1. Hester og sjiraff. 2. Hester i Zimbabwe 3. Polocrosse i Zimbabwe 4. Elefanter i Zimbabwe 5. Bading med hestene 6. Stallen

Volontärarbeta med hästar i Zimbabwe

Jobba som volontär på vårt Horsemenagement program i Zimbabwe med upplevelser du aldrig kommer glömma. Här lär du dig hur man driver ett stall i den afrikanska bushen samtidigt som du för massor med ridupplevelser.

Läs mer

Horse Management

Covid status

Öppet!

Antingen vaccinerad (två doser) eller negativt PCR-test ej äldre än 48 timmar före avresa.

Har du en passion för hästar och ridning men samtidigt vill komma riktigt nära det afrikanska djur-och naturlivet?

Med den ikoniska afrikanska bushen som bakgrund ansluter du dig till ett brett utbud av häst baserade aktiviteter. Lär dig hur man driver stall i Afrika, rider på savannen, spelar polo, simmar med hästarna eller utvecklar sina hoppfärdigheter - allt detta och mer kan du uppleva i vårt Horse Management-projekt. Det finns endast 15 platser och projektet fylls snabbt så tveka inte att höra av dig om du funderar på resan, då kan vi kolla om det är ledigt under den period du önskar.

Ryttare på alla nivåer är välkomna, det viktigaste är passion och hästintresse! Nybörjare guidas i ridning med regelbundna ridlektioner i skolan och lugna promenader ute i bushen. För dig med mer erfarenhet på hästryggen, och för dig som vill pusha sig själv, erbjuder vi mer avancerade möjligheter såsom snabbare hästsafari och möjligheter att tävla i externa ridtävlingar, såsom månatlig hoppning. Du får erfarenhet av stalldrift, med vårt stallteam som stöd på vägen. Ju längre du är i projektet, desto mer ansvar och plikter kommer du att ha. Du kan till exempel bli ombedd att leda en gästtur eller lära ut något till de nyare deltagarna.

Detta är det ultimata äventyret för alla häst- och djurlivsentusiaster. Du kommer att få en introduktion till det hektiska men spännande livet i ett afrikanskt stall under den första veckan. Steg för steg kommer du att guidas genom ditt veckoschema, introduceras för de 35 hästarna och visas hur allt fungerar. Som med de flesta projekt vi har, är ingen dag den andra lik - varje dag erbjuder nya utmaningar eller uppgifter att göra. Här får du massor av möjligheter att "lära på jobbet", och med lite flexibilitet får du ut mycket av projektet. Dina dagar kan vara långa men givande.

April – september är det tävlingssäsong. För de volontärer som är intresserade att testa på att tävla i Hästpolo på klubbnivå finns det möjlighet att göra det under den här perioden.

Vem kan delta?

Du måste vara över 18 år. Det finns ingen övre åldersgräns. De flesta deltagarna i programmet är 18-35 år. Det är viktigt att du älskar människor och djur, och inte är rädd för att röra. Då du kommer att arbeta nära lokalbefolkningen och med vilda djur är det viktigt att följa de riktlinjer som ges. Kläder som inte är stötande och ödmjukt beteende är viktigt. Goda engelska kunskaper är också viktigt.

Några snabba fakta om Horse Management
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerGärna baskunskaper inom hästhållning, inget krav!
Längd2 - 8 veckor
AnkomstplatsHarare
Närkontakt med djurJa
Borde beställasMinst 2 månader innan tänkt avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurLejonHästarJobba med djur
Jag vill boka! Jag har några frågor
Att jobba i stallet var som en dröm! Obeskrivlig natur, riktigt trevliga människor och fina hästar.

Emilia Horse ManagementÖversatt

Jobb

Så här kan en vanlig dag se ut:Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Som volontär bor du mitt i projektets område. Man delar rum med de andra volontärer, man är 4 personer i varje rum och tjejer bor för sig och killar för sig. Dusch och toalett delas. Sängkläder ingår, men ett tips är att ta med en sovsäck under Zimbabwes vinter då det kan bli kallt.

Alla måltider ingår i programpriset och du som är vegetarian eller har andra önskemål är såklart också välkommen.Maten är internationell och tillagas utav personalen.Vattnet går bra att dricka från kranen. Det finns flaskvatten att köpa. En liten kiosk finns också ifall man blir sugen på tex lite choklad, snacks eller läsk. Du får information vid ankomst vilka regler som gäller där du är så du kan röra dig fritt i den mån det går. Laddning av telefon går bra, du behöver adapter.
Du kan köpa internet access i receptionen.Bästa 3 veckorna av mitt liv. Parken var fantastiskt fint och volontärer och staff var alla supertrevliga

Nelly Horse Management

Varför Horse Management med GoXplore?

  • Du får en unik möjlighet att träna polohästar
  • Du lär känna Afrikas djur -och naturliv
  • Du bor och arbetar med andra volontärer och få vänner för livet
  • Du lär dig om Afrikas kultur och historia
  • Du får vara med om långa ritter på Savannen
  • Du får testa på att spela Hästpolo
  • Volontärarbete ger dig dubbla upplevelsen mot att vara en vanlig turist, maxa din resa med GoXplore

Visum

Vid ankomst till Zimbabwe köper du ett "business visa" vid ankomst det varar dig i 30 dagar.
Vi rekommenderar dig att köpa ett double entry som kostar 45 USD så slipper du söka ett nytt om du t.e.x ska åka till Victoriafallen. Det är viktigt att du har med dig dessa pengar i USD då det inte går att betala visumet med andra valutor.

Ditt pass måste vara giltigt 6 månader efter utresa från Zimbabwe. Kontrollera detta i god tid så du hinner få ett nytt pass om du måste förnya ditt befintliga.


Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Boka din plats i tid!

Projektet är väldigt populärt så är det bra om du bokar dig i god tid innan avresa.

Startdatum 2023Priser

Startdatum 2023 Pris
2 veckor 20600
3 veckor 27150
4 veckor 33450
5 veckor 39300
6 veckor 45200
7 veckor 51150
8 veckor 57100
9 veckor 63000
10 veckor 68950
11 veckor 74850
12 veckor 80750

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum

Vad är inkluderat:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Horse Management

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Upplevt så mycket otroliga saker, bästa jag har gjort!

Emma Horse Management

Aktiviteter i Zimbabwe

FAQ


Varför betala för att volontärarbeta?

Det finns vissa kostnader som uppstår i samband med din vistelse, t.ex. transport, kost och logi, planering, information etc. Därför betalar du ett programpris för att täcka dessa kostnader. Det du betalar inkluderar även donationer till projektet och våra kostnader i Norge. Det mesta av det du betalar går till våra lokala partners, vilket i sin tur bidrar till att skapa fler jobb i de länder vi har program. I många fall är frivilliga – både vad gäller arbetskraft och pengar – den enda anledningen till att programmen har möjlighet att fortsätta fungera. De program vi erbjuder drivs ofta av passionerade människor som verkligen brinner för det de gör, oftast utan någon form av statligt stöd. När du arbetar som volontär får programmen gratis arbetskraft, vilket är till stor hjälp.

Hur mycket behöver jag i fickpengar

Eftersom all kost och logi ingår i programpriset behöver du inte mycket extra. Vi rekommenderar ca. 700 SEK per vecka under projektperioden. Om du vill delta i extra resor eller utflykter, som inte ingår i projektet, måste du betala för dessa utanför projektkostnaden.


Ska jag ta med eget myggnät?

Projektet ligger i lågriskområden och myggnät är därför inte nödvändigt i förhållande till malariamyggor. Det finns mycket liten chans att det finns malariamyggor på projektet. I Victoriafallen finns det malariamyggor, så myggnät behövs.

Kan jag ta ut pengar på projektet?

Det finns ingen möjlighet att ta ut pengar på projektet, men du kan ta ut i en bankomat i Gweru stad en gång i veckan. Alla volontärer får möjlighet att gå till snabbköpet och bankomaten varje lördagsmorgon. Ska du åka på en resa till Victoriafallen under din vistelse kan du betala detta med kort.

Vilken valuta gäller?

Den lokala valutan heter USD (US Dollar). Du måste därför växla i USD i Norge innan avresa och ta med dig på resan. Det är viktigt att alla sedlar är från 1993 eller senare och att sedlarna är så låga som möjligt (ta inte med 100 eller 50 USD. Detta kan vara svårt att använda).

Vaccin?

Zimbabwe är ett malarialand, men projektet ligger i ett lågriskområde. Det är mycket liten sannolikhet att det finns malariamyggor där. Det är därför helt upp till varje frivillig att bestämma sig för malariatabletter. Om du ska vara med på Victoria Falls-resan under din vistelse måste du ha malariatabletter för den resan. Vi rekommenderar då typen 'malarone. Om du planerar en resa över gränsen till Botswana eller Zambia under resan rekommenderar vi att du tar gula febernvaccinet innan resan. Kom ihåg att ta med vaccinboken på resan då denna ska uppvisas vid gränsövergången. Det finns inget myggnät på projektet, men du kan ta med eget om du vill. Utöver detta rekommenderar projektet starkt att man tar stelkrampsvaccinet och rabiesvaccinet. Du kanske också vill ta hepatit A och B, samt dricksvaccinet Ducoral (mot e-colibakterien och kolera).

Vilka kläder ska jag packa?

Det är viktigt att du packar bekväma kläder, som du inte är rädd för. Man måste jobba med djur och allmänt gårdsarbete och kläderna kan därför vara både smutsiga och skadade. I allmänhet rekommenderas det att ta med kläder som inte är stötande när man reser till andra kulturer, inklusive Zimbabwe. Visa inte för mycket hud, ex. bröst, mage, lår etc. Du kommer att märka att du automatiskt får mer respekt och kanske ännu fler arbetsuppgifter om du följer riktlinjerna och klär dig respektfullt. Du kan bära shorts och singlar under dagen (på sommaren), men se till att täcka över bröstet, magen och låren så att det är respektabelt och inte kränker någon. Det finns både turister och lokalbefolkning på gården. När det kommer till färger kan man i princip ta med sig vad man vill, men det är nog klokt att vara noga med att inte ha väldigt starka färger eller mönster när man jobbar med djuren. Beige, grönt, blått, vitt, svart, brunt etc. är helt perfekt. På kvällarna får man ha på sig vad man vill, men det är nog en bra idé att ha långbyxor och tröjor på sig så att man täcker sig för myggen. (inte malariamyggor, utan vanliga myggor).

Ska jag ta med adapter?

Ja du behöver adapter till Zimbabve

Får jag tvättat mina kläder?

Projektet erbjuder tvätt av kläder under din tid på plats. Du lämnar in det och hämtar det färdigt efter ett dygn. Det kostar ca 5 USD per " load" .

Är det farligt att resa till Zimbabwe?

GoXplore förhåller sig i alla länder till UD reseråd och Zimbabwe har inte varit med på deras lista under många år. Kontakta oss för dina frågor kring detta.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Zimbabwe » Horse Management

Senaste nyheter: Boka din resa utan att binda upp dig