Login

Volontärarbete i Sydafrika

Många menar att Sydafrika är den perfekta utgångspunkten för förstagångsresenären i Afrika och det kan vi på GoXplore hålla med om.Vi har flera spännande projekt som behöver din hjälp.

Läs mer

Kontakta Ann-Louise

Volontär Sydafrika

Några snabba fakta om Volontär Sydafrika
Från kr 7490
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerIngen förkunskap krävs
LängdFrån 2 veckor / minst 4 veckor på barnhem)
AnkomstplatsCape Town
Borde beställasMinst 1 månader i förväg
VolontärarbeteUndervisningVolontärarbete med barnSport

Sydafrika blir mer och mer populärt att resa till. Var med och uppmuntra barn till utbildning och kreativ utveckling på lokala förskolor, var med på skolor och assistera i undervisning, lek med barnen, bygg lekplatser och hjälp till på fotbollsträningar. Självklart går det att kombinera olika projekt, på så sätt kommer du som volontär få en fantastisk upplevelse samtidigt som du gör skillnad!

Vi på GoXplore har tagit fram flera spännande projekt där du som volontär kan hjälpa lokalbefolkningen.
Projekten är belägna i och runt Kapstaden och som volontär bor man hos lokala familjer eller på guesthouses tillsammans med andra volontärer. Vilket projekt du jobbar med beror på dina intressen och du kan läsa mer om olika projekt att välja på längre ner på sidan. Åker du med oss på GoXplore har du möjlighet att uppleva landet på ett mer givande sätt som volontär.

Du kommer börja din tid med att delta på en informationsdag i Kapstaden på en måndag. Tillsammans med de andra volontärerna kommer denna dag att ge dig en introduktion till den sydafrikanska kulturen och livsstilen. Efter introduktionsdagen åker du till ditt valda projekt.

Vi rekommenderar dig att resa runt och uppleva mera om vad detta underbara land har att erbjuda. Du bestämmer själv hur du vill resa och bo. Kanske du först väljer att vara ett tag i Kapstaden och besöka någon utav de många attraktionerna som staden kan erbjuda. Sydafrika har grymt mycket variation att uppleva. Hör efter med oss på GoXplore för restips. Vi har varit där och kan hjälpa dig.

Vem kan delta?

Detta program är för dig som fyllt 18 år . Du bör vara öppen, engagerad, flexibel och positiv. Du ska ha goda kunskaper i engelska eftersom det är det språk du kommer att använda dagligen. Alla som reser med GoXplore måste ansöka om ett brottsregister, via Polisen, och det ska vara på engelska. Detta får tidigast göras 3 månader innan planerad utresa.

Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag vill bara säga att jag njuter till max här i Sydafrika. Familjen jag bor hos är fantastiska och jobbet är suveränt. Jag kommer in till skolan på morgonen och alla de härliga eleverna kommer fram till mig och säger " goodmorning sir" och ger mig en kram. Min första vecka har varit kanon.

Örjan // Volontär Sydafrika

Projekt

Din tid i Sydafrika är viktig för dig och det är vårt jobb att se till att du blir placerad någonstans där du vill vara och att det motsvarar de förväntningar som du har på din resa. Du kommer få möjlighet att välja ålder och projekt mer detaljerat när du bokat dig med oss.

Klicka här för att få svar på viktiga frågor om att volontärarbeta i Kapstaden.

Här nedan kan du se de projekten som du kan välja att åka på som volontär.

Hemlösa Barn ( minst 4 veckor)

Kategorier där du blir placerad att jobba med barn.

Ålder på barnen: Från 0-18 år

1. På detta projekt är barnen ofta placerade efter rättegångar då föräldrarna inte är kapabla att ta hand om dem av olika anledningar. Likaså är de placerade här om de tyvärr inte har några föräldrar i livet att ta hand om dem.

2. På detta projekt är barnen placerade om de har fysiska eller psykiska funktionshinder. De bor dygnet runt på olika hem där personal, psykologer och du som volontär hjälper till där det behövs.

Vad får du göra som volontär?

Du kommer under din tid som volontär att hjälpa till med olika saker och dina dagar kommer vara varierande beroende på vilken ålder de har. Det handlar om att man ska ha roligt med barnen och leka samtidigt som man lär dem olika saker.Du får hjälpa till med att hjälpa barnen med sina hemläxor , byta kläder, förbereda mat, lägga dem, ta upp dem på morgonen , egentligen allt som man generellt gör i en familj men här bor barnen med varandra och de anställda och dig som volontär.Det är viktigt att du är medveten om att barnen är i skolan på förmiddagarna beroende på ålder.
Dina arbetstider kan variera från 13:00/14:30 till 18:00/21:00.
Placeringar under december månad är begränsade då barnen är placerade hos fosterfamiljer.

För att se ett exempel på en projektplacering inom detta område ber vi dig klicka på nedan länk.

Ta hand om barn

Kategorier där du blir placerad att jobba med barn:

Ålder på barnen: Från 1 år till 6 år. Vissa daghem tar endast in barn som är mellan 3-6 år.

Vad får du göra som volontär?
På ett daghem är barnen på dagarna och på eftermiddagarna åker de hem till sina familjer.
Du hjälper till precis som man gör på en förskola i Sverige men med tillägg att du även hjälper till att laga mat.
Det betyder att du leker med barnen, äter med dem , lär dem saker & har roligt med dem. Daghemmen har små resurser och din hjälp är ovärderlig.
Öppetider: 07:00 - 17:00. Detta kan variera mellan olika hem.

För att se ett exempel på en projektplacering inom detta område ber vi dig klicka på nedan länk.

Utbildning

Kategorier där du blir placerad att jobba med utbildning:

Vad får du göra som volontär?
Grundskola
Ålder på barnen: 6 år till 13 år.
Här får du vara med och påverka vad du vill göra helt beroende på dina egna intressen. Om du till exempel kan dansa får du lära ut dans, är du duktig på att måla får du lära ut att måla, är du duktig på att spela fotboll får du lära ut att spela fotboll eller om du har några andra färdigheter att dela med dig utav. Förutom det så är du med i klassrummen med lärarna och assisterar rent generellt. Du ska även ha en passion till att arbeta med barn.
Öppetider: Måndag till torsdag mellan 08:00 - 14:30 och fredagar mellan 08:00 - 12:30.Detta kan variera mellan olika skolor.Ålder på barnen: 6 år till 13 år.
Gymnasieskola
Ålder på barnen: 14 år till 18 år
Här jobbar du med ungdomar i överfyllda klassrum och assisterar lärarna rent generellt i utbildningen.
Du får vara med och påverka vad du vill göra helt beroende på dina egna intressen. Om du till exempel kan dansa får du lära ut dans, är du duktig på att måla får du lära ut att måla, är du duktig på att spela fotboll får du lära ut att spela fotboll eller om du har några andra färdigheter att dela med dig utav. På gymnasieskolan är det bra om du har lite administrativa färdigheter och att du har tålamod och en passion för att arbeta med ungdomar.
Öppetider: Måndag till torsdag mellan 08:00 - 14:30 och fredagar mellan 08:00 - 12:30.Detta kan variera mellan olika skolor.

Sport/Idrott -utbildning

Kategorier där du blir placerad att jobba med barn.
Ålder på barnen: 6 - 13 år
Vad får du göra som volontär?

Sportutvecklingsprogrammet jobbar tillsammans med grundskolor där du som volontär blir placerad på en lokal skola och jobbar med främst idrott. Majoriteten utav skolorna har inte utrustning för att kunna bedriva ett idrottsprogram och du som volontär har en nyckelroll i detta då du får använda dina egna initiativ för att aktivera barnen. Du kommer ha 1-3 perioder utav utbildning varje dag vilket innebär ca 1-2 timmar. Resten utav dagen är du på skolan och assisterar lärarna i klassrummen med lektioner.Detta projekt passar dig som tycker om att röra på dig och är allmänt intresserad av.
Öppetider på skolorna är mellan 08:00 - 14:30

För att se ett exempel på en projektplacering inom detta område ber vi dig klicka på nedan länk.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Under din tid som volontär har du 2 valmöjligheter till ditt boende och det baseras på ditt val av volontärprojekt.
Väljer du förskola/skola är du i ett av de två guesthouses vi har som är helt privata endast för er volontärer från hela världen inne i Kapstaden city. Väljer du barnhem bor du hos en värdfamilj utanför city ibland själv, ibland med andra volontärer.

Vi har haft " the time of our life" och har upplevt så mycket som vi kommer ha med oss vidare i livet. Vi blev mottagna med öppna armar när vi ankom och vi kände oss hemma i värdfamiljen från första stund. Vi har fått erfarenheter och upplevelser vi aldrig kommer glömma och känner att vi fått ett större perspektiv på livet.

Gunhild och Helen // Volontär Sydafrika

Varför Volontär Sydafrika med GoXplore?

Avgångar

Du kan delta på detta programmet hela året under hela 2017. Det arrangeras välkomstmöten 1 & 3 måndagen i Kapstaden.
Den första natten är på vår samarbetspartners egen Lodge och är inkluderat i programpriset.

OBS. Den 10 december stänger projektet för 2016 så om du ska resa innan dess behöver du planera så att du kan vara där de veckor som du vill.

Ankomsten ska ske på en söndag och avresan på en lördag till/från Kapstaden. Du kan ankomma och avresa närsom på dagen.

Skolor:
Om du vill volontärarbeta på skola är terminen till hösten 2016 mellan den 10 oktober till den 7 december.För 2017 är terminerna som följer: 11 januari - 31 mars, 18 april - 30 juni, 24 juli -29 september , 9 oktober -06 december.
Det innebär att du kan vara på en skola mellan ovan datum men kan såklart välja dina egna beroende på när du vill åka mellan dessa datum eller så kombinerar du tex skola med förskola och kan då vara mellan dessa datum med.

Startdatum Kapstaden 20172017
Januari15, 22
Februari05, 19
Mars05, 19
April09 , 23
Maj07, 21 , 28
Juni04, 11 ,25
Juli02 , 09 , 16 , 23
Augusti06 , 13 , 20 , 27
September03 , 10 , 17
Oktober01 , 15 , 29
November05
DecemberN/A

Informationsdag i Kapstaden

På måndagen startat du med en informationsdag på vår lokala samarbetspartners kontor i Kapstaden, där de kommer ge dig en inblick i deras kultur, historia och upplägget för din vistelse. Informationsdagen ingår i programpriset. Eftersom man måste ankomma till Kapstaden senast en söndag, så kommer du att bo första natten med de andra volontärerna på vår samarbetspartners Lodge i Kapstaden innan informationsdagen börjar på måndagen. Detta är något som vi kommer att boka upp till dig och som också är inkluderat i priset.

Ankomsten:
Du kommer att hämtas upp på flygplatsen och köras till Lodgen när du kommer fram, ett mysigt vandrarhem nära stadens centrum. Här har du tid att koppla av, ta ett dopp i poolen eller slappa av i solen. Viktigt att notera är att mat inte ingår under söndagen så det är rekommenderat att köpa mat när du anländer. Det finns schyssta cafeér i närheten.

Informationsdag:
Efter en god natts sömn kommer du att möta vår samarbetspartner. Tillsammans med dem ges du en guidad tur i Kapstaden. Du kommer att få se intressanta kulturella och historiska platser, restauranger, postkontor, andra ställen som är bra att veta vart de finns. Dessutom kommer du få ditt första intryck av Kapstadens invånare och känna pulsen av den sydafrikanska kulturen. Efter stadsrundtur kommer du att delta i ett obligatorisk informationsmöte. Du får ett välkomstpaket med viktig information och annat du bör känna till för att få bästa möjliga start på ditt äventyr i Sydafrika. Välkomstpaketet innehåller värdefull information om hur du lättast ska anpassa dig till den sydafrikanska livsstilen. Du kan även under denna dag ställa alla frågor du kan kunna ha om ditt projekt. Självklart kan du ställa frågor under din projekt tid med. Du kommer också att få information om att resa runt i Sydafrika på ett säkert sätt.


Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

Vid ankomsten kommer du som svensk medborgare att utfärda ett 90 dagars turist / besök visum. Detta kostar ingenting och du behöver inte söka innan avresa. Ditt pass skall vara giltigt minst 6 månader efter utresa från Sydafrika och ha två blanka sidor för in- och utresestämplar. Vi rekommenderar dig att resa runt och uppleva mer av vad Sydafrika har att erbjuda efter att avslutat projektet inom viseringen tid. Vänligen kontakta oss för tips!

OBS!
Om du besöker Sydafrika och stannar längre än vad som angavs i passet vid inresan kan få ett återreseförbud vid utresan. Återreseförbudet är på mellan 12 månader - 5 år. Tidigare utgick endast böter. Det är möjligt att förlänga en besöksvisering men måste göras i mycket god tid innan den gällande visering löper ut. Du kan kontakta VFS Global Home Affairs som är den myndighet som har hand om ansökningar av viseringar. Kontaktuppgifter finns i högra spalten i denna länk där du finner med information: http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Pretoria/Reseinformation/Reseinformation-Sydafrika-sys/

Priser

Pris
2 veckor 7490
3 veckor 8490
4 veckor 9490
5 veckor 10490
6 veckor 11490
8 veckor 13490
10 veckor 15490
12 veckor 17490

(Priserna är giltiga till 30/12-2017)

En flygbiljett tur & retur till Kapstaden brukar kosta mellan ca 6.200 - 7.500 SEK ink. flygskatt.
OBS! Ett flygpris stiger ju närmre avresa man bokar det. Vi rekommenderar dig att inte vänta för länge med din bokning.

Detta är inkluderat i priset:

VILL DU BOKA MEN ÄR LITE OSÄKER PÅ VAD SOM GÄLLER OM DU VILL BOKA AV?

Bokar du något av våra volontärprogram till Afrika så har du rätt att boka av utan kostnad fram till 24 timmar innan avresa. Detta är giltigt om Utrikesdepartementet går ut med rekommendationer att inte åka till respektive land på grund av naturkatastrof, sjukdomsutbrott, krigssituationer eller liknande.

FLYGRESAN

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Volontär Sydafrika

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Det bästa jag någonsin gjort!

Linn // Volontär Sydafrika

Aktiviteter i Sydafrika

FAQ

Behöver jag vara jätteduktig på engelska?

Nej inte alls. Den engelska du redan kan kommer vara fullt tillräcklig för att du ska ha en superbra tid på projektet och så kommer den att förbättras jättemycket under tiden du är där då du pratar engelska med de andra volontärerna och personalen på projektet.

Hur kommunicerar jag med de där hemma?

Vår samarbetspartner kommer ge dig tips om vart du vänder dig för att få tag på ett bra start paket med SIM kort. Kom ihåg att du ska ha en olåst telefon.

Behöver jag vaccinera mig?

Kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation.Vanligtvis brukar man ta för Gula Febern,Stelkramp, Ducoral, ,Hepatit A och B

Måste jag ha en reseförsäkring?

Ja! Reseförsäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd försäkring som täcker dig som arbetar om volontär. Läs mer om reseförsäkringen här.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Sydafrika » Volontär Sydafrika

Senaste nyheter: Australien sänker backpacker skatten!