1. Farm & Travel 3. 4. 4. 5. 6.

Jobba på gård i Australien

Upplev Australien och jobba ihop till reskassan på plats! Vi garanterar ett bra och välbetalt lantbruks-jobb på olika gårdar runtom i Australien. Tillsammans med våra samarbetspartner kan vi erbjuda dig allt från maskinförarjobb till djurskötare.

Läs mer

Farm & Travel Australien

Detta program är för den som vill lära sig om livet på en riktig australiensk gård. Vi arbetar med olika typer av gårdar, bl.a. nötkreaturgårdar, hästgårdar eller arbete med jordbruksmaskiner. På detta program ska du vara beredd att arbeta hårt, ha god engelska och signa upp dig för arbete i Australien i minst ca 3-4 månader. Med en lön mellan 200 till 400 AUD i veckan har du en utmärkt möjlighet att spara ihop till en reskassa som du kan spendera på att t.ex. uppleva och resa runt i Australien efter att du har jobbat klart.

Du ska ha körkort för minst manuell personbil (Klass B) och det är bra om du ha lite tidigare erfarenhet av arbete på gård, med hästar eller andra relevanta arbetsuppgifter för den här typen av arbete. På detta program är du garanterad ett avlönat jobb på en gård i Australien och vi hjälper dig från bokning till avresa och tillbaka hem.

Vem kan delta?

Det är viktigt att du som väljer att resa på vårt Farm & Travel program är medveten om att det är tufft och hårt arbete med goda förtjänstmöjligheter. För att förtydliga vissa bitar har vi gjort en checklista nedan. Stämmer majoriteten av punkterna in på dig är du helt rätt person för programmet.

Du är:


Vilket Australien program passar dig?
Vi har fyra olika program i Australien. På respektive programsida finner du detaljerad information om de många inklusionerna men för att göra det lättare för dig att se vilka program som innefattar vad i form av jobb och boende så har vi gjort en enkel översikt över detta. Klicka på det program som du tycker passar dig bäst och läs mer.
Program Jobbgaranti Jobb klart innan avresa Hjälp med jobb under resan Lön Boende klart innan avresa Hjälp med boende under resan
Work & Travel X Pengar X
All Set - Hospitality X X
Pengar X
All Set - Internship X X
Kost & logi X
Farm & Travel X X
Pengar samt kost & logi X

Se filmen från Australien

Några snabba fakta om Farm & Travel Australien
Passar för18 - 30 år
KvalifikationerVillig att hjälpa till. Var beredd på tufft arbete
LängdMinst 3-4 månader, upp till 1 år
AnkomstplatsBrisbane
JobbgarantiJa
Betalt arbeteJa
Närkontakt med djurEfter dina önskemål
Borde beställasMinst 1 månad innan tänkt avresa
Work & TravelGårdsarbeteHästarBetalt arbeteJobbgaranti
Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag mår bra, har kommit till en boskapsgård där jag är involverad i den dagliga driften av gården. Jag tycker att det är så roligt att få lära sig hur de fungerar här kontra hur vi gör det hemma.

Ida Farm & Travel AustralienÖversatt

Jobb

Du ankommer till Brisbane på en torsdag och åker vidare till Brisbane Hostel. Brisbane Hostel blir din bas under tiden som du kommer över din jetlag. Här får du också ditt Australiensiska SIM kort. På fredagen åker du tillsammans med din ankomstgrupp till Riverlife för vattensport, BBQ lunch och för att gå genom praktiska saker du behöver för att jobba i Australien (bank, information om jobb osv.). Lördag och söndag är du fri till att uppleva mer av Brisbane. Vad sägs om ett besök till Australia Zoo? Prova på vindsurfing? Eller bara hänga med nya vänner? Detta är också perfekta dagar att ta ditt RSA (om du vill jobba på bar efter din tid på en gård) eller fylla i ansökan för en White (byggindustri) eller Blue (jobba med barn). Du får mer information kring det när du har ankommit.

På måndagen reser du till din introduktion på en gård - ett fint stall som ligger vid en insjö 3 timmar nordost om Brisbane. Här börjar fem dagars träning som ska göra dig förberedd för gårdsarbete i Australien. Här blir det ridning, jobba med nötkreatur, köra traktor och motorcykel, reparation av stängsel och mycket mer. Du får även en genomgång i säkerhetstips kring att arbeta på en gård i Australien.

Under dessa fem dagar sker den rekrytering som du kommer få på en gård. Du får hjälp med vilken typ som passar bäst in på dig. När du landat ditt jobb kommer man att hjälpa dig att ordna transport till din nya arbetsplats. Så spännande!

Kostnaden för transporten är inte inkluderad i vårt programpris då det kan variera i avstånd.

På fredagseftermiddagen åker du tillbaka till Brisbane med nya kunskaper och sikten mot din nya arbetsplats.

Du kan alltså starta ditt jobb på en gård 9 dagar efter att du ankommit till Australien. Inkluderat i paketet är även att vår partner hjälper dig med flera jobb under tiden du är i Australien, om du önskar det.

Arbetet i den Australiensiska Outbacken är tufft, hårt, svettigt och varmt. Du ska vara beredd på en tuff jargong och under stress kan både arbetsgivare och medarbetare höja rösten. Detta ska du aldrig ta personligt. Gårdarna kan också ha en något konservativ syn på bland annat piercingar, långt hår (på killar) och tatueringar. Du ska också vara beredd på att de flesta av gårdarna ligger ute på landsbygden och en bit ifrån närmsta stad. Detta kan vara en stor kulturkrock till en början.

Arbetena finns över hela Australien och du kan arbeta med allt ifrån nötkreatur och får, hästar eller som traktor- och maskinoperatör. Nedan finner du exempel på olika typer av arbeten förklarat av vår partner:

Agriculture
Vallning från Cross/fyrhjuling
Vallning från hästrygg
Traktor- och maskinoperatör
Arbete med nötkreatur, från hästrygg och marken
Stängsling, motorsågsarbete
Gårdsarbete, arbete på djurstationer i outbacken
Säkerhetsarbete, underhåll av fordon
Camp Chef - Kock i outbacken vid vallnings/stationsarbete

Lön

Din lön är mellan 200 och 400 AUD per vecka. Kost och logi ingår i majoriteten av program placeringarna men undantag kan förekomma. För mer information läs här. Tack vare detta kan nästan allt du tjänar sparas och därmed öka din reskassa. Vad du tjänar varierar och utgår efter dina erfarenheter och tidigare kunskaper samt hur många timmar och dagar du är villig att arbeta. Har du tidigare kunskaper och kan tänka dig att arbeta längre dagar kan du tjäna upp till 1 000 AUD i veckan. Vanligtvis arbetar man 5-6 dagar i veckan 8-10 timmar om dagen, men detta kan variera väldigt mycket beroende på vilket typ av arbete du får.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Visum

Med ett Working Holiday visum är man berättigad att resa och arbeta i Australien i upp till 12 månader. Men du får arbeta max 6 månader hos varje arbetsgivare. Arbetet i sig är av mindre betydelse så du är berättigad att söka alla typer av jobb. Detta visum går att förlänga ett år.

Visumkrav för att kunna jobba i Australien

95% av jobben vi erbjuder är också arbeten som gör det möjligt för dig att ansöka om ett Second Year Working Holiday Visa. Detta ger dig möjlighet att arbeta och resa i Australien i ytterligare ett år.

Hej jag mår bra! Det är otroligt fint här och alla är väldigt välkomnande. Jag vet inte vad som gjorde mest intryck, men naturen och människorna är något speciellt:)) Jag hade en underbar grupp människor jag bodde med i Noosa och på Springbrook Farm. :))

Ronja Farm & Travel AustralienÖversatt

Varför Farm & Travel Australien med GoXplore?

  • Du är garanterad arbete på en gård 3-4 månader
  • Vi hjälper dig med bankkort och skattesedel som du får vid ankomst till Brisbane
  • Vi hjälper dig att söka visum
  • Utifrån Dina önskemål hittar vi en farm du vill arbeta på
  • Du kommer ha en lokal kontaktperson i Australien som du kan kontakta 24h om dygnet
  • Vi älskar att resa och ger dig gärna personliga tips och råd inför ditt äventyr
  • Vi på kontoret har sälja rest och arbetat i Australien under längre perioder
  • Skulle du inte bli beviljad visum får du pengarna tillbaka

Avgångar

Du ska ankomma till Brisbane på en torsdagsmorgon. De flesta bokar sitt flyg med avresa från Sverige en tisdag men det beror på flygens tider. Vi hjälper dig med rådgivning till det när det är aktuellt.

Det tar ca 2 veckor från det att du bokat dig tills vi har allt bekräftat, boka inga flyg innan dess.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
Farm & Travel (excl working holiday visa) 25450
Farm & Travel (incl working holiday visa) 30650

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum

Inkluderat i priset:

Ej inkluderat i priset:

FLYGRESAN

Ankomstort i Australien: Brisbane

En del av din resa innefattar även flygresor.
Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka.

Boka inga flygbiljetter innan vi bekräftat ditt arbete i Australien samt att vi har tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.

Du får mer information av oss när du har bokat ditt program.


Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Farm & Travel Australien

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Har känt mig personligt bemött från stunden jag gick på mässan för information och bokning, ända fram tills dagen då det blev dags för mig att lämna Australien. Tack för allt!

Olivia Farm & Travel Australien

Aktiviteter i Australien

FAQ

Ingår mat och boende under tiden jag är på gården och arbetar?

Normalt ligger lönen på ca 200-400 AUD/veckan efter skatt samt att mat och boendekostnaderna har dragits av. På majoriteten av våra gårdar ingår boende och mat. Skulle mat mot förmodan inte ingår på ditt arbete kommer din lön vara högre. Exempel: Din lön är 500 AUD/veckan men mat ingår inte.

Matkostnaderna ligger på ca 100 AUD/veckan, vilket innebär att du har 400 AUD att leva på utöver matkostnaderna. Vid frågor om detta, tveka inte att kontakta oss för mer information.

Hur mycket pengar ska man ha med sig?

Den australienska immigrationsmyndigheten rekommenderar att man har en reskassa på ca 30 000 SEK.

Hur är priserna i Australien?

Räkna med att priserna är ungefär samma som priserna i Sverige.

Får jag ta med medicin på resan?

Du får ta med dig medicin på resan. Om du har receptbelagd medicin, stäm av med din läkare hur mycket du kan ta med dig och om du eventuellt behöver ha med ett intyg på engelska.

Vad händer om jag råkar ut för något och måste uppsöka läkare i Australien?

Som svensk medborgare har du rätt till nödvändig medicinsk behandling under hela din tid i landet godkänt av ditt visum. Du behöver ett Medicare card och detta kan du söka i Australien. Det du behöver då är ett giltigt pass och visum, samt ett bevis på att du har försäkring i Sverige. Detta gör man på ett av de många Medicare kontoren i Australien. Om man inte hunnit ordna detta om det händer något och du måste uppsöka läkare kan du även ordna kortet efter skadan och få ersättning då. Men observera att du ska ha en reseförsäkring också.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker både på resande fot och i arbete. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Täcker försäkringen även i exempelvis Nya Zeeland?

GoXplores Jobba & Resa-försäkring gäller i alla länder i hela världen.

Kan man teckna försäkring efter man har lämnat Sverige?

I få fall går det men det är inte att rekommendera. Ibland går det att teckna om du haft din hemförsäkring sedan tidigare, fast man får då en veckas karens plus att man ej kan välja till egendomsskydd. Vill man förlänga sin försäkring under ens utomlandsvistelse går detta bra mot en administrativ avgift på 150 SEK. Notera att vi aldrig kan garantera att det går att teckna försäkringen efter du har lämnat Sverige!

Jag ska resa till Australien själv. Kommer det vara lätt för mig att träffa människor?

Det är många som reser på egen hand, nästan hälften av våra resenärer faktiskt. Eftersom vi har satta startdatum för programmet har vi ibland fler resenärer med avresa samma dag och vi försöker då boka er på samma flyg. Detta gör att ni kommer lära känna varandra på resan ner. Annars kommer du lära känna massor av människor väl framme i Australien, redan när du åker med bussen till Noosa. Du kommer få mycket ut av att göra en sådan här resa på egen hand och du träffar otroligt många människor väl på plats. Många av dem har precis som du rest för att träffa nya människor.

Måste man stanna alla 12 månaderna?

Nej, du väljer själv hur länge du vill stanna. Visumet och din flygbiljett är giltigt ett år efter det att du kommit till Australien. När man har fått nog, vilket man sällan får, är det bara att åka hem.

Vad ska jag ha med mig för kläder?

Du ska ta med dig oömma arbetskläder och ordentliga arbetskängor. Solglasögon, solhatt och arbetshandskar är också väldigt bra att ta med. Om du ska vara på en hästgård och har din egna ridhjälm och ridstövlar/skor/chapps är även detta bra att ta med. Observera att dessa måste vara rena innan du ankommer till Brisbane och går genom tullen!

Vad finns det för gårdar att arbeta på?

Vi samarbetar med ca 1 500 gårdar över hela Australien. Exempel på gårdar vi arbetar med är hästgårdar, fårgårdar, nötkreaturgårdar, maskinunderhåll m.fl..

Hur länge får man jobba hos en arbetsgivare?

Fram till 31 december 2022 behöver man inte tillstånd för att arbeta för samma arbetsgivare i mer än 6 månader. Du kan alltså arbeta för samma arbetsgivare i upp till 12 månader. Räkna med ca 200-400 AUD/veckan.

Måste jag vaccinera mig?

Kontrollera i god tid med en vaccinationsbyrå före avresa om du behöver vaccination för dina resmål.

Hur gammal måste man vara för att få köra bil eller MC i Australien?

Samma som i Sverige, 18 år.

Behöver man ett internationellt körkort?

I Australien krävs en engelsk översättning av ditt svenska körkort. Enklaste sättet att få en sådan översättning är att skaffa ett internationellt körkort, vilket kostar ca 200-250 SEK. För mer information surfa in på motormännens hemsida, klicka här.

Hur gammal måste man vara för att hyra eller köpa bil i Australien?

18 år gammal. Kontoret i Sydney kan hjälpa dig med vart du kan vända dig om du är intresserad av att hyra eller köpa bil.

Behöver man adapter i Australien?

Ja, det behöver man. Du kommer behöva en så kallad tre-bens-kontakt. Elektriciteten är 220-240 volts.

Kan alla nordiska medborgare söka genom GoXplore?

Det går bra så länge man har ett nordiskt pass!

Hur lång tid tar det att få visumet beviljat?

Högst 10 dagar. Vi söker ditt visum några veckor innan avresa och du får det till din mail när det är beviljat.

Kan jag föra över pengar från mitt svenska konto till mitt australienska konto?

Ja, det kan du göra hemifrån någon vecka innan avresa samt när du är nere i Australien.

Är det garanterat att jag får rida när jag är på gården om jag vill jobba med hästar?

Vi kan aldrig lova att du får rida då vi alltid utgår ifrån dina tidigare erfarenheter. Om du har erfarenhet av hästar/hästhållning kan vi garantera att du får jobba med hästar, men specifikt jobb/ridning kan aldrig garanteras innan din resa.

När måste man boka sig senast?

Var ute i god tid, finns ingen plats just det datumet du vill åka så meddelar vi dig om närmsta möjliga datum.

Kan man boka om sitt hemresedatum och vad kostar det?

Man kan boka om sitt hemresedatum under sin resa utomlands. Beroende på vilken biljett du reser med gäller olika regler. Du finner information om detta i din bokningsbekräftelse, samt på vår hemsida under "din resa". GLÖM INTE att förlänga din försäkring om du förlänger din vistelse utomlands.

Om man vill åka med en kompis, är det då garanterat att vi får åka tillsammans?

Ja, så länge platserna räcker till. Annars kan ni åka ett närliggande datum då det finns plats. Fyll i din kompis/ars namn när du registrerar dig så ser vi att ni vill resa tillsammans. NOTERA! Om ni reser ihop och vill arbeta på samma plats måste ni vara väldigt flexibla med typ av arbete som ni söker då många arbetsgivare enbart tar emot en person!

Kan jag åka till Nya Zeeland när jag är i Australien?

Ja, du har möjlighet att göra ett stopp på hemvägen i Nya Zeeland för endast 1 000 SEK med reservation för prisändring baserat på platstillgång. Vid ankomst till Nya Zeeland får du som nordisk medborgare ett 3 månaders turistvisum.

Kan jag arbeta kortare än 3-4 månader?

Om du vill arbeta kortare än 3-4 månader ser vi över möjligheten för detta. Notera att du då måste vara mer flexibel i ditt arbete eftersom det finns ett begränsat antal gårdar att välja mellan. Vi kan inte innan avresa garantera att det finns arbeten för kortare period än 3-4 månader.

Får jag ett nytt jobb efter jag avslutat mitt arbete på gården?

Du är under hela året garanterad arbete på gårdar i Australien. Tänkt på att det kan ta någon vecka för vår partner att hitta ett nytt jobb åt dig efter du har slutat. Observera att om du har blivit avskedad eller lämnat gården utan att informera din arbetsgivare, vår partner på plats och oss, kan dina möjligheter att få ett nytt jobb bli betydligt mindre.

Kan allergier/specialkost eller andra faktorer påverka min placering?

Om du har specialkost kan du i vissa fall behöva hjälpa till lite extra med matlagningen för att underlätta för familjen. För dig som vill arbeta med hästar kan längd och vikt påverka hur mycket du får rida. Detta då de flesta gårdar i Australien arbetar med en väldigt smäcker hästras. Kontakta oss för mer detaljerad information.

Vad händer om jag inte blir accepterad på programmet?

Om du mot förmodan inte skulle bli accepterad kommer vi se över om något annat program skulle passa dig alternativt betala tillbaka din handpenning.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Australien » Farm & Travel Australien

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar