Zambia

Följ med till Zambia, landet med legendariska Viktoria Fallen, den vilda Zambezi floden, nationalparken Mosi oa Tunya (The smoke which thunders), det rika djurlivet och den råa vildmarken. Möt lokalbefolkningen eller ett nära samarbete med African Wildlife. Zambia gör dig inte besviken!

Covid status

Antingen helt vaccinerad mot covid eller negativt PCR-test som inte är äldre än 72 timmar före ankomst.

  • 3. Ecobricks
  • 5. Lærer Zambia
  • 2. Zambia klasse
  • 3. Girl empowerment i Zambia
  • 6.
  • 1. Frivillig arbeid med barn i Zambia

Fakta om Zambia


Officiellt namn: Republic of Zambia

Huvudstad: Lusaka

Befolkning: ca 14,5 miljoner människor

Valuta: Zambian Kwacha

Storlek: 752 614 km²

Nationaldag: 24 oktober

Språk: Engelska är det officiella språket plus 7 lokala huvudspråk med totalt 73 dialekter, inklusive Be, ba och Nyanja är de främst använda.

Klimat: Zambia har tre huvudsäsonger. December till april är varm och våt, maj till augusti är sval och torr, medans september till november är varm och torr. Genomsnittstemperaturen under sommaren är 25 till 35 grader och 6 till 24 grader om vintern

Högsta punkt: Mafingabergen, 2 301 m ö.h.

Största sjö: Bangweulusjön

Längsta flod: Zambezifloden

Ström/telefon: 220/240 volt, adapter behövs. Mobilnät finns i Lusakaområdet, Livingstone och Copperbelt och håller fortfarande på att utvecklas.

Kreditkort: Visa och American Express accepteras i affärer, barer och restauranger. Tänk på att det oftast läggs på en avgift när du använder ditt kort för betalning.

Öppettider bank: 08.15-14.30 (mån.-fre.) / 08,30 till 11,00.

Öppettider affär: De flesta är öppna mellan 08.00-17.00.

Kriminalitet: Zambia betraktas som ett relativt säkert land att resa till. Småbrott måste alltid förväntas i vissa områden framförallt i de större städerna. Kontrollera i förväg om var det är säkert och var det är mindre säkert när du ska resa till fots.

Tidsskillnad till Sverige: På sommaren är Sverige en timme efter Zambia, och på vintern är det ingen tidsskillnad mellan Sverige och Zambia.

Flygskatt: Man måste betala 25 USD när man lämnar landet

Visum: Svenska medborgare behöver visum

Zambias ambassad i Sverige: Engelbrektsgatan 7, Stockholm. Postadress: Box 26013 SE-100 41, Stockholm, Sweden Telephone +46 (0) 8 6799040, E-mail info@zambiaembassy.se

Sveriges ambassad i Zambia:

Embassy of Sweden
P.O. Box 50264
Ridgeway 10101 Lusaka
Zambia

Besöksadress:
Haile Selassie Avenue
Opposite Ndeke House Longacres

Bra länkar:

Zambia tourism: http://www.zambiatourism.com/

Registrera dig: Här i nedan länk swedenabroad kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse. Uppgifterna används av UD/ambassaden för att snabbt kunna kontakta dig om en konsulär krissituation skulle drabba det land du befinner dig i. De sparas under den tidsperiod du själv anger, dock max ett år. Du kan avanmäla dig själv när du vill. Planerar du en längre vistelse än ett år, krävs en årlig förnyelse.


http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Välj ett program i Zambia

Aktiviteter i Zambia

Hem » Land » Zambia

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar