Att resa ensam

Hej du,

Ja, du ja!

Om du läser detta har du säkert redan varit inne på vår hemsida och läst om våra olika program, och säkert fann du minst ett eller flera som gjorde att du blev riktigt res-sugen.
Du känner dig klar som ett hårdkokt ägg och skulle säkert helst vilja sitta på flyget redan igår - men.. du väntar lite för du har ingen att resa ihop med.

Och så snubblar du in här i sökandet efter några motiverande och kanske behjälpliga ord som kommer hjälpa dig att komma över bron som är det enda som står mellan dig och en fantastisk upplevelse.

Är det en fråga vi svarar ofta på flera gånger per dag så är det de som funderar på just detta att resa själv.
Hur är det att resa själv? Är det lätt att få kontakt med andra under resan? Finns det deltagarlistor på andra som också ska resa?
Vi har tagit på oss dessa frågor här under, så du kan sänka dina axlar och börja förbereda dig för din resa och ditt äventyr.

Kan du resa själv på alla våra program?

Ja! Du KAN resa själv på alla våra program, mer än 70% av våra kunder reser på egen hand. Oavsett om du ska ta del av våra Work & Travel Program, eller om du ska resa som Volontär så är det skapat för att man ska kunna resa och delta på programmet ensam, och som vi också skriver mest normalt.

När man reser på egen hand är man mycket mer mottaglig till att möta nya människor och av alla dessa 70% som gör det så hör alla av sig och säger att det var det bästa de gjort, att våra ta steget ut i världen. När du kommer fram kommer det vara många i exakt samma situation och ni blir ofta vänner för livet.

De flesta som reser själva är nervösa inför samma sak som du, sedan visar det sig vara det bästa de gjort i hela sitt liv. Just att resa själv får en att växa som människa så fantastiskt mycket. Det kan vara läskigt i början, men du kommer få igen så mycket av att gå emot dina rädslor.

Om du reser med en flickvän, kompis eller sambo, kommer vi behandla varje registrering individuellt och även om vi gör vad vi kan för att säkerställa att ni bor tillsammans, reser med samma flyg eller arbetar på samma projekt, kan vi aldrig garantera någonting innan vi har säkrat dig en plats och bokat flyg till er. Den som reser ensam är ofta mer flexibel och enligt vår erfarenhet, ofta mer öppen för att skapa nya kontakter, än ett par som reser tillsammans. Var öppen, välkomnande och mild, och var inte rädd för att komma i kontakt. De flesta som reser gör det av anledningen att möta nya och spännande människor, ofta med en annan bakgrund än en själv! För en backpacker från Kina kan det vara oerhört spännande att träffa en svensk som snabbt kan bli ett minne och kontakt för livet.


Är det lätt att få kontakt med andra när man reser på egen hand?


Ja! Det är enkelt bara man börjar resa. När man reser går man utanför sin comfort-zone för att utvecklas och komma hem till Sverige igen med nya erfarenheter.
När du reser själv är det hur enkelt som helst, en sån enkel sak som att komma fram till sitt resmål och checka in på vandrarhemmet eller volontärhuset och säga hej till de andra som också är där och vips så har du redan nya människor i ditt liv. Det löser sig!

Sociala Aktiviteter

På många av våra volontärprogram finns det sociala aktiviteter som ingår i programpriset. Vissa aktiviteter kan man som volontär delta på tillsammans när ni har ledig dagar. På vissa ställen hjälper våra partners dig att boka sådana aktiviteter, och det är ofta gruppaktiviteter som flera av volontärerna vill gå med i! Vi erbjuder även ett antal extra aktiviteter för flera av våra program. På Work & Travel Australien är surf-klasserna det perfekta sättet att träffa likasinnade människor och är mer ofta än sällan porten till många nya vänskaper! För dem som vill resa och arbeta som volontär i Afrika kan kanske en safari resa vara ett bra sätt att avsluta resan, eller kanske en vecka med yoga på Bali?

Deltagarlistor

Vi på GoXplore har alla varit ute och rest på egen hand och vet hur lätt det är att lära känna människor som reser. Allt från lokalbefolkningen till anställda som arbetar med programmet och inte minst andra deltagare! Men vi vet att många tycker att det är lite skrämmande att resa till ett främmande land utan att känna någon och att det kan kännas lite extra tryggt att veta att det finns andra svenskar eller skandinaver som reser genom GoXplore samtidigt som du. Därför har vi skapat något som kallas Deltagarlistor som alla resenärer kan komma åt när du har säkrat en plats på ditt program. Här kan du se om någon från Sverige / Norge / Finland kommer att delta i samma program och resa samtidigt som du och deras kontaktuppgifter. Vi vet efter många års erfarenhet att flera av våra deltagare har använt dessa listor för att ta kontakt före avgång. Många väljer till och med att resa tillsammans från början till slut!

Även om vi inte kan garantera att det finns någon från Norge, Sverige eller Danmark som reser på samma avgång som du eller som befinner sig på programmet när du anländer, är sannolikheten hög att det fortfarande finns deltagare på programmet men från andra delar av världen. Vi arbetar med lokala partners som får volontärer / resenärer från andra länder, så sannolikheten för att du träffar en tysk / fransk / kines / amerikan / kiwi / britt är stor!

Du kommer träffa jättemånga likasinnade människor, så kliv ut ur din comfort-zone och upplev världen.

Hem » Att resa ensam

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar