1. Hester og sjiraff. 2. Hester i Zimbabwe 3. Polocrosse i Zimbabwe 4. Elefanter i Zimbabwe 5. Bading med hestene 6. Stallen

Volontärarbeta med hästar i Zimbabwe

Jobba som volontär på vårt Horsemenagement program i Zimbabwe med upplevelser du aldrig kommer glömma. Här lär du dig hur man driver ett stall i den afrikanska bushen samtidigt som du för massor med ridupplevelser.

Läs mer

Horse Management

Med den ikoniska afrikanska bushen som bakgrund kommer du att delta i ett brett urval av hästbaserade aktiviteter. Lär dig hur de driver stall i Afrika, rider på savannen, spelar polo, badar med hästarna eller utvecklar hoppfärdigheter – allt detta och mer kan du uppleva i vårt Horse Management-projekt.

Det finns endast 15 platser och projektet fylls snabbt, så tveka inte att höra av dig om du funderar på resan så kan vi kolla om det är ledigt i den period du önskar. Ryttare på alla nivåer är välkomna, det viktigaste är passion och hästintresse! Nybörjare guidas i ridning med regelbundna ridlektioner på skolan och lugna promenader ute i bushen. För dig med mer erfarenhet på hästryggen och för dig som vill pusha sig själv erbjuder vi mer avancerade alternativ som snabbare hästsafari och möjligheter att tävla i externa ridtävlingar som månatlig hoppning. Du får erfarenhet av stallförvaltning där vårt stallteam stöttar dig på vägen.

Ju längre du är i projektet, desto mer ansvar och arbetsuppgifter får du. Du kan till exempel bli ombedd att leda en gästtur eller lära ut något till de nyare deltagarna. Detta är det ultimata äventyret för alla häst- och djurlivsentusiaster. Du får en introduktion till det hektiska men spännande livet i ett afrikanskt stall under den första veckan. Steg för steg guidas du genom ditt veckoschema, introduceras för de 35 hästarna och visas hur allt fungerar. Som med de flesta projekt vi har är ingen dag den andra lik - varje dag bjuder på nya utmaningar eller uppgifter att lösa. Här får du gott om möjligheter att "lära på jobbet", och med lite flexibilitet får du ut mycket av projektet. Dina dagar kan vara långa men givande. På kvällen kan du njuta av bland annat den afrikanska stjärnhimlen runt brasan. Du bor på samma gård som volontärer på Lions Center, Kids & Lions och Medical & Lions projekt, så kvällarna är väldigt sociala. Dagarna är varierande och ger dig maximalt ut av din vistelse i Zimbabwe. På helgen har du möjlighet att åka till Gwerus centrum, spela polo, koppla av vid poolen eller följa med på någon av de valfria utflykterna.

Några snabba fakta om Horse Management
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerGärna baskunskaper inom hästhållning, inget krav!
Längd2 - 8 veckor
AnkomstplatsHarare
Närkontakt med djurJa
Borde beställasMinst 2 månader innan tänkt avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurLejonRanchstayHästarElefanterJobba med djur
Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag vill rikta ett stort tack till er på GoXplore som har varit så bra på att svara på frågor, hjälpa mig med bokningar etc. Jag kan verkligen rekommendera er till andra som vill ha en resa för livet.

Kristine Horse ManagementÖversatt

Jobb

Så här kan en vanlig dag se ut:


Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Volontärerna bor i en så kallad 'volontärby' på projektets mark, fyra och fyra delar rum. Mina damer och herrar bor i separata rum men det finns några dubbelrum också. Alla delar toaletter och duschmöjligheter. Varje rum har heltäckningsmatta, kudde och sängkläder, men vi rekommenderar att ta med egen sovsäck på vintern eftersom det kan vara kallt. Tvätt kommer att skötas av projektanställda och kostar USD 5 (underkläder måste tvättas av dig själv) Det finns internetuppkoppling på projektet och du betalar för detta i receptionen.

Det finns en by i närheten av projektet där du kan få tillgång till det nödvändiga under projektets gång. Eftersom du vistas på projektets mark kan du inte göra andra aktiviteter på kvällarna, andra de som arrangeras av projektet.

Alla måltider som ingår i programpriset, och självklart är vegetarianer och personer med andra matpreferenser lika välkomna. Maten är internationell och kommer att tillagas av programmets anställda. Kranvattnet är säkert att dricka. Det går att köpa vatten på flaska, men det får du betala själv. Det finns en liten bar på projektet som erbjuder mineralvatten, öl, choklad etc. Du får information om reglerna för projektet när du anländer, om du kan utforska området själv och allmänna säkerhetsregler. Du kommer att ha tillgång till TV, video och grillplatser (så kallade "Braai-områden", en afrikansk tradition). Du behöver en adapter för att ladda din telefon, men inga problem annars. Du kan köpa internet i receptionen på gården. Skulle du mot alla odds råka ut för en olycka kommer representanterna att transportera dig till närmaste sjukhus.

Jag vill rikta ett stort tack till er på GoXplore som har varit så bra på att svara på frågor, hjälpa mig med bokningar etc. Jag kan verkligen rekommendera er till andra som vill ha en resa för livet.

Kristine Horse ManagementÖversatt

Varför Horse Management med GoXplore?

  • Du får en unik möjlighet att träna polohästar
  • Du lär känna Afrikas djur -och naturliv
  • Du bor och arbetar med andra volontärer och få vänner för livet
  • Du lär dig om Afrikas kultur och historia
  • Du får vara med om långa ritter på Savannen
  • Du får testa på att spela Hästpolo
  • Volontärarbete ger dig dubbla upplevelsen mot att vara en vanlig turist, maxa din resa med GoXplore

Visum

Vid ankomsten till Zimbabwe köper du ett turistvisum på flygplatsen. Det vanligaste är att du får en single entry version som varar i 30 dagar och kostar 30 USD. Vi rekommenderar att du köper double entry versionen som kostar 45 USD, då behöver du inte ansöka igen om du till exempel tar en tur över gränsen (t.ex. till Zambia intill Victoriafallen) under din vistelse. Detta gäller också vanligtvis i 45 dagar, men detta är inte givet. Om du ska vara i landet längre än 30 dagar och har fått ett visum som varar kortare kan detta förlängas efter ankomst, så hjälper vi dig med detta. Det är viktigt att du tar med dig tillräckligt med amerikanska dollar för att täcka kostnaden för visumet. Det går inte att betala med andra valutor.

Det är också viktigt att du har ett maskinläsbart pass med dig, och att detta är giltigt i minst 6 månader efter din ankomst till Zimbabwe. Den måste ha minst två oanvända/tomma sidor, och gärna 6 om du reser via Sydafrika. Om du har rest i områden med hög incidens av gula febern, eller ska till dessa efteråt, är det viktigt att du har bevis på ett giltigt vaccin mot gula febern. Läs mer på UD:s landsidor.

Under 18 år?
Om du reser via Sydafrika och ännu inte har fyllt 18 år måste du ta med ytterligare information till immigrationsmyndigheterna i Sydafrika. På grund av den växande globala handeln med barn har Sydafrika nyligen infört ett krav på att alla resenärer under 18 år måste uppvisa dokumentation till myndigheterna. Om du är under 18 år är det viktigt att du kontaktar oss för mer information.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Boka din plats i tid!

Projektet är väldigt populärt så är det bra om du bokar dig i god tid innan avresa.

Startdatum 2024

Januari1, 15
Februari5, 12
Mars4, 11, 25
April1, 15
Maj6, 13, 27
Juni3, 17
Juli1, 8, 15 & 22
Augusti12, 19, 26
September2, 16
Oktober7, 14
November4, 11, 25
December9, 23                                                                                                           


Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
2 weeks 22300
3 weeks 29500
4 weeks 36400
5 weeks 42850
6 weeks 49250
7 weeks 55400
8 weeks 61500
9 weeks 67650
10 weeks 73800
11 weeks 79900
12 weeks 86100

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum

Vad är inkluderat:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Horse Management

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Bästa 3 veckorna av mitt liv. Parken var fantastiskt fint och volontärer och staff var alla supertrevliga

Nelly Horse Management

Aktiviteter i Zimbabwe

FAQ


Varför betala för att volontärarbeta?

Det finns vissa kostnader som uppstår i samband med din vistelse, t.ex. transport, kost och logi, planering, information etc. Därför betalar du ett programpris för att täcka dessa kostnader. Det du betalar inkluderar även donationer till projektet och våra kostnader i Norge. Det mesta av det du betalar går till våra lokala partners, vilket i sin tur bidrar till att skapa fler jobb i de länder vi har program. I många fall är frivilliga – både vad gäller arbetskraft och pengar – den enda anledningen till att programmen har möjlighet att fortsätta fungera. De program vi erbjuder drivs ofta av passionerade människor som verkligen brinner för det de gör, oftast utan någon form av statligt stöd. När du arbetar som volontär får programmen gratis arbetskraft, vilket är till stor hjälp.

Hur mycket behöver jag i fickpengar

Eftersom all kost och logi ingår i programpriset behöver du inte mycket extra. Vi rekommenderar ca. 700 SEK per vecka under projektperioden. Om du vill delta i extra resor eller utflykter, som inte ingår i projektet, måste du betala för dessa utanför projektkostnaden.


Ska jag ta med eget myggnät?

Projektet ligger i lågriskområden och myggnät är därför inte nödvändigt i förhållande till malariamyggor. Det finns mycket liten chans att det finns malariamyggor på projektet. I Victoriafallen finns det malariamyggor, så myggnät behövs.

Kan jag ta ut pengar på projektet?

Det finns ingen möjlighet att ta ut pengar på projektet, men du kan ta ut i en bankomat i Gweru stad en gång i veckan. Alla volontärer får möjlighet att gå till snabbköpet och bankomaten varje lördagsmorgon. Ska du åka på en resa till Victoriafallen under din vistelse kan du betala detta med kort.

Vilken valuta gäller?

Den lokala valutan heter USD (US Dollar). Du måste därför växla i USD i Norge innan avresa och ta med dig på resan. Det är viktigt att alla sedlar är från 1993 eller senare och att sedlarna är så låga som möjligt (ta inte med 100 eller 50 USD. Detta kan vara svårt att använda).

Vaccin?

Zimbabwe är ett malarialand, men projektet ligger i ett lågriskområde. Det är mycket liten sannolikhet att det finns malariamyggor där. Det är därför helt upp till varje frivillig att bestämma sig för malariatabletter. Om du ska vara med på Victoria Falls-resan under din vistelse måste du ha malariatabletter för den resan. Vi rekommenderar då typen 'malarone. Om du planerar en resa över gränsen till Botswana eller Zambia under resan rekommenderar vi att du tar gula febernvaccinet innan resan. Kom ihåg att ta med vaccinboken på resan då denna ska uppvisas vid gränsövergången. Det finns inget myggnät på projektet, men du kan ta med eget om du vill. Utöver detta rekommenderar projektet starkt att man tar stelkrampsvaccinet och rabiesvaccinet. Du kanske också vill ta hepatit A och B, samt dricksvaccinet Ducoral (mot e-colibakterien och kolera).

Vilka kläder ska jag packa?

Det är viktigt att du packar bekväma kläder, som du inte är rädd för. Man måste jobba med djur och allmänt gårdsarbete och kläderna kan därför vara både smutsiga och skadade. I allmänhet rekommenderas det att ta med kläder som inte är stötande när man reser till andra kulturer, inklusive Zimbabwe. Visa inte för mycket hud, ex. bröst, mage, lår etc. Du kommer att märka att du automatiskt får mer respekt och kanske ännu fler arbetsuppgifter om du följer riktlinjerna och klär dig respektfullt. Du kan bära shorts och singlar under dagen (på sommaren), men se till att täcka över bröstet, magen och låren så att det är respektabelt och inte kränker någon. Det finns både turister och lokalbefolkning på gården. När det kommer till färger kan man i princip ta med sig vad man vill, men det är nog klokt att vara noga med att inte ha väldigt starka färger eller mönster när man jobbar med djuren. Beige, grönt, blått, vitt, svart, brunt etc. är helt perfekt. På kvällarna får man ha på sig vad man vill, men det är nog en bra idé att ha långbyxor och tröjor på sig så att man täcker sig för myggen. (inte malariamyggor, utan vanliga myggor).

Ska jag ta med adapter?

Ja du behöver adapter till Zimbabve

Får jag tvättat mina kläder?

Projektet erbjuder tvätt av kläder under din tid på plats. Du lämnar in det och hämtar det färdigt efter ett dygn. Det kostar ca 5 USD per " load" .

Är det farligt att resa till Zimbabwe?

GoXplore förhåller sig i alla länder till UD reseråd och Zimbabwe har inte varit med på deras lista under många år. Kontakta oss för dina frågor kring detta.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Zimbabwe » Horse Management

Hassen S beställde vårt Shark & Marine Conservation program för 35h sedan. Är det något för dig också??!