1. Kruger to Coast 2. Frivillig arbeid i Eswatini 3. Dykking med hvalhai i Mosambik 4. Kruger safari 5. Hyggelig gruppetur 6. Dykking Mosambik

Gruppresa från Kruger till Mozambique

Gruppresa från Kruger National Park till Mozambique

Läs mer

Kruger to Coast

Denna fantastiska gemensamma resa passar dig som älskar nya upplevelser och vill kombinera frivilligt arbete med kultur, djurliv, safari och lite sol och strand. Något för dig? Läs vidare!

Tillsammans med en liten grupp andra resenärer från flera olika länder börjar resan i Eswanti (tidigare Swaziland) där du får arbeta med en rad spännande projekt. Det bästa sättet att uppleva vilda djur är i reservat och nationalparker. Det är därför du får åka på en fem dagar lång campingsafari i den världsberömda Kruger National Park. Vad kan vara bättre än att njuta av atmosfären runt lägerelden bland fantastisk natur och spännande djurliv?

Resan går vidare till tropiska Moçambique och drömvärda stränder vid Indiska oceanen. Här får du möjlighet att snorkla bland valhajar och paddla bland tropiska, palmklädda öar.

Några snabba fakta om Kruger to Coast
Passar för18-50 år
KvalifikationerBör vara i form till safari och arbete
Längd4-6 veckor
AnkomstplatsTambo airport i Johannesburg
Närkontakt med djurNej,men finns möjlighet till att se djur på safari
Borde beställasMinst 3-4 månader innan, men ta kontakt
VolontärarbeteUndervisningDykningVolontärarbete med barnGruppresor
Jag vill boka! Jag har några frågor
Tack så mycket och resan var helt fantastisk!

Sivert B Kruger to CoastÖversatt

Resa

Resan avgår den första måndagen i varje månad (förutom december).

Dag 1: Alla flyger till OR Tambo flygplats i Johannesburg (ankomst före kl. 13.00!), där du möts av vår lokala partner. Tillsammans reser ni från flygplatsen till det lilla kungariket Eswanti (Swaziland) där ni kommer att bo i Ezulwinidalen. Resan tar cirka 5 timmar.

Dag 2: Du får en introduktion till landet och vad du behöver veta om din vistelse och den spännande kulturen. Du kommer också att introduceras till de frivilliga program du kommer att delta i och lära känna de andra i resesällskapet bättre. På eftermiddagen får du en kulturell rundtur i museet där du lär dig om Swazis historia. Vidare blir det en promenad i byn för att se och uppleva vardagen i Eswatini. Turen avslutas med en lokal delikatess - en traditionell Swazi Braai!

Dag 3-7: En guidad tur till Kruger National Park. Tidigare resenärer har haft fantastiska upplevelser och har sett lejon, elefanter, noshörningar, bufflar, leoparder, hyenor, giraffer och zebror, bara för att nämna några. Du får också en unik möjlighet att delta i en guidad "Bushwalk" (detta är frivilligt och är valfritt) samt en biltur på natten för att se det spännande djurlivet som sover under dagen.

Dag 8-20: Du är tillbaka i Eswanti och ägnar de kommande tio dagarna åt det volontärprojekt du har valt. Här finns det 3 olika områden du kan välja att arbeta inom - bygg, idrott eller barnomsorg. Läs mer om de olika områdena du kan välja mellan längre ner på denna sida.

Dag 21-26: Du reser vidare till Tofu i Moçambique och Indiska oceanens underbara stränder. Tofu är en avskild strandnära by i södra Moçambique och är en av de bästa platserna att snorkla bland världens största fisk – valhajen. Med olika korallrev, valar, delfiner och havssköldpaddor är Tofu ett marint paradis precis nära den historiska hamnstaden Inhambane. Här kan du uppleva den avslappnade livsstilen i denna färgstarka och livliga stad. Du åker på havssafari, snorklar och får en hel dag att paddla bland öarna vid Inhambane Bay. Om du har tagit dykcertifikat får du möjlighet att dyka och se det otroliga djurlivet och korallerna. Om inte har du möjlighet att gå den internationellt godkända kursen och få ditt dykcertifikat. Detta kostar såklart extra. Genom att dyka kommer du att ha möjlighet att se "The Tofu Big 5": Valhaj, manta, havssköldpadda, delfin och knölval.

Dag 27: Du reser tillbaka till Eswatini. De som reser på 4-veckorsprogrammet har en hel dag på sig att koppla av och packa innan de återvänder hem.

Dag 28-40: De som är kvar på 6-veckorsprogrammet återgår till det frivilliga projekt de valt och får fortsätta där.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Arbetsuppgifter

Efter en underbar upplevelse i Kruger National Park kommer du tillbaka till Eswanti för att påbörja volontärprojekten. Här kan du välja mellan följande 3 huvudområden att arbeta med:

Arbeta med barn

Här hjälper du lärarna på grannvårdscentraler (NCP), som fungerar som en slags förskola för föräldralösa och utsatta barn. För att undvika alltför frekvent byte av vuxna måste du vara med i det minst 6 veckor långa programmet för att arbeta här. Det är viktigt för barn att kunna relatera till vuxna under lite längre perioder för att lära känna varandra ordentligt och få mer stabilitet.

Byggarbete

Här får du hjälpa till att bygga upp klassrummen och ytorna i och runt centrum. Detta är viktigt för att säkerställa att lokalerna på centret är i gott skick och att de kan ge barnen en trygg miljö.

Sport och Idrott

Här hjälper du till att organisera aktiviteter för barnen på kvarterets vårdplatser. Det kan vara allt från simning till dans och andra roliga aktiviteter. Här kan du roa dig med barnen och ge dem viktiga och goda upplevelser.

NY! Savannah research: Det här programmet är nytt och kommer att starta nästa år. Du arbetar på Mbuluzi-reservatet i östra Eswanti och hjälper ekologer med forskning om bland annat giraffer. En viktig del i arbetet är också att arbeta med lokalbefolkningen i områdena kring reservatet och lära dem om vikten av att ta hand om natur och djurliv. Fråga oss om möjligheterna att delta i detta!

Arbetsuppgifter

Några av de uppgifter du kan arbeta med under denna period är*:

* Observera att aktiviteterna som nämns ovan är baserade på tillgänglighet och kan variera beroende på säsong. Det här är exempel på aktiviteter som volontärer sannolikt kommer att delta i. Observera också att när du deltar i 4-veckorsprogrammet kommer du inte att kunna delta i undervisningen eller ta hand om barnen på grannskapets vårdplatser. Den som går på ett 6- eller 8-veckorsprogram har dock möjlighet att välja detta.

Du bör bära anständiga kläder för att ta hänsyn till lokalbefolkningen. Bär kläder som täcker mage och lår. Lämna korta shorts hemma.

Dagarna med frivilligt arbete följer till stor del en fast rutin:

07:00 Du tar dig upp till det fina vädret, tar eventuellt en varm dusch och börjar dagen med en god frukost.

08:00 Du transporteras till projektet och är redo att börja dagens arbete.

13:00 Lunchrast. Du kan antingen gå tillbaka till stugorna där du bor och äta eller ta med egna lunchpaket.

14:00 Du är mätt och redo för eftermiddagens arbete.

16:30 Du reser tillbaka dit du bor och hinner med dina egna aktiviteter. Du kan roa dig med de andra volontärerna och kanske ett litet dopp i poolen.

18:30 Middag och tid för avkoppling och nöje.

Tack så mycket och resan var helt fantastisk!

Sivert B Kruger to CoastÖversatt

Varför Kruger to Coast med GoXplore?

 • Du får resa tillsammans med andra och uppleva mycket roligt
 • Du får en varierad och innehållsrik resa
 • Du får en guidad tur till Kruger nationalpark med övernattning och se ett brett djurliv
 • Du får jobba som volontär med barn och göra skillnad
 • Du kan dyka och bl.a se valhaj
 • Du får uppleva det vackra stränderna i Mozambique med snorkling och paddling
 • Du har möjligheten till att ta dykarcertifikat
 • Du får en nära uppföljning under hela processen och 24 timmars support på plats
 • Vi hjälper dig med det du behöver före och under resan, inkluderat visum
 • Du får möjligheten till att lära känna lokalbefolkningen och deras kultur

Boende

Under din vistelse bor du i olika stugor medan du reser runt. Huvudbasen är förstås den prisbelönta "Lidwala Lodge" i Ezulwini, varifrån du kan se bilder nedan:

Några av platserna har pool, TV-rum, WIFI och gemensamt kök. Det är stor sannolikhet att platsen du bor på ligger nära affärer, köpcentrum och restauranger. Under din vistelse kommer du att bo i sovsalar med våningssängar och delade badrum.
Sängkläder och madrasser tillhandahålls men under din vistelse i Kruger National Park kan en sovsäck behövas i tältet.

Du lagar frukost själv. Du får ett urval av bröd, flingor, frukt, yoghurt, ägg och kallskuret. Detta gäller även lunch. Middagen serveras och kan bestå av pastarätter, braai (en traditionell rätt) och curry.

Vi tar hänsyn till veganer och de flesta matallergier. För att få det bästa urvalet är det bra om du anger detta i förväg, så att vi kan ordna detta på ett bra sätt. Observera att om allergierna/preferenserna är väldigt restriktiva så är det möjligt att det kostar lite extra.

Här är bilder från stugorna i Moçambique:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Vaccin

Vi rekommenderar att du tar kontakt med en vaccinationsbyrå för professionell vägledning.

Visum

Vid ankomst i Sydafrika kan du, som svensk medborgare, få utfärdat ett 90 dagars turistvisum. Detta kostar ingenting och du behöver inte ansöka före avresa. För att få detta är det viktig att du säkerställer det här:

- Du måste ha ett giltigt pass, dvs. att ditt pass är giltigt i minst 6 månader efter hemkomst till Sverige

- Du måste ha minst 2 oanvända/tomma sidor i ditt pass

- Ditt pass måste vara maskinskrivet

Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
10 weeks 47100
11 weeks 49550
12 weeks 51950
4 weeks 31650
5 weeks 34550
6 weeks 37550
7 weeks 40500
8 weeks 41950
9 weeks 44550

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum.

Startdatum: 1 måndagen i varje månad.

Inkluderat i priset

Ingår inte i priset

 • Flygbiljetter
 • Visum
 • Vacciner
 • Reseförsäkring
 • Lokal transport till projekten

Frivilliga aktiviteter som inte ingår

 • Dykcertifikat Mozambique
 • "Bushwalk" i Kruger, samt nattkörning
 • En helg "Zip lining" genom bergen och vid vattenfallen i det vackra Malolotjareservatet
Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor
Går väldigt bra hittills, trevligt gäng:) Att se skillnaderna i hur de bor här och hur vi bor i Norge gjorde stort intryck. Väldigt stor skillnad.

Synne Kruger to CoastÖversatt

Aktiviteter i Sydafrika

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Sydafrika » Kruger to Coast

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!