1. Hester og sjiraff. 2. Hester i Zimbabwe 3. Elefanter i Zimbabwe 4. 5. bading med hestene 6. Stallen

Volontärarbeta med hästar och lejon i Zimbabwe

Älskar du hästar och vill vara med om ett äventyr utöver det vanliga. Vi erbjuder en unik kombination där du arbetar med hästar och lejon mitt ute på Zimbabwes savann.

Läs mer

Horse Management

COVID STATUS

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

Har du en passion för hästar och ridning men samtidigt vill komma riktigt nära det afrikanska djur-och naturlivet? Vårt Horse & Lion projekt är för dig som vill rida och arbeta med Polo- och safarihästar i en lite annorlunda miljö. Tycker du även om dressyr och hästhoppning så har du kommit rätt.
Huvuduppgiften är självklart arbete med hästar, men du kommer också få möjligheten att komma nära och arbeta med lejon på det berömda volontärprojektet Lion Centre.

Projektet har cirka 40 hästar som används både till safari från hästryggen och att träna Hästpolo. Du som volontär kommer vara med och hjälpa till med allt ifrån fodring och visitering till ridning och guidade turer.

Du kommer arbeta måndag – lördag och är ledig på söndagarna. Om du önskar ytterligare någon dag ledigt för andra aktiviteter, så går detta självklart att arrangera. Ingen dag är den andra lik och det är inte förrens morgonmötet som äger rum i stallet varje morgon, som du får veta hur dagen är upplagd och vad just dina arbetsuppgifter blir. Förbered dig på att du en "vanlig dag" spenderar man ca 2 timmar på hästryggen! Så det är ganska bra om man är hyfsat van vid hästar.

April – september är det tävlingssäsong. För de volontärer som är intresserade att testa på att tävla i Hästpolo på klubbnivå finns det möjlighet att göra det under den här perioden.

Några snabba fakta om Horse Management
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerGärna baskunskaper inom hästhållning, inget krav!
Längd2 - 8 veckor
AnkomstplatsHarare
Närkontakt med djurJa
Borde beställasMinst 2 månader innan tänkt avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurGårdsarbeteLejonHästarNärkontakt med djur
Jag vill boka! Jag har några frågor
Bästa 3 veckorna av mitt liv. Parken var fantastiskt fint och volontärer och staff var alla supertrevliga

Nelly okt-18 // Horse Management

Jobb

Det gäller att vara på tårna och snabb att erbjuda sin hjälp när den efterfrågas. Det kommer göra att du får vara med om mer upplevelser och få ta mer ansvar.

Så här kan en vanlig dag se ut:

Observera att tiderna är ungefärliga och kan ändras!
Huvudfokus är arbetet med hästarna, men du kommer även få arbeta med lejon. Det är en tre-stegsprocess för lejonens utveckling. Pre-release stage, Release stage och The Wild.

Pre-release stage
Projektet intar rollen som den dominerade medlemmen i lejonens flock och tränar dem, detta så länge det är tryggt för människor att vistas så pass nära. Allt eftersom deras erfarenhet växer börjar dem intressera sig för de vilda djur de möter på promenaderna, och vid en ålder på cirka 18 månader kan lejonen jaga små antiloper. Vid 2 års ålder är lejonen redan erfarna jägare, och vi ger dem goda möjligheter att träna upp sina naturliga jakt färdigheter, både på dagen och på natten. Alla ungar i pre-release steget har i tidig ålder blivit micro-chippade och vaccinerade mot sjukdomar och rabies, samtidigt genomgår ungarna hälsokontroller under hela deras tid här.

Release stage
I detta steg ges lejonen möjligheten att utveckla sitt naturliga sociala flockbeteende på projektets stora land, cirka 4000 hektar. De har tillräckligt med bytesdjur att jaga och deras framsteg övervakas noggrant av forskare, även om all mänsklig kontakt och inflytande tas bort.
Lejonen stannar inom detta steg tills att deras flock är stabil och de halvtama lejonungarna är intrigerade i flocken. De stannar här tills de inte längre behöver hjälp med mat av människor.
Innan de släpps från steg 2 har dem fått en sändare runt halsen "radio-collar" för att vi ska kunna spåra dem och se att de mår bra, samtidigt kommer de även att genomgå en hälsokontroll.

Release steget har hittills framgångsrikt släppt ut två flockar (en i Zimbabwe och en i Zambia), vilda områden, och dessa flockar har även fött egna ungar som då inte haft någon mänsklig kontakt.

The Wild
Detta steg är när lejonen som har fötts i "Release" kan släppas ut i det vilda, naturliga sociala grupper. Genom dessa steg strävar vi efter att bevara de afrikanska lejonen genom att producera kvalitet, sjukdomsfria genpooler, återuppbygga minskandet antal lejon, och introducera de tama lejonen tillbaka till deras vilda naturliga miljöer.

Notera! Lejonen har hittills kommit till steg 2 men dem förväntas att släppas fria inom kort!

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Som volontär bor du mitt i projektets område. Man delar rum med de andra volontärer, man är 4 personer i varje rum och tjejer bor för sig och killar för sig. Dubbelrum finns vid efterfrågan om man reser ihop som par. Dusch och toalett ligger precis utanför rummet. Sängkläder ingår, men ett tips är att ta med en sovsäck under Zimbabwes vinter då det kan bli kallt.
Området har även en pool som man kan använda sig utav på sin lediga tid. En liten kiosk finns också ifall man blir sugen på tex lite choklad, snacks eller läsk. Dina kläder blir tvättade utav personalen (underkläder får man tvätta själv), det finns även internet på projektet som man kan betala för i receptionen. Tänk på att uppkopplingen ibland kan vara jättebra och ibland funkar den inte alls.

Det finns en by i närheten utav projektet där man kan få tag på det mest nödvändiga under projekttiden och ibland får volontärerna följa med. Vakter patrullerar området dygnet runt, mest för att det cirkulerar buffalos, babianer och andra djur nattid nära området.

Projekthuset huserar volontärer från både Horses & lions, Lion Breeding och Kids & Lions. Så du kommer träffa massa människor ifrån de andra projektet också.

Alla måltider är inkluderade i programmet. Är du vegetarian eller har andra önskemål så meddela gärna detta vid bokningen. Maten är bra och väldigt varierande. Ta det du önskar och njut av en god efterrätt.

Att åka på Horses & Lions i Zimbabwe var bland det bästa jag gjort! Man träffade sjukt roliga människor och fick vara med om helt fantastiska saker! Skulle lätt rekommendera detta till alla jag känner (och har även gjort det)!

Elin // Horse Management

Varför Horse Management med GoXplore?

  • Du får en unik möjlighet att kombinera arbete med hästar och lejon
  • Du lär känna Afrikas djur -och naturliv
  • Du bor och arbetar med andra volontärer och få vänner för livet
  • Du lär dig om Afrikas kultur och historia
  • Du får vara med om långa ritter på Savannen
  • Du får testa på att spela Hästpolo
  • Volontärarbete ger dig dubbla upplevelsen mot att vara en vanlig turist, maxa din resa med GoXplore

Visum

Visum behöver inte ordnas innan avresa, utan du får detta när du ankommer till Zimbabwe.
Du kommer behöva be om ett "business visa" och det kostar cirka 40 USD för Zimbabwe. Du behöver även bifoga ett "letter of invitation", och detta får du utav oss. Väljer du att lämna landet och sedan önskar komma tillbaka, tex om du åker iväg på en safari i Botswana eller besöker Zambia, så behöver du ett "double entry" visum och detta kostar cirka 70 USD.
Visumkostnaden betalas i USD och med kontanter. Det är inte möjligt att betala med annan valuta.

Om du ska stanna längre än 4 veckor så behöver du även ett TEP-visa som kostar 500 USD. Vår samarbetspartner på plats kommer att hjälpa dig med detta och man fixar detta precis innan ditt vanliga business visum går ut. Du kommer även behöva betala en administrativ avgift på plats på cirka 70-100 USD för hanteringen samt också för att en lungröntgen kommer att göras. Mer detaljer kring detta får du när du bokat dig.

Ditt pass måste vara giltigt 6 månader efter utresa från Zimbabwe. Kontrollera detta i god tid så du hinner få ett nytt pass om du måste förnya ditt befintliga.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Boka din plats i tid!

Projektet är väldigt populärt så är det bra om du bokar dig i god tid innan avresa.

Man kan flyga in till både Harare och Bulawayo och du blir upphämtad på flygplasten och sedan skjutsad till projektet.
Harare: ankomst söndag innan kl 1400 och lämnar projektet en söndag, avresa tidigast 1200.
Bulawayo: ankomst måndag och lämnar projektet en måndag, och flygen brukar avgå runt 12-tiden.

STARTDATUM 2020 - ankomst måndagar för Harare & Bulawayo

Januari 6, 13, 27
Februari 10, 24
Mars 09, 23
April 06, 20
Maj 04, 18
Juni 01, 15, 29
Juli 06, 13, 20, 27
Augusti 03, 10, 17, 24, 31
September 07 21
Oktober 05, 19
November 02, 16, 30
December 14, 28

STARTDATUM 2021 - ankomst måndagar för Harare & Bulawayo

Januari 04, 11, 25
Februari 08, 22
Mars 08, 22
April 05, 19
Maj 03, 17, 21
Juni 14, 28
Juli 05, 12, 19, 26
Augusti 09, 16, 23, 30
September 06 20
Oktober 04, 18
November 01, 15, 29
December 13, 27


Priser

Prisene er ikke satt ennå. Ta kontakt for å høre mer om mulighetene neste år.

(Priserna är giltiga till 31 december 2020)

Vad är inkluderat:

Vad är inte inkluderat:

En flygbiljett tur & retur till Zimbabwe brukar kosta från ca 7000-9500 SEK ink. flygskatt.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Horse Management

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Upplevt så mycket otroliga saker, bästa jag har gjort!

Emma // Horse Management

Aktiviteter i Zimbabwe

FAQ

Är Horses & Lions involverade i Canned Hunting?

Nej, Horses & Lions är inte involverad i canned hunting. Inga lejon på Antelope Park farmen blir sålda. Farmen har en detaljerad lista och översikt över alla sina lejon och har översikt över alla lejon och vad som skett med dem. Denna översikt ligger ute på ALERTs hemsida och är tillgänglig för alla; https://lionalert.org/page/RPlionsintheprogram.

Hur mycket kommer jag få rida?

En vanlig dag kommer du sitta på hästryggen ca 2 timmar. Självklart kan det komma att ändras både till mer eller mindre beroende på vad dagen erbjuder för uppgifter

Hur gör jag om jag vill göra en Lion Walk eller elefantridning?

För att göra detta pratar du med din kontaktperson på volontärprojektet och så bestämmer ni tillsammans en dag där du är ledig från hästarna och exempelvis är ute och med lejon i det vilda på savannen.

Kan jag åka tillsammans med en vän/partner?

Det går alldeles utmärkt att åka tillsammans. Notera när ni gör bokningen att ni reser ihop så meddelar vi projektet om det.

Vad ska jag ha med mig för kläder?

Du ska ta med dig oömma arbetskläder och ordentliga arbetskängor. Solglasögon, solhatt och arbetshandskar är också väldigt bra att ta med. Kolla även säsongen när du åker, under deras vinter kan det blir kallt så då är det är det skönt att ta med någon extra tjock tröja, byxor osv.

Finns det någon åldersgräns?

Från 18 år och uppåt. Om du är 17 år och vill åka kan detta accepteras med målsmans godkännande.

Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen, är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife-volontärsprojekt så är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Zimbabwe » Horse Management

Henrik A beställde vårt Marine & Reef Conservation program för 55h sedan. Är det något för dig också??!