Volontärarbete

Volontärarbete handlar om att sträcka ut en hjälpande hand. Välj mellan att jobba med barn eller djur, i miljövård eller marint liv. Att volontärarbeta ger dig dubbla upplevelsen mot att vara en vanlig turist, maxa din resa med GoXplore.

Visa mig Volontärarbete +

Läs mer om Volontärarbete

Volontärarbete med människor

I många delar av världen lever människor i fattigdom och brist på kunskap om viktiga frågor. För att övervinna dessa problem så har massor med eldsjälar runt om i världen satt upp olika projekt, något som i våra munnar kallas volontärprojekt. Vi jobbar ständigt för att utveckla våra destinationer, så att du som deltagare ska ha valmöjlighet att hitta något projekt som passar just dig. På så sätt kan du också bidra med mest hjälp samtidigt som du får ett oförglömligt äventyr. Just nu har vi projekt i Bali, Costa Rica, Ecuador, Ghana, Indien, Nepal, Sri Lanka, Sydafrika, Thailand, Zambia , Zimbabwe, Namibia,

Vem kan åka?
Oavsett om du är gammal eller ung, tjej eller kille, gift eller singel så är en volontärresa något för dig. Att åka som volontär kan vara ett avbrott i den tråkiga vardagen, det kan vara ett projektarbete i skolan, utbildning i ditt yrke eller kanske "bara" en mer meningsfull resa! Hör med oss vilket projekt som skulle passa dig bäst.

Konceptet med att åka som volontär?
Att resa som volontär innebär att åka i väg på en resa, sätta dig in i en annan kultur långt ifrån din egen. Du kommer att ställas inför olika utmaningar och det är också på så sätt som du utvecklas. Som volontär behöver du ha ett starkt engagemang, positiv attityd och självklart vara öppen för nya kulturer. Sen får du hjälp på plats av våra volontärkoordinatorer.

Du kommer bli mött och inbjuden i lokalbefolkningens liv och kommer vara som en del av dem. Det innebär att du säkerligen kommer bo, äta och följa deras livsmönster. Det skiljer sig markant från en vanlig semesterresa och poängen är att lära sig mer om verkliga livet och hjälpa till att förbättra förhållandena för människor.

Du jobbar inte alla dagar och det innebär att du har möjlighet att resa runt och äventyra efter din projekttid. På så sätt bidrar du även till förbättring av landets ekonomi genom att turista i landet.


Betala för att arbeta?

Det kan kanske verka underligt att man ska betala pengar för att jobba. Men utan privat finansiering så hade inte projekten funnits. Att driva ett volontärprojekt kostar mycket pengar och oftast har organisationerna väldigt begränsat med medel för att utvecklas. Det är då du som volontär gör stor skillnad. Genom att betala för din resa så ger detta organisationen möjlighet att få projekten att utvecklas. Du kommer också vara delaktig i att skapa nya sysslor som i sin tur gör att arbetstillfällena ökar och gör att fler i det lokala samhället kan få jobb.

En del av din avgift går direkt till projektet och organisationens kostnader så som nya sängar till barnen, material till skolorna m.m. Vi på GoXplore gör en volontärresa möjlig för dig och för att vi ska kunna hjälpa dig på ett så bra äventyr som möjligt så kostar det också pengar. Det du betalar för är för att projektet ska fortsätta drivas, så att du har möjlighet att komma iväg och så att vi kan hjälpa dig på ett organiserat, smidigt och oförglömligt volontäräventyr!

Vad betalar du för?
Vi tycker det är viktigt att du som volontär får reda på var dina pengar går och därför har vi valt att lista upp några av många punkter som du betalar för.

Administration
Innan du åker iväg så krävs att alla papper, flyg, visum, transporter, boende, mat m.m. är fixat. Vi tar hand om allt detta och hjälper dig med att bli så förberedd som möjligt. Istället kan du fokusera på din resa! Dessutom kommer du att få detaljerad information om ditt projekt så att du kan förbereda dig på alla spännande dagar.

Personlig service
Vi alla på GoXplore har varit ute i världen och gjort liknande resor som du står inför. Därför kan vi också ge dig tips & råd för just din resa. Vi står till tjänst innan, under och efter din resa! Du väljer själv hur mycket du vill ha kontakt med oss. Så mycket service vi lägger ner på ditt äventyr är det svårt att hitta hos många andra researrangörer. Varje resenär som åker med oss ringer vi upp inför sitt äventyr för att stämma av så att allt är på det klara. Vi jobbar aktivt på hålla ner priserna för att så många som möjligt ska kunna resa som volontär.

Dessutom sätter vi upp informationsmöten, kommer till skolor/ mässor allt för att informera och försöka få så många som möjligt att hjälpa de personer som har satt upp de olika volontärprojekten.

Volontärprojekt
För att du ska få en så bra start som möjligt på ditt projekt så krävs en introduktion. Detta sätter vår samarbetspartner upp till dig, så att du vet vad som händer första dagen på ditt projekt, vilka regler som måste följas och andra saker som är viktigt att veta. Du kommer att ha en koordinator som hjälper dig längs med vägen om det skulle dyka upp några problem. Dessutom har du ett nödnummer som du kan vända dig till 24h/dygnet i fall något skulle hända. På de flesta projekten så har du också mat & boende inkluderat i det pris du betalar.

Material till projekt
Stor del av det du betalar för är också direkt till organisationen som ständigt behöver nytt material för att förbättra standarden på t.ex. barnhem, skolor, boende m.m.

Oförglömlig Upplevelse
Självklart betalar du också för en upplevelse! Vi gör det möjligt för dig att skapa fantastiska minnen, träffa massor med sköna människor och ha en grymt bra tid som volontär.

Personliga fördelar att åka som volontär

Syftet med din volontärresa är förmodligen att göra nytta på din semester. Det kommer också innebära stora personliga fördelar där du kommer att komma hem mer berikad med kunskap, insikter och många minnen för livet.

Internationella relationer
Något som vi på GoXplore jobbar mot är att minska alla kulturbarriärer som finns i världen. Vi anser att resande skapar förståelse för andra kulturer och på så sätt kommer de barriärer som finns innan resan att minska. Att göra en volontärresa ute i världen är inte bara en hjälpande hand för människor som är i behov av det, utan det ger också en förståelse för landets kultur, traditioner. Du kommer hem med massor av Aha upplevelser för dina vänner och bekanta som kommer att svara dig… "jasså, är det så det ligger till".

Utökar ditt CV
Genom att åka på en volontärresa, så kommer ditt CV självklart att sticka ut från mängden. Vi vet av erfarenhet att arbetsgivare älskar när personer antar utmaningar och visar på att man inte är rädd för hårda tag. Du kliver fram många steg på arbetsmarknaden.

Bättra på dina språkkunskaper
Hur har du haft det med språket i skolan? Oavsett om du har lägre eller högre betyg så kommer du att utveckla dina kunskaper väldigt mycket. Vi kan garantera att det du lärt dig i skolan kommer att verkligen ta fart när man får utöva det "live". Du kommer att jobba med lokalbefolkningen, med internationella volontärer därför kommer du också att prata språket under din projekttid. Vi har även volontärprojekt i spansktalande länder för dig som skulle vilja lära dig spanska!

Utvecklas som person
Att åka iväg på en volontärresa kräver att du är flexibel, tycker om tuffa tag och älskar människor & djur. Du kommer också att märka att du ibland får stiga ur din komfortabla zon och göra saker som man kanske inte i alla lägen är bekväm med. Men vi lovar dig, när du gör detta det är också då du utvecklas som mest.

Dina pengar bidrar till en bra sak
Mycket av pengarna du lägger ut på volontärresan går till projektet och du får verkligen se hur mycket dina pengar hjälper samtidigt som du får uppleva det! Till skillnad från om du bara skänker pengar till någon organisation så ser du inte vad som blir av dem och du glömmer snabbt bort din goda gärning, åker du däremot på en volontärresa kommer du sent glömma dina upplevelser!

Vänner för livet
Du kommer träffa fantastiska människor som du kommer att skapa en relation med utöver det vanliga! Det kan vara både med lokalbefolkningen som med andra volontärer men bandet mellan er kommer vara något alldeles extra som aldrig kommer att försvinna!

Hem » Programtyper » Volontärarbete

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar