1. Unawatuna strand - 100m fra frivillighetshuset. 2. Baby skilpadder på vei til havet. 3. Stilt fishing på Sri Lanka. 5. Nedgraving av skilpaddeegg på klekkeriet 6. Yoga minst 1 gang i uken ved frivillighets huset i Galle

Volontärarbeta med sköldpaddor på Sri Lanka

Vill du jobba med ett superkul program på en av världens finaste destinationer? Tja, det här är din chans! Bo precis vid den underbara Unawatuna-stranden och hjälp till att bevara havssköldpaddspopulationen i underbara Sri Lanka.

Läs mer

Sea Turtle Conservation

Syftet med projektet är att bevara de kritiskt hotade havssköldpaddorna som är födda i den Indiska Oceanen. För att få bästa möjliga effekt är projektet indelat i olika insatser som tillsammans ska säkerhetsställa bättre förutsättningar för havssköldpaddan och att öka mängden av dem. Dessa initiativ inkluderar rehabilitering av skadade och sjuka havssköldpaddor, bevaring av deras ägg från rovdjur så att ungarna kan kläckas på ett säkert sätt, sätta ut friska sköldpaddsungar i havet, strandstädning för att tillhandahålla rena häckningsplatser, utbilda lokalsamhället, informationskampanjer med mera.

Du bor i ett fantastiskt hus precis vid en av de mest kända stränderna på Sri Lanka - Unawatuna Beach. Här bor du tillsammans med andra volontärer på havssköldpaddsprojektet eller något av de andra projekt som vår partner i Sri Lanka driver. Sri Lanka är den lilla ön utanför Indiens södra kust, med frodig, grön och vacker natur. Ön tog förstaplatsen när Lonely Planet skulle utse de tio bästa resmålen för 2019! Turismen blomstrar på ön efter att inbördeskriget tog slut 2009 och landet har blivit lugnare, men det är fortfarande ett land som saknar resurser på många områden. Varför inte resa till den lilla gröna ön och göra skillnad?

Vem kan delta?

För att delta i detta program måste du vara 18 år. Du ska kunna engelska och vara motiverad att anta en utmaning och arbeta självständigt. När du har att göra med en främmande kultur är det också viktigt att du har förmågan att vara flexibel och inte minst anpassningsbar.

Några snabba fakta om Sea Turtle Conservation
Passar för18 år och uppåt
KvalifikationerLycka till med att arbeta med människor och djur
AnkomstplatsColombo
Närkontakt med djurJa
Antal deltagareMax 40 samtidigt
Borde beställasMinst 1 månad före avresa
Volontärarbete med djurNärkontakt med djurMarint livSköldpaddorFamiljevänlig
Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag har haft en helt fantastisk tid på havssköldpaddsprojektet, och Sri Lanka har en speciell plats i mitt hjärta! Alla vackra platser jag har sett, allt jag har upplevt och de underbara människorna jag har träffat kommer att stanna hos mig för alltid.

Amanda Sea Turtle ConservationÖversatt

Projekt

Innan du börjar programmet får du fullständig vägledning och en introduktion till det. Första dagen ägnas åt introduktion där du får möjlighet att lära känna närområdet, den lankesiska kulturen och de andra volontärerna bättre. Vår lokala partner informerar och tipsar om vilken hänsyn som bör tas vad gäller säkerhet, transporter, kultur med mera.

Själva projektet är uppdelat i 3 huvuddelar - arbete på kläckeriet, strandstädning och andra övriga aktiviteter.

Det ser olika ut från vecka till vecka men vanligtvis jobbar man 3 dagar i veckan på kläckeriet i Galbokka (ca 1 timmes bilfärd från volontär huset), 1 dag i veckan med strandstädning (stränderna nära volontärhuset) och 1 dag i veckan med andra aktiviteter som att öka medvetenheten bland lokalsamhället om vikten av miljöskydd och bevarandet av i synnerhet havssköldpaddor, göra och sätta upp skyltar, kampanjer för att uppmuntra mer återvinning och så vidare. Under den huvudsakliga häckningssäsongen (november till maj) kan du också gå med i nattpatrullerande läger i hopp om att se sköldpaddorna lägga ägg och bevara dem från rovdjur eller lokalbefolkning som gräver upp dem som en delikatess och afrodisiakum.

Alla sköldpaddor, inklusive havssköldpaddor, lägger ägg på land och begraver dem. Havssköldpaddor söker sig till stränderna där de kläcktes för att lägga sina egna ägg, så det är viktigt att dessa stränder bevaras. Förutom ökad turism och fiske fångas även sköldpaddor i fiskenät och skadas. För att skydda dem mot detta och säkerställa havssköldpaddans välbefinnande har Sri Lankas regering auktoriserat flera sköldpaddkläckerier längs landets västra och södra kust, inklusive den där våra volontärer arbetar.

Huvudsyftet med kläckeriet är att säkerställa havssköldpaddornas allmänna välbefinnande och öka befolkningen genom bevarandeinsatser. Detta inkluderar att övervaka sköldpaddorna när de kommer i land för att lägga ägg samt att bevara äggen mot rovdjur och illegalt fiske. Detta ger en fristad för kläckning och övervakning av nykläckta sköldpaddor. De friska släpps ut samtidigt som de tar hand om sjuka eller skadade sköldpaddor genom att förse dem med en ren miljö och mat. Även om dessa kläckerier är utsedda av myndigheterna i landet får de lite finansiering för driften och insatserna från frivilliga gör det möjligt för dem att fortsätta sitt arbete fullt ut.

Några av arbetsuppgifterna kan vara:

Du arbetar måndag till fredag och har ledigt på helger.

Detta program är lämpligt för familjer, ensamresenärer, studenter, vänner och marina naturvårdsentusiaster.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Resa

Programmet startar på lördagar, året runt. Du kommer att hämtas på flygplatsen av en representant från vår partner i Sri Lanka, och därefter köras till huset där volontärerna bor. Innan du startar programmet får du och programsamordnaren en detaljerad introduktion och kulturutbildning samt en rundtur i närområdet.

När du har börjat jobba med projektet har du ledigt på helgerna och kan då resa runt lite om du vill. Det är också många som väljer att resa med några av de andra volontärerna i slutet av sin vistelse.

Avresa sker även på lördagar om du inte vill vara i Sri Lanka längre på egen hand.

Min resa har varit helt fantastisk och allt jag drömt om! Tack så mycket för att du gjorde det möjligt för mig att resa till Sri Lanka.

Anna Ramsgaard Johansen Sea Turtle ConservationÖversatt

Varför Sea Turtle Conservation med GoXplore?

  • Kost och logi (3 måltider om dagen) under hela projektperioden
  • Veckovisa yogaklasser och filmkvällar, och månatliga guidade cykelturer, BBQ och tempelbesök
  • Orientering dag efter ankomst med utbildning och möjlighet att lära känna andra volontärer bättre
  • Daglig uppföljning av vår partner i Sri Lanka
  • Fri tillgång till poolen vid volontärhuset
  • Personlig uppföljning under hela processen innan avresa
  • Du kan få hjälp med att boka flygbiljett och försäkring om du behöver det
  • Du får en överblick över andra som reser genom oss samtidigt som du
  • Du har 24-timmars support från vår lokala partner under din vistelse
  • Du kommer att hämtas på flygplatsen i Colombo och köras direkt till huset du ska bo i

Boende


Medan du är på projektet kommer du att bo i ett fantastiskt volontär hus som ligger lummigt inbäddad på en liten kulle med utsikt över Unawatuna Beach och Indiska oceanen. Huset är byggt i kolonialstil, det har 4 våningar och totalt 11 rum, alla med eget badrum och balkong. I huset finns också 3 allrum och en stor matplats. Till huset finns det också en trädgård med lounge, en utomhuspool samt en grönsaksträdgård. Det anordnas även yoga klasser här varje vecka. Det är en kort bilresa till det mesta, med välkända turistattraktioner som Galle Dutch Fort, Galle Navy, Wijaya Beach och tidigare nämnda Unawatuna inom 5 km avstånd.

Varmvatten och höghastighets WIFI ingår.Alla 11 rummen har badrum/wc som delas med personen som du bor tillsammans med. Du sover i våningssängar. Det finns skåp i rummen så att volontärer kan förvara sina saker. Du får en madrass, lakan, sängkläder och en kudde. Det finns fläktar i alla rum, och de är väl ventilerade med fönster också. För ett litet tillägg kan du få ett rum med luftkonditionering om det finns. Detta måste beställas i förväg. Själva huset har plats för drygt 40 personer åt gången. Hör av dig om du vill ha ett eget rum, så kan vi kolla möjligheten under den period du planerar att resa.

Det finns höghastighets-WiFi i huset och varje deltagare får 10GB per månad inkluderat. Vill du ta med ditt eget myggnät är det bra att ta med ett som passar våningssängar.

Kontoret för vår partner i Sri Lanka ligger på första våningen och detta är också basen för det lokala teamet som består av en programledare, verksamhetsledare, olika projektkoordinatorer och en kock som lagar de 3 måltiderna volontärer serveras dagligen. Måltiderna är i huset och tillagas med färska, lokala råvaror mestadels baserad på säsong. Frukosten är vanligtvis pannkakor eller ägg eller ibland traditionellt ris med mjölk och frukt. Lunch och middag är traditionell lankesisk curry med ris eller bröd. Måltiderna serveras med sallad och frukt för att säkerställa att du får en hälsosam måltid.

Galle är en av Sri Lankas mest förtrollande destinationer, hem till det berömda holländska fortet från 1600-talet som rymmer många vackra delar av kolonial arkitektur bakom sina murar, såväl som en samling udda butiker och restauranger. Galle är ett stort område som inte bara omfattar det berömda fortet, utan även stränder i världsklass, både för bad och surfing – till exempel Mirissa, Wijaya, Ahangama och Weligama.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum


Från den 1 januari 2012 införde de lankesiska myndigheterna ett elektroniskt system där du ansöker om ETA - Electronic Travel Authorization innan du reser till Sri Lanka: www.eta.gov.lk

När du ansöker om en ETA måste en ej återbetalningsbar avgift på 20 USD betalas. Du kan även ansöka om ETA vid ankomst, men får då betala en högre avgift på 70 USD, utöver risken att inte beviljas.

Detta visum är giltigt i 30 dagar. Det är möjligt att förlänga detta med 60 dagar, och detta måste göras innan det första visumet går ut. För att förlänga visumet måste man resa till Department of Immigration & Emigration (huvudkontor) i Colombo, Sri Lanka.

Du får mer information om visum till Sri Lanka efter att du har registrerat dig.

Priser

Start date in 2024 Pris
2 veckor 13150
3 veckor 15400
4 veckor 17650
5 veckor 19850
6 veckor 22100
7 veckor 24350
8 veckor 26600
9 veckor 28850
10 veckor 31000

Observera att priset kan ändras och att det bestäms efter avresedatum och inte boknings datum. Vi rekommenderar att du väntar med att boka din flygbiljett tills du har bekräftat din plats på projektet.


Vad ingår i priset?

Jag vill boka! Jag har några frågor
Min resa har varit helt fantastisk och allt jag drömt om! Tack så mycket för att du gjorde det möjligt för mig att resa till Sri Lanka.

Anna Ramsgaard Johansen Sea Turtle ConservationÖversatt

Aktiviteter i Sri Lanka

FAQ

Hur kommunicerar jag med dem som är hemma när jag är i Sri Lanka?

Det är ofta dyrt att ringa från och till Sri Lanka med ett svenskt abonnemang. Du kan få ett internationellt SIM-kort av oss som är billigare att använda än Telenor t.ex. Ett annat alternativ är att köpa ett lokalt simkort men vi kan inte garantera att detta är billigare. Om du vill skicka brev kan du köpa frimärken på ett lokalt postkontor. Kom ihåg att postsystemet i Sri Lanka är långsammare än här hemma. Brev kommer, men det kan ta flera veckor. Det finns internetcaféer och kaféer med Wi-fi där du kan skicka e-post och skype, men var beredd på dåliga signaler som kan göra skypesamtal utmanande ibland.

Vilken typ av vaccinationer måste jag ta innan jag reser?

Vi rekommenderar att du tar ett vaccin mot hepatit A, difteri, stelkramp, kikhosta, polio, tyfoidfeber, japansk hjärninflammation, tuberkulos och eventuellt rabies och gula febern (om du reser från ett land med risk för gula febern måste du ha fått vaccinet mot gula febern för att komma in på Sri Lanka). Det finns risk för gula febern och malaria i vissa delar av landet. Det är smart att planera hemresan innan du bokar en tid hos läkaren. På så sätt vet du vilka länder du kommer att besöka på vägen hem under vilka årstider.

Måste jag ha en reseförsäkring?

Ja! Reseförsäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete i volontärprojekt.

Hur mycket fickpengar ska jag ta med?

Hur mycket du måste ha med dig beror på hur hög din personliga konsumtion är och om du tänker resa lite på helgerna. Om du ska resa efter att du avslutat arbetet bör du ta med mer pengar för att täcka detta. Vi rekommenderar att du ställer upp en separat budget för vardagliga kostnader och en för resor på helger. Kom ihåg att kost och logi redan är täckt, så du behöver inte mycket pengar för det. Vi rekommenderar att ha mellan 1 000 och 1 500 SEK per vecka för vardagliga saker som snacks, vatten och transporter.

Umgås du mycket med de andra volontärerna?

Detta är oftast upp till dig som volontär. De flesta reser lite tillsammans på helgerna, eller så går de ut och äter, går på marknader eller andra aktiviteter.

Tänk om jag inte gillar det?

Om du inte är nöjd med det du jobbar med och inte vill fortsätta där du är måste du prata med en av samordnarna på Sri Lanka. De kommer att gå igenom situationen med dig och om förändringar på arbetsplatsen inte hjälper hittar de ett nytt projekt åt dig. Samordnarna i Sri Lanka är mycket oroade över volontärernas välmående, så var inte rädd för att prata med dem om hur du mår.

Finns det luftkonditionering på volontärhuset?

Det finns ingen luftkonditionering på volontärhuset, men du kan få detta mot en liten extra kostnad. Vi rekommenderar att du tar med en liten fläkt.

Ska jag ta med en regnjacka?

Vi rekommenderar att du tar med en regnjacka eller paraply.

Finns det toalettpapper på volontärcentralen?

Vi rekommenderar att du tar med dig detta.


Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Visited programs

← See all programs you have visited

→ Close list with programs

Yes, please send me more information about these programs!

→ Close list with programs

Hem » Land » Sri Lanka » Sea Turtle Conservation

Hanna F beställde vårt Work & Travel Australien program för 13h sedan. Är det något för dig också??!