något av följande krav:

 • Du är över 20 år gammal
 • Du kan prata japanska på konversationsnivå
 • Du har ett certifikat som skid- eller snowboardlärare, eller är villig att betala för en sådan kurs i Japan
 • Du har arbetat eller genomgått en yrkesutbildning som kock under en period av 3 år


  Jobben innebär att du kan arbeta en säsong (sommar eller vinter) antingen som idrottsinstruktör, hotellanställd, underhållare eller med barnomsorg. Det bästa är att det inte finns några språkkrav – så du kan få jobbet helt utan att kunna japanska! Detta förutsätter dock att du talar bra engelska. Du måste kunna arbeta minst 3 månader för att delta i detta program, men med möjlighet att arbeta en hel säsong. Du måste vara minst 20 år för att delta i detta program. Lönen för detta program kommer att vara cirka 950 JPY per timme.
 • Sommarsäsong: juni-oktober
 • Vintersäsong: mitten av oktober till mitten av april

  OBSERVERA att språkkurser inte ingår i skidortsplaceringen. Du kan välja språkkurs också - hör av dig för mer information om pris.

Hotell/service jobb

Receptionist, serivtör/servitris, Köksassistent, piccolo, disk, städ. Det är inte nödvändigt med tidigare erfarenhet. Timlönen för dessa anställningar är 950 Yen och du kan räkna med att jobba 40-timmar per vecka.

Sportsinstruktör

Snowboard- och skidinstruktör, tennis-, bågskytte-, mountain biking- och yoga-instruktör. Det är krav med tidigare erfarenhet med dessa jobben och du behöver kunna visa licens/professionell kvalifikation. Lönen beror lite på tidigare erfarenhet.

Entertainer

Du kommer att underhålla gästerna under dagen och delta i uppsatta kvällsshower på resorten. Dessutom är du med och gör aktiviteter med barnen. Det är krav med tidigare erfarenhet inom området. Lönen beror också på tidigare erfarenhet.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Språkkurs

För dig som ska bo och jobba i Japan är en språkkurs ovärderlig. Det är få i Japan som pratar engelska så därför för att förstå och göra dig förstådd är det bra att lära sig språket. Pratar du inte någon japanska sedan tidigare så rekommenderar vi dig att lära dig lite innan du reser. I ditt program inkluderas en 4 veckors språkkurs (Ej på Ski resort placement).

Språkkursen börjar måndagen efter du har ankommit. Kursen är inkluderat i själva programpriset ( Inte Ski resort) och är 4 veckors intensivkurs vilket är bra inför ditt kommande jobbsökande. Även om det finns jobb i Japan som inte kräver att du pratar japanska, kommer det att bli mycket lättare för dig att hitta ett jobb efter din kurs, samtidigt som du får mycket mer ut av din vistelse med lite japanska i ryggsäcken.

Beroende på vilken nivå du ligger på, är det mellan 12-20 personer i varje klass. Det är 20 timmar i veckan, måndag till fredag. En skoltimma varar ca 50 minuter.

För nybörjare är det fasta uppstartsdatum:

Startdatum för språkkurs 2022:

 • 4th of April, 2022 (Conversation Course)
 • 6th of June, 2022 (New course: "Practical Course for Beginners")
 • 4th of July, 2022 (Conversation Course)
 • 5th of September, 2022 (New course: "Practical Course for Beginners")
 • 3th of October, 2022 (Conversation Course)
 • 28th of November, 2022 (New course: "Practical Course for Beginners")
Startdatum för språkkurs 2023

10th of January, 2023 (Conversation Course or Intensive Course)
6 of March, 2023 (Practical Course for Beginners)
3rd of April, 2023 (Conversation Course or Intensive Course)
5th of June, 2023 (Practical Course for Beginners)
3rd of July, 2023 (Conversation Course or Intensive Course)
4th of September, 2023 (Practical Course for Beginners)
2nd of October, 2023 (Conversation Course or Intensive Course)
27th of November, 2023 (Practical Course for Beginners)

Pratar du redan lite japanska, kan du välja en intensivkurs på 4 veckor - då kommer du behöva ta ett språktest efter du bokat ditt program. Ta kontakt med oss för mer information.

Varför Work & Travel Japan med GoXplore?

 • Vi är Nordens största på Working Holiday program utomlands
 • Avresesamtal med våra partners i Japan
 • Visumvägledning på svenska
 • Veckobaserade informationsmöten för jobbsökning i Japan
 • På All Set är du garanterad ett jobb
 • 4 veckors boende är inkluderat i priset (gäller ej Ski Resort placement)
 • Kunnig personal på plats som hjälper dig med jobbförmedling
 • 4 veckors språkkurs är inkluderat i programmet (gäller ej Ski Resort placement)
 • Vi hjälper dig med en reseförsäkring om så önskas
 • Lär dig japanska innan ditt arbete börjar

Boende

I programmet är det inkluderat 5 veckors boende i vårat "Shared House".
Detta är mer ett kollektiv än ett vandrarhem och det ställer därför vissa krav på personer som bor där; som att du lagar din egen mat och röjer upp efter dig. Här kommer du träffa andra deltagare från Sverige, men också från andra delar av världen. Detta boende är både socialt och prisvärt, därför väljer väldigt många deltagare att bo här under hela deras vistelse.

Vårt Shared House ligger centralt i Tokyo, i Koto-ku-distriktet. I samma byggnad finns vårt servicekontor som hjälper dig med allt det praktiska under ditt äventyr. Önskar du enkel/dubbelrum så kan vi se över möjligheten.

Tokyo-hyror är bland de dyraste i världen och du kan därför förvänta dig att betala ca 30% mer i lägenhet jämfört med vårt Shared House. Har du lust att utforska Japan utöver Tokyo, hjälper vi dig att hitta boende även där.

Work & Travel All Set - Farm Placement

På vårt All Set Farm Placement-program drar dom av en fast avgift på din månadslön till mat och boende. Det beror lite på vilken gård du blir placerad på, men vanligast bor man på själva gården med bonden i ett så kallat "tamami-rooms" eller på egna "Farm Staff Houses". Antingen står arbetsgivaren för att laga maten, eller får du matvaror att tillaga egna måltider.

Work & Travel All Set - Ryokan Hotel Placement

På vårt All Set Ryokan Placement-program, bor du antingen i enkelrum eller i sovsal på ett "Staff House" i närheten av hotellet du jobbar på. Erbjuds du mat och boende på din arbetsplats, kommer det dras av på din månadslön.


Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

På detta programmet behöver du ett Working Holiday visum. I augusti 2019 blev det klart att Sverige också ingår i Working Holiday programmen, vilket är en fantastisk möjlighet för dig som vill jobba i detta underbara land!

Visumet ger dig möjlighet till att jobba upp till 12 månader i Japan med följande förutsättningar:

Du behöver själv söka visumet och gör detta med avtalad tid hos den japanska ambassaden i Stockholm. Det är inte möjligt att skicka visumansökan via post eller email utan du måste ha en personlig rådgivning på ambassaden. Vi rekommenderar att söka visumet minst 4 veckor innan avresa. Du behöver resa till Japan inom 3 månader efter ditt visum blivit beviljat.

Efter din bokning kommer du få mer information om hur du går tillväga för att söka visumet. Vi kommer givetvis att assistera dig under hela processen.

Avgångar

Alla våra deltagare ankommer till Tokyo och blir upphämtad av vår samarbetspartner på flygplatsen som åker med dig i kollektivtrafiken, där börjar ditt japanska äventyr!

Oavsett om du önskar en språkkurs som är en del av ditt paket, behöver du ankomma på en torsdag. Önskar du språkundervisning ska du ankomma torsdagen innan din språkkurs börjar.

Fredagen efter din ankomst är det dags för ett informationsmöte där du kommer få information om ditt skattekort, bankkort, sim-kort och andra praktiska saker. På måndagen börjar språkundervisningen.

Vi rekommenderar att du anmäler dig minst 3-4 månader före önskat avresedatum. Bokar du din resa mer tätt inpå, kan vi inte garantera att det finns plats eller att vi hinner organisera din resa i tid.
Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Startdatum 2022 Pris
Standard (inklusive 4 veckor språkskola) 21950
Standard (exlusive 4 veckor språkskola) 14450
All Set Farm Work 24100
All Set Ryokan 24100
(Alla priser giltiga till och med 31/12 - 2022)

Inkluderat i Work & Travel programmen

Inte Inkluderat

Ankomstort i Japan: Tokyo

En del av din resa innefattar även flygresor.
Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka.

Boka inga flygbiljetter klart innan vi säger till samt att vi tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.

Du får mera information av oss när du bokat ditt program.

Med den nya processen från Mars 2022 behöver du boka din flygbiljett innan du får godkänt ditt visum. Det innebär att du behöver boka en flexibel biljett som är ombokningsbar. Du får mera information om processen med visumet när du bokat dig.

Jag vill boka! Jag har några frågor

FAQ

Vilket typ av jobb kan jag få?

Ju mer arbetserfarenhet och språkkunskap du har, desto större chans är det för dig att få högre kvalificerad anställning och högre lön. De vanligaste jobben du kan få i Japan är inom servicebranchen, så som restaurang, café, hotell och barer. Språk-café är för många i japan ett bra sätt att lära sig engelska och därför ett populärt ställe att jobba på. Andra jobb som också är vanligt inom är städ, sälj och på fabrik.

Behöver jag prata japanska flytande?

NEJ, du behöver inte prata flytande japanska, men det är självklart en stor fördel om du kan lite då det är lättare att få jobb för dom som behärskar språket. Det finns många jobb som inte kräver någon särskild språkkunskap, så som inom fabrik eller städning. Däremot så behöver du kunna göra dig förstådd på engelska.

Hur får jag mitt jobb?

Före din avresa kommer du få massor av information om hur du best går tillväga för att få jobb i Japan. Vår partner i Japan kommer dessutom ha en Skype-intervju med dig där du får bra tips. Vi kommer gå igenom lite intervjuteknik med dig och dessutom kommer du att få en timme hos en japansk arbetsförmedling som har tillgång till massor av jobbkontakter.

På All Set programmet kommer du att få en Skype-möte med vår partner innan din avresa till Japan. Detta för att dom ska lära känna dig lite bättre, samt höra eventuella önskemål. Därtill kommer du att få avtalade intervjutider med möjliga arbetsgivare - det är sällsynt att man behöver mer än 1-2 intervjuer för att få ett jobb bekräftat. Därefter börjar vi planera hela ditt kommande äventyr i Japan!

Behöver jag börja mitt jobb direkt?

NEJ, du behöver inte påbörja ditt jobbsökande direkt. Faktiskt så bestämmer du helt själv när du vill börja söka jobb. Vår jobbvägledningen sker en gång i veckan och det är bara att påbörja när det själv passar.

Är det dyrt att bo i Tokyo?

Om du fortsätter att bo på samma "Shared House" där du har dina första nätter i Japan, då kostar det dig cirka 35 000 yen per månad (cirka 3 200 SEK). Om du också är bra på att hålla restaurangbesök till ett minimum genom att laga din egen mat, kan du klara med en budget på cirka 30 000 yen per månad på mat. Sen är det mest troligt att du behöver en pendelbiljett, detta då du troligtvis måste ta dig kollektivt till/från jobbet. Detta kan du räkna med att betala mellan 7000 - 10.000 Yen per månad.

Tokyo är inte en "billig" stad att bo och leva i, till skillnad från många andra asiatiska länder, så därför bör du ha koll på dina utgifter till en början innan du kommer in i allt.

Hur mycket pengar behöver jag ha med på resan?

Vi rekommenderar att du har dig tillräckligt med pengar för att "klara" ca 2 månader utan arbeid. En summa på ca 30 000 SEK är en bra utgångspunkt att sträva efter. Desto mer pengar du har i reskassa desto större frihet har du. Japan är ett fantastiskt och unikt land som har mycket att aktiviteter att erbjuda. Men aktiviteter kostar naturligtvis pengar. Då det är vanligt i Japan att du inte får din lön förrän i din andra jobbmånad, är det bra att ha lite i reskassa!

Hur mycket kan jag räkna på att tjäna?

Att jobba i Tokyo kan du räkna med att tjäna mellan 1000 - 15 000 Yen i timmen. När du jobbar i Japan betalar du en skatt på ca 21% . Jobbar du deltid, ca 28 timmar i veckan, kommer du tjäna mellan 95 - 130 000 Yen (ca. SEK 8500 - 12000:- ) 40 timmars veckor kan ge en lön på mellan 130 000 - 200 000 yen (ca. SEK 12 000 - 18 000:-).

För All Set programmen ligger lönen ca 20% lägre än "standard"-programmet, men då ska du även tänka på att levnadskostnanden också är lägre, jämfört med livet i Tokyo.

Behöver jag ha reseförsäkring?

Ja. Reseförsäkring är obligatoriskt. GoXplore har en skräddarsydd försäkring som täcker dig på arbetstid och när du reser. Kontakta oss om du vill ha ett prisförslag.

Kan jag kombinera jobb och språkkurs?

Ja, det är Möjligt! Det är inga problem att kombinera språkkurs med deltidsarbete, detta då lektionerna på den formella språkskolan varar i 4 x 50 minuter, måndag till fredag.

Kan jag jobba deltid?

Ja, du kan välja om du önskar att jobba deltid eller fulltid. Det är ingen restriktion på hur mycket / lite du önskar att arbeta.

Kan jag resa ut från Japan och komma tillbaka med mitt Working Holiday Visum?

Det kan vara möjligt, men du vi rekommenderar att du läser igenom alla reglerna för detta på japanska myndigheternas hemsida.

Måste jag stanna i Japan ett helt år?

Även om visumet tillåter dig att vara i Japan upp till ett år, betyder det inte att du måste vara där hela året. Du kan resa hem när du själv vill, men det kan vara värt att fundera en extra gång, då visumet är endast giltigt en gång i livet.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Malaysia » Work & Travel Japan

Senaste nyheter: Boka din resa utan att binda upp dig