1. 2. 3. Hopp ut i det! 4. 5. 6.

Garanterat jobb i Kanada

Vill du ha ett garanterat jobb klart innan avresa? Välj mellan att säsonga i Klippiga Bergen till att jobba i coola Vancouver. Jobbet blir ditt med vår hjälp & du kan fokusera på ditt livs äventyr!

Läs mer

Work & Travel Kanada All Set

Gillar du natur, gästvänliga människor, hav, frihet, storstäder, äventyr och skidåkning?

Då kommer du att älska att jobba i Kanada! Ingen annanstans är det möjligt att leva så nära alla dessa möjligheter som i världens näst största land. Vårt All Set program är till för dig som vill ha ett jobb säkrat innan avresa från Sverige. Du kan välja att arbeta både under sommar och vinter. Föreställ dig att bo i Kanada 1 år. Börja din resa från Sverige med tryggheten att veta vart du kommer jobba och bo innan du landar med flyget i Kanada. De kommande 6 månaderna har du jobb och boende säkrat om du väljer att jobba uppe i Klippiga Bergen. Väljer du Vancouver har du ett jobb garanterat inom 2 veckor från din ankomst. Om du inte har tummen mitt i handen finns det även ett program där man kan bygga. Du finner all detaljerad information under respektive program-flik på vår hemsida.

Vi kommer att förbereda och ge dig alla resurser som behövs för en fantastisk tid i Kanada.

Work & Travel Kanada All Set

Genom ett unikt samarbete med vår samarbetspartner i Kanada kan vi nu garantera jobb klart innan avresa.
Vi har tre olika slags placeringar som du kan välja mellan.

Klippiga Bergen

Vill du jobba uppe i The Rockies över en vinter- eller sommarsäsong och hoppa ut i skidbacken eller cykla mountainbike på fritiden? Då ska du självklart välja vår Klippiga Bergen placering. Här är du garanterad jobb och boende innan avresa. Med vår hjälp kommer du att ansöka om ett jobb och efter det ha en intervju via Skype. Du behöver inte ha mycket arbetserfarenhet. Så länge du har ett öppet sinne och är flexibel kommer det att gå hur bra som helst. Jobbgarantin är din.

Vancouver

Har du alltid drömt om att jobba i en storstad är vårt Vancouver program något för dig. Med vår hjälp kommer du att ansöka om ett jobb och efter det ha en intervju via Skype. Du behöver inte ha mycket arbetserfarenhet. Så länge du har ett öppet sinne och är flexibel kommer det att gå hur bra som helst. Jobbgarantin är din, anställningen sker på plats inom dina första 2 veckor.

Bygga
Har du arbetserfarenhet eller är utbildad inom byggbranschen? Då har vi jobben för dig på olika platser i västra Kanada. Just nu blomstrar byggbranschen i Kanada och är du personen med rätt inställning till arbete finns det stora möjligheter till att säkra ett jobb redan innan avresa. Beroende på dina kvalifikationer finns olika alternativ till jobb i både storstadsområdet och i de mer lantliga delarna av västra Kanada.

För att läsa detaljerade frågor och svar om programmen klicka på, Vancouver, Klippiga Bergen ellerByggarbete.
Dessa dokument öppnas om du klickar på dem och länkarna besvarar de flesta av dina frågor.

Vem kan delta på programmet?

Är du mellan 18-30 år har du rätt till ett Working Holiday visum som ger dig tillstånd att jobba och resa i Kanada i upp till 1 år. Du ska vara skandinavisk medborgare och ha tillgång till minst 2 500 CAD vid inresa. För mer information om visum till Kanada.

Några snabba fakta om Work & Travel Kanada All Set
Passar för18 - 30 år
KvalifikationerIngen förkunskap krävs
LängdMax 1 år
AnkomstplatsVancouver eller Calgary
JobbgarantiJa
Betalt arbeteJa
Antal deltagareDet finns ett visst antal visum 2021
Borde beställas2021
Work & TravelBetalt arbeteSkidåkningJobbgaranti
Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag hade en fantastisk tid i Kanada! Träffade många trevliga människor från både Kanada och Tyskland, England, Portugal, Australien med flera. Flera hade rest med samma mål som jag, att uppleva nya kulturer och att träffa nya människor.

Sofie Work & Travel Kanada All SetÖversatt

Klippiga Bergen

Jobben i Kanada är ofta inom serviceindustrin och finns i skidområden och hotell i Västra Kanada med de flesta placeringar i Rocky Mountains – Alberta Regionen. Ett av det populäraste och mest spektakulära turistmålen i världen.

Vi har goda kontakter med skidanläggningar där vi kan erbjuda ett stort urval av jobb beroende av dina kvalifikationer, erfarenhet, startdatum samt hur länge du hade tänkt stanna eller arbeta. Den största delen av de jobben som vi hjälper till med ligger i eller i närheten av ett skidområde.

När?

Det finns 2 säsonger att säsongsjobba i Klippiga Bergen.

Säsongerna kan variera beroende på när man bokar sig på året.

Var?

Jobba på hotell, affärer och skidanläggningar i Västra Kanada. Alberta: Nationalparkerna Banff och Jasper med omnejd, vi samarbetar med många anläggningar som bedriver året-runt verksamheter.

Här är exempel på jobb som kan förekomma:

För att få svar på dina frågor klicka på denna länk så öppnas en PDF fil upp: Hospitality & Tourism i Klippiga bergen.

Pengar

När du jobbar i Klippiga Bergen kommer du för det mesta ha ca 5 000 - 7 000 SEK kvar i lön i månaden efter hyran är betald. Det är en helt okej summa att klara sig på när man är där.

Vad ingår i vårt Kanada All Set program Klippiga Bergen?

 • Avbeställningsskydd
 • Du kommer veta vart du skall jobba, vilka arbetstider du har, vad du får i lön, vart du skall bo, hur du tar dig dit m.m. - Allt är färdigt innan avresa
 • Svensk personal som före avresa svarar på praktiska frågor om livet i Kanada samt guidar dig genom din ansökan
 • Guidebok till att söka visum ONLINE exklusivt för GoXplore's resenärer
 • Garanterat jobb med kontrakt innan avresa
 • Handbok om livet i Kanada
 • Garanterat Liftkort i Banff eller Panorama Village (Ett liftkort för en säsong kostar vanligtvis ca 1 800 CAD)
 • Detaljerad information om hur du ordnar med praktiska saker vid ankomst till Kanada
 • Hjälp med att öppna bankkonto
 • Hjälp med att ordna ditt SIN nummer (Social Insurancenumber)
 • Information om hur du transporterar dig till din slutdestination i Klippiga Bergen
 • Vägledning i hur du gör ditt CV och jobbansökan
 • Guidelines i hur du får boende
 • Information om vad man behöver för försäkring
 • 24 timmars journummer om du skulle behöva hjälp

Inte inkluderat i programavgiften:

Skicka denna sidan till mig som PDF

Vancouver

Har du alltid önskat att bo och jobba i en storstad i ett annat land. Då ska du definitivt välja att åka till Vancouver som har allt en storstad ska ha! Natur, stränder, massiva köpcenter, klubbar, pubar och mycket mer. Att du även har tillgång till grym skidåkning i Whistler som är lika nära som Åre från Stockholm är inte heller helt fel.

När?
Till Vancouver kan du resa året runt med vårt All Set Program.

Här är exempel på jobb som kan förekomma:

OBS! Din anställning sker väl på plats. Du kommer att ha ditt jobb klart inom de första 2 veckorna.

Vad ingår i vårt Kanada All Set Program till Vancouver?

Inte inkluderat i programavgiften:

FLYGRESAN

Ankomstort i Kanada: Calgary för Klippiga Bergen, Vancouver för City placement.

En del av din resa innefattar även flygresor. Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination. Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka. Boka inga flygbiljetter innan vi bekräftat ditt arbete i Kanada samt att vi har tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa. Du får mer information av oss när du har bokat ditt program.

Resan var helt otrolig! Kanada är ett riktigt vackert land och människorna är verkligen mycket vänliga och hjälpsamma människor. Hemlängtan slog inte riktigt till. Tvärtom var det mest tråkigt att jag var tvungen att återvända, speciellt när sommaren började. Men nu är pengarna hopade igen och för att jaga vintern. Jag har inte ångrat ett ögonblick att jag åkte på resan!

Heta Work & Travel Kanada All SetÖversatt

Varför Work & Travel Kanada All Set med GoXplore?

 • Garanterat jobb & boende innan avresa för Klippiga Bergen
 • Garanterat jobb 2 veckor efter ankomst för Vancouver
 • Unik guide till att söka ditt arbetsvisum
 • Vi är certifierade Kanada Specialister
 • Åker du ensam? Vi har gruppavgångar
 • Vi som jobbar på GoXplore har varit i Kanada
 • Uppföljning under bokningsprocess för att kolla så att allt är ok inför avresa
 • Eget kontor i Vancouver
 • Programmet inkluderar en 1 års tur retur biljett
 • Spara tid på din resa, vi sköter allt krångligt

Byggarbete

Är du en äventyrslysten, hårt arbetande person med god fysisk hälsa samt erfarenhet inom byggbranschen?
Då har du stora möjligheter till att få ett långtidsjobb i Kanada.

Vem är du?

Just nu blomstrar byggbranschen i Kanada och om du är personen med rätt inställning samt kvalifikationer finns det goda möjligheter att säkra ett jobb redan innan avresa. Beroende på dina kvalifikationer finns det olika alternativ till jobb i storstadsområdet eller i de mer lantliga delarna av Kanada. Börja ditt äventyr med jobb på plats under de 6 första månaderna i Kanada för att sedan komma hem till Sverige med upplevelser och meriter som du tar med dig för resten av livet!

Vissa jobb kräver en viss erfarenhet, medan andra inte gör det. Så länge du har rätt inställning och vågar testa nya saker så lovar vi dig att detta kommer bli en upplevelse inte lik något annat. Du måste vara villig att arbeta i Kanada i minst 6 månader och de flesta arbetsgivarna anställer under vår och sommar.

Startdatum

Detta program är säsongsbetonat och du måste ha möjligheten att vara i Kanada under en hel säsong. Om detta inte är möjligt kan du kontakta oss så ska vi se om det går att lösa en kortare period tillsammans med vår partner i Kanada. 90% av alla arbetsplatser äger rum under vår- och sommarsäsongen, med en period som startar i februari/mars och avslutas i slutet av september/början av oktober. Vissa jobb kan ha dig anställd under vintersäsongen men bara om du inte redan har varit anställd under vår- och sommarsäsongen.

Jobbmöjligheter

Desto mer erfarenhet du har i ryggsäcken, desto bättre. Det finns dock jobb för alla som vill arbeta inom byggbranschen.

Allmänt om arbetet

Arbetet är oftast i eller nära Vancouver med en arbetstid på cirka 30 timmar per vecka. Ibland kan det vara långa dagar men så länge du är villig att arbeta hårt kommer det inte att vara ett problem. Timlönen ligger på cirka 15–18 Kanadensiska dollar (105–125 SEK), ibland mer.

Du kanske är en av dem som kommer att befinna dig på stora byggarbetsplatser men har en dröm om att hjälpa till med att bygga de ikoniska timmerstugorna eller har särskilda kunskaper inom hantverk. Ingen fara. Möjligheterna är många och stora för dig att utvecklas och testa på olika uppgifter inom byggbranschen.

Kompetent arbetare

Mestadels i eller nära Vancouver med en arbetstid på cirka 30 timmar per vecka. Här ser vi gärna dig som har en hyfsade kunskaper, lite mer erfarenhet och en god fysisk hälsa. Timlönen ligger på cirka 20 kanadensiska dollar (140 SEK) eller mer.

Utbildad snickare, bygga timmerstugor

Detta riktar sig till dig som är utbildad snickare och vill vara med i bygget av timmerstugor. Platsen för arbete är i British Columbia. Ibland sker arbetet ute i skogen, andra gånger närmre staden. Här är det bra om du har goda kunskaper i engelska, god fysisk hälsa och är villig att arbeta långa skift. Du måste kunna arbeta hela säsongen, april/maj till september/oktober. Timlönen ligger på mer än 20 kanadensiska dollar (140 SEK).

Vad ingår i vårt Kanada All Set Byggprogram i Vancouver?

Inte inkluderat i programavgiften:

Tänk på!

Jag vill boka! Jag har några frågor

Boende

När du deltar på vårt All Set program ingår dina första nätter på ett centralt beläget vandrarhem i Vancouver och om du ska till Klippiga Bergen ankommer du till Calgary.

Var bor jag efter mina första nätter?

Visum

Med ett Working Holiday visum har du möjligheten att jobba och resa i Kanada i upp till 12 månader. Variera ditt arbete med härlig skidåkning eller varför inte ta dig ut till platser och områden med fantastiska naturupplevelser. Du bestämmer själv hur du vill att din resa ska vara. Något som är säkert är att det kommer bli ett grymt äventyr!

Vi på GoXplore hjälper dig med hela ansökningsprocessen. Vi har en exklusiv steg-för-steg guide som hjälper dig. Dessutom finns vi såklart alltid här och svarar på dina frågor.

Från den 31/07-2018 finns det en ny lag för visumansökan som kräver att alla som ansöker om ett Working Holiday visum behöver besöka ett Visum Ansöknings Center för att förse dem med fingeravtryck. Det centret är beläget i Stockholm i närheten avKanadas Ambassad. Mer information kring detta får du av oss på GoXplore när du bokat dig.

Hör av dig till oss med frågor så hjälper vi dig.

Visumkrav för att jobba i Kanada:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Klippiga bergen året runt.

Är du intresserad av en mountainbike- eller skidsäsong på vårt All Set program med placering i Klippiga Bergen är det tillgängligt under två säsonger:

Vill du se på möjligheter att få jobb på till exempel Sunshine Village i Banff rekommenderar vi att du bokar dig innan april då skidanläggningarna där rekryterar tidigare på året.

OBS! Startdatumen för vintersäsongen är vanligtvis i november.

Vancouver City placement året runt.


Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
All Set Klippiga Bergen 11150
All Set Vancouver 14300

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Work & Travel Kanada All Set

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Kommunikationen fungerade från början till slut och din hjälp var till stor hjälp under resan också! Hela upplevelsen var helt otrolig och modet att komma på saker mycket mer självständigt växte också verkligen. Tack!

Heta Work & Travel Kanada All SetÖversatt

FAQ


Behöver jag vara jätteduktig på engelska?

Den engelska du redan kan kommer vara fullt tillräcklig för att du ska ha en superbra tid i Kanada och under tiden som du arbetar och bor där kommer engelskan utvecklas jättemycket, det är därför du reser.

Hur länge kan jag stanna i Kanada?

Du får vara i Kanada i upp till 12 månader från ditt ankomstdatum.

Hur mycket pengar behöver jag på resan?

Detta är mycket svårt att besvara eftersom alla lägger upp sin resa på olika sätt och spenderar olika. Du kan förvänta dig att tjäna från 10-13 CAD i timmen och arbetar ungefär allt från 10-50 timmar per vecka. Vi rekommenderar att du har minst 18 000 SEK med dig i fickpengar.

Hur många timmar i veckan jobbar jag?

När man säsongsarbetar är timmarna inte garanterade. De brukar ligga mellan 20-50 timmar per vecka. Du ska räkna med att arbeta helger och helgdagar.

De flesta som säsongsarbetar brukar ha ca 5 000 - 7 000 SEK kvar per månad efter att hyran är betald att spendera på mat och annat.

Hur mycket kan jag förvänta mig att tjäna?

Du kan förvänta dig att tjäna från 10-13 CAD i timmen.

Kan jag studera i Kanada med detta visum?

Du kan inte studera med detta visum men du kan ta kvällskurser och kurser som inte är en del av en universitetsutbildning och som inte varar i mer än sex månader.

Vilken typ av jobb kan jag få?

Till vårt All set program, vilket garanterar jobb innan avresa, kan vi erbjuda arbeten inom service och turism samt bygg.

Vilka typer av jobb som kan förekomma:

 • Frontdeskpersonal: Receptionist, nattvakt, aktivitetsassistent
 • Restaurang: Värd och värdinna, kypare, bartender
 • Kök: Kock, medhjälpare i köket, köksassistent, diskare
 • Försäljning: Resesäljare – bokning av turer, utlämning av biljetter
 • Städpersonal: Tvättassistent, rengöring/städpersonal, tekniker
 • Gästservice: Events assistent, poolvakt, golfassistent, hissoperatör, skidtekniker, cykeluthyrning, barnpassning, väggklättring.

Hur får jag mitt jobb?

Beroende på vilket paket och placering du väljer kommer du antingen få ett jobb innan avresa eller så får du hjälp att hitta ett jobb när du väl är i Kanada. Vilken typ av jobb du kommer att erbjudas beror på relevant erfarenhet, utbildning, språkkunskaper och motivation. Du kan önska vad du vill arbeta med men vi kan inte garantera dig förstavalet eftersom detta beror på hur mycket erfarenhet du har.

Är det svårt att få jobb?

Det beror på vilken typ av utbildning du har och hur mycket erfarenhet du har från tidigare anställning/-ar.

Behöver jag yrkeserfarenhet för att få jobbet?

Det är inte nödvändigt men precis som i Sverige kommer du att få ett jobb som matchar din bakgrund. Desto mer du kan visa, desto bättre. Så låt inga referenser ligga kvar i lådan hemma.

Hur mycket kostar boende i Kanada?

Beroende på standard och hur många du delar med kan du räkna med ca 80-150 CAD i veckan.

Var ska jag bo?

De fyra första nätter i Kanada ingår i programmet. Beroende på var du arbetar ändras också förutsättningarna på var du kommer att bo. Många av hotellen har egna personalboende där du kan komma att dela rum med en eller flera. Hyran betalas antingen i förskott eller dras av från lönen. Du kommer också att meddelas om du kan leva med en värdfamilj, det beror på var du jobbar.

Kommer jag att få semester / ledigt från arbetet?

Om du behöver få ledigt från arbetet ansöker du om ledighet av din arbetsgivare. Du garanteras inte att ha någon ledig period under tiden du arbetar.

Kan jag resa med en vän?

Ja, det är fullt möjligt att vänner eller ett par reser tillsammans och får ett jobb på samma ställe. Så länge båda är kvalificerade för jobbet.

Vad kostar det att leva i Kanada?

Kanada är inget billigt land, du kommer att tjäna till mat och boende när du jobbar om du arbetar ca 20 timmar per vecka men det är viktigt att du har med dig egna sparpengar så du har råd till upplevelser under tiden du är i Kanada.

Exempel på priser:
Busskort: Vancouver $80-$100 / månad , Whistler $ 50$/månad
Skidpass: $800 - $1800
Deposit boende: ca $175 - $300
En Big Mac Burgare: $4
En Starbucks Stor Café Latte: $3.50
Öl på Pub: $6-8

Hur mycket skatt betalar man?

Du betalar 30% i skatt. Du kommer att få hjälp ifrån vår samarbetspartner i Kanada för en eventuell återbetalning utav skatten när du avslutat ditt jobb.

Måste jag ha en reseförsäkring?

Ja! Reseförsäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker dig både på arbetsplatsen och på resande fot. För att läsa mer om vår försäkring klicka här.

Försäkring

Jobba & Resa

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

Det första och absolut viktigaste när du ska välja försäkring inför resan är att se över vilka delar av din resa som täcks av försäkringen. Täcker den verkligen för de fritidsaktiviteter du tänkt ägna dig åt? Och vad får du för service om något skulle hända? Sedan ska du titta på pris och självrisk. Jämför gärna vår försäkring med andra alternativ innan du tar ett beslut. Work & Travel Insurance täcker mer – till ett lägre pris och utan självrisk. Önskar du exakta detaljer om försäkringen i PDF-format, kontakta oss så skickar vi dessa till dig.

Jobba & Resa försäkringen är en försäkringslösning som är speciellt anpassad för dig som vill resa runt samt jobba i landet. Oavsett om du deltar i organiserade program, organiserar din resa själv eller om du är på resande fot runt om i världen gäller försäkringen i upp till 12 månader. Åker du med ett av våra Jobba & Resa- eller praktikprogram är detta den försäkring du ska välja. Genom att välja försäkringen kan du känna dig trygg i ditt resande samt när du arbetar och praktiserar.

Läs mer här.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Kanada » Work & Travel Kanada All Set

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar