Praktik

Om din skola kräver att du ska ha praktik i del av din utbildning, men du vill hellre ut i världen. Varför inte kombinera dessa två? Vi kan hjälpa dig till en bra placering i små som stora företag, vi utgår ifrån dina önskemål.

Visa mig Praktik +

Läs mer om Praktik

Ta chansen att skaffa nyttig erfarenhet inom ditt studieområde samtidigt som du förbättrar din engelska. Att ha bott och arbetat utomlands är något som uppskattas av framtida arbetsgivare och det visar att du är en framåt och drivande person som inte är rädd för utmaningar. Vi på GoXplore ger dig möjlighet att använda dina teoretiska kunskaper i Sydney, Melbourne, Brisbane, Vancouver . Har du drömt om att komma iväg från ditt vardagliga studentliv? Då är det ett utmärkt tillfälle att använda praktiken för att få ut så mycket som möjligt. GoXplore kan erbjuda praktikplats inom marknadsföring, turism, ekonomi, juridik, public relations, sports management och mycket mer.

Vem kan åka?
För att kunna åka på vårt praktikprogram så krävs det att du går eller har gått en utbildning inom det område du avser att praktisera i. Du måste minst ha en 10 veckors praktikperiod och vara tillgänglig under hela perioden. Vårt program är baserat på ett Working Holiday Visum och har du redan utnyttjat ditt visum kan du inte få ett nytt för samma land. Däremot går det hur bra som helst att ansöka till det land du inte har varit i tidigare. När man åker på ett Working Holiday Visum så har myndigheterna satt upp ett krav på att man ska vara mellan 18-30 år. Dessutom om du avser att praktisera i Kanada behöver du visa upp ett kontoutdrag på 2500 CAD (ca 17000kr).

Konceptet med att åka på en Praktikresa?
Vårt praktikprogram gör det möjligt för dig att få kontakt med ett stort eller mindre företag i Australien eller Kanada, där du kan göra din praktikperiod. På så sätt kommer du lära känna nya sidor hos dig själv, utvecklas och lära dig hantera nya situationer samtidigt som du har ett oförglömligt äventyr.Att åka på en praktikresa utomlands innebär också att du får en inblick i en ny kultur, långt ifrån din egen. Du kommer att ställas inför olika utmaningar, vilket är nyttigt inför ditt kommande arbetsliv. Vi kan förse praktikplatser inom massor med olika områden och du kan få hjälp under hela din resa om du vill det.

Varför praktisera utomlands?

Det är många studier som visar att det är väldigt meriterande av att ha praktiserat i ett annat land och dessutom är det också ofta avgörande i många jobbsituationer. Enligt en tidigare undersökning av Statistiska centralbyrån så tjänar de som gjort en utlandspraktik mer i lön än de som valt att lägga sin praktik i Sverige. Under din utlandspraktik kommer du att få nya synsätt inom din utbildning, vilket är väldigt meriterande att ta med sig hem. Vi vet att det inte är det lättaste att hitta ett pålitligt och bra företag i Australien eller Kanada. Åker du med oss kommer vi att hjälpa dig att hitta ett företag som matchar dina förväntningar och du får dessutom hjälp med allt runt omkring din resa.

Hur går jag tillväga?
Steg ett är att boka upp din praktikresa. Vi kommer då att skicka ut en handpenningsfaktura (1000kr) som ska vara oss tillhanda inom 10 dagar. När du betalt in den kommer vi att skicka ut en del ansökningshandlingar, som du ska fylla i och skicka tillbaka till oss. När du gjort detta kommer vi att ta kontakt med vår samarbetspartner som i sin tur tar fram en företagsprofil för dig. Skulle detta företag inte matcha dina förväntningar så kan vi hjälpa dig med andra alternativ. När du väl har bestämt dig så kommer vi att sätta upp en intervjutid via skype och ett avtal att skrivas. Vi ordnar dina flygbiljetter och sen åker du iväg för en givande praktikperiod.

VILKA OMRÅDEN KAN JAG PRAKTISERA INOM?
 • Marknadsföring
 • Ekonomi
 • Turism
 • Juridik
 • Public Relations (PR)
 • Administration
 • Personal & Bemanning
 • Media
 • Sports managment
 • Vetenskap (bioteknik, geografi, miljö m.m.)
 • IT
 • Ingenjörsverksamhet (forskning o utveckling, m.m.)

Hur finansierar jag resan?
Våra praktikprogram är CSN berättigade. Detta menas med att du har möjlighet att få hjälp med finansieringen medhjälp av ett merkostnadslån på flygbiljetten. Därför det enda du behöver betala är en programavgift på ca 7990kr.

Självklart kommer du att kunna utnyttja ditt vanliga CSN-lån och bidrag väl på plats, som du kan ha till mat & boende samt att hitta på massa roliga aktiviteter. Mer om hur du går tillväga för att ansöka om ett merkostnadslån kommer vi att hjälpa dig med under din process.

Vad betalar du för?

Vi tycker det är viktigt att du som deltagare på vårt Praktikprogram får reda på vad du betalar för och därför har vi valt att lista upp några av många punkter som ingår i din programavgift.

Administration
Det finns massor med krångliga regler kring en Praktikresa. Vi finns till för att göra ett så smidigt äventyr som möjligt för dig och hjälper därför till med

På så sätt kan du istället fokusera på din resa och praktikperiod! Dessutom kommer du att få detaljerad information om din resa så att du kan förbereda dig på alla spännande aktiviteter. När du har avslutat din period kommer du också få ett arbetsintyg som visar på att du har varit och praktiserat i ett annat land som också är väldigt bra att visa upp till kommande arbetsgivare.

Personlig service
Vi alla på GoXplore har varit ute i världen och gjort liknande resor som du står inför. Därför kan vi också ge dig tips & råd inför din resa. Vi står till tjänst innan, under och efter din resa! Du väljer själv hur mycket du vill ha kontakt med oss. Den servicen vi lägger ner på ditt äventyr är det svårt att hitta hos många andra researrangörer. Varje resenär som åker med oss ringer vi upp inför sitt äventyr för att stämma av så att allt är på det klara.

På alla våra program har vi ett nödnummer som du kan nå 24h om dygnet. Detta kan vara rätt skönt att veta om det mot förmodan skulle hända något. Dessutom har du alltid möjlighet att höra av dig till oss i Sverige eller vårt kontor väl på plats om det har dykt upp några frågetecken. Med oss får du en trygg och säker resa.

Praktikförmedling
Vi vet av erfarenhet att det kan vara väldigt svårt att hitta ett företag som matchar dina förväntningar och krav. Dessutom vet vi att det är ännu svårare att hitta ett sådant företag utomlands. Med oss så kommer du få en praktikplats som du också har möjlighet att utvecklas inom.

Oförglömlig Upplevelse
Självklart betalar du också för en upplevelse! Tänk dig själv att ha en afterwork på Bondie Beach i Sydney istället för en av våra gråa och tråka stränder i Sverige. Eller varför inte kasta dig ut på världens bästa skidbackar i Kanada under vintersäsongen? Samtidigt som du träffar vänner för livet, praktiserar på ett spännande företag och har en oförglömlig upplevelse. Vi gör det möjligt, doer or a dreamer who are you mate?

Hem » Programtyper » Praktik

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!