1. Frivillig i Cape Town 2. Frivillig arbeid med barn i Sør-Afrika 3. Jobb som frivillig i Sør-Afrika 4. Frivillig arbeid i Cape Town 5. Cape of Good Hope Cape Town 6. Penguiner Boulders Beach

Volontärarbete i Sydafrika

Sydafrika är den perfekta utgångspunkten för förstagångsresenären i Afrika. Våra sociala volontärprogram ger dig möjlighet till att ge din känsla till barn i alla åldrar för att utveckla dem i förskolor, skolor barnhem samt sjukvård.

Läs mer

Volontär Sydafrika


Spana in GoXplores Insta där vi just haft en takeover från Lavinia som är i Kapstaden och upplever livet där.
Klicka dig här för att se hennes stories på insta.

Sydafrika blir mer och mer populärt att resa till det är ett fantastisk land med så mycket att erbjuda. Var med och uppmuntra barn till utbildning och kreativ utveckling på lokala förskolor, var med på skolor och assistera i undervisning, lek med barnen, assistera på kliniker i vården, bygg lekplatser och hjälp till på fotbollsträningar. Självklart går det att kombinera olika projekt, på så sätt kommer du som volontär få en fantastisk upplevelse samtidigt som du gör skillnad.

Sofia som rese med oss 2019 har skrivit en fantastisk blogg som vi länkar här : Sofia i Sydafrika

GoXplore har tagit fram flera spännande projekt där du som volontär kan hjälpa lokalbefolkningen. Volontärprojekten är belägna i och runtomkring coola Kapstaden. Vilket projekt du jobbar med beror på dina egna intressen du kan läsa mer om olika projekt att välja på längre ner på sidan.

Vi vet hur det känns att resa ensam och du kan alltid kontakta oss för att höra efter när vi har andra resenärer som reser om du vill åka tillsammans med någon och vill veta det redan innan du bokar dig. I genomsnitt reser ca 90% av våra kunder ensamma och du får alltid deras kontaktuppgifter efter att du bokat dig.

Att du på helger kan ta dig tid till att utforska denna fantastiska del utav Sydafrika är en underbar kombination med att volontärarbeta. På ett säkert sätt kan du tillsammans med oss på GoXplore göra det möjligt för dig att utforska. Vi jobbar med lokala företag i Kapstaden som förser dig med alla alternativ du kan tänka dig. Du får utförlig information om vad vi kan erbjuda för äventyr när du ankommit till Kapstaden och fått träffa alla andra volontärer från hela världen som vill uppleva samma saker som dig. På ditt boende bor det personal dygnet runt.

Vem kan delta?

Detta program är för dig som fyllt 18 år . Det viktigaste är att du är engagerad, har ett öppet sinne, är anpassningsbar och självständig.

Klimat & Hållbarhet

Här är en kort lista över sakerna man gör i volontärhuset för att sänka miljöpåverkan.


Några snabba fakta om Volontär Sydafrika
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerIngen förkunskap krävs
LängdFrån 2 veckor / minst 4 veckor på barnhem)
AnkomstplatsCape Town
Borde beställasMinst 1 månad innan tänkt avresa
VolontärarbeteUndervisningVolontärarbete med barnSjukvårdSport
Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag har nu kommit hem säkert till Norge efter en het och fantastisk vistelse i Sydafrika. Jag är väldigt nöjd med allt! Jag träffade många trevliga människor, både andra volontärer och sydafrikaner. Dessutom trivdes jag jättebra på jobbet på kliniken i Goodwood och kom bra överens med min värdfamilj och de andra volontärerna jag bodde med. Och jag måste bara säga det: Kapstaden är min nya favoritstad! Ingen ovan, ingen vid sidan av:) Caroline

Caroline Volontär SydafrikaÖversatt

Från Bokning till Avresa

Skicka denna sidan till mig som PDF

Projekt

Din tid i Sydafrika är viktig för dig och det är vårt jobb att se till att du blir placerad någonstans där du vill vara och att det motsvarar de förväntningar som du har på din resa. Vi kommer ha kontakt med dig för att höra mer om dig och att berätta vad vi kan erbjuda just dig.

Klicka här för att få svar på viktiga frågor om att volontärarbeta i Kapstaden.

Här nedan kan du se de projekten som du kan välja att åka på som volontär.

Förskola

Kategorier där du blir placerad att jobba med barn:

Ålder på barnen: Från 1 år till 6 år. Vissa förskolor tar endast in barn som är mellan 3-6 år.

Vad får du göra som volontär?
På en förskola är barnen på dagarna och på eftermiddagarna åker de hem till sina familjer.
Du hjälper till precis som man gör på en förskola i Sverige men med tillägg att du även hjälper till att laga mat.
Det betyder att du leker med barnen, äter med dem , lär dem saker & har roligt med dem. Förskolorna har små resurser och din hjälp är ovärderlig.
Arbetstider: 07 - 14. Detta kan variera mellan olika förskolor. Ofta sover de flesta barnen middag mellan 12-14 och man får om man vill gå för dagen när de har lagt sig till ro. Eller så tar man lunch och är kvar till ca 16.

För att se ett exempel på en projektplacering inom detta område ber vi dig klicka på nedan länk.

Läs mer här

Utbildning

Kategorier där du blir placerad att jobba med utbildning:

Vad får du göra som volontär?

Grundskola
Ålder på barnen: 6 år till 13 år.

Här får du vara med och påverka vad du vill göra helt beroende på dina egna intressen. Om du till exempel kan dansa får du lära ut dans, är du duktig på att måla får du lära ut att måla, är du duktig på att spela fotboll får du lära ut att spela fotboll eller om du har några andra färdigheter att dela med dig utav. Förutom det så är du med i klassrummen med lärarna och assisterar rent generellt. Du ska även ha en passion till att arbeta med barn.

Arbetstider: Måndag till torsdag mellan 08 - 14 och fredagar mellan 08 - 12.
Detta kan variera mellan olika skolor.

Gymnasieskola
Ålder på barnen: 14 år till 18 år.

Här jobbar du med ungdomar i överfyllda klassrum och assisterar lärarna rent generellt i utbildningen.
Du får vara med och påverka vad du vill göra helt beroende på dina egna intressen. Om du till exempel kan dansa får du lära ut dans, är du duktig på att måla får du lära ut att måla, är du duktig på att spela fotboll får du lära ut att spela fotboll eller om du har några andra färdigheter att dela med dig utav. På gymnasieskolan är det bra om du har lite administrativa färdigheter och att du har tålamod och en passion för att arbeta med ungdomar.
Arbetstider: Måndag till torsdag mellan 08: - 14 och fredagar mellan 08:00 - 1200.
Detta kan variera mellan olika skolor.

Läs mer här

Sport/Idrott -utbildning

Ålder på barnen: 6 - 13 år

Sportutvecklingsprogrammet jobbar tillsammans med grundskolor där du som volontär blir placerad på en lokal skola och jobbar med främst idrott. Majoriteten utav skolorna har inte utrustning för att kunna bedriva ett idrottsprogram och du som volontär har en nyckelroll i detta då du får använda dina egna initiativ för att aktivera barnen. Du kommer ha 1-3 perioder utav utbildning varje dag vilket innebär ca 1-2 timmar. Resten utav dagen är du på skolan och assisterar lärarna i klassrummen med lektioner.Detta projekt passar dig som tycker om att röra på dig och är allmänt intresserad av.
Arbetstider på skolorna är mellan 08:-14

För att se ett exempel på en projektplacering inom detta område ber vi dig klicka på nedan länk.

Läs mer härLäs mer här

Hemlösa Barn ( minst 8 veckor)

Kategorier där du blir placerad att jobba med barn.

Ålder på barnen: Från 0-18 år

1. På detta projekt är barnen ofta placerade efter rättegångar då föräldrarna inte är kapabla att ta hand om dem av olika anledningar. Likaså är de placerade här om de tyvärr inte har några föräldrar i livet att ta hand om dem.

2. På detta projekt är barnen placerade om de har fysiska eller psykiska funktionshinder. De bor dygnet runt på olika hem där personal, psykologer och du som volontär hjälper till där det behövs.

Vad får du göra som volontär?
Du kommer under din tid som volontär att hjälpa till med olika saker och dina dagar kommer vara varierande beroende på vilken ålder de har. Det handlar om att man ska ha roligt med barnen och leka samtidigt som man lär dem olika saker.Du får hjälpa till med att hjälpa barnen med sina hemläxor , byta kläder, förbereda mat, lägga dem, ta upp dem på morgonen , egentligen allt som man generellt gör i en familj men här bor barnen med varandra och de anställda och dig som volontär.Det är viktigt att du är medveten om att barnen är i skolan på förmiddagarna beroende på ålder.
Dina arbetstider kan variera från 13:00/14:30 till 18:00/21:00.
Placeringar under december månad är begränsade då barnen är placerade hos fosterfamiljer.

För att se ett exempel på en projektplacering inom detta område ber vi dig klicka på nedan länk.

Läs mer här

Healthcare

Detta är ett mycket utmanande projekt där volontärer arbetar på lokala kliniker och vårdcentraler, inklusive Greenpoint och Maitland community clinics. Viss erfarenhet inom det medicinska området är obligatoriskt (du måste vara student eller examen). Det är viktigt att notera att även om du har en medicinsk bakgrund kommer du fortfarande att arbeta som assistent. Det mesta av arbetet är observationsbaserat. Det innebär att du får i uppdrag att hjälpa en läkare eller sjuksköterska som gör de flesta fysiska uppgifterna. Men de med mer erfarenhet, eller som kommit längre i sina studier, får oftast mer ansvar och fler uppgifter.

Ansökan till Sjukvårdsprojektet ska lämnas in senast 8 veckor före planerat startdatum då det är flera godkännanden som ska ordnas. Det tillkommer en extra kostnad på 1230 SEK för Healthcare-projektet, oavsett längd. Priset är i övrigt detsamma som för övriga projekt.

Volontärer på det medicinska programmet kommer oftast att få uppgifter* som:

Jag mår fantastiskt bra! Helt obeskrivligt att vara här! Att få träffa barnen och känna hur mycket kärlek man får från dem har gjort stort intryck på mig. Jag trodde verkligen inte att jag skulle få en så stark kontakt med dem efter bara en vecka! Känslan av att se en av barnen vara så nervös inför skridskoåkning idag, och 1 timme senare gjorde hon det helt själv! Man kan verkligen se att saker jag tar för givet hemma är något de bara kan drömma om....?Sätter livet i perspektiv. Det är dessa små ögonblick som jag är kvar med som betyder så mycket för mig! De roliga aktiviteterna som surfing, skridskoåkning, boxning och simning toppar allt! Detta är verkligen en upplevelse för livet och jag kommer definitivt tillbaka hit! Känns det som hemma?

Kristin Volontär SydafrikaÖversatt

Varför Volontär Sydafrika med GoXplore?

 • Vi som jobbar på GoXplore har varit på projekten
 • Logi och frukost är inkluderat
 • Du blir hämtad och avlämnad på flygplatsen
 • Du får möta lokalbefolkningen och uppleva kulturen
 • Du får personlig rådgivning inför din resa
 • Du har 24 timmars service på plats
 • Du får bo hos lokal värdfamilj
 • Vi har flera års erfarenhet av volontärresor
 • Du får minnen och vänner för livet

Boende

Under din tid som volontär har du 2 valmöjligheter till boende och det baseras på ditt val av volontärprojekt.
Det är viktigt att du har en säker tid med oss och vi har ett guesthouse som är i ett mycket tryggt område i Kapstaden med personal som finns på plats dygnet runt som support för dig.

Väljer du förskola eller skola bor du i vårt privata "guesthouse" . Det är helt privat och är endast till för volontärer med en house Manager som bor där dygnet runt för att tillse din egen säkerhet och vår service med allt som behövs.
Huset är stort, du har ett rum du delar med 2-3 och ibland 5-6 st helt beroende på hur många som är där samtidigt som dig. Räkna med att det kan bli lite stökigt på rummen.
Ni delar på vardagsrum, kök, trädgård med en liten " sunspot" om man vill slappa i solen lite.
Det finns ett par TV rum där ni slappar och umgås på kvällar och helger.

När du är ledig finns det massor med saker att göra. Det kommer mer information om det när du kommit fram och du kan boka allt via din house manager på ditt boende.

Uber-taxi & Uber-Eats

Uber har blivit jätte populärt i Kapstaden nu finns det även något som heter Uber Eats. Du beställer enkelt mat från din app och får det levererat inom 20-30 minuter på de dagar där du inte har mat inkluderat. Många använder sig av denna app det är otroligt bekvämt. Vill man inte det får man såklart handla och ha mat i huset till lunchlådor och på helger.
Uber är även transportmedlet till och från din placering ofta delar man med 2-4 andra volontärer och tar det en vecka var. Räkna med ca 400 sek på 3 veckor för Uber-taxi om du har placering på skola/förskola. Om du valt klinik ber vi dig kontakta oss för en check på vad Uber kan tänkas kosta.


Väljer du att volontärarbeta på barnhem bor du hos en värdfamilj utanför city.
Här har man möjligheten att ha eget rum, eller dela rum med tex sin kompis mot en extra kostnad. Annars bor man i flerbäddsrum.

Observatory guesthouse:

Observatory, eller "Obs" som lokalbefolkningen kallar det är Kapstadens bohemiska förort och ligger ca 15 minuter körning från City. Det ligger i en trygg del av staden och säkerheten i området är mycket hög. Det finns en Manager som bor i huset tillsammans med dig som volontär. Det finns en liten trädgård på framsidan där man kan sitta ute.

Baserat 2 km från Kapstadens Universitet lockar"Obs" unga resenärer från hela världen året runt.
Guesthouset är 10 minuter promenad från Lower Main road där hjärtat av "Obs" ligger. Här hittar du mysiga restauranger, live musik med allt från reggae till Afro-Jazz till Hardcore, Pop & Soul och dussintals med cafeér. Under Apartheid var "Obs" ett utav de få "grå" områdena, områden där människor av olika ursprung var tillåtna att bo tillsammans. Själen har fortsatt och har därmed även resulterat i en förort unik i sin anda.

Att ta Uber taxi när du tillsammans med de andra volontärerna ska in till stan är billigt och smidigt. Personalen som bor tillsammans med dig på plats vet hur det fungerar och visar dig runt.

 • Fullt utrustat kök
 • Vardagsrum med Satellit TV
 • Badrum med duschar och toaletter
 • Låsbara skåp för varje volontär
 • WIFI gratis
 • Tvättar man? Ja, DoctorWash fixar det åt dig.
  Du får ett nummer som man messar på WhatsApp och så hämtas tvätten. Ca 40 sek i veckan för en tvätt.

  Väljer du att volontärarbeta på barnhem, bor du hos en värdfamilj utanför city.
  Här har man möjligheten att ha eget rum, eller dela rum med tex sin kompis mot en extra kostnad. Annars bor man i flerbäddsrum.
Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Ankomst söndagar till Kapstaden. Avresa lördagar från Kapstaden. Du kan ankomma och avresa närsomhelst på dagen.

Här kan du resa året runt alla datum varje söndag ankomst.
Stängt 15 december till 15 januari

Om du vill jobba på en skola är terminerna för 2024 som följer:

1st Term 17 January – 20 March

2nd Term 03 April – 14 June

3rd Term 09 July – 20 September

4th Term 01 October – 13 December

*Primary school volunteers are placed at kindergarten projects during school holidays
Det betyder att om skolan har stängt någon vecka under tiden du är där och har valt skola så skiftar du till förskola en vecka.

Ankomsten:
Du kommer att hämtas upp på flygplatsen och köras till Observatoryguesthouse där du kommer du bo under hela din tid.
Här har du tid att koppla av.
Det finns bra mysiga cafeér & restauranger i närheten och du kommer väldigt snart att vänja dig vid Uber-Appen för både mat och taxi.
Sker ankomsten innan en söndag eller avresan efter en lördag kostar det 300 ZAR extra per natt (ungefär 160 SEK).

Informationsdag:
På måndagen möter du upp på ditt guesthouse för ett omfattande informationsmöte.
Du får en en guidad tur i Kapstaden.

Du kommer att få se intressanta kulturella och historiska platser, restauranger, postkontor, andra ställen som är bra att veta vart de finns. Dessutom kommer du få ditt första intryck av Kapstadens invånare och känna pulsen av den sydafrikanska kulturen. Du får ett välkomstpaket med viktig information och annat du bör känna till för att få bästa möjliga start på ditt äventyr i Sydafrika.
Välkomstpaketet innehåller värdefull information om hur du lättast ska anpassa dig till den sydafrikanska livsstilen.

Visum

Vid ankomsten kommer du som svensk medborgare få ett 90 dagars turist / besök visum. Detta kostar ingenting och du behöver inte söka det innan avresa. Du får enkelt en stämpel i passet på flygplatsen och du behöver inte söka något visum innan avresa.

Ditt pass skall vara giltigt minst 6 månader efter utresa från Sydafrika och ha två blanka sidor för in- och utresestämplar.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
2 veckor 7900
3 veckor 9750
4 veckor 12400
5 veckor 14100
6 veckor 15300
7 veckor 17050
8 veckor 19050
9 veckor 20350
10 veckor 21700
11 veckor 23650
12 veckor 24950
Extra vecka 1300

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum


Detta är inkluderat i priset:

FLYGRESAN

Ankomstort i Sydafrika: Kapstaden

En del av din resa innefattar även flygresor.
Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Vi screenar noggrant din flyg bokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka.

Boka inga flygbiljetter klart innan vi bekräftat din plats på projektet samt att vi tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.

Du får mera information av oss när du bokat ditt volontärprojekt.


Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Volontär Sydafrika

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Jag trivdes verkligen som volontär i Sydafrika. Värdfamiljen var helt fantastisk och skolan likaså. Jag lärde mig mycket om mig själv och världen.

Nora Volontär SydafrikaÖversatt

Aktiviteter i Sydafrika

FAQ

Behöver jag vara jätteduktig på engelska?

Nej inte alls. Den engelska du redan kan kommer vara fullt tillräcklig för att du ska ha en superbra tid på projektet och så kommer den att förbättras jättemycket under tiden du är där då du pratar engelska med de andra volontärerna och personalen på projektet.

Hur kommunicerar jag med de där hemma?

Det är enkelt.
Du kommer om du vill , få hjälp att köpa ett lokalt SIM kort det är superenkelt. Personalen i Kapstaden följer med dig till en telefonbutik och så köper du ett SIM kort som du laddar med lokal Data. Det är perfekt att ha för att ta sig runt med Ubertaxis och att ha rent allmänt. På ditt guesthouse har du WIFI som du betalar en mindre summa för under tiden du är där.

Behöver jag vaccinera mig?

Kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation.Vanligtvis brukar man ta för Gula Febern,Stelkramp, Ducoral, ,Hepatit A och B

Måste jag ha en reseförsäkring?

Ja! Reseförsäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd försäkring som täcker dig som arbetar om volontär. Läs mer om reseförsäkringen här.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Sydafrika » Volontär Sydafrika

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!