1. Vet Zimbabwe 2. 3. 4. 5. 6.

Wildlife/ Veterinary Internship In Zimbabwe

Veterinärstudent, veterinärsköterska eller förläkare? Detta är ett utmärkt alternativ för veterinärexponering året runt. Som ett genuint och mycket hektiskt räddnings- och rehabcenter har du här din chans att jobbskugga.

Läs mer

Vet Zimbabwe

Veterinärstudent, veterinärsköterska, förstudie eller bara djurtokig? Detta program erbjuder en fantastisk möjlighet för exponering för vilda djur året runt, med specifika veckor fokuserade på djurlivsveterinära aktiviteter. Behöver du mer veterinärinriktning, speciellt om din vistelse är en del av din utbildning, bör du välja en av perioderna markerade med särskilt yrkesutbildnings-inriktning - se mer under startdatum, då det kommer att finnas planerade uppgifter vilt-veterinärverksamhet utöver det vanliga uppgifter.

The Wildlife Orphanage är öppet året runt. Utöver de dagliga frivilliga uppgifterna kan det, beroende på dagens situation, även oväntat uppstå veterinärrelaterade uppgifter. Djurens välbefinnande kommer alltid i första hand och i ett aktivt center finns aldrig någon garanti för vad som kan hända dagligen. Som ett riktigt (och mycket upptaget) räddnings- och rehabiliteringscenter har du möjlighet att observera (och hjälpa till med) vilda veterinära situationer i den verkliga världen.

Det är möjligt, särskilt under yrkesutbildningsfokuserade perioder, att du kommer att kunna uppleva något av följande: räddning och fångst av vilda djur, immobiliseringar, omplaceringar/utsättningar, avmaskning, vaccinationer, sterilisering och kastrering, medicinska procedurer, mikrochips med mera. Men det finns också mängder av uppgifter som hantering och skötsel av djuren, inklusive städning och matlagning, som alltid utgör det centrala uppgiftskravet på varje viltreservat. Alla bidrar med alla uppgifter.

The Wildlife Orphanage är ett av Afrikas största och mest framgångsrika center för rehabilitering och frisättning av vilda djur. Det fungerar som en tillflyktsort för vilda djur med lite hopp om att överleva i det vilda. Ofta är detta centrum den sista tillflyktsorten för djur eller fåglar som har blivit sjuka, skadade eller konfiskerade. De boende här är de som blivit föräldralösa, övergivna, skadade eller födda i fångenskap.

Där det är möjligt rehabiliteras häckade djur och fåglar och släpps ut i naturen igen. Om en säker utsättning till deras naturliga livsmiljö inte är möjlig, sköts djuren väl i centrum. När det gäller hotade arter kan avelsprogram också startas för att hjälpa bevarandeinsatserna.
Ett brett utbud av vilda djur finns här permanent eller tillfälligt, från lejon, leoparder och hyenor till krokodiler, ormar och kameleoner, såväl som olika arter av impala, gaseller och antilop, och massor av fåglar också!

Några snabba fakta om Vet Zimbabwe
Passar för17+
KvalifikationerVet student, vet nurse or pre-vet
Längd2+ veckor
AnkomstplatsBulawayo (BUQ)
Borde beställasHelst minst 4 månader i förväg
Start datumSöndagar och måndagar året om
Volontärarbete med djurPraktikNärkontakt med djurJobba med djur
Jag vill boka! Jag har några frågor
Min resa till Zimbabwe var helt fantastisk!! Jag skulle till 100% rekommendera programmet till någon annan. Jag är väldigt tacksam för att Linda tyckte att det var programmet för mig, för hon hade helt rätt där är SÅ trevliga, och är alltid redo att ge en hjälpande hand oavsett tid på dygnet. Du har ett väldigt bra team, och du känner dig välkommen från start. Jag behöver så mycket tillbaka dit igen. ☺️

Sophie Norden Vet ZimbabweÖversatt

Program

Volontärerna arbetar vanligtvis 5½ dagar i veckan med söndag eftermiddag och måndag ledigt. Det finns dock inga fasta rutiner här, eftersom varje dag bjuder på nya utmaningar. Erfarenhet är inte nödvändig för att arbeta med djuren då all nödvändig utbildning kommer att erbjudas. Allt vi ber om är att du är entusiastisk och hängiven att arbeta med djur. Volontärerna deltar även i jourbemanningen under brandsäsong och när vi har bebisar, så dina lediga dagar kan fyllas med spännande extrauppgifter! Barnvakter kommer att fördelas mellan deltagarna för att undvika utmattning. Under din första vecka får du lära dig hur barnhemmet fungerar. Du kommer att introduceras till att arbeta med köttätare, primater, rovfåglar, reptiler och husdjur.

Detta program kan dock med stor fördel även användas för praktik i samband med utbildning, då man anger erfarenhetsnivån vid start och programmet därmed kan anpassas efter behov. Vi har några datum 2024-2025 där det är yrkesutbildnings fokus-veckor – se mer under startdatum, men dessa behöver du inte välja även om det ingår i din utbildning. Dessa veckor är det bara extra planerade aktiviteter där det finns garanti för vissa uppgifter.

Under din första vecka får du lära dig hur centret fungerar. Du kommer att introduceras till att arbeta med rovdjur, primater, rovfåglar, reptiler och husdjur.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att omfatta:

Det är viktigt att notera att allt ditt arbete kommer att vara FÖR djuren, men inte nödvändigtvis MED djuren. Det kan vara hårt arbete, men det kommer att vara väldigt givande. Förvänta dig inte att spendera all din tid med att klappa djurungar. Du kommer att bidra till att upprätthålla centrum och dina dagar kommer att fyllas med att berika djurens liv.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Du bor i bekväma stugor som delas med 2-3 andra volontärer (samma kön). Ibland har man turen att få en stuga för sig själv, men det beror på hur många volontärer det finns. De flesta stugor har eget badrum, medan vissa stugor är delade. Stället är ganska trevligt, lite enkelt men med 8 individuella stugor utspridda runt en fridfull grön trädgård med en liten pool. Det är ett mycket säkert område, men det finns säkerhetsvakter som patrullerar på natten. Så om du ser en blinkande ficklampa på boendet mitt i natten, bli inte orolig – det är ordningsvakten!

Tre måltider om dagen erbjuds. Vi kan tillgodose vegetariska kostbehov, men tyvärr inte mer restriktiva kostkrav.

På din fritid finns det en pool och en nöjeslounge med ett urval av böcker och filmer samt dart och ett biljardbord. Det finns wifi på plats som fungerar förvånansvärt bra, så kontakten kan hållas med WhatsApp eller något annat som använder WIFI. Stället har en riktigt dålig telefonförbindelse, så det är inte värt att organisera ett SIM-kort, det är bättre att köpa ytterligare datapaket på plats om du skulle behöva det.

Chipangali är inte en helt ny, toppmodern anläggning. Den är 50 år gammal och har utvecklats organiskt under detta halvsekel - på vissa ställen ser och känns den som sin ålder. Vid första anblicken har det lite av en zoo-vibe... men det är definitivt inte det, det är ett väldigt verkligt djurlivscenter. Varje djur har en historia och det finns en fascinerande bok i matsalen som är viktig läsning; den beskriver historien om varje djur på gården, hur det kom dit osv.

Chipangali är definitivt "något som växer på dig" - Om du först på grund av jetlag och sömnbrist kanske inte känner det, ge det några dagar eller två så kommer du förmodligen att falla för charmen med platsen och speciellt när du lära känna djuren att känna.

Elektriciteten är extremt opålitlig - en eller flera förlängda strömavbrott är nästan säkra under din vistelse. Ta med en powerbank och en ficklampa!

Min resa till Zimbabwe var helt fantastisk!! Jag skulle till 100% rekommendera programmet till någon annan. Jag är väldigt tacksam för att Linda tyckte att det var programmet för mig, för hon hade helt rätt där är SÅ trevliga, och är alltid redo att ge en hjälpande hand oavsett tid på dygnet. Du har ett väldigt bra team, och du känner dig välkommen från start. Jag behöver så mycket tillbaka dit igen. ☺️

Sophie Norden Vet ZimbabweÖversatt

Varför Vet Zimbabwe med GoXplore?

  • Ett utmärkt alternativ för veterinärexponering året runt
  • Möjlighet att uppleva vilda räddningar och fångster, immobiliseringar, translokationer och mer
  • Skugga hos veterinären och hjälp med verkliga veterinäringrepp
  • Upplev lejon, leopard, hyena, krokodil, orm, kameleont, gasell och mycket mer på nära håll
  • Lär känna Zimbabwe
  • Gå med i en grupp andra veterinärer från hela världen
  • Skaffa vänner för livet
  • Perfekt för dig som söker en veterinärpraktik

Visa

Du kan delta i detta program med ett vanligt turistvisum, som du får vid ankomsten till flygplatsen. Detta visum är giltigt i 90 dagar och kostar 30 USD. Vi rekommenderar att du köper $45-versionen istället för den som heter "Double Entry". Skulle du välja att korsa gränsen (t.ex. till den zambiska sidan av Victoriafallen) under din vistelse behöver du inte köpa ett nytt visum.

Om du är säker på att du inte kommer att lämna Zimbabwe under din vistelse går det naturligtvis alldeles utmärkt att köpa singelvisumet för 30 USD. KOM IHÅG att ta med amerikanska dollar för att täcka kostnaden för visumet på flygplatsen, då kortbetalning ofta inte fungerar. Bättre att ha lite för mycket än för lite.

Det är också mycket viktigt att ha ett biometriskt (dvs maskinläsbart) pass som är giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten, samt två tomma sidor i passet. Om du kommer från ett land med hög förekomst av gula febern måste du även kunna visa upp en giltig gula febervaccination.

Under 18?
Om du är under 18 år och flyger via Sydafrika måste du ta med extra dokument för att förse den sydafrikanska immigrationen. Vi kommer att ge dig mer information om vad som behövs under din ansökningsprocess.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Startdatum

Ankomst är alltid söndag eller måndag och programmet är öppet året runt. Vi frågar alltid vår partner om ditt önskade datum är ledigt då det vissa tider på året kan vara fullt. (Ankomst utanför dessa dagar kan vara möjligt på begäran, men extra betalning för hämtning kan förekomma.

Vid ankomsten till Bulawayo Airport (BUQ) kommer du att hämtas av en medlem av vår personal som tar dig till projektet, en bilresa på ca. 45 minuter. Vid ankomst kommer du att hinna bosätta dig i din nya omgivning och lära känna övriga deltagare och personal innan middagen. Om det finns tid kommer du att få en rundtur på platsen samma dag.

På din sista dag på projektet, efter att ha sagt hejdå och packat dina väskor, ser vi till att ta dig till flygplatsen i tid för ditt vidareflyg eller hemresa.

2 veckors veterinärinriktning:

23. juni - 07. juli 2024
10 november -24 november 2024
19 januari - 02. februari 2025

Du kan lätt vara där bortom dessa två veckor om du vill ha en längre vistelse.

Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
2 veckor 21350
3 veckor 30250
4 veckor 39050
6 veckor 56750
Extra veckor 8900

Notera! Priserna kan ändras och ditt slutliga pris beror på ditt avresedatum, inte tidpunkten för bokningen. Vi rekommenderar starkt att du inte bokar dina flyg förrän du har fått en bekräftelse från oss på att din bokning är bekräftad.

Vad ingår?

Ingår ej

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor
: Det var en fantastisk plats att vara, mycket trevliga människor. Det var stort fokus på att alla skulle ha det bra tillsammans och trivas. Det var mer djurpassningsarbete än det var veterinärarbete, men de tog hänsyn till att jag ville studera veterinärmedicin och tog mig därför till lite fler saker, för att lära mig, och låta mig ställa frågor om olika saker. Det är definitivt ett ställe jag skulle kunna komma tillbaka till senare. Du måste vara redo för strömavbrott, eftersom de händer OFTA, och flera dagar kan gå utan ström eller wifi.

Carla Bay Vester Vet ZimbabweÖversatt

Aktiviteter i Zimbabwe

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Zimbabwe » Vet Zimbabwe

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar