GoXplore på Farm & Travel Australia

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Då var det äntligen dags att kolla in vårt Farm & Travel Australia- program. Efter ett par hektiska dagar på mässan i Sydney var det bra att komma till lugna Noosa där allt går i ett lugnare tempo. Efter två nätter på Halse Lodge, en solig dag (kom ihåg solkrämen gott folk!) och ett informationstillfälle, gick resan vidare till Springbrook Farm där jag skulle vara med på de första dagarna av introduktionsveckan.

Första dagen bestod av att resa från Noosa och till gården och gå igenom en rad praktiska saker som skattenummer, bankkonto, sjukvård samt genomgång av själva programmet och vad som förväntas av deltagarna. Vi fick också en snabb överblick över hur man kör motorcykel - typ av crosser. Jag som mest är van vid att köra på asfalt tycker det var väldigt roligt att prova lite ojämnare terräng. Det var konstigt att inte behöva oroa sig för om bilarna såg dig, utan snarare om korna såg dig. Det kan löna sig att vara medveten om vart man kör – innan jag gick var det två personer som hamnade i bäcken och slutade med ett ofrivilligt bad för både crossare och människor. Deltagarna ansvarar även för att mata en del av djuren på gården och rutinerna kring detta gicks igenom innan vi åt middag.

Dagen efter var det en split där vi delade upp oss i en hästgrupp och en crossergrupp. Jag fick vara med i hästgruppen och fick en fin överblick över hur man sadlar upp och en fantastisk rundtur i området runt gården. De som körde crosser fick testa sina nya kunskaper genom att köra upp och ner för större backar. Båda grupperna hade en trevlig dag ute i den varma solen. Efter lunch gick vi ut tillsammans för att hugga lite träd. Vi fick en överblick över hur man använder en motorsåg och de som ville fick prova. En grupp fick se en koala så det lönar sig att vara medveten.

Min sista dag användes till att chatta lite mer med de som jobbar på Visitoz och ta bilder på deltagarna som nu bytt verksamhet. Jag önskar verkligen att jag kunde ha varit på gården resten av veckan och faktiskt själv deltagit i programmet. Programmet är väldigt välplanerat och även om du inte lyckas lära dig nästan allt som behövs för att arbeta på en gård i Australien, är det en bra introduktion till något av det du kan förvänta dig. Visitoz börjar redan innan du kommer för att söka jobb åt dig och många har ett par erbjudanden klara när de kommer till gården på måndag. Nu kanske jag är lite partisk, men jag ÄLSKAR verkligen Australien! Detta var min fjärde resa och det kommer definitivt inte att vara den sista :)

Cyril

Reseberättelser från 2016 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Farm & Travel Australien.

Hem » Reseberättelse » GoXplore på Farm & Travel Australia

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar