1. Farm & Travel 3. 4. 4. 5. 6.

Jobba på gård i Australien

Upplev Australien och jobba ihop till reskassan på plats! Vi garanterar ett bra och välbetalt lantbruks-jobb på olika gårdar runtom i Australien. Tillsammans med våra samarbetspartner kan vi erbjuda dig allt från maskinförarjobb till djurskötare.

Läs mer

Farm & Travel Australien

COVID STATUS

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

Detta program är för dig som vill lära dig om livet på en riktig Australiensisk gård. Vi arbetar med olika typer av farmer med bland annat nötkreaturgårdar, hästfarmer eller arbete med jordbruksmaskiner. På detta program ska du vara beredd att arbeta hårt, ha god engelska och binda upp dig för arbete i Australien minst ca 3-4 månader. Med en lön mellan 200 till 400 AUD i veckan har du en utmärkt möjlighet att spara ihop för att kunna spendera på att till exempel uppleva och resa runt i Australien efter att du jobbat klart.

Du ska ha körkort för minst manuell personbil och det är bra om du ha lite tidigare erfarenhet av arbete på gård, hästar eller andra relevanta arbetsuppgifter för denna typ av arbete. På detta program är du garanterad ett avlönat jobb på en gård i Australien och vi hjälper dig från bokning till avresa och tillbaka hem.

Vem kan delta?

Det är viktigt att du som väljer att resa på vårt Farm & Travelprogram är medveten om att det är tufft och hårt arbete med goda förtjänstmöjligheter. För att förtydliga vissa bitar har vi gjort en checklista nedan. Stämmer majoriteten av punkterna in på dig är du helt rätt person för programmet:

När du bokat in dig på vårt Farm & Travelprogram görs en profil av dig och skickas till vår samarbetspartner för att se att du möter de krav som efterfrågas. Därefter blir du accepterad och kan delta på programmet. Det tar ca 7 dagar att få svar om du blir accepterad eller ej. Uppfyller du majoriteten av punkterna ovan är det inga som helst problem för dig att resa iväg på detta fantastiska program.
Vi rekommenderar att du bokar upp dig på programmet minst 3-4 månader innan avresa då det är begränsat antal platser.Vilket Australienprogram passar dig?
Vi har fyra olika program till Australien. På respektive programsida finner du detaljerad information om de många inklusionerna men för att göra det lättare för dig att se vilka program som innefattar vad i form av jobb och boende så har vi gjort en enkel översikt över detta. Klicka på det program som du tycker passar dig bäst och läs mer.
Program Jobbgaranti Jobb klart innan avresa Hjälp med jobb under resan Lön Boende klart innan avresa Hjälp med boende under resan
Work & Travel X Pengar X
All Set - Hospitality X X
Pengar X
All Set - Internship X X
Kost & logi X
Farm & Travel X X
Pengar samt kost & logi X

Se filmen från Australien

Några snabba fakta om Farm & Travel Australien
Passar för18 - 30 år
KvalifikationerVillig att hjälpa till. Var beredd på tufft arbete
LängdMinst 3-4 månader, upp till 1 år
AnkomstplatsBrisbane
JobbgarantiJa
Betalt arbeteJa
Närkontakt med djurEfter dina önskemål
Borde beställasMinst 1 månad innan tänkt avresa
Work & TravelGårdsarbeteRanchstayHästarNärkontakt med djurBetalt arbeteJobba med djurJobbgaranti
Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag är så oerhört glad att jag bokade denna resa, kom till Springbrook Farm, fick träffa Clint där och han fixade drömjobbet till mig och min vän. Inget kunde bli bättre. Har haft en underbar tid i Australien på en Cattle Station uppe i norra Queensland där jag jobbat från hästryggen i smusten, dammet och flugorna men älskade det!

Sanna // Farm & Travel Australien

Jobb

Du ankommer till Brisbane på en torsdag och blir körd till Noosa som ligger ca 2h ifrån Brisbane. Här spenderas de fyra första dagarna för att komma över jetlaggen och lära känna dina nya reskompisar. Upplägget under dessa dagar är följande:

När du ankommer till Springbrook Farm kommer ni alla sitta ner och gå igenom olika typer av arbeten, se över bankkonto/skattesedel och andra viktiga administrativa delar. Ni kommer även prata om vilken typ av arbete du är intresserad av och dina kvalifikationer. Därefter kommer en utbildning börja direkt. Under slutet av din första dag på utildningsfarmen kommer en profil ha skapats om dig som innefattar dina kunskaper och tidigare erfarenheter. Denna profil kommer finnas tillgänglig för över 1500 arbetsgivare över hela landet. I slutet av de fem upplärningsdagarna kommer du få olika förslag på farmarbete att välja mellan. Ditt val blir också ditt resmål på lördagsmorgonen.

Arbetet i den Australiensiska Out Backen är tufft, hårt, svettigt och varmt. Du ska vara beredd på en tuff jargongen, och under stress kan både arbetsgivare och medarbetare höja rösten. Detta ska du aldrig ta personligt. Farmarna kan också ha en något konservativ syn på bland annat piercingar, långt hår (på killar) och tatueringar. Du ska också vara beredd på att de flesta av gårdarna ligger ute på landsbygden och en bit ifrån närmsta stad. Detta kan vara en stor kulturkrock till en början.

Arbetena finns över hela Australien, och du kan arbeta med allt ifrån nötkreatur och får, hästar eller som traktor- och maskinoperatör. Nedan finner du exempel på olika typer av arbeten förklarat av vår partner:

Agriculture
Vallning från Cross/fyrhjuling
Vallning från hästrygg
Traktor -och maskinoperatör
Arbete med nötkreatur, från hästrygg och marken
Stängsling, motorsågsarbete
Gårdsarbete, arbete på djurstationer i outbacken
Säkerhetsarbete, underhåll av fordon
Camp Chef - kock i outbacken vid vallnings/stationsarbete

Lön

Din lön ligger på mellan 200 och 400 AUD per vecka. Kost och logi ingår i majoriteten av program placeringarna, men undantag kan förekomma. För mer information läs här. Tack vare detta kan nästan allt du tjänar sparas och utöka din reskassa. Vad du tjänar varierar och utgår efter dina erfarenheter och tidigare kunskaper samt hur många timmar och dagar du är villig att arbeta. Har du tidigare kunskaper och kan tänka dig att arbeta längre dagar kan du tjäna upp till 1000 AUD i veckan. Vanligtvis arbetar man 5-6 dagar i veckan 8-10 h om dagen, men detta kan variera väldigt mycket beroende på vilken typ av arbete du får.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Vid ankomst till Brisbane blir du upphämtad och körd till Noosa där du är inbokad 4 nätter på Halse Lodge Guest House som ligger precis intill både stadens centrala delar och Noosa nationalpark samt havet ligger alldeles runt hörnet. Under denna tiden ingår ej mat.

Efter dina beachdagar reser du vidare till Springbrook Farm för dina 5 introduktionsdagar. Här är både logi och mat inkluderat under hela utbildningstiden. Under din tid på gården är mat och boende normalt inkluderat, men untantag kan förekomma. Läs mer här

Boendeförhållandena varierar och kan vara allt ifrån ett privat sovrum i familjens hus till en liten stuga på gården. För den som verkligen ger sig ut i Outbacken kan till och med möjligheten att sova under Australiens stjärnklara himmel i en så kallad "swag" ges. Observera att standarden ofta är enkel på boendet.

Måste tacka igen för att du hjälpt mig att få en helt underbar resa. Har jobbat på en cattle station nu i två månader. Helt fantastiskta vyer mitt i Australien på en station som är på 27000kvadrat km.

Albin // Farm & Travel Australien

Varför Farm & Travel Australien med GoXplore?

  • Du är garanterad arbete på en gård 3-4 månader
  • Vi hjälper dig med bankkort och skattesedel som du får vid ankomst till Brisbane
  • Vi hjälper dig att söka visum
  • Utifrån Dina önskemål hittar vi en farm du vill arbeta på
  • Du kommer ha en lokal kontaktperson i Australien som du kan kontakta 24h om dygnet
  • Vi älskar att resa och ger dig gärna personliga tips och råd inför ditt äventyr
  • Vi på kontoret har sälja rest och arbetat i Australien under längre perioder
  • Skulle du inte bli beviljad visum får du pengarna tillbaka

Visum

Med ett arbetsvisum är man berättigad att resa och arbeta i Australien i 12 månader. Men du får arbeta max 6 månader hos varje arbetsgivare. Arbetet i sig är av mindre betydelse så du är berättigad att söka alla typer av jobb. Detta visum går att förlänga ett år.

Visumkrav för att kunna jobba i Australien

Rekommendation

Planerar du att besöka olika länder under resans gång, glöm då inte att se över visumreglerna för de länder du besöker.


NYHET!
Från och med 1 juli 2019

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Vi bokar flygbiljetter till dig från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Brisbane där du blir upphämtad på flygplatsen av vår samarbetspartner. Du blir sedan körd till det hostlet du bor på första natten.

Startdatum varje torsdag

Första startdatum är 9 januari 2020
Sista startdatum är 3 december 2020

När man ankommer till Brisbane ska planet landa innan klockan 10:00 för att man ska komma med gruppen och bussen som blir körd till Noosa. I vissa fall, när den ankomstflighten är fullbokad, bokar vi in våra resenärer på ett flyg som ankommer kvällen innan start (alltså på en onsdag). I de fallen då detta sker behöver du själv stå för boendekostnaderna natten mellan onsdagen och torsdagen. Vi rekommenderar alltid att man bor på flygplatshotellet för att slippa resa in till city då upphämtning ske på flygplatsen dagen efter. Du ska befinna dig i ankomsthallen senast 09:00 dagen för upphämtning.

Programmet startat på torsdagar och avresa ifrån Sverige sker på en tisdag året runt.

Du ankommer till Brisbane och blir körd direkt till Noosa för 4 nätters återhämtning och Beachdagar. Noosa ligger ca 2h ifrån Brisbane. Med sina fantastiska stränder, surfvänliga vatten, nationalpark och otroligt softa atmosfär kommer detta vara en optimal start på ditt äventyr. Du kommer få lära känna dina nya reskompisar, träffa andra backpackers och varför inte testa på att surfa under dina första magiska dagar i Australien.

Under dina 5 introdagar på gården, kommer ni praktiskt gå igenom hur det fungerar att arbeta på en Australiensisk gård. Du kommer även sätta dig ner och prata med vår partner på plats vilka dina erfarenheter och kunskaper är samt vad du är intresserad av för typ av arbete. Du kommer även under veckans gång få ett eller flera arbetserbjudanden.

95% av jobben vi erbjuder är också arbeten som gör det möjligt för dig att ansöka om ett Second Year Working Holiday Visa. Detta ger dig möjlighet att arbeta och resa i Australien ytterligare ett år.

Efter ditt första arbete har du möjlighet att resa runt Australien om du vill, men du har självklart vår hjälp under hela din vistelse att få ett andra, tredje eller varför inte även fjärde arbete. Även om huvudsyftet med din resa är att arbeta får du inte missa att resa runt detta fantastiska land. Australien har otroligt mycket att erbjuda och det skulle vara synd om du reste till andra sidan jordklotet utan att uppleva lite andra delar än just outbacken. Var inte rädd att ta det lite som det kommer. Dina planer tenderar att ändra sig snabbare än du tror, så boka inte upp för mycket i förväg.

Vill du upptäcka Nya Zeeland när du väl är Down Under? För runt 2500 SEK bokar vi så din resa går via Auckland på hemvägen så du kan avslutar resan med ytterligare ett riktigt häftigt äventyr! Med reservation för prisändring baserat på platstillgång.

Varför Farm & Travel Australia med GoXplore?

Priser

Prisene er ikke satt ennå. Ta kontakt for å høre mer om mulighetene neste år.

(Priserna är giltiga till 31 december 2020)

Avgångar: Året runt! Specifika startdatum, se ovan.
Utresa: Från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Hemresa: Från Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth etc
Lägg till: Stopp i Nya Zeeland. Flyg från Brisbane/Sydney till Auckland för ca 2500 sek.
Pris:

28 990 sek utresa lågsäsong från Arlanda mellan 1/1-30/6, 18/8-09/12
31 490 sek utresa högsäsong från Arlanda mellan 1/7 - 17/8, 10/12 - 31/12

29 990 sek utresa lågsäsong från Köpenhamn mellan 1/1-30/6, 18/8-09/12
33 990 sek utresa högsäsong från Köpenhamn mellan 1/7 - 17/8, 10/12 - 31/12

På grund av en svag svensk krona så har vi tvingats höja priserna på avresor från Köpenhamn
Flygskatt tillkommer med ca 5 300 kr - 6 300krInkluderat i priset:

Ej inkluderat i priset:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Farm & Travel Australien

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Om du tvekar på att åka så sluta med det! Gör det bara! Bästa beslutet i mitt liv! :)

Josefine // Farm & Travel Australien

Aktiviteter i Australien

FAQ

Ingår mat och boende under tiden jag är på gården och arbetar?

Normal-lönen ligger på ca 200-400 AUD/veckan efter skatt samt att mat och boendekostnaderna har dragits av. På majoriteten av våra gårdar ingår boende och mat. Skulle mat mot förmodan inte ingår på ditt arbetekommer din lön vara högre. Exempel: din lön är 500 AUD/veckan, mat ingår inte. Matkostnaderna ligger på ca 100 AUD/veckan, vilket innebär att du har 400AUD att leva på utöver matkostnaderna. Vid frågor om detta. Tveka inte att kontakta oss för mer information.

Hur mycket pengar ska man ha med sig?

Australiensiska immigrationsmyndigheten rekommenderar att man har en reskassa på ca 30 000 sek.

Hur är priserna i Australien?

Räkna med att priserna är ungefär samma som Sverige.

Får jag ta med medicin på resan?

Du får ta med dig medicin på resan. Om du har receptbelagd medicin, stäm av med din läkare hur mycket du kan ta med dig och om du eventuellt behöver ha med ett intyg på engelska.

Vad händer om jag råkar ut för något och måste uppsöka läkare i Australien?

Som svensk medborgare har du rätt till nödvändig medicinsk behandling under hela din tid i landet godkänt av ditt visum. Du behöver ett Medicare card, och detta kan du söka om i Australien. Det du behöver då är ett giltigt pass och visum, samt ett bevis på att du har försäkring i Sverige. Detta gör man på ett av de många Medicare kontoren i Australien. Om man inte hunnit ordna detta om det händer något och du måste uppsöka läkare, kan du även ordna kortet efter skadan och få ersättning då. Men observera att du ska ha reseförsäkring också.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker både på resande fot och i arbete. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Täcker försäkringen även i exempelvis Nya Zeeland?

GoXplores Jobba & Resa-försäkring gäller i alla länder i hela världen.

Kan man teckna försäkringen efter man lämnat Sverige?

I få fall går det men det är inte att rekommendera. I bland går det att teckna om du haft din hemförsäkring sedan tidigare, fast man får då en veckas karens plus att man ej kan välja till egendomsskydd. Vill man förlänga sin försäkring under ens utomlandsvistelse går detta bra mot en administrativ avgift på 150 kr. Notera att vi aldrig kan garantera att det går att teckna försäkringen efter du lämnat Sverige!

Jag ska resa till Australien själv. Kommer det vara lätt för mig att träffa människor?

Det är många som reser på egen hand, nästan hälften av våra resenärer faktiskt. Då vi har satta startdatum för programmet har vi ibland fler resenärer med avresa samma dag och vi försöker då boka er på samma flyg. Detta gör att ni kommer lära känna varandra på resan ner. Annars kommer du lära känna massor av människor väl framme i Australien, redan när du åker med bussen till Noosa. Du kommer få mycket ut av att göra en sådan här resa på egen hand, och du träffar otroligt mycket människor på plats, som många av dem precis som du har rest för att möta nya människor.

Måste man stanna alla 12 månaderna?

Nej, du väljer själv hur länge du vill stanna. Visumet och din flygbiljett är giltigt ett år efter det att du kommit till Australien. När man har fått nog, vilket man sällan får, är det bara att åka hem.

Vad ska jag ha med mig för kläder?

Du ska ta med dig oömma arbetskläder och ordentliga arbetskängor . Solglasögon, solhatt och arbetshandskar är också väldigt bra att ta med. Om du ska vara på en hästgård och har din egna ridhjälm och ridstövlar/skor/chapps är även detta bra att ta med. Observera att dessa måste vara rena innan du ankommer till Brisbane och går genom tullen!

Vad finns det för gårdar att arbeta på?

Vi samarbetar med ca 1500 gårdar över hela Australien. Exempel på farmer vi arbetar med är hästgårdar, fårfarmer, nötkreaturgårdar, maskinunderhåll mm.

Hur länge får man jobba hos en arbetsgivare?

Du stanna i upp till 12 månader hos en och samma arbetsgivare. Räkna med ca 200-400 AUD/veckan

Måste jag vaccinera mig?

Kontrollera i god tid med en vaccinationsbyrå före avresa om du behöver vaccination för dina resemål.

Hur gammal måste man vara för att få köra bil eller MC i Australien?

Samma som i Sverige, 18 år.

Behöver man internationellt körkort?

I Australien krävs en engelsk översättning av ditt svenska körkort. Enklaste sättet att få en sådan översättning är att skaffa ett internationellt körkort, vilket kostar 250kr. För mer information surfa in på motormännens hemsida, klicka här.

Hur gammal måste man vara för att hyra eller köpa bil i Australien?

18 år gammal. Kontoret i Sydney kan hjälpa dig med vart du kan vända dig om du är intresserad av att hyra eller köpa bil.

Behöver man adapter i Australien?

Ja, det behöver man, du kommer behöva en så kallad tre-bens-kontakt. Elektriciteten är 220-240 volts.

Kan alla nordiska medborgare söka genom GoXplore?

Det går bra så länge man innehar ett nordiskt pass!

Hur lång tid tar det att få visumet beviljat?

Högst 10 dagar. Vi söker ditt visum några veckor innan avresa och du får det till din mail när det är beviljat.

Kan jag föra över pengar från mitt svenska konto till min Australiensiska konto?

Ja, det kan du göra hemifrån någon vecka innan avresa, samt även när du är nere i Australien.

Är det garanterat att jag får rida när jag är på gården om jag vill jobba med hästar?

Vi kan aldrig lova att du får rida då vi alltid utgår ifrån dina tidigare erfarenheter. Om du har erfarenhet av hästar/hästhållning kan vi garantera att du får jobba med hästar, men specifikt job/ridning kan aldrig garanteras innan din resa.

När måste man boka sig senast?

Var ute i god tid, finns ingen plats just det datumet du vill åka så meddelar vi dig om närmsta möjliga datum.

Kan man boka om sitt hemresedatum och vad kostar det?

Man kan boka om sitt hemresedatum under sin resa utomlands. Beroende på vilken biljett du reser med gäller olika regler. Du finner information om detta i din bokningsbekräftelse, samt på vår hemsida under "din resa". GLÖM INTE att förlänga din försäkring om du förlänger sin vistelse utomlands.

Om man vill åka med en kompis, är det då garanterat att vi får åka tillsammans?

Ja, så länge platserna räcker till. Annars kan ni åka ett närliggande datum då det finns plats. Fyll i din kompis/ars namn när du registrerar dig så ser vi att ni ämnar att resa tillsammans. NOTERA! Om ni reser ihop och vill arbeta på samma plats måste ni vara väldigt flexibla med typ av arbete som ni söker, då många arbetsgivare enbart tar emot en person!

Kan jag åka till Nya Zeeland när jag är i Australien ?

Ja, du har möjlighet att göra ett stopp på hemvägen i Nya Zeeland för endast 1000 kr med reservation för prisändring baserat på platstillgång. Vid ankomst till Nya Zeeland får du som nordisk medborgare ett 3 månaders turistvisum

Kan jag arbeta kortare än 3-4 månader?

Om du vill arbeta kortare än 3-4 månader ser vi över möjligheten för detta. Notera att du då måste vara mer flexibel i ditt arbete då det är ett begränsat antal gårdar att välja mellan. Vi kan inte innan avresa garantera att det finns arbeten för kortare perid än 3 - 4 månader

Får jag ett nytt jobb efter jag avslutat mitt arbete på gården?

Du är under hela året garanterad arbete på gårdar i Australien. Tänkt på att det kan ta någon vecka för vår partner att hitta ett nytt jobb åt dig efter du avslutad tid. Observera att om du har blivit avskedad eller lämnat gården utan att informera din arbetsgivare vår partner på plats och oss, kan dina möjligheter att få ett nytt jobb bli betydligt mindre.

Kan allergier/specialkost eller andra faktorer påverka min placering?

Om du har specialkost kan du i vissa fall behöva hjälpa till lite extra med matlagningen för att underlätta för familjen. För dig som vill arbeta med hästar kan längd och vikt påverka hur mycket du får rida. Detta då de flesta farmare i Australien arbetar med en väldigt smäcker hästras. Kontakta oss för mer detaljerad information.

Vad händer om jag inte blir accepterad på programmet?

Om du mot förmodan inte skulle bli accepterad kommer vi se över om något annat program skulle passa dig alternativt betala tillbaka din handpenning.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Australien » Farm & Travel Australien

Henrik A beställde vårt Marine & Reef Conservation program för 56h sedan. Är det något för dig också??!