Login Missa inte höstens inspirationskvällar

Volontärarbete i Costa Rica

Costa Rica är känd för sin otroliga natur, fantastiska djurliv och de härliga stränderna. Surfen här är grym, reggaekulturen likaså. Du kan också bada i varma källor, se aktiva vulkaner, zip-lina genom djungeln & njuta av de perfekta solnedgångarna.

Läs mer

Kontakta Camilla

Volontär Costa Rica

Några snabba fakta om Volontär Costa Rica
Från kr 15690
Passar förFrån 18 år (passar även för familjer)
KvalifikationerViljan att arbeta med människor och djur
Längdfrån 4 veckor
AnkomstplatsSan José
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurPå djurprojekten
Antal deltagareObegränsat
Borde beställasminst 1 månad innan avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurUndervisningSurfingVolontärarbete med barnNärkontakt med djurSpanskakursSköldpaddorFamiljevänlig

Enligt Lonely Planet är Costa Rica Centralamerikas juvel. Costa Rica är en oas mellan de turbulenta grannländerna och det är också det enda landet i regionen utan en armé. Det är ett paradis för ekoturism och ett av de bästa länderna att besöka i Centralamerika. Costa Rica har kust på båda sidor av landet, vilket betyder fantastisk surfing och ett paradis för strandälskare!

I Costa Rica finns 6 % av världens biologiska mångfald där 25 % av de statliga landområdena är avsedda för att bevara och skydda naturen. Det innebär att Costa Rica syftar till att bevara det fantastiska djurlivet och landskapet. Detta gör Costa Rica till ett av de mest spännande länderna att besöka där turismen har en betydande roll för landet.


Vem kan delta på programmet?

Detta program är för dig som fyllt 18 år. Du har en positiv inställning och kan anpassa dig då du antingen kommer att bo hos en värdfamilj eller med andra volontärer i projektet. Du kommer att arbeta tillsammans med lokalbefolkningen och volontärer från hela världen, så det blir möten med många olika kulturer. Du måste behärska engelska och gärna kunna förstå lite spanska men det är inget krav.

Inkluderat i programmet är en 2 veckor lång spanskakurs som sker de 2 första veckorna. Om du inte talar någon spanska så uppmuntrar vi dig att lära dig lite innan du åker.

Alla som åker iväg som volontär med GoXplore måste bifoga en kopia av sitt brottsregister som söks hos Polisen. Brottsregistret skall sökas tidigast 3 månader innan planerad resa och måste vara på engelska.

Alla Volontärprojekt i Costa Rica varierar och du kan välja mellan att bo på stranden och observera sköldpaddor, värna om miljön, arbeta i djurparken, till att undervisa engelska och mycket mer. Vår samarbetspartner i Costa Rica kan ordna jobb i de flesta sektorer, och om du känner att du har något att bidra med kan du kontakta oss så att vi kan undersöka vad som finns just för dig. Läs mer om hur det är att volontärarbeta utomlands.

När du anländer till Costa Rica blir du upphämtad direkt på flygplatsen och skjutsat till din värdfamilj. Vi brukar se till att du landar antingen en lördag eller en söndag. Första måndagen efter din ankomst börjar din spanskakurs. Din värdmamma följer dig första morgonen till skolan och hämtar dig efter skolans slut. Detta görs för alla nya studenter, när du sedan har vanan inne så kan du ta dig till och från skolan själv.

Ett informationsmöte kommer även att hållas av vår samarbetspartner första måndagen på skolan, då kommer dem att gå igenom ditt valda volontärsprojekt, hur du kommer att bo (värdfamilj eller volontärcenter beroende på valt projekt), vad man kan göra på helgerna, vad olika turer kostar osv osv. När sedan din 2 veckors spanska är avklarad är det dags att volontärarbeta och ta nästa steg.

Resa som familj?
För er som reser iväg som familj och önskar förena nytta med nöje, så kan vi glädja er att vi absolut kan hjälpa er iväg på detta fantastiska äventyr och till detta vackra land. Kanske önskar ni komma iväg just under er semester eller på skollovet, kontakta oss gärna för mer information och prisuppgift. Vi försöker även skräddarsy resan och upplägget efter era önskemål.

Filmen från Costa Rica

Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag hade aldrig kunnat drömma om att jag skulle få ha en sådan nära kontakt till djuren men redan första timmen på plats fick jag Charlie på huvudet, en Mantelvrålapa på 3 månader som behövde barnvakt hela dagen. Jag tog hand om Charlie varje dag under hela min vistelse och det var svårt att säga farväl men jag har starkt hopp om att hon om några år, tillsammans med flera andra Vrålapor, åter kan släppas ut i det fria.

Rebecca // Volontär Costa Rica

Projekt

Vår samarbetspartner kommer att placera dig på ett volontärprojekt efter att du har bekräftat att du vill vara med. De gör sitt yttersta för att hitta ett projekt som passar dig och dina intressen. Du kan välja bland många olika projekt, och de som nämns nedan är bara exempel. Om du har erfarenhet inom ett annat område eller känner att du har något att bidra med som inte är listad nedan, tveka inte att kontakta oss. Vi rekommenderar dig att välja ett område som du vill arbeta inom i stället för att välja ett specifikt projekt. Det är möjligt att volontärarbeta och bo tillsammans med en kompis. Dock, ju självständigare du är desto mer spanska lär du dig och du kommer få många nya vänner. Normal arbetstid är måndag till fredag eller lördag beroende på projekt, och ca 4 till 6 timmar per dag.
Alla djurprojekt och projekt utanför San José är frukost, lunch och middag inkluderat och man bor tillsammans med de andra volontärerna. För dig som önskar volontärarbeta tex inom skola/undervisning/dagis i och runt San José har du frukost och middag inkluderat och bor då hos en värdfamilj.

Några av de projekt du kan arbeta med är:

Cabo Blanco Absolute Reserve

Nationalparken Cabo Blanco är väldigt känd i Costa Rica och ligger i den södra delen av provinsen Nicoya, cirka 30 mil från San José och cirka 1 mil från Montezuma. När man volontärarbetar på någon av Costa Ricas nationalparker så ska man veta att det innebära hårt, krävande och fysiskt arbete. Några utav arbetsuppgifterna är att hålla stranden ren, hjälpa till att hålla stigar och olika leder fina och turistvänliga, patrullera olika campingområden, informera turister samt hjälpa till med byggnadsprojekt.
Under projekttiden bor man tillsammans med de andra volontärerna. De ingår 3 måltider/dag. Man arbetar oftast 6 dagar per vecka och arbetstiderna kan variera, det kan vara från 0800-1100, 1600-1800 och även nattskift 2000-0500.

Sköldpaddsprojekt

Våra spännande sköldpaddsprojekt är något man verkligen ska prova på när man väl är i Costa Rica. Dem finns både på Karibiska kusten och på Stillahavskusten.
Arbetsuppgifterna på sköldpaddsprojekten är desamma oavsett vilket av projekten man väljer. Man får hjälpa till att hålla stränderna rena ifrån skräp och ibland får inte ens turister promenera på stranden då stranden är full av ägg. Det ingår även nattskifts arbete, vilket betyder att du under denna tid "passar" äggen, och ser till att ingen går på stranden under denna känsliga period. Det innebär också att räkna, samla data och informera turisterna om vad som gäller. Räkna även med en del "lata" dagar då man ibland måste passa äggen och under tiden man gör det ligger man i en hängmatta och kanske läser en bok och lyssnar på havets vågor.

Vid Stillahavet:
Ett av projekten ligger vid Camaronal i provinsen Guanacaste som ligger på Stillahavskusten, ca 3 km från Carrillo stranden. Här befinner sig "Black & Olive Ridley sköldpaddan" Närmsta stad heter Samara och ligger ca 7 kilometer därifrån. Väljer man att åka buss så tar det cirka 6 timmar ifrån San José.
Säsongen är från juni - december och högsäsongen är mellan september - oktober. Man bor tillsammans med de andra volontärerna man delar dusch och toalett och har gemensamt vardagsrum. Det finns elektricitet och wifi (även om det kan vara dåligt ibland) samt tvättmaskin. Stranden här är underbar.

Wildlife Refuge Playa Hermosa, på detta projekt hittar man "Olive Ridley sköldpaddan". Säsongen är mitten av augusti - december. Detta projekt ligger nära staden Esterillos som befinner sig på stranden, cirka 45 minuter från staden Jaco. Det tar cirka 2,5 timme med buss från San José.
Här finns internet och telefonservice samt elektricitet och TV. Man bor tillsammans med de andra volontärerna och man delar dusch och toalett.
Väljer man detta projekt så har man möjligheten att ta sig till staden och den långa stranden Jaco på sin lediga tid, så länge man säger till att man lämnar projektet. Jaco har allt du behöver och lite till.

Vid Karibiska havet:
Det finns även sköldpaddsprojekt vid Karibiska kusten, här befinner sig "Leatherback sköldpaddan" Projektet ligger i Barra del Pacuare, Tortuguero i provinsen Limon. Närmsta stad heter Bataan och ligger cirka 1 timme från projektet, här finner man internet, bank och telefonservice.

På själva projektet finns ingen elektricitet och därför heller inget internet. Man bor tillsammans med de andra volontärerna i mycket enkla små hyddor och man delar dusch och toalett. Det tar cirka 4 timmar att resa från San José till projektet.
Projektet ligger precis på stranden och man måste ta sig hit med båt, vilket gör att volontären redan på väg till projektet får uppleva vackra kanaler, med ett fantastiskt växtliv och djurliv.

För dig som är intresserad utav sköldpaddsprojekt så ska du veta att det finns flera projekt att välja bland, och när du kommer ner till Costa Rica och träffar vår samarbetspartner så kan du då välja vilket av dem du föredrar.

Wildlife Rescue Centers:
Det finns olika "rescue centers" att välja bland i Costa Rica och vissa är mer flexibla än andra.

La Marina
Projektet ligger i San Carlos i provinsen Alajuela cirka 3 timmar från vår samarbetspartners kontor i San José. Här bor man hos en värdfamilj i eget rum men delar dusch och toalett. Boendet ligger endast ett stenkast ifrån själva projektet. Projektet är en privat finansierad organisation och dem får in allt ifrån skadade djur till djur som måste omhändertas på grund av att människor haft dem som tex husdjur. Det kommer in djur från hela Costa Rica och många av dem som efter rehabiliteringen blir friska och tillräckligt starka kan sedan återlämnas i deras rätta miljö, där de hör hemma.

En del djur som förekommer på centret är bland annat Tapirer, Spindelapor, olika arter av papegojor, tvättbjörnar, vildkatter, olika sorters av pungråttor, gnagare och apor. Då projektet överlever på grund av bidrag så måste ägarna ta emot turister för att visa runt dem på centret, och genom deras inträdesavgifter kan de sedan försörja själva projektet.

Dina arbetsuppgifter som volontär kommer bland annat att vara: mata djuren, städa djurens inhägnader, se efter djurens hälsa, informera och guida turister och även hålla rent och se till att stigar och leder runt om är säkra och turistvänliga.

Minimum tid är 2 veckor och man volontärarbetar måndag-fredag från cirka 0730-1530 (ibland jobbar man vissa timmar på förmiddagen och vissa timmar på eftermiddagen).
Vill man öva upp sin spanska och få ta del mer utav deras kultur & traditioner så är detta projekt väldigt bra då man bor hos en värdfamilj.

Costa Rica Rescue Center
Detta projekt ligger i San Miguel , Turrucares i Alajuela provinsen. Projektet ligger cirka 40km nordväst om San José. Detta projekt ligger i den tropiska torra skogen, vilket innebär att torrsäsongen varar längre i den här dalen och på den här höjden.

Detta är ett räddningscenter för vilda djur men även en plats för fjärilar och leguaner. Projektet jobbar tillsammans med myndigheterna och tar emot djur som är sjuka och skadade. Självfallet jobbar man mot att få dessa underbara djur ut i det fria igen, men i vissa fall är det inte möjligt.

Arbetsuppgifterna är bland annat att förbereda maten, mata djuren, ge dem kärlek och trygghet, samt städa djurens inhägnader. Då det finns ganska många apungar på detta projekt så får man även hjälpa till att ta hand om dessa små baby-ungar genom att mata dem, låta dem hänga med på axeln, ha dem i din famn medans du läser en bok, ge dem värme och trygghet helt enkelt.
Det finns även en hel del sengångare som man får hjälpa och har du turen så får du kanske vara med och släppa ut någon i det fria, vilket är en fantastisk känsla.

Man bor tillsammans med de andra volontärerna och delar dusch & toalett och allmänna utrymmen. Det finns WIFI på projektet (men observera att det inte alltid funkar så bra och det är inte så snabbt som i Sverige). Boendet är basic men har pool som man kan få svalka sig i på sin fritid. Sängkläder ingår på detta projekt men många tar ändå med sitt egna. Man har också närhet till supermarkets, restauranger och bank.

Minimum är 2 veckor och man arbetar 6 dagar/vecka från cirka 0730-1530 (ibland jobbar man vissa timmar på förmiddagen och vissa timmar på eftermiddagen).
Projektet ligger cirka 40km från de vackra stränderna, tex Jaco, Playa Hermosa osv. Så passa på att ta en taxi/Uber för att njuta av playan på din lediga tid.
Avresa 2020: Om du väljer att deltaga på detta projekt så är det ett tillägg på 14 USD per natt.

Natuwa Sanctuary
Detta projekt bildades 1994 för att skydda "Scarlet macaws", "Great green macaws" och andra vilda papegojor. Förutom macaws får centret även in andra utrotningshotade djur. Dessa djur har trakasseras av människor, tex jagats bort från deras naturliga miljö för att säljas eller har dem flytt och skadats å grund av att skog och deras miljö förstörts utav människor.

Projektet ligger i provinsen Aranjuez i Puntarenas, cirka 100 km från San José.
Det finns 4 olika delar som drivs här och som du kommer få hjälpa och få en större

Dina arbetsuppgifter:
Förbereda mat till djuren
Rengöra deras burar och inhägnader
Underhålla och städa centret
Guida och ge information till turister
Du kommer även få hjälpa till med att bygga upp, måla, fixa och trixa med vad som behövs.

Du bor ihop med de andra volontärerna, och med delar alla allmänna utrymmen. Man sover i små huddor/stugor och man är cirka 4-6 personer per rum. Elektricitet finns men inget varmvatten i duschen, man har tillgång till wifi. Det är inte tillåtet att röka på projektet.
För dig som vill ha färre volontärer på plats och ha mer jobb, så är detta projekt för dig, det är inte lika stort som tex Paradero Turrucares. Minimum är 2 veckor och man arbetar 6 dagar/vecka från cirka 0730-1530 (ibland jobbar man vissa timmar på förmiddagen och vissa timmar på eftermiddagen).

Projektet har cirka 380 inhemska arter, och några av dem är: Scarlet macaw, Red-lored amazon, Geoffroy's spider monkey, Bird's tapir, Jaguar, Ocelot (kattleopard), White-tailed deer, Red-footed tortoise, Collared peccary mfl.

Monkey Park
Monkey Park stöds utav donationerna ifrån offentliga eller privata givare och företag samt donationer från frivilliga. Dessa donationer ger mat och medicin till djuren, betalar för de veterinärtjänster, material för att bygga nya burar, personal och mer. Projektet ligger cirka 200 km ifrån San José och cirka 18 km från stränderna Flamingo och Tamarindo. Det är cirka 26-32 grader året om och deras regnsäsong är från mitten av maj till mitten av november.

De senaste 50 åren har Guanacaste regionen genomgått en stor förändring då väldigt många har velat förflyttat sig till detta härliga klimat. Det har också betytt att man varit tvungna att bygga nya vägar och lösa transporten på bästa sätt för människorna, och på detta vis har då djuren fått lida och många blivit skadade och dött på grund av att de försökt anpassa sig till det nya livet. Personalen på Monkey Park har därför börjat arbeta med regeringen och bevarandegrupper för att hjälpa till att upptäcka nya sätt för att ge djurlivet en chans att överleva.

Projektet omfattas av 23 hektar och grundades år 2000. Deras uppgift är att rädda och skydda vilda djur som fångats och misshandlats. Dem ger också miljöutbildning för barn och vuxna i närliggande samhällen som du kommer att få ta del av. Volontärer är en viktig del av detta centrum, eftersom de utför många av de nödvändiga arbetsuppgifter som krävs för att underhålla projektet. Volontärer delar också med resten av samhället vikten av vård och bevarande av vår naturliga miljö. Monkey Park är ett rehabiliteringscenter för skadade och / eller misshandlade djur, för att så småningom kunna släppa dem fria. Detta är anledningen till att mängden och typen av djur som de har i sitt center kan variera.
Du måste även vara engagerad, älska djur och känna sann vilja att arbeta för djurens välbefinnande. Personalen på projektet är väldigt strikta vad gäller detta, de vill se att du är där för djuren och jobbar för dem.

Detta är inget "hands-on" projekt vilket innebär att man inte rör och klappar djuren. Är du osäker på vilket projekt du önskar så är nog detta inte det bästa alternativet då dem inte är så flexibla med byte och avbokning av projektet.

Minimum antal veckor på detta projekt är 2 veckor och man arbetar 5 dagar i veckan cirka 6-8 timmar per dag.

"Monkey Park är ett otroligt bra ställe att var volontär på! Jag absolut älskade det!! Personalen tar jättebra hand om en. De gör allt för att du ska trivas, men man måste såklart hjälpa dem. Dem tar jättebra hand om djuren och släppte ut två pungråttor och en grön häger när jag var där. De kommer släppa ut fler men de var inte riktigt redo än. De tar verkligen sitt jobb seriöst" / Mikaela

Uvita
För er som reser ihop men önskar volontärarbeta med olika saker. Då rekommenderar vi Uvita. Detta projekt har 2 olika inriktningar, volontärarbete i Marino Ballena Nationalpark samt Uvita day care center/förskola.
Uvita ligger längst med Stillahavskusten, cirka 1 mil ifrån Dominical stranden, så med andra ord bor och volontärarbetar du nära havet vilket gör att du kan njuta av stranden på din lediga tid.
Detta projekt kan ta emot 2-3 st volontärer åt gången så det är viktigt att boka upp en plats snabbt om det är detta projekt som lockar.

På day-care centret arbetar du för att skapa en trygg och utvecklande miljö med barn som kommer från olika levnadsförhållanden. Du spenderar dagarna med barnen och utvecklar dina sociala förmågor samt bidrar till en bättre omgivning för barnen. Du får även lära ut basic engelska, leka med barnen, planera aktiviteter samt förbereda tex konstprojekt.
På Marino Ballena nationalpark får du hjälpa till att hålla stränderna rena, patrullering utav campingplatser, allmänt underhållsarbete, samt hjälpa turister som kommer på besök.

Minimum 2 veckor
Boende hos värdfamilj

Paraiso Carlisa
Paraiso Carlisa Farm är ett 100- hektar naturreservat. Tillsammans med en annan angränsande gård så skyddar det här projektet mer än 300 hektar mark i centrala Stillahavsområdet i Costa Rica. Projektet ligger cirka 20 kilometer från Parrita och centrala Stillahavskusten och nära stränderna och städerna Jaco och Manuel Antonio. Denna gård blev ett privat naturreservat baserad på en 10-årigt projekt som återplanterade cirka 40.000 arter av träd, en hel del av dem avgörande för landets fauna.

Djuren kommer hit av flera skäl som tvingade dem att lämna deras livsmiljö på grund av avskogning, skador, olyckor och misshandel från människor. Målet med projektet är att inte hålla djuren här längre än sex månader. Under denna tid får de veterinärvård för att se till att de är redo att gå tillbaka till sin naturliga miljö.

30% av djuren är oftast redo att gå tillbaka till sin naturliga miljö efter 1 till 3 månaders observation och behandling. Processen består inte enbart på att få dem till att återvända till deras livsmiljö, utan även att se till att de kan överleva på egen hand.
50% visar någon form av problem i återanpassningen till det vilda. Det tar dem mellan sex månader till ett år att återvända till sin livsmiljö. Dessa djur hålls i avskildhet i sex månader och de andra sex månader halv avskilt. Projektpersonal och volontärer lär dem hur dem skall få sin egen mat och hur de skall undvika jägare eller bli dödad av andra djur.

Man arbetar 6 dagar i veckan cirka 6 timmar per dag beroende på behovet. På din lediga dag kan du ta dig till några av Costa Ricas vackraste stränder. Projektet anordnar även utflykter och turer till tex Jaco och Manuel Antonio och till olika delar av Costa Rica mot en liten kostnad, så volontärerna trivs väldigt bra här! Boendet är mycket bra och räknas mer in som "deluxe" om man jämför med andra projekt, det finns även wifi (ibland dåligt ibland bra). Man kan vara upp till cirka 20 volontärer här.
Projektet har även en fjärilsfarm/park som ingår i arbetsuppgifterna. Man får även besöka en skola en gång i månaden eller så kommer barnen och besöker projektet för att lära sig mer om djuren och varför det är så viktigt att bevara miljön och naturen. Du kommer även att få ta del av och lära dig mer om landets härliga fruktodlingar, såsom papaya, bananer, vattenmelon och andra utsökta frukter.

Minimum antal veckor på detta projekt är 2 veckor.

Är du osäker på vilket projekt du önskar så är nog detta inte det bästa alternativet då dem inte är så flexibla med byte och avbokning av projektet, men är du säker på ditt val så kommer du få en underbar tid.

Barnhem/Day care
Vi erbjuder också volontärer att hjälpa till på olika barnhem "hogares" runt om Costa Rica. Dem finns belägna mestadels runt San José. Barnen som befinner sig här har kommit hit av olika anledningar, några av anledningarna kan vara av fysisk eller psykiskt missbruk, barnens föräldrar kan ha missbrukat alkohol eller droger och därför lämnat dem på barnhem för att de ska bli bortadopterade.

På de här tillfälliga barnhemmen får barnen hjälp med att bearbeta sin barndom, sitt förflutna och får all hjälp med rådgivning och stöd. Hemmen skall vara familjär så att barnen kan känna sig avslappnade, lugna och trygga. Och många som tar hand om barnen här är volontärer, som gör ett underbart jobb.
Barnens åldrar varierar på de olika barnhemmen och antalet barn likaså. Som volontär kommer du att tillbringa mycket tid med barnen där du aktiverar och leker med dem. Du kommer också att lära dem engelska. Om du har kunskap, kan du också hjälpa dem med musik–och datautbildning. Du kan också utveckla egna kreativa projekt för barn med särskilda behov. Här arbetar du självständigt.

2 veckor är minimum och man jobbar måndag - fredag.

Dagis/Day care

Dagis ger arbetande föräldrar en möjlighet att lämna sina barn i ett familjärt hem (dagis) detta för att kunna jobba och försörja sin familj. Barnen spenderar dagen här och serveras mat och snacks, de får även hjälp med utbildning och engelska språket. Ibland hålls även separata kurser som tex näringsläre, hygien osv.
Man volontärarbetar tillsammans med dem som sköter själva dagiset och tiderna är mellan 0800-1500. Barnen är mellan åldrarna 3-9.

2 veckor är minimum tid på detta projekt, och man jobbar måndag - fredag.

Victims of prostitution

Detta specialprojekt är endast tillgängligt för kvinnliga volontärer, detta på grund av kvinnornas förflutna. Projektet ligger i San José cirka 20 minuter från vårt kontor.
Målet med detta projekt är att ge kvinnorna stöd då de önskar lämna ett liv med sexuellt utnyttjande bakom sig och hjälpa dem till en bättre vardag och få ordning på sina liv.
De flesta kvinnorna har oftast 2-5 barn och för att livet ska kunna fungera normalt behöver kvinnorna hjälp, tips, idéer och kan få så genom antingen individuell eller genom grupprådgivning.
Kvinnorna kan tillsammans med sina barn få hjälp med olika utbildningar såsom grundskoleutbildning, datakunskap, matlagning/bakning, sömmerska, kosmetolog och tex att tillverka smycken. Detta för att de ska kunna gå vidare med sina liv, skapa något nytt och få en ny ljus framtid.

2 veckor är minimum på detta projekt, och man jobbar måndag - lördag. Du behöver tala väldigt bra/flytande spanska. för att jobba med kvinnorna. Du kommer mestadels hjälpa till med administrativa uppgifter, men på lördagarna kommer du också att få ta del av olika work shops med kvinnorna och deras barn.
För dig som inte talar flytande spanska får volontärarbeta med barnen, men vi behöver kolla upp inför varje vistelse hur många barn som faktiskt finns på plats när du är där. Så vill du vara på detta projekt så hör av dig så kollar vi upp närmre.
Varje volontär behöver donerar 75 USD på plats till detta projekt.

Skola

Skolorna är belägna i och runt San José, allt från 15-30 minuter ifrån vårt kontor. Antal elever varierar beroende på skolans storlek, men det brukar ligga på från 100 elever men det kan även vara ändå upp till 600 elever. När man volontärarbetar på en skola så bor man hos en värdfamilj i enkelrum men man delar oftast dusch och toalett.

Som volontär jobbar du oftast måndag till torsdag från kl 0800-1500. Du kommer inte att hålla en klass ensam utan du jobbar som lärarassistent. Som volontär kommer du att tillbringa mycket tid med barnen och hjälpa till med alla olika sorters skolarbeten, såsom matematik, engelska, geografi och historia, om behovet behövs kan du även få hjälpa till med datorer och internet. I vissa fall kan du även få ta hand om de elever som behöver extra assistans. Självklart är det bra om du tar egna intiativ och kan jobba mestadels självständigt.

2 veckor är minimum tid på detta projekt.

OBS: alla allmänna skolor i Costa Rica har sommarlov från 01 december - 01 februari, samt de 2 första veckorna i juli.

Grundskola för handikappade barn

På detta givande projekt hjälper man barn från 5 år - 12 år med grundskoleuppgifter. Det kan vara allt ifrån matte, geografi till naturvetenskap, men även sport, musik, konst och datakunskap ingår i deras skolarbete.
Barnen kommer från de fattigare delarna av Costa Rica och skolan finansieras mestadels utav regeringen. Föräldrarna betalar oftast bara en mindre summa för själva skolmaterialet och för skolavgiften. De här skolorna specialiserar sig på barn som har svårigheter att anpassa sig till vanliga klasser, det kan vara barn som har Down syndrom, autism och hörsel och synproblem.
Är det något speciellt område du helst önskar volontärarbeta inom så ska vi hjälpa dig rätt.

2 veckor är minimum tid på detta projekt, och man jobbar måndag - fredag.

Tirrases Soup Kitchen

Cirka 30 minuter från vårt kontor i San José ligger detta projekt som hjälper cirka 200 barn som kommer ifrån väldigt fattiga förhållanden att få mat varje dag. Barnen får inte bara mat här utan även hjälp med sina studier samt hjälp med sin engelska. Detta projekt överlever endast via bidrag och donationer.
Arbetsuppgifterna innebär att man lagar maten, serverar, dukar fram och av. Man kan även få hjälpa barnen med deras skolarbeten vissa dagar. Arbetstiderna är mellan 0900-1300

2 veckor är minimum tid på detta projekt, och man jobbar måndag - fredag.

Guarderia Madre e Hijo

Det här projektet har funnit i över 100 år och sköts utav Frälsningsarmén och dem hjälper omkring 380 barn runt om i landet. Just detta projekt ligger i San José cirka 20 min från vårt kontor.
Det är uppdelat i 3 kategorier: barn & ungdomar, handikappade & vuxna.
Det finns ungefär 65 barn i den här organisationen och de är allt ifrån 2 månader till 10 år. Du kommer här att få volontärarbeta på ett "day care center" / förskola.
Då det inte finns någon lekplats utomhus så gäller det att vara kreativ och hitta många roliga aktiviteter inomhus. Du kommer även får hjälpa personalen med att ta hand om barnen, allt från att förbereda maten till att ta hand om dem när det är dags för deras vila. Försök hitta lekar som i sin tur förbättrar deras engelska, hjälp att undervisa och utbilda dem.
Här kommer du också märka att din spanska kommer att utvecklas och förbättras då barnen i stort sett inte pratar någon engelska.
2 veckor är minimum tid på detta projekt, och man jobbar måndag - fredag från cirka kl 0700-1700.

Ålderdomshem

Målet med de här projektet är att de äldre ska få ett familjeliknande hem och känna sig accepterade och respekterade. Här försöker man tillgodose behoven hos de äldre och hjälpa till på absolut bästa sätt. Man får bland annat hjälpa till med viss mån av gymnastik detta för att hålla de äldre i fysisk god form.

2 veckor är minimum tid på detta projekt, och man jobbar måndag - fredag.

De flesta sociala projekt kan ta emot volontärer på endast 1 vecka, men föredrar minimum på 2 veckor. Så försök att stanna minst 2 veckor, just för att få ta del av projektet, lära känna personalen och barnen men framförallt för att få en större inblick i själva projektet och hur det fungerar.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

När du anländer i Costa Rica blir du upphämtad direkt på flygplatsen utav vår samarbetspartner och skjutsad till din värdfamilj. Du bör landa antingen en lördag eller söndag i San José. Då inte spanskakursen börjar förrän måndagen så har du tid att vila upp dig och bli av med eventuell jetlag. Hemresan eller sista dagens boende är en lördag. Vill man stanna längre i Costa Rica så är man givetvis tillåten till det, men man står då för sitt boende.

Du kommer att bo hos en värdfamilj under tiden du pluggar spanska och likaså när du volontärarbetar i San José. Du får eget rum och frukost & middag är inkluderat. Volontärarbetar man i en nationalpark eller tex på ett sköldpaddsprojekt så bor man tillsammans med de andra volontärerna, då delar man rum, dusch och allmänna utrymmen.

Att bo hos en värdfamilj har många fördelar och ett av dem viktigaste är att spanska språket kommer att flyta på bra, mycket på grund av att många värdfamiljerna inte pratar så bra engelska och du blir tvungen att öva spanskan dagligen.

Om du valt att åka med en kompis så är detta inga problem, då ser vi till att ni får bo tillsammans om ni önskar, antingen i samma rum eller separata rum hos samma värdfamilj. Det hör inte till vanligheterna att familjerna du bor hos har internet utan för detta behöver du ta dig till något internetcafé eller använda dig utav vår samarbetspartners kontor på skolan.

Den typiska maten du kan förvänta dig om du bor hos en värdfamilj är "casado" som består av ris och bönor, med antingen kyckling eller kött och ägg. Det serveras med en liten sallad och spaghetti eller "picadillos" som är potatis. Detta serveras med stolthet i hem och caféer runt om i landet. En annan populär maträtt är "tamales", som består av krossad majs med fläsk och grönsaker. Detta kokas ihop och läggs in i ett blad före servering

Att bo hos en värdfamilj innebär bland annat:

Jag vill bara höra av mig och berätta att jag idag, när jag var på arbetsintervju, fick äran att nyttja det fina certifikat jag erhöll efter min resa till Costa Rica. =)

Rebecca // Volontär Costa Rica

Varför Volontär Costa Rica med GoXplore?

Visum

För att få ett visum till Costa Rica måste du ha fyllt 18 år, om du inte reser med tex dina föräldrar. Ett turistvisum gäller i 3 månader och fås när du träder in i landet. Om du önskar förlänga ditt visum så görs detta när du väl är på plats i Costa Rica. Vår samarbetspartner kommer att hjälpa dig.

Om det är så att du inte har något svenskt pass så kan andra regler gälla dig, därför är det viktigt att kolla upp all information via ambassaden.

Tänk även på att du måste kunna visa upp en returbiljett när du ankommer till Costa Rica. Enligt lag ska man kunna visa upp en biljett som tar en vidare, det kan vara en flygbiljett eller tex en bussbiljett till tex Panama.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Du bestämmer i stort sett själv när du vill ankomma till Costa Rica, men vi rekommenderar att du anländer helst en lördag. Det är avgångar hela året om.
Du blir upphämtad på flygplatsen och skjutsad till din värdfamilj som kommer att ta väl hand om dig. Måndagen därpå startar din spanskakurs.
Hemresan sker på lördagen. Transporten tillbaka till flygplatsen är inte inkluderad.
Vill man stanna längre så betalar man till de extra nätter man önskar stanna, eller om man kanske reser runt på egen hand i landet.

Om du vill arbeta som lärare, är det bra att veta att skolorna är stängda 2 veckor i juli samt har de sommarlov från 1 december till 1 februari. Det är inte möjligt att arbeta som lärare under denna period. Om du vill arbeta som volontär före och efter denna period kan du ta semester och resa runt lite medan projektet är stängt.
Barnhem och nationalparker är öppna året runt.

Startdatum 2019 & 2020
Ankomst varje lördag / lämnar en lördag

Priser

2 veckors spanskakurs Pris
+ 2 veckors projekt 15690
+ 4 veckors projekt 18490
+ 6 veckors projekt 21490
+ 8 veckors projekt 24890
+ 10 veckors projekt 27990
+ 12 veckors projekt 31490
Övrigt Pris
1 veckas spansklektioner med boende och mat 4690

Programmet innehåller

(priserna är giltiga till den 31 dec 2019)

Flygresan

OBS! Flygbiljetten är inte inkluderad i priset.
En flygbiljett t&r till San José kostar omkring 7500-9000 kr inkl flygskatter.

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Då vår samarbetspartner hämtar upp dig på flygplatsen i San José och skjutsar dig till din värdfamilj så behöver vi ha dina ankomstdetaljer/flygdetaljer. Om vi bokar ditt flyg så har vi automatiskt alla flygdetaljer men bokar du på egen hand så behöver du meddela oss dina flygdetaljer så snart som möjligt.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Volontär Costa Rica

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Vad gäller Costa Rica så har jag helt och hållet förälskat mig i landet främst för dess natur och rika djurliv. Vart man än vänder sig så finns det något levande att titta på. Sengångare, ekorrar, leguaner , apor, grodor eller en kolibri som bygger sitt bo i trädet alldeles bredvid ditt frukostbord. Även befolkningen i Costa Rica har bidraget till denna nyfunna kärlek. De är humoristiska, vänliga och tycker om att ha roligt. Många av de har så mycket mindre men är så mycket gladare och varmare i jämförelse med oss nordbor.

Rebecca // Volontär Costa Rica

Aktiviteter i Costa Rica

Spanskakurs

För dig som kommer att bo och arbeta i Costa Rica är en spanskakurs ovärderlig. Även om du kan lite spanska sedan innan, är det klokt att gå denna kurs som hålls i San José. Undervisningen sker allt från nybörjare till mer avancerade. Det kan vara bra att komma ihåg att många i Centralamerika använder spanska för att kommunicera med människor i andra länder, till skillnad från européer som talar engelska. Som modersmål är spanskan mer utbrett än engelskan.

Talar du flytande spanska så behöver du inte ta någon spanskakurs, kontakta oss för en prisuppgift i detta fall.

Spanskakursen börjar alltid på en måndag. Kursen ingår i programpriset och inkluderar 2 veckors intensivkurs i spanska (20h/vecka) samt kost och logi hos värdfamilj. Varje lärare har max 6 elever i sin klass vilket bidrar till att du kommer att lära dig massor. Du kommer att få mer ut av själva kursen och det spanska språket kommer att flyta på väldigt bra, väldigt snabbt. Då gruppen är liten blir sammanhållningen bra och man kan aktivt delta i kursen.

Innan kursen sätts igång kommer varje elev få göra ett litet språktest, detta för att man ska hamna i rätt grupp och få ut det bästa av kursen.Lektionerna hålls måndag till torsdag från kl 09-12, sen har man 1 timmes lunch och sen fortsätter man från kl 13-15. Alla lärare är spansktalande och har högskoleutbildning.

På spanskakursen kommer du att lära dig spanska så att du kan kommunicera med lokalbefolkningen, din värdfamilj och dina arbetskollegor och vänner. Det är helt upp till dig själv hur mycket du kommer att lära dig. Det kommer vara intensiva dagar, men vi lovar dig några otroligt givande veckor.

Alla är välkomna oavsett hur mycket eller hur lite spanska man kan sen tidigare, från nybörjare till mer avancerade - det finns klasser för alla. Är du dock flytande i det spanska språket så behöver du inte ta någon kurs, utan kontakta oss då för en prisuppgift.

Om man känner att man önskar lägga till ytterligare X-antal veckor så kostar detta 3190 kr/vecka. Boende hos värdfamilj samt frukost och lunch är då också inkluderat.

Om du inte önskar volontärarbeta utan enbart önskar plugga spanska och uppleva Costa Rica så är det fullt möjligt, kontakta oss för pris!

FAQ

Costa Rica är ett land som skiljer sig markant från resten av Centralamerika. Till skillnad mot i grannländerna, har den costaricanska befolkningen levt i fred och demokrati sedan 1948 då landets militär avskaffades. Den sociala och ekonomiska utvecklingen är i ett regionalt perspektiv långt framskriden. Utbildningsnivån är god och strukturen på landets näringsliv har moderniserats. Omkring fem procent av världens samtliga kända djur - och växtarter uppskattas vara representerade inom landets åtskilliga naturreservat som varje år lockar stora strömmar av internationella turister.

Vad innebär det att volontärarbeta?

Att resa som volontär innebär att åka i väg på en resa, sätta dig in i en annan kultur långt ifrån din egen. Du kommer att ställas inför olika utmaningar och det är också på så sätt som du utvecklas. Som volontär behöver du ha ett starkt engagemang, positiv attityd och självklart vara öppen för nya kulturer. Här kan du läsa mer om vad det innebär med volontärarresor utomlands.

Behöver jag ta malariamedicin eller ta något vaccin?

Det är inte nödvändigt att ta någon vaccinering, sprutor eller immuniseringar om du komma till Costa Rica från Nordamerika eller Europa. Dock är det alltid bra att dubbelkolla med din läkare innan du resa utomlands.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Är internetanslutning tillgänglig i hela landet?

I stora städer finns det internetcaféer på de flesta vandrarhem. När du reser runt är det internetcaféer som gäller, men bara i städer där det finns mycket turister. Använd Internet när du är i de stora städerna så att du inte behöver leta efter Internetcaféer när du är runt i landet. Användning av Internet är relativt dyrt och du måste räkna med att betala mellan 5-25 kr i timmen.

Kan jag förlänga min vistelse?

Du kan arbeta i Costa Rica i upp till 12 månader. Om du vill förlänga ditt visum medan du är där kommer vår samarbetspartner att hjälpa dig

Vad händer om jag inte trivs?

Om du inte trivs på ditt projekt, vänligen kontakta vår samarbetspartner i Costa Rica. De kommer då att se över situationen och hjälpa dig. Du kan om du önskar även byta till andra projekt i Costa Rica.

Hur mycket fickpengar bör jag ha med mig?

Då både boende och mat är inkluderat i priset så är det enbart fickpengar du behöver tänka på. Det är mycket billigare att leva i Costa Rica än i Sverige så man märker att pengarna räcker längre. Då Costa Rica är ett så pass litet land så har man alla möjligheter i världen att hitta på saker på helgerna som tex åka till någon av Costa Ricas underbara stränder, besöka vulkaner, regnskogar, kaffeplantage osv Och givetvis går det ju lite mer pengar vid såna här besök.

Behöver jag visum för att åka?

Du måste vara över 18 år för att få visum. Ett vanligt visum för volontärer varar 3 månader. Om du vill förlänga ditt visum, gör du det när du är på plats på projektet. Vår samarbetspartner, kommer att hjälpa dig att ordna detta när du är i Costa Rica.

När ska handpenningen vara betald?

Så fort man bokat sig så skickas det ut en bekräftelse och en handpenningsfaktura på 2700 kr. Denna faktura ska vara betald inom 10 dagar. Vill man ha avbeställningsskydd så tillkommer det 500 kr. Resterande ska vara betalt cirka 1 månad innan avresa.

Hur mycket packning får jag ha med mig?

Man får ha 20 kg incheckningsbagage och 5 kg handbagage men dubbelkolla alltid detta med flygbolaget du åker med. Tänk på att inte ha för mycket packning med dig, det är ju du som ska bära runt på bagaget.

Hur skall jag bo?

Det beror på vilket projekt du väljer, läs mer under "boende". Men vi rekommenderar att man bor hos en värdfamilj då du kommer att öva din spanska dagligen.

Hur gamla är barnen på barnhemmen?

De är allt från 0-13 år, och det är oftast 15-20 barn per barnhem.

Om man vill jobba som volontär i en skola, när har barnen lov?

Det kan variera lite, men oftast har skolorna stängt under de 2 första veckorna i juli, samt början av december till slutet av januari. Detta betyder att om du vill jobba som volontär i en skola så antingen har du själv skollov under denna period eller kan du välja att kombinera skola och barnhem. Barnhemmen håller aldrig stängt.

Vad är det för mat i Costa Rica?

Två ord: enkelt och smakfullt. Kyckling, fisk, ris och havsfrukter är de stapel på restauranger eller "sodas" (lokala hak i Costa Rica) över hela landet. Du kommer också upptäcka bland det mest smakfulla frukt du har någonsin käkat. Ananas, mango, papaya, vattenmelon, guanabana, melon, cantaloupmelon samt avokados finns överallt. Bortskämma sig själv: prova allt, njuta av det och ta en tallrik till!

Den typiska maten du kan förvänta dig om du bor hos en värdfamilj är "casado" som består av ris och bönor, med antingen kyckling eller kött och ägg. Det serveras med en liten sallad och spaghetti eller "picadillos" som är potatis. Detta serveras med stolthet i hem och caféer runt om i landet. En annan populär maträtt är "tamales", som består av krossad majs med fläsk och grönsaker. Detta kokas ihop och läggs in i blad före servering. Gallo pinto är en nationalrätt som består av stekt ris och svarta bönor. Nationaldrycken i Costa Rica är kaffe, pröva grano d'oro.

Förutom Costaricanska maträtter kommer du också hitta andra maträtter från hela världen. Det är lätt att hitta mat från Peru, Italien, Argentina eller Karibien för att nämna några.

Traditionella Costaricanska maträtter som är populära (comida típica) är:
- Arroz con Pollo (kyckling med ris)
- Gallo Pinto (risgryta med svarta bönor till frukost)
- Casado (ris och bönor, salad, valfritt kött och stekta kokbanan
- Ceviche (citrus marinerad havsfruktssalad)
- Olla de Carne (biffsoppa blandat med potatis, yucca, squash och majs)
- Sopa negra (svartbönsoppa)

När ska man åka till Costa Rica?

I slutet av december till mitten av april är det torrt klimat och behagligast att vara i Costa Rica. Nackdelen med denna tid är att det är högsäsong och priserna höjs, hotell kan vara fullbokade etc.Regnperioden är betydligt lugnare även om vissa vägar kan vara omöjliga att passera.April, maj, mitten av oktober till mitten av december är kanske de månader som man får båda delarna.

Klimat: Tropiskt och subtropiskt klimat. Torrperiod (december-april) och regnperiod (maj-november). Varmt i lågland, svalare i bergen. Trots att Costa Rica är ett till ytan litet land så varierar klimatet en hel del mellan olika områden. Costa Rica åtnjuter dock ett tropiskt klimat där medeltemperaturen i större delen av landet ligger mellan 21 och 27 grader. Det är som svalast i bergen, när man kommer upp över 2000 meters höjd över havet.

Kan man surfa i Costa Rica?

Självklart! Det är superbra surf i Costa Rica, en av världens bästa faktiskt. Man kan surfa hela året om i Costa Rica, tex på ställen som Jaco, Santa Teresa, Pavones eller i Avellanas.

Transport

Det finns inrikesflyg till de största städerna i Costa Rica. Huvudstaden San José är centrum för all offentlig transport. Härifrån kan man med buss komma till alla ställen I landet. Det finns inte tåg I Costa Rica, men i gengäld är det vanligt att man tar en taxi en halv eller en hel dag eftersom det är väldigt billigt.

Flyg: Två flygbolag (SANSA och Travelair) flyger dagligen inrikes, men man bör se till att boka i god tid.

Buss: Från San José kan man komma med buss till alla landets delar. Bussystemet kan vara kaotiskt och obekvämt, men I gengäld mycket billigt.

Tåg: Det finns inget tågnät i Costa Rica. Tågbanorna förstördes vid jordbävningen 1991 och kommer troligtvis inte öppnas på nytt.

Taxi: Man åker ofta taxi för längre turer eftersom det är billigt. Många reser med taxi en halv eller en hel dag. Om man bara åker mindre sträckor så ska man se till att taxameter är på, eller så kommer man överens om ett pris innan avfärd.

Färjor: De norra samt södra delarna på Nicoyahalvön kan lätt nås med en färja från Puntarenas. Köra till spetsen på Puntarenas och parkera bilen på färjan. Efter kan du njuta av en 65 minuters båttur över Nicoyabukten. Båtturen är scenisk och avkopplande med häftiga utsikter på halvön.

Biluthyrning: Man kan hyra bilar och motorcyklar i San José.

Tips att tänka på när man kör bil:
- Hyra en bil med GPS. Även om "Ticos" (någon från Costa Rica) är vänliga och kommer hjälpa dig med riktningar, ingen gillar fråga efter de ändå.
- Om du letar efter en lättare sätt att navigera Costa Rica är telefonappen Waze bra. Med en international dataplan kan du få riktningar samt hjälper dig navigera runt trafik.
- Eftersom väggarnas skick variera kan det ta en längre tid att komma fram. Planera i enlighet med det.
- Det här kan appliceras till varje land du är obekant med: Undvik bilkörning i natt. Låsa bilen alltid och lämna inga värdesaker i bilen. I större städer försöka hitta en stängd parkering med en parkeringsvakt. Kort sagt, använd sunt förnuft.
- Om det skulle hända någon kris kan du ringa National Insurance Institute (INS) med numret 800-800-8000 eller till trafikpolisen på 2222–9330 eller 2222–9245. Du kan också ringa till 911 för att komma till räddningstjänsten.

Kan man använda sig utav sin svenska mobiltelefon?

Se till att din mobiltelefon inte är operatörslåst och köp ett simkort väl på plats. Då kommer du mycket billigare undan. Vår samarbetspartner hjälper dig på plats.

Helgdagar

Nyårsdagen, 1 januari Skt. Joseph's dag, 19 mars Juan Santamaria dag, 11 april Arbetarnas dag 1 maj Föreningen med Guanacaste, 25 juli Los Angeles Mors dag, 2 augusti Mors dag, 15 augusti Självständighetsdagen, 15 september Colombus dag, 12 oktober Den osmittades dag, 8 decemberJuldagen, 25 december

Flyttbara helgdagar

Påskdagen, slutet av mars eller början av april. Långfredag, slutet av mars eller början av april. Kristus dag, början av juni.

Vad är Costa Ricas valuta och hur kan jag växla pengar?

Costa Ricas valuta heter colón och 1 SEK köper ungefär 60 CRC.

Pengar kan växlas i både privata samt offentliga banker, bankautomater, i vissa hotell samt olika affärer. I vissa fall kan du behöva visa ditt pass för att växla pengar. Kom ihåg att privata banker eller flygplatser brukar ha en högre växelkurs.

Vad ligger dricksnivån på?

Dricksnivån ligger på 10% och är nästan alltid inkluderat i notan. Men om du känner att du har fått extraservice kan du alltid ge lite till.

Vad gör jag om det skulle hända någon nödsituation?

I Costa Rica är det 911 som hanterar nödsituationer. Ring i så fall du hamnar i någon kris. De flesta storstäder har antingen ett sjukhus eller en läkarmottagning där du kan få basic sjukvård. Röda korset har även en ambulansservice om du ringer 128.


Att tänka på!

Fotografering: Det är inga problem att fotografera i Costa Rica. Man bör dock vara uppmärksam på att det kan gälla särskilda regler om man besöker heliga städer. Man bör heller inte fotografera enskilda personer utan att fråga först.

Dricksvatten: I de stora städerna kan man dricka kranvattnet. Utanför de stora städerna bör man köpa vatten på flaska eller koka kranvattnet. Det är generellt sett säkrast att köpa vattnet.

Uppförande: Vid de flesta tillfällen kan man gå I vardagliga kläder, men strandkläder bör man bara använda på stranden. Om man får en privat inbjudan är det god ton att ta med en gåva till värdarna. Man sätter Dona före kvinnans namn och Don före mannens.

Vad ska man ha med sig?

Försäkring

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

Det första och absolut viktigaste när du ska välja försäkring inför resan är att se över vilka delar av din resa som täcks av försäkringen. Täcker den ditt volontärarbete? Täcker den verkligen för de fritidsaktiviteter du tänkt ägna dig åt? Och vad får du för service om något skulle hända? Sedan ska du titta på pris och självrisker. Jämför gärna vår försäkring med andra alternativ innan du tar ett beslut. Vår försäkring täcker mer – till ett lägre pris och utan självrisk.

När du ska leva utomlands en tid, är det viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. Önskar du exakta detaljer om försäkringen i PDF-format, kontakta oss så skickar vi dessa till dig.

Åker du med något av våra volontärsprogram med social inriktning så är det Leva utomlands försäkringen du ska välja. Genom att teckna försäkringen kan du känna dig trygg när du volotärarbetar. Försäkringen är anpassad till den täckning du behöver under din utlandsvistelse och har en premie som gör den väldigt prisvärd.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Costa Rica » Volontär Costa Rica

Johanna C beställde vårt Volontär Fiji program för 10h sedan. Är det något för dig också??!