Login Megamässa - Jobba och studera utomlands!

Garanterat jobb i Australien

Vill du ha ett garanterat jobb klart innan avresa? Har du kunskap inom serviceyrken med kundbemötande sedan tidigare, kan du välja vårt All Set-program, få jobbet klart innan avresa & fokusera på ditt livs äventyr Down Under! Dare to GoXplore!

Läs mer

Kontakta Jeanette

Work & Travel Australien All Set

Några snabba fakta om Work & Travel Australien All Set
Från kr 21490
Passar för18 - 30 år
KvalifikationerHospitality erfarenhet
Längd6 månader
JobbgarantiJa
Betalt arbeteJa
Borde beställasHelst 3 månader innan tänkt avresa
Work & TravelSurfingDykningBetalt arbeteJobbgarantiHotell jobb

Att resa i Australien är ett bra sätt att få ta del av milslånga stränder, tropisk regnskog, coola storstäder och väldigt gott med sol. Att dessutom kombinera detta med att jobba i Australien är det perfekta sättet att utforska denna häftiga kontinent. Många unga vill resa ner till Australien för att jobba och resa men alla vill inte göra det på samma sätt. Vissa vill ha ett mer fritt program, kunna resa mycket och jobba i lagom mängd på olika ställen för att dryga ut sin reskassa. Andra vill att arbetsplatsen är klar innan avresa och för en tredje part är även boendet en väldigt viktig del. Känner du igen dig i någon av de två senare så har vi här nedan det perfekta programmet för dig. Work & Travel Australia All Set, med två olika paket;

I båda programmen ingår det hjälp med allt det krångliga som visumansökan och uppehållstillstånd, skattsedlar, bankkort och bankkonto med mera så att du under tiden kan koncentrera dig på att ha kul och få en grym upplevelse. I programmet inkluderar vi självklart också en ettårs flygbiljett tur och retur så att du kan stanna och resa och/eller jobba mer efter att din första anställning är klar. Då är du ju varm i kläderna, kallar alla för "mate" och käkar "Vegemite" på mackan till frukost och kan definitivt fortsätta resan mer på egen hand. Förbered dig på ett storslaget äventyr "Down Under"!

Vi letar efter ansvarsfull, pålitlig och vänlig personal som har ett intresse av att utforska nya platser och träffa nya människor. Du behöver också vara flexibel och öppen för olika typer av arbeten. Om du tycker om att lära dig nya saker, är en person som inte behöver bli tillfrågad för att hjälpa till och är service minded, då är du en bra kandidat för detta program!

Du har väl inte missat att du kan få en arbetsintervju för ett jobb i Australien under vår Megamässa i Stockholm den 10/2? Alla som bokar en intervju får även 1000 kr i rabatt på programavgiften. Skicka in ditt CV och personliga brev på engelska till info@goxplore.se. OBS! OBS! Just nu finns det endast 7 platser kvar! Läs mer här.

Vad ingår i detta program Hospitality placement och Hostel Internhip placement?

Utöver ovan ingår även detta i Hospitality -programmet:

Inte inkluderat i programavgiften:

Vilket Australienprogram passar dig?
Vi har fyra olika program till Australien. På respektive programsida finner du detaljerad information om de många inklusionerna men för att göra det lättare för dig att se vilka program som innefattar vad i form av jobb och boende så har vi gjort en enkel översikt över detta. Klicka på det program som du tycker passar dig bäst och läs mer.
Program Jobbgaranti Jobb klart innan avresa Hjälp med jobb under resan Lön Boende klart innan avresa Hjälp med boende under resan
Work & Travel X Pengar X
All Set - Hospitality X X
Pengar X
All Set - Internship X X
Kost & logi X
Farm & Travel X X
Pengar samt kost & logi X


Se filmen från Australien

Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag vill också tacka otroligt mycket för att du fixade den här resan till mig. Noosa är en magisk plats med underbara personer. Har redan bestämt mig att åka tillbaka snart.

Josefin // Work & Travel Australien All Set

Jobb

Om du är student, ung arbetare, eller den äventyrliga resenären som söker ett roligt, spännande och unikt sätt att få internationell erfarenhet och samtidigt utveckla en karriär inom den kulinariska konsten, service management, eller turism- och resebranschen är detta programmet absolut för dig. Detta program erbjuder positioner på välrenommerade lyxiga resorter, restauranger och andra turistmål runt om i Australien. Eftersom positionerna erbjuds inom ramen för ett kulturellt utbytesprogram, kommer vi att se till att du får ut det mesta av din upplevelse utomlands. Njut av specialiserade evenemang, utflykter och kulturell information. Om du vill ha ett mindre strukturerat program och överväger att backpacka över Australien, är vår vanliga Work & Travel Australien-programmet för dig.

Du kommer att lära dig om de principer, system och rutiner som välrenommerade turistmål och lyxiga resorter i Australien har på plats för att effektivt främja, hantera och få sin verksamhet att växa.

Reser du med Work & Travel All Set kommer du vara garanterad ett jobb innan du anländer till Australien. Innan avresa hjälper vi dig med ditt CV och du får vägledning genom intervjuprocessen och ansökningsdokumenten så att du så smidigt som möjligt ska komma till intervju. Vi erbjuder dig möjligheten att få en värdefull inblick inom servicebranschen (besöksnäringen) i Australien. Du kan komma att skriva ett kontrakt med en lyxresort, restaurang eller andra turistdestinationer i Australien och här kommer du arbeta under 6 månader. Allt är baserat på dina kvalifikationer och säsong. Kanske får du avnjuta det färgstarka marina livet i anslutning till Stora Barriärrevet, i den inhemska vildmarken i Uluru eller hisnande frodiga landskapet i Tasmanien är då kanske något för dig. Letar du efter en position i en av Australiens populära storstäder? Vi har placeringar i Sydney, Brisbane och Melbourne större delen av året.

Jobben kan vara till exempel;

Återkom till oss med ditt CV och Personliga brev på engelska så ta vi ett titt och ser vad vi skulle kunna erbjuda just Dig. Vi hjälper dig med ett Working Holiday visum som gör att du kan stanna upp till ett år i Australien, så utöver ditt arbete på 6 månader kan du resa och uppleva landets alla hörn.

Vi garanterar att du kommer att arbeta i genomsnitt 30 timmar per vecka under hela ditt sexmånaderskontrakt. Varje arbetsgivare sätter sina scheman olika, men du kommer på de allra flesta anställningarna ha ca 2 dagar ledigt i veckan.

Återkommande säsongsjobb

Varje år har vi återkommande arbetsgivare vi arbetar med och jobb som vi erbjuder. Säsongerna för dessa är olika, så när som helst på året kan du resa iväg och vara iväg om ett storslaget äventyr. Nedan finner du information om när jobben börjar och slutar. Detta är enbart exempel på jobb som vi erbjuder varje år. Självklart finns det en uppsjö av andra arbeten att tillgå under hela året.

Start Mars/April

Daydream Island
Port Douglas
Cable Beach Club Resort
El Questro
Lizard Island

Start Oktober

Tasmania
Gold Coast

Tillgängligt året runt

Sydney (högsäsong med start i september)
Melbourne
Perth
Brisbane


Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Logi varierar beroende på placering. De allra flesta som deltar på detta program hittar sin egen bostad. Men oroa dig inte, det finns gott om bostäder i Australien. Vi kommer också att ge dig information innan du reser från Sverige med länkar, tips och tricks om hur du söker efter ditt perfekta hem i Australien. Om du har några frågor när du anländer finns alltid din lokala kontaktperson där för dig. Även din svenska kontaktperson finns där för att hjälpa dig.

En del arbetsgivare erbjuder personalboende. Detta gäller främst jobb på resort som ligger ut på öarna/out backen. Vill du ha mer information vad detta innebär är du alltid välkommen att höra av dig.

Australien har en fantastisk kollektivtrafik som kan ta dig till och från arbetet. Många av våra deltagare har ofta bostäder inom gångavstånd från sin arbetsplats. Det är inte obligatoriskt, men du kan också köpa en cykel eller bil.

Jag vill också tacka otroligt mycket för att du fixade den här resan till mig. Noosa är en magisk plats med underbara personer. Har redan bestämt mig att åka tillbaka snart.

Josefin // Work & Travel Australien All Set

Varför Work & Travel Australien All Set med GoXplore?

Visum

Med ett Working Holiday visum är man berättigad att resa och arbeta i Australien i 12 månader. I Australien kan man stanna högst 6 månader hos varje arbetsgivare.

Ett visum-mail kommer att skickas till dig efter att du har betalt din handpenning. Du fyller i och skickar in din visumansökan till oss på email eller på Box 1090, 25110 Helsingborg. Visumen söks cirka 6-8 veckor innan avresa, när ditt visum blivit beviljat skickas det till dig som ett email.

Visumkrav för att kunna jobba i Australien

Rekommendation. Det är inget krav, men vi rekommenderar även att man har en reskassa på mellan ca 30 000 sek när man reser in i landet.

Reser du till många olika länder under din vistelse utomlands, glöm då inte att kolla över visumreglerna för de andra länderna du besöker.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Det finns inga exakta avgångsdatum för vårt All Set-program. Vi anpassar start efter ditt önskemål, men var beredd på att det inte alltid är möjligt med exakt ditt önskade datum utan det kan variera plus minus någon vecka beroende på när arbetsgivaren kan anställa.

Priser

Pris
Hospitality fr. ARN (1/1-30/6, 18/8-15/12) 23990
Hospitality fr. CPH (1/1-30/6, 18/8-15/12) 24490
Hospitality fr. ARN (1/7 - 17/8 16/12 - 31/12) 26990
Hospitality fr. CPH (1/7 - 17/8 16/12 - 31/12) 26990
Hostel Internship fr. ARN (1/1-30/6, 18/8-15/12) 21490
Hostel Internship fr. CPH (1/1-30/6, 18/8-15/12) 21990
Hostel Internship fr. ARN (1/7 - 17/8 16/12 - 31/1 24490
Hostel Internship fr. CPH (1/7-17/8 16/12-31/1 24490

(Alla priser giltiga till och med 31/12 - 2018)

Alla våra biljetter är tur och retur - ettårsbiljetter/giltiga 365 dagar och tar dig till Sydney/Melbourne/Brisbane/Cairns eller Perth. Observera att priserna innefattar inte om du behöver ta dig därifrån till en annan ort. Vi hjälper dig med hur du bokat detta dock.

PROGRAM; "Hospitality"

Inkluderat i priset är flygresa tur och retur till Australien.

Avgångar:Året runt!
Utresa:Från Stockholm/Köpenhamn/Göteborg
Ankomstort:Sydney, Melbourne eller Brisbane
Pris:

fr. 23 990 kr
Flygskatt tillkommer med ca 4000-4700 kr


PROGRAM; "Hostel Internship"

Inkluderat i priset är flygresa tur och retur till Australien.

Avgångar:Året runt!
Utresa:Från Stockholm/Köpenhamn/Göteborg
Ankomstort:Sydney, Melbourne eller Brisbane
Pris:

fr. 21 490 kr
Flygskatt tillkommer med ca 4000-4700 kr


Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Work & Travel Australien All Set

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Jag vill också tacka otroligt mycket för att du fixade den här resan till mig. Noosa är en magisk plats med underbara personer. Har redan bestämt mig att åka tillbaka snart.

Josefin // Work & Travel Australien All Set

Aktiviteter i Australien

FAQ

Vad kommer jag lära mig på detta program?

Du kommer att lära dig om de principer, system och rutiner som välrenommerade turistmål och lyxiga resorter i Australien har på plats för att effektivt främja, hantera och få sin verksamhet att växa. Detta program ger dig en möjlighet få mycket kunskap och specialisering av ditt val (culinary/restaurant, guest services, attractions/event management, operations/logistics, etc) för att få värdefull direktexponering och insikt i gästfrihet, turism & reseindustrin.

Kommer jag kunna resa på Working Holiday visumet?

Om du beviljas Work & Holiday visum kan du:
Åka till Australien inom 12 månader från det att du fått ditt visum godkänt
Stanna i Australien i upp till 12 månader från dagen för första inresan
Lämna och återvända till Australien valfritt antal gånger från 12 månader från dagen för första inresan
Ta anställning i Australien i upp till sex månader med varje arbetsgivare
Studera i upp till fyra månader

Jag går inte i skolan och har inte en examen inom Service, kan jag ansöka ändå?

Vi letar efter ansvarig, pålitlig och vänlig personal som har ett intresse av att utforska nya platser och träffa nya människor. Om du stolt över det du gör, tycker om att lära dig nya saker, är en behjälplig person som inte behöver bli tillfrågad för att hjälpa till, då är du en bra kandidat för detta program! Du behöver inte en examen inom Turism och Service eller flera års erfarenhet inom servering, besöksnäring, och/eller resebranschen för att ansöka. Men det är positivt om du har haft en viss upplevelse eller erfarenhet som kan översättas till färdigheter som du skulle använda för att ansöka till en av dessa positioner. Det enda undantaget är culinary/restaurant/chef -positioner. Där måste du ha relevant utbildning och/eller yrkeserfarenhet för att kunna ansöka.

När bör jag ansöka till detta program?

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan på vår hemsida senast 4-6 månader innan önskat startdatum.

Är logi inkluderat?

Kost och logi varierar beroende på placering. De allra flesta som deltar på detta program hittar sin egen bostad. En del arbetsgivare erbjuder personalboende. Kontakta oss för me information.

Hur ser ansökningsprocessen ut?

Du börjar med att skicka in ditt CV och personliga brev till oss på engelska. Vi ser över möjlgheterna för en placering till dig. Därefter bokar vi in dig på hemsidan och efter handpenningen är betald komemr du fylla i en del dokument för att förbereda för ditt jobb. Vi kommer därefter boka upp en skypeintervju med vår partner och sedan börja kika på jobb till dig.

Kan jag boka mig med en kompis eller en pojk-/flickvän?

Din vän eller pojk-/flickvän kan också anmäla sig till programmet och vi kommer att försöka att placera er på samma jobb eller närliggande arbetsplats. När ni har bokat er, kommer vi att kunna ge er mer information när det gäller specifika önskemål om plats och placering.

Hur många dagar i veckan respektive hur många timmar om dagen kommer jag att jobba?

Vi garanterar att du kommer att arbeta i genomsnitt 30 timmar per vecka under hela ditt sexmånaderskontrakt. Varje arbetsgivare sätter sina scheman olika, men du kommer på de allra flesta anställningarna ha ca 2 dagar ledigt i veckan.

Kan jag resa under min tid i Australien?

Under ditt program är ditt primära ansvar att arbeta för din arbetsgivare, men du kan ta korta utflykter under dina lediga dagar. Du kommer även ha möjlighet att resa efter ditt avslutade 6-månadersjobb.

Hur transporterar jag mig lätt från hemmet till jobbet?

Detta beror på vart du får arbete och hur din boendesituation ser ut. Mer information om detta kommerdu få när din placeirng är klar.

Hur mycket pengar bör jag ha med mig?

Australiensiska immigrationsmyndigheten rekommenderar en säkerställd reskassa på 5000 AUD. (ca 25 000 -30 000 kr) Detta är absolut inget krav, men samtidigt kan det vara rätt skönt att ha med sig lite extra pengar.

Hur är priserna i Australien?

Man kan räkna med priser som i Sverige.

Får jag ta med medicin på resan?

Du får ta med dig medicin på resan. Det finns restriktioner på vad du får ha i handbagaget. Läs mer här

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker både på resande fot och i arbete. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Måste man stanna alla 12 månaderna?

Nej, du väljer själv hur länge du vill stanna, men din anställning är 6 månader. Visumet och din flygbiljett är giltigt ett år efter det att du kommit till Australien. När man har fått nog, vilket man sällan får, är det bara att åka hem.

Vad kan man jobba med?

Vänligen se under fliken "Jobb".

Hur länge får man jobba hos en arbetsgivare?

Du stanna i 6 månader hos en och samma arbetsgivare. Räkna med mellan 15-22 dollar/timmen. Variationer kan dock förekomma, vänligen se under fliken "Jobb".

Hur mycket packning får jag ha med mig?

Vi rekommenderar att du har max 15 kilo i incheckningsbagage och 5 kg handbagage. Exakt vikt varierar från flygbolag till flygbolag.

Kan jag åka till Nya Zeeland när jag är i Australien?

Jadå, efter din anställning kan du resa dit om du vill. När du reser in till NZ får du ett tremånaders turistvisum.

Måste jag vaccinera mig?

Kontrollera i god tid med en vaccinationsbyrå före avresa om du behöver vaccination för dina resmål.

Behöver man internationellt körkort?

I Australien krävs en engelsk översättning av ditt svenska körkort. Enklaste sättet att få en sådan översättning är att skaffa ett internationellt körkort, vilket kostar 250kr. För mer information surfa in på motormännens hemsida, klicka här.

Hur gammal måste man vara för att hyra eller köpa bil i Australien?

18 år gammal. Kontoret i Sydney kan hjälpa dig med vart du kan vända dig om du är intresserad av att hyra eller köpa bil.

Behöver man adapter i Australien?

Ja, det behöver man, du kommer behöva en så kallad tre-bens-kontakt. Elektriciteten är 220-240 volts.

Kan jag studera i Australien?

På ett Working Holiday visum får du studera 3 månader i Australien. Du kan söka ett studentvisum och fortfarande åka med vårt program.

Hur lång tid tar det att få visumet beviljat?

Upp till 10 arbetsdagar. Vi söker ditt visum ca 4-8 veckor innan avresa och du får det till din mail när det är beviljat.

När ska handpenningen vara betald?

Så fort man har registrerat sig så skickas det ut en orderbekräftelse och en handpenningsfaktura på 1500 kr. Denna faktura ska vara betald inom 14 dagar. Vill man ha avbeställningsskydd så tillkommer 500 kr.

Kan man boka om sitt hemresedatum och vad kostar det?

Man kan boka om sitt hemresedatum under sin resa utomlands mot en kostnad, kontakta din kontaktperson för att ta reda på hur mycket det kostar.

Hur gör man för att få pengar tillbaka på Work & Travel Insurance?

Spara ditt boarding kort, skicka in det tillsammans med ditt kontonummer och Clearing nummer till Gouda Reseförsäkring, så sätter dem in pengar för de outnyttjade månaderna på ditt konto. Det avgår en administrativ avgift på 100 kr. Gouda Reseförsäkringar, Wollmar Yxullsgatan 14, 118 50 Stockholm. Ladda ner återbetalningsblanketten här!


Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Australien » Work & Travel Australien All Set

Senaste nyheter: Vi kan nu erbjuda ett 2:a års visum till Nya Zeeland!