1. Work & Travel Japan 2. Ramen restaurant work 3. Happy old Japanese man 4. Tourism job Japan 5. Work as ski instructor 6. Working Go Cart

Jobba i Japan

Jobba, res och lär dig japanska i landet som har allt! Vi ger dig möjlighet att jobba i Japan upp till ett år. Tjäna ihop din reskassa samtidigt som du upplever pulserande storstäder, anime, J-pop och en magisk matkultur. Vad väntar du på?

Läs mer

Work & Travel Japan

こんにちは - Konnichiwa - Hello!

Är du redo för ett år utöver det vanliga? Då är Japan något för dig!
Japan är Anime och Mangans födelseort och det perfekta stället för dig som vill uppleva något annorlunda- och som totalt skiljer sig från Sverige. 2019 blev svenska och japanska myndigheter eniga om att öppna upp för svenskar i åldern 18 till 30 år för att komma och jobba i landet på ett Working Holiday visum. Arbetsvisumet gör det möjligt för dig att stanna och jobba i Japan i upp till ett år. Ett perfekt sätt för dig som vill upptäcka landet samtidigt som du tjänar ihop en reskassa.

Du bestämmer helt själv hur mycket du vill arbeta under din vistelse, vilket ger dig stor frihet. Att arbeta i ett främmande land är det bästa sättet att lära känna landet, kulturen och människorna och samtidigt får du en upplevelse för livet!

Japan har otroligt mycket att erbjuda trots sitt något smala landområde och kan fresta med allt från innovativa smaker (matcha är en stor favorit, både i te och glass), oändliga skyskrapor, onsens (varma källor) och spektakulära landskap. Landet är dessutom vackert året om, med fallande körsbärsblommor på våren, kritvita sandstränder på sommaren, milda temperaturer på hösten och fantastiska skidåkning på vintern. Det är utan tvekan ett av världens mest pittoreska länder!

I vårt program är fyra veckors språkskola inkluderat för att komma in i landet på bästa sätt.
行きましょ!- Ikimasho! - Let's go!

Vi hjälper dig även genom din visumansökan.

Vem kan delta?

Vi har ett program i Japan.
Genom våra Work & Travel Japan program ankommer du till Tokyo där du börjar med fyra veckors språkkurs för att göra jobbsökningen så enkelt som möjligt. Du kommer också få mycket information om jobbsökningsprocessen och hjälp att hitta jobbet som passar bäst för dig, baserat på dina förväntningar, önskemål och tidigare erfarenheter.
För en mjuk start på ditt äventyr inkluderar paketen fem veckor på ett "Shared House" där du kommer träffa vår samarbetspartner i Japan samt andra deltagare från programmet. Här kommer det vara ett introduktionsmöte där du får all information du behöver för att jobba och resa runt i Japan. Genom att resa med vårt Work & Travel-program kommer du att känna tryggheten i att ha en svensk organisation i ryggen som finns där när du behöver hjälp och råd på vägen.

Några snabba fakta om Work & Travel Japan
Passar för18 - 30 år
KvalifikationerIngen
LängdUpp till 12 månader
AnkomstplatsTokyo
JobbgarantiJa, på våra All Set program
Betalt arbeteJa
Borde beställasMinst 3-4 månader innan avresa
Work & TravelBetalt arbeteJobbgarantiHotell jobb
Jag vill boka! Jag har några frågor
Det jag trivs bäst med här i Japan är all den vackra naturen jag får uppleva. Har varit på många resor i Chiba och Niigata. Varit lite i Hakone med omnejd också.

Stian Work & Travel JapanÖversatt

Jobb

Vi har 1 Working Holiday program i Japan:

Work & Travel - Standard är vårt mest flexibla program där vi hjälper dig att hitta jobb väl på plats.

Du ankommer du först till vårt "Shared House" i Tokyo för ett informationsmöte med vår partner i Japan. Under detta möte kommer du få all information och hjälp med skattenummer, bankkort, översätta CV, fylla i ett "recidency card" och massor av andra praktiska tips och råd i din jobbsökningsprocess. Vårt kontor ligger i samma byggnad som du bor i och du har tillgång till vårt servicekontor under hela din resa.

Work & Travel Standard

Efter informationsmötet kommer vår partner ta med dig till en arbetsförmedling som fokuserar på att hjälpa utländska medborgare att få jobb i Japan. På detta möte kommer du få hjälp med vilka jobb som passar dig bäst utifrån dina erfarenheter och önskemål.

I detta program kan du även få hjälp med hur du tar dig upp till skidanläggningarna för att söka jobb där på egen hand.

Vanliga jobb att få i Japan:

Skicka denna sidan till mig som PDF

Språkkurs

För dig som ska bo och jobba i Japan är en språkkurs ovärderlig. Det är få i Japan som talar engelska och därför är det bra att lära sig språket - både för att kunna förstå andra och för att göra sig själv förstådd. Talar du inte någon japanska sedan tidigare rekommenderar vi dig att lära dig lite innan du reser.

Språkkursen börjar måndagen efter din ankomst. Kursen är inkluderad i själva programpriset och är en fyra veckors intensivkurs vilket är bra inför ditt kommande jobbsökande

Vår partner har en kursstart varje månad för nybörjare på sin egen språkskola. Om du redan har japanska språkkunskaper kan du välja att uppgradera så att du tar dina praktiska eller konversationsmässiga (beroende på förmåga) på Kudan Language Institute i Tokyo. Datumen för dessa kurser är färre, och kan ses i översikten nedan

Startdatum för språkkurs i 2024 är:

MONTH BEGINNER INTERMEDIATE/PROFICIENT
Januari 9th 9th (conversation) Kudan uppgradering möjlig
Februari 5th
Mars 4th 11th (practical) Kudan uppgradering möjlig
April 1st 8th (conversation) Kudan uppgradering möjlig
Maj 6th
Juni 3rd 10th (practical) Kudan uppgradering möjlig
Juli 1st 8th (conversation) Kudan uppgradering möjlig
Augusti 5th
September 2nd 2nd (practical), 30th (conversation) Kudan uppgradering möjlig
Oktober 7th
November 5th 25th (practical) Kudan uppgradering möjlig
December 2nd

Språkskolans startdatum 2025 - vi väntar på bekräftelse av datum för praktikanter vid Kudan Institutet.

MONTH BEGINNER INTERMEDIATE/PROFICIENT
Januari 6th
Februari 3th
Mars 3rd
Mars 31st
Maj 7th
Juni 2nd
Juni 30th
Augusti 4th
September 1st
Oktober 6th
November 4th
December 1st                                                                                         

Ansökningstiden
Gärna 3 månader innan avresa, så det finns tid att ansöka om visum. Ibland kan vårt gemensamma hus vara slutsålt, så kontakta oss så fort du har bestämt dig så kan vi kolla platserna.

Japan har verkligen levt upp till förväntningarna. Det är ett otroligt vackert land och jag har sett så många olika konstiga och underbara saker.

Mathias Work & Travel JapanÖversatt

Varför Work & Travel Japan med GoXplore?

  • Vi är Nordens största på Working Holiday program utomlands
  • Avresesamtal med våra partners i Japan
  • Visumvägledning på svenska
  • Veckobaserade informationsmöten för jobbsökning i Japan
  • På All Set är du garanterad ett jobb
  • 4 veckors boende är inkluderat i priset (gäller ej Ski Resort placement)
  • Kunnig personal på plats som hjälper dig med jobbförmedling
  • 4 veckors språkkurs är inkluderat i programmet (gäller ej Ski Resort placement)
  • Vi hjälper dig med en reseförsäkring om så önskas
  • Lär dig japanska innan ditt arbete börjar

Boende

I programmet är det inkluderat fem veckors boende i vårt "Shared House". Detta är mer ett kollektiv än ett vandrarhem och det ställer därför vissa krav på personer som bor där, som att du lagar din egen mat och röjer upp efter dig. Här kommer du träffa andra deltagare från Sverige men också från andra delar av världen. Denna boendeform är både social och prisvärd, därför väljer väldigt många deltagare att bo här under hela sin vistelse.

Vårt Shared House ligger centralt i Tokyo, i Koto-ku-distriktet. De flesta bor i delade rum med 4 eller 5 andra. Det finns några enkelrum och dubbelrum som du även kan begära mot en extra kostnad, men observera att du ofta måste ansöka om dessa i god tid. Vi kollar med dig efter registreringen om detta är något du vill ha. I samma byggnad finns dessutom vårt servicekontor som hjälper dig med allt det praktiska under ditt äventyr.

Hyran i Tokyo är bland de dyraste i världen och du kan därför förvänta dig att betala ca 30% mer i lägenhet jämfört med vårt Shared House. Har du lust att utforska Japan utöver Tokyo, hjälper vi dig att hitta boende även där.

Work & Travel All Set - Farm Placement

På vårt All Set - Farm Placement program får du kost och logi för ett fast belopp som dras av på din månadslön. Det beror på vilken gård man är placerad på men vanligast är att man bor antingen på själva gården med bonden i så kallade "tatami-rum" eller i separata "Farm Staff Houses". Antingen ansvarar arbetsgivaren för att laga maten eller så får du matvaror för att laga dina egna måltider.

Work & Travel All Set - Ryokan Hotel Placement

På vårt All Set - Ryokan Placement program bor du antingen i enkelrum eller i sovsal på ett "Staff House" i närheten av hotellet du jobbar på. Erbjuds du mat och boende på din arbetsplats kommer det att dras av från din månadslön.

Hotel Resort Placement

Resorten blir ditt hem under din vistelse och du får ett enkelrum som du betalar 5 000 Yen per månad för (ca 375 SEK). Du kan köpa dina måltider i personalmatsalen för endast 300 Yen (ca 25 SEK) per måltid.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

På dessa program behöver du ett Working Holiday visum. I augusti 2019 blev det klart att Sverige också ingår i Working Holiday programmen, vilket är en fantastisk möjlighet för dig som vill jobba i detta underbara land!

Visumet ger dig möjlighet att jobba upp till 12 månader (från ankomstdatum) i Japan om du uppfyller följande krav:

Du behöver själv söka visumet och gör detta med en avtalad tid hos den japanska ambassaden i Stockholm. Det är inte möjligt att skicka visumansökan via post eller email utan du måste ha en personlig rådgivning på ambassaden. Vi rekommenderar att söka visumet minst sex veckor innan avresa. Du behöver resa till Japan inom tre månader efter ditt visum har blivit beviljat.

Efter din bokning kommer du få mer information om hur du går tillväga för att söka visumet. Vi kommer givetvis att assistera dig under hela processen.

Avgångar

Alla våra deltagare anländer till Tokyo och blir upphämtade av vår samarbetspartner på flygplatsen som åker med dig i kollektivtrafiken. Där börjar ditt japanska äventyr!

Oavsett om du önskar en språkkurs som är en del av ditt paket eller inte, behöver du ankomma på en fredag. Önskar du språkundervisning ska du ankomma fredageninnan din språkkurs börjar.

Fredagen efter din ankomst är det dags för ett informationsmöte där du kommer få information om ditt skattekort, bankkort, SIM-kort och andra praktiska saker. På måndagen börjar språkundervisningen.

Vi rekommenderar att du anmäler dig minst 3-4 månader före önskat avresedatum. Bokar du din resa mer tätt inpå kan vi inte garantera att det finns plats eller att vi hinner organisera din resa i tid.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
Upgradering Kudan språkskola Experienced Japanese level 3350
Standard (no Japanese course) 14950
Standard (incl 4 week Japanese beginner course) 20900
Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum

Inkluderat i Work & Travel programmen

Inte Inkluderat

Ankomstort i Japan: Tokyo

En del av din resa innefattar även flygresor.
Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka.

Boka inga flygbiljetter klart innan vi säger till samt att vi tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.

Du får mer information av oss när du har bokat ditt program.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Work & Travel Japan

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Jag trivs väldigt bra här i Japan, har rest mycket och upplevt en bra del av Japan redan. Flyttade till Osaka för en månad sedan.

Stian Work & Travel JapanÖversatt

FAQ

Vilket typ av jobb kan jag få?

Desto mer arbetserfarenhet och språkkunskap du har, desto större chans är det för dig att få högre kvalificerad anställning och högre lön. De vanligaste jobben du kan få i Japan är inom servicebranchen, så som restaurang, café, hotell och barer. Språkcafé är för många i japan ett bra sätt att lära sig engelska och därför ett populärt ställe att jobba på. Även jobb inom städ, sälj och fabrik är vanliga.

Behöver jag tala japanska flytande?

NEJ, du behöver inte tala flytande japanska. Dock är det självklart en stor fördel om du kan lite grann då det är lättare att få jobb för dom som behärskar språket. Det finns många jobb som inte kräver någon särskild språkkunskap, såsom inom fabrik eller städning. Däremot behöver du kunna göra dig förstådd på engelska.

Hur får jag mitt jobb?

Före din avresa kommer du få massor av information om hur du bäst går tillväga för att få jobb i Japan. Vår partner i Japan kommer dessutom ha en Skype-intervju med dig där du får bra tips. Vi kommer gå genom lite intervjutekniker med dig och dessutom kommer du att få en timme hos en japansk arbetsförmedling som har tillgång till massor av jobbkontakter.

På All Set-programmen kommer du att få ett Skype-möte med vår partner innan din avresa till Japan. Detta för att dom ska lära känna dig lite bättre, samt höra eventuella önskemål. Därtill kommer du att få avtalade intervjutider med möjliga arbetsgivare - det är sällsynt att man behöver mer än 1-2 intervjuer för att få ett jobb bekräftat. Därefter börjar vi planera hela ditt kommande äventyr i Japan!

Behöver jag börja mitt jobb direkt?

NEJ, du behöver inte påbörja ditt jobbsökande direkt. Faktiskt så bestämmer du helt själv när du vill börja söka jobb. Vår jobbvägledningen sker en gång i veckan och det är bara att påbörja när det själv passar.

Är det dyrt att bo i Tokyo?

Om du fortsätter att bo på samma "Shared House" där du har dina första nätter i Japan kostar det dig cirka 35 000 Yen per månad (cirka 3 200 SEK). Om du också är bra på att hålla restaurangbesök till ett minimum genom att laga din egen mat, kan du klara med en budget på cirka 30 000 Yen per månad på mat. Sen lär du behöva en pendelbiljett, detta då du troligtvis måste ta dig kollektivt till/från jobbet. Detta kan du räkna med att betala mellan 7 000 - 10 000 Yen för per månad.

Tokyo är inte en "billig" stad att bo och leva i, till skillnad från många andra asiatiska länder, så därför bör du ha koll på dina utgifter till en början innan du kommer in i allt.

Hur mycket pengar behöver jag ha med på resan?

Vi rekommenderar att du har dig tillräckligt med pengar för att "klara" ca 2 månader utan arbete. En summa på ca 30 000 SEK är en bra utgångspunkt att sträva efter. Desto mer pengar du har i reskassan desto större frihet har du. Japan är ett fantastiskt, unikt land som har mycket att erbjuda. Men aktiviteter kostar naturligtvis pengar. Då det är vanligt i Japan att du inte får din lön förrän i din andra jobbmånad, är det bra att ha lite i reskassan!

Hur mycket kan jag räkna på att tjäna?

Om du jobbar i Tokyo kan du räkna med att tjäna mellan 1000 - 15 000 Yen i timmen. När du jobbar i Japan betalar du en skatt på ca 21%. Jobbar du deltid, ca 28 timmar i veckan, kommer du tjäna mellan 95 - 130 000 Yen
(ca 8 500 - 12 000 SEK) 40 timmars veckor kan ge en lön på mellan
130 000 - 200 000 yen (ca 12 000 - 18 000 SEK).

För All Set-programmen ligger lönen ca 20% lägre än "standard"-programmet, men då ska du även tänka på att levnadskostnaden också är lägre jämfört med livet i Tokyo.

Behöver jag ha reseförsäkring?

Ja. Reseförsäkring är obligatoriskt. GoXplore har en skräddarsydd försäkring som täcker dig på arbetstid och när du reser. Kontakta oss om du vill ha ett prisförslag.

Kan jag kombinera jobb och språkkurs?

Ja, det är möjligt! Det är inga problem att kombinera språkkurs med deltidsarbete, detta då lektionerna på den formella språkskolan varar i 4 x 50 minuter, måndag till fredag.

Kan jag jobba deltid?

Ja, du kan välja om du önskar att jobba deltid eller helttid. Det är ingen restriktion på hur mycket / lite du önskar att arbeta.

Kan jag resa ut från Japan och komma tillbaka med mitt Working Holiday Visum?

Det kan vara möjligt men du vi rekommenderar att du läser igenom alla reglerna för detta på japanska myndigheternas hemsida.

Måste jag stanna i Japan ett helt år?

Även om visumet tillåter dig att vara i Japan upp till ett år betyder det inte att du måste vara där hela året. Du kan resa hem när du själv vill, men det kan vara värt att fundera en extra gång, då visumet är endast giltigt en gång i livet.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Japan » Work & Travel Japan

Hassen S beställde vårt Shark & Marine Conservation program för 36h sedan. Är det något för dig också??!