1. 2. 3. 4.

Garanterat jobb i Australien

Vill du ha ett garanterat jobb klart innan avresa? Få ett sexmånadersjobb inom hotell-, restaurangbranschen eller ett tremånadersjobb på ett hostel på en solig ort i fantastiska Australien. En perfekt och trygg start på ett grymt äventyr.

Läs mer

Work & Travel Australien All Set

Att resa i Australien är ett bra sätt att få ta del av milslånga stränder, tropisk regnskog, coola storstäder och mängder med sol. Att dessutom kombinera detta med att jobba i Australien är det perfekta sättet att utforska denna häftiga kontinent. Många unga vill resa ner till Australien för att jobba och resa men alla vill inte göra det på samma sätt. Vissa vill ha ett mer fritt program för kunna resa mycket och jobba i lagom mängd på olika ställen för att dryga ut sin reskassa. Andra vill att arbetsplatsen är klar innan avresa och för en tredje part är även boendet en väldigt viktig del. Känner du igen dig i någon av de två senare så har vi här nedan det perfekta programmet för dig.

Work & Travel Australia All Set - Våra två olika paket:

Film - Hospitality placement

Film - Hostel Internship placement

Vi letar efter ansvarsfull, pålitlig och vänlig personal som har ett intresse av att utforska nya platser och träffa nya människor. Du behöver också vara flexibel och öppen för olika typer av arbeten. Om du tycker om att lära dig nya saker, är en person som inte behöver bli tillfrågad för att hjälpa till och är service minded är du en perfekt kandidat för detta program!

Vad ingår i detta program Hospitality placement och Hostel Internship placement?

Inte inkluderat i programavgiften:

Vilket Australienprogram passar dig?
Vi har fyra olika Work & Travel program i Australien. På respektive programsida finner du detaljerad information om de många inklusionerna men för att göra det lättare för dig att se vilka program som innefattar vad i form av jobb och boende så har vi gjort en enkel översikt över detta. Klicka på det program som du tycker passar dig bäst och läs mer.
Program Jobbgaranti Jobb klart innan avresa Hjälp med jobb under resan Lön Boende klart innan avresa Hjälp med boende under resan
Work & Travel X Pengar X
All Set - Hospitality X X
Pengar X
All Set - Internship X X
Kost & logi X
Farm & Travel X X
Pengar samt kost & logi X


Några snabba fakta om Work & Travel Australien All Set
Passar för18 - 30 år
KvalifikationerHospitality erfarenhet
Längd6 månader
JobbgarantiJa
Betalt arbeteJa
Borde beställasMinst 1 månad innan tänkt avresa
Work & TravelSurfingDykningBetalt arbeteJobbgarantiHotell jobb
Jag vill boka! Jag har några frågor
Vi hade de 5 mest fantastiska månaderna på Fraser Island och träffade vänner för livet under tiden vi jobbade på Kingsfisher Bay jobbet ni fixade till oss innan avresa.

Sofia Work & Travel Australien All Set

Jobb

Om du är student, ung arbetare eller den äventyrliga resenären som söker ett roligt, spännande och unikt sätt att få internationell erfarenhet på och samtidigt utveckla en karriär inom den kulinariska konsten, restaurang-, turism-, hostel- och hotellbranschen är detta programmet absolut för dig. Detta program erbjuder positioner på välrenommerade resorter, restauranger, stora coola hostelkedjor eller andra turistmål runt om i Australien. Eftersom positionerna erbjuds inom ramen för ett kulturellt utbytesprogram kommer vi att se till att du får ut det mesta av din upplevelse utomlands. Njut av specialiserade evenemang, utflykter och kulturell information. Om du vill ha ett mindre strukturerat program och överväger att backpacka över Australien är vårt vanliga Work & Travel Australien program för dig.

Reser du med Work & Travel All Set kommer du vara garanterad ett jobb innan du anländer till Australien. Innan avresa hjälper vi dig med ditt CV och du får vägledning genom intervjuprocessen och ansökningsdokumenten så att du så smidigt som möjligt ska komma på intervju. På Hospitality programmet erbjuder vi dig möjligheten att få en värdefull inblick inom servicebranschen (besöksnäringen) i Australien. Du kan komma att skriva ett kontrakt med en resort, ett hotell eller en restaurang eller andra turistdestinationer i Australien och här kommer du arbeta under 6 månader. Allt är baserat på dina kvalifikationer och vilken säsong det är. Kanske du får avnjuta det färgstarka marina livet i anslutning till det Stora Barriärrevet, uppleva den inhemska vildmarken i Uluru eller hisnande frodiga landskapet i Tasmanien. På programmet Hostel Internship kommer du att få möjligheten att vara en del av verksamheten på någon av de många hostel i Australien som vi samarbetar med. För Hostel Internship programmet behöver du inte ha någon erfarenhet sedan tidigare. Men för jobben på Hospitality programmet krävs det en del kvalifikationer. Det man kan jobba som på dessa program är exempelvis:

Destinationerna är fantastiska. För Hospitality programmet har vi placerat personer på exempelvis:

Och på Hostel Internship har vi placerat lyckliga personer på exempelvis dessa orter:

Återkom till oss med ditt CV och Personliga brev på engelska så tar vi en titt och ser vad vi skulle kunna erbjuda just dig. Vi hjälper dig med ett Working Holiday visum som ger dig möjligheten att jobba och resa i Australien i upp till 12 månader. Utöver ditt arbete på 6 eller 3 månader kan du alltså resa och uppleva landets alla hörn under tiden som är kvar på ditt visum.

Vi garanterar att du kommer att arbeta i genomsnitt 25-30 timmar per vecka under hela ditt kontrakt. Varje arbetsgivare har olika scheman men du kommer på de allra flesta anställningarna ha ca 2 dagar ledigt i veckan.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Hospitality

Logi varierar beroende på placering. De allra flesta som deltar på detta program hittar sin egen bostad. Men oroa dig inte, det finns gott om bostäder i Australien. Om du har några frågor när du anländer finns alltid din lokala kontaktperson där för dig. Även din svenska kontaktperson finns där för att hjälpa dig.

En del arbetsgivare erbjuder personalboende. Detta gäller främst jobb på resort som ligger ute på öarna eller i outbacken. Vill du ha mer information om vad detta innebär är du alltid välkommen att höra av dig.

Australien har en fantastisk kollektivtrafik som kan ta dig till och från arbetet. Många av våra deltagare har ofta bostäder inom gångavstånd från sin arbetsplats. Det är inte obligatoriskt, men du kan också köpa en cykel eller bil.

Hostel Internship

Du bor i staff dorm / staff room på hostlet som du arbetar på. Mer information om hur saker och ting fungerar på precis det hostel du blir placerad på kommer när din placering är färdig.

Vi hade de 5 mest fantastiska månaderna på Fraser Island och träffade vänner för livet under tiden vi jobbade på Kingsfisher Bay jobbet ni fixade till oss innan avresa.

Sofia Work & Travel Australien All Set

Varför Work & Travel Australien All Set med GoXplore?

  • Vi är Nordens största specialist på att kombinera resande med jobb runtom i världen
  • Vi alla på GoXplore har rest, arbetar eller levt i Australien under längre perioder
  • Vi har exklusiva samarbete som ger dig ett garanterat sexmånadersjobb i Australien
  • Spara tid till din resa, vi sköter allt krångligt!
  • Vi är certifierade Aussie specialists
  • Vi står för 3 X säkerhet om något skulle inträffa!
  • Uppföljning under bokningsprocess för att kolla så att allt är ok inför avresa
  • Vi har mer än 16 års erfarenhet av resor till Australien
  • Vi älskar att resa och kan berätta om upplevelser och ge dig massor av restips inför din resa
  • Skulle du inte bli beviljad visum får du pengarna tillbaka

Visum

Med ett arbetsvisum är man berättigad att resa och arbeta i Australien i 12 månader. Men du får arbeta max 6 månader hos varje arbetsgivare. Arbetet i sig är av mindre betydelse vilket betyder att du är berättigad att söka alla typer av jobb. Detta visum går att förlänga ett år, då ska du arbeta i 88 dagar inom regionalt arbete under ditt första år.

Visumkrav för att kunna jobba i Australien

Rekommendation
Planerar du att besöka olika länder under resans gång, glöm då inte att se över visumreglerna för de länder du besöker.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Det finns inga exakta avgångsdatum för våra All Set program då du kan ankomma året runt.
* Man kan inte ankomma till Australien för en jobbplacering under juli månad.

Vi anpassar start efter ditt önskemål men var beredd på att det inte alltid är möjligt med exakt ditt önskade datum utan det kan variera plus minus någon vecka beroende på när arbetsgivaren kan anställa.

Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
4 month unpaid hostel internship 18950
6 month paid hotel placement 19050

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum

Vad ingår i detta program Hospitality placement och Hostel Internship placement?

Inte inkluderat i programavgiften:

FLYGRESAN

Ankomstort i Australien: Sydney.
En del av din resa innefattar även flygresor.

Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination. Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka. Boka inga flygbiljetter innan vi bekräftat ditt arbete i Australien samt att vi tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.

Du får mer information av oss när du har bokat ditt program.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Work & Travel Australien All Set

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Jag har väldigt roligt här, jag har äntligen fått landet och orkat! Det som har gjort störst intryck på mig måste vara nationalparken i Noosa. Det är verkligen extremt vackert, fick till och med se en koala! Människorna här är fantastiska och jag har blivit så väl mottagen!

Emma G. Work & Travel Australien All SetÖversatt

Aktiviteter i Australien

FAQ

Borde jag välja Work & Travel AU eller Work & Travel AU All Set?

Kort sagt passar vårt standard Work & Travel Australien program dig som älskar spontanitet, är självsäker och utåt, uppskattar frihet och är inte rädd för utmaningar medan Work & Travel Australien All Set passar dig som gärna vill ha en anställning innan avresa, vill lägga mer tid på att planera upplevelser snarare än att hitta jobb, gillar struktur och föredrar att ha en plan.

Vad kostar det att resa med GoXplore till Australien?

För Work & Travel standard programmets priser klicka här. För Work & Travel All Set programmets priser klicka här.

Vad kommer jag lära mig på detta program?

Du kommer att lära dig om de principer, system och rutiner som välrenommerade turistmål och lyxiga resorter i Australien har på plats för att effektivt främja, hantera och få sin verksamhet att växa. Detta program ger dig en möjlighet att få mycket kunskap och specialisering av ditt val (culinary/restaurant, guest services, attractions/event management, operations/logistics, etc.) för att få värdefull direktexponering och insikt i gästfrihet, turism och reseindustrin.

Kommer jag kunna resa på Working Holiday visumet?

Om du beviljas Working Holiday visumet kan du:
* Åka till Australien inom 12 månader från det att du fått ditt visum godkänt
* Stanna i Australien i upp till 12 månader från dagen från första inresan
* Lämna och återvända till Australien valfritt antal gånger från 12 månader från dagen från första inresan
* Ha en anställning i Australien i upp till sex månader hos varje arbetsgivare
* Studera i upp till fyra månader

Jag går inte i skolan och har inte en examen inom service - Kan jag söka ändå?

Vi letar efter ansvarig, pålitlig och vänlig personal som har ett intresse av att utforska nya platser och träffa nya människor. Om du är stolt över det du gör, tycker om att lära dig nya saker, är en hjälpsam person som inte behöver bli tillfrågad för att hjälpa till då är du en perfekt kandidat för detta program! Du behöver inte en examen inom turism och service eller flera års erfarenhet inom servering, besöksnäring och/eller resebranschen för att ansöka. Men det är positivt om du har haft en viss upplevelse eller erfarenhet som kan översättas till färdigheter som du skulle använda för att ansöka till en av dessa positioner. Det enda undantaget är culinary-, restaurant-, chefpositioner. Där måste du ha relevant utbildning och/eller yrkeserfarenhet för att kunna ansöka.

När bör jag söka detta program?

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan på vår hemsida senast 4-6 månader innan önskat startdatum.

Är logi inkluderat?

Kost och logi varierar beroende på placering. De allra flesta som deltar på detta program hittar sin egen bostad. En del arbetsgivare erbjuder personalboende. Kontakta oss för mer information.

Hur ser ansökningsprocessen ut?

Du börjar med att skicka in ditt CV och personliga brev till oss på engelska. Vi ser över möjlgheterna för en placering till dig. Därefter bokar vi in dig på hemsidan och efter handpenningen är betald kommer du fylla i en del dokument för att förbereda för ditt jobb. Vi kommer därefter boka upp en skypeintervju med vår partner och sedan börja kika på jobb till dig.

Kan jag boka mig med en kompis eller en pojk-/flickvän/partner?

Din vän, pojk-/flickvän eller partner kan också anmäla sig till programmet och vi kommer att försöka att placera er på samma jobb eller på närliggande arbetsplatser. När ni har bokat er kommer vi att kunna ge er mer information när det gäller specifika önskemål om plats och placering.

Hur många dagar i veckan respektive hur många timmar om dagen kommer jag att jobba?

Vi garanterar att du kommer att arbeta i genomsnitt 30 timmar per vecka under hela ditt sexmånaderskontrakt. Varje arbetsgivare sätter sina scheman olika men du kommer på de allra flesta anställningarna ha ca 2 dagar ledigt i veckan.

Kan jag resa under min tid i Australien?

Under ditt program är ditt primära ansvar att arbeta för din arbetsgivare men du kan ta korta utflykter under dina lediga dagar. Du kommer även ha möjlighet att resa efter ditt avslutade 6-månadersjobb.

Hur transporterar jag mig lätt från hemmet till jobbet?

Detta beror på vart du får arbete och hur din boendesituation ser ut. Mer information om detta kommer du få när din placering är klar.

Hur mycket pengar bör jag ha med mig?

Den australienska immigrationsmyndigheten rekommenderar en säkerställd reskassa på 5 000 AUD (ca 25 000 -30 000 kr). Detta är absolut inget krav men samtidigt kan det vara rätt skönt att ha med sig lite extra pengar.

Hur är priserna i Australien?

Man kan räkna med priser som i Sverige.

Får jag ta med medicin på resan?

Du får ta med dig medicin på resan. Det finns restriktioner på vad du får ha i handbagaget. Läs mer här

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker både på resande fot och i arbete. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Måste man stanna alla 12 månaderna?

Nej, du väljer själv hur länge du vill stanna, men din anställning är 6 eller 3 månader. Visumet och din flygbiljett är giltigt ett år efter det att du har kommit till Australien. När man har fått nog, vilket man sällan får, är det bara att åka hem.

Vad kan man jobba med?

Vänligen se under fliken "Jobb".

Hur länge får man jobba hos en arbetsgivare?

Du får arbeta för samma arbetsgivare i max 6 månader (undantag finns p.g.a. Covid-19). Räkna med mellan 15-22 AUD/timmen. Variationer kan dock förekomma, vänligen se under fliken "Jobb" eller klicka här.

Hur mycket packning får jag ha med mig?

Vi rekommenderar att du har max 15 kilo incheckat och 5 kg i handbagage. Exakt vikt varierar från flygbolag till flygbolag.

Kan jag åka till Nya Zeeland när jag är i Australien?

Jadå, efter din anställning kan du resa dit om du vill. När du reser in till NZ får du ett tremånaders turistvisum som svensk medborgare.

Måste jag vaccinera mig?

Kontrollera i god tid med en vaccinationsbyrå före avresa om du behöver vaccination för dina resmål.

Behöver man ett internationellt körkort?

I Australien krävs en engelsk översättning av ditt svenska körkort. Enklaste sättet att få en sådan översättning är att skaffa ett internationellt körkort, vilket kostar ca 200-250 SEK. För mer information surfa in på motormännens hemsida, klicka här.

Hur gammal måste man vara för att hyra eller köpa bil i Australien?

18 år gammal. Kontoret i Sydney kan hjälpa dig med var du kan vända dig om du är intresserad av att hyra eller köpa en bil.

Behöver man adapter i Australien?

Ja, det behöver man, du kommer behöva en så kallad tre-bens-kontakt. Elektriciteten är 220-240 volts.

Kan jag studera i Australien?

På ett Working Holiday visum får du studera i 4 månader i Australien. Du kan ansöka om ett studentvisum och fortfarande åka med vårt program.

Hur lång tid tar det att få visumet beviljat?

Upp till 10 arbetsdagar, ibland mellan 1-3 veckor. Vi söker ditt visum ca 4-8 veckor innan avresa och du får det till din mail när det är beviljat.

När ska handpenningen vara betald?

Så fort man har registrerat sig så skickas det ut en orderbekräftelse och en handpenningsfaktura på 1 500 SEK. Denna faktura ska vara betald inom 14 dagar. Vill man ha avbeställningsskydd så tillkommer 500 SEK.

Kan man boka om sitt hemresedatum och vad kostar det?

Man kan boka om sitt hemresedatum under sin resa utomlands mot en kostnad, kontakta din kontaktperson för att ta reda på hur mycket det kostar.

Hur gör man för att få pengar tillbaka på Work & Travel Insurance?

Spara ditt boarding kort, skicka in det tillsammans med ditt kontonummer och Clearing nummer till Gouda Reseförsäkring så sätter dem in pengar för de outnyttjade månaderna på ditt konto. Det avgår en administrativ avgift på 100 SEK. Gouda Reseförsäkringar, Wollmar Yxullsgatan 14, 118 50 Stockholm. Ladda ner återbetalningsblanketten här!


Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Australien » Work & Travel Australien All Set

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!