Work & Travel Australien All Set cover photo

Garanterat jobb i Australien

Vill du ha ett garanterat jobb klart innan avresa? Få ett sexmånadersjobb inom hotell-, restaurangbranschen eller ett tremånadersjobb på ett hostel på en solig ort i fantastiska Australien. En perfekt och trygg start på ett grymt äventyr.

Läs mer

Work & Travel Australien All Set

COVID STATUS

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Att resa i Australien är ett bra sätt att få ta del av milslånga stränder, tropisk regnskog, coola storstäder och väldigt mycket med sol. Att dessutom kombinera detta med att jobba i Australien är det perfekta sättet att utforska denna häftiga kontinent. Många unga vill resa ner till Australien för att jobba och resa men alla vill inte göra det på samma sätt. Vissa vill ha ett mer fritt program, kunna resa mycket och jobba i lagom mängd på olika ställen för att dryga ut sin reskassa. Andra vill att arbetsplatsen är klar innan avresa och för en tredje part är även boendet en väldigt viktig del. Känner du igen dig i någon av de två senare så har vi här nedan det perfekta programmet för dig.


Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.

Work & Travel Australia All Set, med två olika paket;

Film - Hospitality placement

Film - Hostel Internship placement

I båda programmen ingår det hjälp med allt det krångliga som visumansökan och uppehållstillstånd, skattsedlar, bankkort och bankkonto med mera så att du under tiden kan koncentrera dig på att ha kul och få en grym upplevelse. I programmet inkluderar vi självklart också en ettårs flygbiljett tur och retur så att du kan stanna och resa och/eller jobba mer efter att din första anställning är klar. Då är du ju varm i kläderna, kallar alla för "mate" och käkar "Vegemite" på mackan till frukost och kan definitivt fortsätta resan mer på egen hand. Förbered dig på ett storslaget äventyr "Down Under"!

Vi letar efter ansvarsfull, pålitlig och vänlig personal som har ett intresse av att utforska nya platser och träffa nya människor. Du behöver också vara flexibel och öppen för olika typer av arbeten. Om du tycker om att lära dig nya saker, är en person som inte behöver bli tillfrågad för att hjälpa till och är service minded, då är du en bra kandidat för detta program!

Vad ingår i detta program Hospitality placement och Hostel Internship placement?

Inte inkluderat i programavgiften:

Vilket Australienprogram passar dig?
Vi har fyra olika program till Australien. På respektive programsida finner du detaljerad information om de många inklusionerna men för att göra det lättare för dig att se vilka program som innefattar vad i form av jobb och boende så har vi gjort en enkel översikt över detta. Klicka på det program som du tycker passar dig bäst och läs mer.
Program Jobbgaranti Jobb klart innan avresa Hjälp med jobb under resan Lön Boende klart innan avresa Hjälp med boende under resan
Work & Travel X Pengar X
All Set - Hospitality X X
Pengar X
All Set - Internship X X
Kost & logi X
Farm & Travel X X
Pengar samt kost & logi X


Några snabba fakta om Work & Travel Australien All Set
Passar för18 - 30 år
KvalifikationerHospitality erfarenhet
Längd6 månader
JobbgarantiJa
Betalt arbeteJa
Borde beställasMinst 1 månad innan tänkt avresa
Work & TravelSurfingDykningBetalt arbeteJobbgarantiHotell jobb
Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag vill också tacka otroligt mycket för att du fixade den här resan till mig. Noosa är en magisk plats med underbara personer. Har redan bestämt mig att åka tillbaka snart.

Josefin // Work & Travel Australien All Set

Jobb

Om du är student, ung arbetare, eller den äventyrliga resenären som söker ett roligt, spännande och unikt sätt att få internationell erfarenhet och samtidigt utveckla en karriär inom den kulinariska konsten, restaurang-, turism-, hostel- och hotellbranschen är detta programmet absolut för dig. Detta program erbjuder positioner på välrenommerade resorter, restauranger, stora coola hostelkedjor eller andra turistmål runt om i Australien. Eftersom positionerna erbjuds inom ramen för ett kulturellt utbytesprogram, kommer vi att se till att du får ut det mesta av din upplevelse utomlands. Njut av specialiserade evenemang, utflykter och kulturell information. Om du vill ha ett mindre strukturerat program och överväger att backpacka över Australien, är vår vanliga Work & Travel Australien-programmet för dig.

Reser du med Work & Travel All Set kommer du vara garanterad ett jobb innan du anländer till Australien. Innan avresa hjälper vi dig med ditt CV och du får vägledning genom intervjuprocessen och ansökningsdokumenten så att du så smidigt som möjligt ska komma till intervju. På Hospitality-programmet erbjuder vi dig möjligheten att få en värdefull inblick inom servicebranschen (besöksnäringen) i Australien. Du kan komma att skriva ett kontrakt med en resort, ett hotell eller en restaurang eller andra turistdestinationer i Australien och här kommer du arbeta under 6 månader. Allt är baserat på dina kvalifikationer och vilken säsong det är. Kanske får du avnjuta det färgstarka marina livet i anslutning till Stora Barriärrevet, i den inhemska vildmarken i Uluru eller hisnande frodiga landskapet i Tasmanien är då kanske något för dig. På programmet Hostel Internship kommer du att få möjligheten att vara en del av verksamheten på någon av de många Hostel i Australien som vi samarbetar med. För Hostel Internship-programmet behöver du inte ha någon erfarenhet sedan tidigare. Men för jobben på Hospitality programmet krävs det en del kvalifikationer. Det man kan jobba med på dessa program är exempelvis;

Destinationerna är fantastiska. För Hospitality har vi placerat personer på exempelvis;

Magnetic Island
Cairns
Port Douglas
Great Ocean Road
Surfers Paradise
Tropical North Queensland
Tasmania
Palm Cove
Southern Highlands

Och på Hostel Internship har vi placerat lyckliga personer på exempelvis dessa orter;

Sydney
Melbourne
Brisbane
Cairns
Noosa
Gold Coast
Byron Bay
Airlie Beach
Magnetic Island


Återkom till oss med ditt CV och Personliga brev på engelska så ta vi ett titt och ser vad vi skulle kunna erbjuda just Dig. Vi hjälper dig med ett Working Holiday visum som gör att du kan stanna upp till ett år i Australien, så utöver ditt arbete på 6 eller 3 månader kan du resa och uppleva landets alla hörn.

Vi garanterar att du kommer att arbeta i genomsnitt 30-32 timmar per vecka under hela ditt kontrakt. Varje arbetsgivare sätter sina scheman olika, men du kommer på de allra flesta anställningarna ha ca 2 dagar ledigt i veckan.

För Hospitality-programmet börjar säsongerna i september/oktober & april/maj.
För Hostel Internship kan du i stort sett börja när som helst.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Hospitality; Logi varierar beroende på placering.
De allra flesta som deltar på detta program hittar sin egen bostad. Men oroa dig inte, det finns gott om bostäder i Australien. Om du har några frågor när du anländer finns alltid din lokala kontaktperson där för dig. Även din svenska kontaktperson finns där för att hjälpa dig.
En del arbetsgivare erbjuder personalboende. Detta gäller främst jobb på resort som ligger ut på öarna/outbacken. Vill du ha mer information vad detta innebär är du alltid välkommen att höra av dig.
Australien har en fantastisk kollektivtrafik som kan ta dig till och från arbetet. Många av våra deltagare har ofta bostäder inom gångavstånd från sin arbetsplats. Det är inte obligatoriskt, men du kan också köpa en cykel eller bil.

Hostel Internship; Du bor i staff dorm /staff room på hostlet som du arbetar. Mer information om hur saker och ting fungerar på precis det hostel du kommer att vara på kommer när din placering är färdig.

Jag vill också tacka otroligt mycket för att du fixade den här resan till mig. Noosa är en magisk plats med underbara personer. Har redan bestämt mig att åka tillbaka snart.

Josefin // Work & Travel Australien All Set

Varför Work & Travel Australien All Set med GoXplore?

  • Vi är Nordens största specialist på att kombinera resande med jobb runtom i världen
  • Vi alla på GoXplore har rest, arbetar eller levt i Australien under längre perioder
  • Vi har exklusiva samarbete som ger dig ett garanterat sexmånadersjobb i Australien
  • Spara tid till din resa, vi sköter allt krångligt!
  • Vi är certifierade Aussie specialists
  • Vi står för 3 X säkerhet om något skulle inträffa!
  • Uppföljning under bokningsprocess för att kolla så att allt är ok inför avresa
  • Vi har mer än 16 års erfarenhet av resor till Australien
  • Vi älskar att resa och kan berätta om upplevelser och ge dig massor av restips inför din resa
  • Skulle du inte bli beviljad visum får du pengarna tillbaka

Visum

Med ett arbetsvisum är man berättigad att resa och arbeta i Australien i 12 månader. Men du får arbeta max 6 månader hos varje arbetsgivare. Arbetet i sig är av mindre betydelse så du är berättigad att söka alla typer av jobb. Detta visum går att förlänga ett år, då ska du arbeta i 88 dagar inom regionalt arbete under ditt första år.

Visumkrav för att kunna jobba i Australien

Rekommendation

Planerar du att besöka olika länder under resans gång, glöm då inte att se över visumreglerna för de länder du besöker.

NYHET!
Men det väntas förändringar i juli 2019

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Det finns inga exakta avgångsdatum för vårt All Set-program du kan ankomma året runt.

* Man kan inte ankomma till Australien för en jobbplacering under juli månad.
Vi anpassar start efter ditt önskemål, men var beredd på att det inte alltid är möjligt med exakt ditt önskade datum utan det kan variera plus minus någon vecka beroende på när arbetsgivaren kan anställa.

** Flygbiljetten som är inkluderad är i den billigaste klassen. Priset är baserat på att det finns plats i den aktuella bokningsklassen. Om det inte finns tillgängligt , tillkommer det en mindre kostnad som aviseras till kunden innan det görs klart.
OBS! I vissa fall kan det ske att flygen inte går via Hongkong, vi aviserar kunden när och om detta sker vid bokningstillfälle av flygen.

Priser

Prisene er ikke satt ennå. Ta kontakt for å høre mer om mulighetene neste år.

(Alla priser giltiga till och med 31/12 - 2020)

Alla våra biljetter är tur och retur - ettårsbiljetter/giltiga 365 dagar och tar dig till Sydney. Observera att priserna innefattar inte om du behöver ta dig därifrån till en annan ort. Vi hjälper dig med hur du bokat detta dock.
Man kan inte resa till Australien under juli månad för en jobbplacering.

** Flygbiljetten som är inkluderad är i den billigaste klassen. Priset är baserat på att det finns plats i den aktuella bokningsklassen. Om det inte finns tillgängligt , tillkommer det en kostnad som aviseras till kunden innan det görs klart.
**Om placeringen sker till Tasmanien kan det tillkomma en kostnad för flygen dit från Australien.

PROGRAM; "Hospitality"

Inkluderat i priset är flygresa tur och retur till Australien.

Avgångar:Året runt!
Utresa:Från Stockholm/Göteborg eller Köpenhamn
Ankomstort:Sydney
Pris:

Lågsäsong
Ex. ARN /GOT - 23490 kr
Ex. CPH - 24 990 kr

Högsäsong (högsäsong 1 jul- 31 jul & 16 dec - 31 dec)
Ex. ARN /GOT - 25 490 kr
Ex. CPH - 26 990 kr

Flygskatt tillkommer med ca 5900 kr - 6700kr
På grund av en svag svensk krona så har vi tvingats höja priserna på avresor från Köpenhamn

PROGRAM; "Hostel Internship"

Inkluderat i priset är flygresa tur och retur till Australien.

** Flygbiljetten som är inkluderad är i den billigaste klassen. Priset är baserat på att det finns plats i den aktuella bokningsklassen. Om det inte finns tillgängligt , tillkommer det en kostnad som aviseras till kunden innan det görs klart.

Avgångar:Året runt!
Utresa:Från Stockholm/Göteborg eller Köpenhamn
Ankomstort:Sydney
Pris:

Lågsäsong
Ex. ARN /GOT - 22 490 kr
Ex. CPH - 24 990 kr

Högsäsong (högsäsong 1 jul- 31 jul & 16 dec - 31 dec)
Ex. ARN /GOT - 24 990 kr
Ex. CPH - 26 490 kr

Flygskatt tillkommer med ca 5900 kr - 6700kr
På grund av en svag svensk krona så har vi tvingats höja priserna på avresor från Köpenhamn

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Work & Travel Australien All Set

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Jag vill också tacka otroligt mycket för att du fixade den här resan till mig. Noosa är en magisk plats med underbara personer. Har redan bestämt mig att åka tillbaka snart.

Josefin // Work & Travel Australien All Set

Aktiviteter i Australien

FAQ

Vad kommer jag lära mig på detta program?

Du kommer att lära dig om de principer, system och rutiner som välrenommerade turistmål och lyxiga resorter i Australien har på plats för att effektivt främja, hantera och få sin verksamhet att växa. Detta program ger dig en möjlighet få mycket kunskap och specialisering av ditt val (culinary/restaurant, guest services, attractions/event management, operations/logistics, etc) för att få värdefull direktexponering och insikt i gästfrihet, turism & reseindustrin.

Kommer jag kunna resa på Working Holiday visumet?

Om du beviljas Work & Holiday visum kan du:
Åka till Australien inom 12 månader från det att du fått ditt visum godkänt
Stanna i Australien i upp till 12 månader från dagen för första inresan
Lämna och återvända till Australien valfritt antal gånger från 12 månader från dagen för första inresan
Ta anställning i Australien i upp till sex månader med varje arbetsgivare
Studera i upp till fyra månader

Jag går inte i skolan och har inte en examen inom Service, kan jag ansöka ändå?

Vi letar efter ansvarig, pålitlig och vänlig personal som har ett intresse av att utforska nya platser och träffa nya människor. Om du stolt över det du gör, tycker om att lära dig nya saker, är en behjälplig person som inte behöver bli tillfrågad för att hjälpa till, då är du en bra kandidat för detta program! Du behöver inte en examen inom Turism och Service eller flera års erfarenhet inom servering, besöksnäring, och/eller resebranschen för att ansöka. Men det är positivt om du har haft en viss upplevelse eller erfarenhet som kan översättas till färdigheter som du skulle använda för att ansöka till en av dessa positioner. Det enda undantaget är culinary/restaurant/chef -positioner. Där måste du ha relevant utbildning och/eller yrkeserfarenhet för att kunna ansöka.

När bör jag ansöka till detta program?

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan på vår hemsida senast 4-6 månader innan önskat startdatum.

Är logi inkluderat?

Kost och logi varierar beroende på placering. De allra flesta som deltar på detta program hittar sin egen bostad. En del arbetsgivare erbjuder personalboende. Kontakta oss för me information.

Hur ser ansökningsprocessen ut?

Du börjar med att skicka in ditt CV och personliga brev till oss på engelska. Vi ser över möjlgheterna för en placering till dig. Därefter bokar vi in dig på hemsidan och efter handpenningen är betald komemr du fylla i en del dokument för att förbereda för ditt jobb. Vi kommer därefter boka upp en skypeintervju med vår partner och sedan börja kika på jobb till dig.

Kan jag boka mig med en kompis eller en pojk-/flickvän?

Din vän eller pojk-/flickvän kan också anmäla sig till programmet och vi kommer att försöka att placera er på samma jobb eller närliggande arbetsplats. När ni har bokat er, kommer vi att kunna ge er mer information när det gäller specifika önskemål om plats och placering.

Hur många dagar i veckan respektive hur många timmar om dagen kommer jag att jobba?

Vi garanterar att du kommer att arbeta i genomsnitt 30 timmar per vecka under hela ditt sexmånaderskontrakt. Varje arbetsgivare sätter sina scheman olika, men du kommer på de allra flesta anställningarna ha ca 2 dagar ledigt i veckan.

Kan jag resa under min tid i Australien?

Under ditt program är ditt primära ansvar att arbeta för din arbetsgivare, men du kan ta korta utflykter under dina lediga dagar. Du kommer även ha möjlighet att resa efter ditt avslutade 6-månadersjobb.

Hur transporterar jag mig lätt från hemmet till jobbet?

Detta beror på vart du får arbete och hur din boendesituation ser ut. Mer information om detta kommerdu få när din placeirng är klar.

Hur mycket pengar bör jag ha med mig?

Australiensiska immigrationsmyndigheten rekommenderar en säkerställd reskassa på 5000 AUD. (ca 25 000 -30 000 kr) Detta är absolut inget krav, men samtidigt kan det vara rätt skönt att ha med sig lite extra pengar.

Hur är priserna i Australien?

Man kan räkna med priser som i Sverige.

Får jag ta med medicin på resan?

Du får ta med dig medicin på resan. Det finns restriktioner på vad du får ha i handbagaget. Läs mer här

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker både på resande fot och i arbete. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Måste man stanna alla 12 månaderna?

Nej, du väljer själv hur länge du vill stanna, men din anställning är 6 månader. Visumet och din flygbiljett är giltigt ett år efter det att du kommit till Australien. När man har fått nog, vilket man sällan får, är det bara att åka hem.

Vad kan man jobba med?

Vänligen se under fliken "Jobb".

Hur länge får man jobba hos en arbetsgivare?

Du stanna i 6 månader hos en och samma arbetsgivare. Räkna med mellan 15-22 dollar/timmen. Variationer kan dock förekomma, vänligen se under fliken "Jobb".

Hur mycket packning får jag ha med mig?

Vi rekommenderar att du har max 15 kilo i incheckningsbagage och 5 kg handbagage. Exakt vikt varierar från flygbolag till flygbolag.

Kan jag åka till Nya Zeeland när jag är i Australien?

Jadå, efter din anställning kan du resa dit om du vill. När du reser in till NZ får du ett tremånaders turistvisum.

Måste jag vaccinera mig?

Kontrollera i god tid med en vaccinationsbyrå före avresa om du behöver vaccination för dina resmål.

Behöver man internationellt körkort?

I Australien krävs en engelsk översättning av ditt svenska körkort. Enklaste sättet att få en sådan översättning är att skaffa ett internationellt körkort, vilket kostar 250kr. För mer information surfa in på motormännens hemsida, klicka här.

Hur gammal måste man vara för att hyra eller köpa bil i Australien?

18 år gammal. Kontoret i Sydney kan hjälpa dig med vart du kan vända dig om du är intresserad av att hyra eller köpa bil.

Behöver man adapter i Australien?

Ja, det behöver man, du kommer behöva en så kallad tre-bens-kontakt. Elektriciteten är 220-240 volts.

Kan jag studera i Australien?

På ett Working Holiday visum får du studera 3 månader i Australien. Du kan söka ett studentvisum och fortfarande åka med vårt program.

Hur lång tid tar det att få visumet beviljat?

Upp till 10 arbetsdagar. Vi söker ditt visum ca 4-8 veckor innan avresa och du får det till din mail när det är beviljat.

När ska handpenningen vara betald?

Så fort man har registrerat sig så skickas det ut en orderbekräftelse och en handpenningsfaktura på 1500 kr. Denna faktura ska vara betald inom 14 dagar. Vill man ha avbeställningsskydd så tillkommer 500 kr.

Kan man boka om sitt hemresedatum och vad kostar det?

Man kan boka om sitt hemresedatum under sin resa utomlands mot en kostnad, kontakta din kontaktperson för att ta reda på hur mycket det kostar.

Hur gör man för att få pengar tillbaka på Work & Travel Insurance?

Spara ditt boarding kort, skicka in det tillsammans med ditt kontonummer och Clearing nummer till Gouda Reseförsäkring, så sätter dem in pengar för de outnyttjade månaderna på ditt konto. Det avgår en administrativ avgift på 100 kr. Gouda Reseförsäkringar, Wollmar Yxullsgatan 14, 118 50 Stockholm. Ladda ner återbetalningsblanketten här!


Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Australien » Work & Travel Australien All Set

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!