1. Hester og sjiraff. 2. Hester i Zimbabwe 3. Polocrosse i Zimbabwe 4. Elefanter i Zimbabwe 5. Bading med hestene 6. Stallen

Volontärarbeta med hästar i Zimbabwe

Jobba som volontär på vårt Horsemenagement program i Zimbabwe med upplevelser du aldrig kommer glömma. Här lär du dig hur man driver ett stall i den afrikanska bushen samtidigt som du för massor med ridupplevelser.

Läs mer

Horse Management

The volunteers live in a so-called 'volunteer village' on the projects ground, four and four share room. Ladies and gentlemen stay in separate rooms but there are a few double rooms too. Everyone shares toilettes and shower facilities . Each room have carpet, pillow and beddings, but we recommend to bring your own sleeping-bag in the wintertime cause it might be cold. Laundry will be done by the projects employees and costs USD 5 ( Underwear must be washed by yourself) There are internet access on the project, and you pay for this in the reception.

There is a village close to the project where you can get the necessities during the project. Since you stay at the projects ground you can not do other activities in the evenings, other the ones arranged by the project.

All meals included in the program price, and of course vegetarians and people with other food preferences are just as welcome. The food is international and will be prepared by the programs employees. The tap-water is safe to drink. It is possible to buy bottled water, but you have to pay for that yourself. There is a small bar on the project which offer mineral water, beer, chocolate etc. You will get information about the rules on the project when you arrive, if you can explore the area by yourself and general safety rules. You will have access to TV, video and barbecue areas (so-called "Braai areas", an African tradition). You will need an adapter to charge your phone, but no issues otherwise. You can buy internet-access in the reception on the farm. Should you, against all odds, have an accident, the representants will transport you to the nearest hospital.

Några snabba fakta om Horse Management
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerGärna baskunskaper inom hästhållning, inget krav!
Längd2 - 8 veckor
AnkomstplatsHarare
Närkontakt med djurJa
Borde beställasMinst 2 månader innan tänkt avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurLejonRanchstayHästarElefanterJobba med djur
Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag måste säga att det som har gjort störst intryck på mig hittills är människorna jag träffar och kulturen här nere. De har inte så mycket, men är ändå alla så glada och gör bara så gott de kan utifrån den situation de befinner sig i. Djuren är också helt fantastiska, speciellt hästarna och katterna, man fäster sig så snabbt vid dem. Innan jag kom hit gillade jag inte katter alls hahah, men nu älskar jag dem. Hästarna är helt fantastiska, de har alla väldigt distinkta personligheter och de blir snabbt förtjusta i dig också. Det är också riktigt häftigt att träffa helt nya människor från hela världen och höra om hur de slutade som volontär för AP. De som jobbar här är också otroligt måna om att vi ska få en fantastisk upplevelse medan vi är här och de gör allt för att vi ska få göra de saker vi vill. Det betyder att de jag möter här, gäster, andra volontärer, men framför allt de anställda på AP, har gjort starkast intryck.

Felicia Horse ManagementÖversatt

Jobb

Så här kan en vanlig dag se ut:Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Som volontär bor du mitt i projektets område. Man delar rum med de andra volontärer, man är 4 personer i varje rum och tjejer bor för sig och killar för sig. Dusch och toalett delas. Sängkläder ingår, men ett tips är att ta med en sovsäck under Zimbabwes vinter då det kan bli kallt.

Alla måltider ingår i programpriset och du som är vegetarian eller har andra önskemål är såklart också välkommen.Maten är internationell och tillagas utav personalen.Vattnet går bra att dricka från kranen. Det finns flaskvatten att köpa. En liten kiosk finns också ifall man blir sugen på tex lite choklad, snacks eller läsk. Du får information vid ankomst vilka regler som gäller där du är så du kan röra dig fritt i den mån det går. Laddning av telefon går bra, du behöver adapter.
Du kan köpa internet access i receptionen.Att jobba i stallet var som en dröm! Obeskrivlig natur, riktigt trevliga människor och fina hästar.

Emilia Horse ManagementÖversatt

Varför Horse Management med GoXplore?

  • Du får en unik möjlighet att träna polohästar
  • Du lär känna Afrikas djur -och naturliv
  • Du bor och arbetar med andra volontärer och få vänner för livet
  • Du lär dig om Afrikas kultur och historia
  • Du får vara med om långa ritter på Savannen
  • Du får testa på att spela Hästpolo
  • Volontärarbete ger dig dubbla upplevelsen mot att vara en vanlig turist, maxa din resa med GoXplore

Visum

Vid ankomst till Zimbabwe köper du ett "business visa" vid ankomst det varar dig i 30 dagar.
Vi rekommenderar dig att köpa ett double entry som kostar 45 USD så slipper du söka ett nytt om du t.e.x ska åka till Victoriafallen. Det är viktigt att du har med dig dessa pengar i USD då det inte går att betala visumet med andra valutor.

Ditt pass måste vara giltigt 6 månader efter utresa från Zimbabwe. Kontrollera detta i god tid så du hinner få ett nytt pass om du måste förnya ditt befintliga.


Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Boka din plats i tid!

Projektet är väldigt populärt så är det bra om du bokar dig i god tid innan avresa.

Startdatum 2023Priser

Start date in 2024 Pris
2 weeks 22950
3 weeks 30350
4 weeks 37450
5 weeks 44100
6 weeks 50700
7 weeks 57050
8 weeks 63350
9 weeks 69700
10 weeks 76050
11 weeks 82350
12 weeks 88700

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum

Vad är inkluderat:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Horse Management

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Att åka på Horses & Lions i Zimbabwe var bland det bästa jag gjort! Man träffade sjukt roliga människor och fick vara med om helt fantastiska saker! Skulle lätt rekommendera detta till alla jag känner (och har även gjort det)!

Elin Horse Management

Aktiviteter i Zimbabwe

FAQ


Varför betala för att volontärarbeta?

Det finns vissa kostnader som uppstår i samband med din vistelse, t.ex. transport, kost och logi, planering, information etc. Därför betalar du ett programpris för att täcka dessa kostnader. Det du betalar inkluderar även donationer till projektet och våra kostnader i Norge. Det mesta av det du betalar går till våra lokala partners, vilket i sin tur bidrar till att skapa fler jobb i de länder vi har program. I många fall är frivilliga – både vad gäller arbetskraft och pengar – den enda anledningen till att programmen har möjlighet att fortsätta fungera. De program vi erbjuder drivs ofta av passionerade människor som verkligen brinner för det de gör, oftast utan någon form av statligt stöd. När du arbetar som volontär får programmen gratis arbetskraft, vilket är till stor hjälp.

Hur mycket behöver jag i fickpengar

Eftersom all kost och logi ingår i programpriset behöver du inte mycket extra. Vi rekommenderar ca. 700 SEK per vecka under projektperioden. Om du vill delta i extra resor eller utflykter, som inte ingår i projektet, måste du betala för dessa utanför projektkostnaden.


Ska jag ta med eget myggnät?

Projektet ligger i lågriskområden och myggnät är därför inte nödvändigt i förhållande till malariamyggor. Det finns mycket liten chans att det finns malariamyggor på projektet. I Victoriafallen finns det malariamyggor, så myggnät behövs.

Kan jag ta ut pengar på projektet?

Det finns ingen möjlighet att ta ut pengar på projektet, men du kan ta ut i en bankomat i Gweru stad en gång i veckan. Alla volontärer får möjlighet att gå till snabbköpet och bankomaten varje lördagsmorgon. Ska du åka på en resa till Victoriafallen under din vistelse kan du betala detta med kort.

Vilken valuta gäller?

Den lokala valutan heter USD (US Dollar). Du måste därför växla i USD i Norge innan avresa och ta med dig på resan. Det är viktigt att alla sedlar är från 1993 eller senare och att sedlarna är så låga som möjligt (ta inte med 100 eller 50 USD. Detta kan vara svårt att använda).

Vaccin?

Zimbabwe är ett malarialand, men projektet ligger i ett lågriskområde. Det är mycket liten sannolikhet att det finns malariamyggor där. Det är därför helt upp till varje frivillig att bestämma sig för malariatabletter. Om du ska vara med på Victoria Falls-resan under din vistelse måste du ha malariatabletter för den resan. Vi rekommenderar då typen 'malarone. Om du planerar en resa över gränsen till Botswana eller Zambia under resan rekommenderar vi att du tar gula febernvaccinet innan resan. Kom ihåg att ta med vaccinboken på resan då denna ska uppvisas vid gränsövergången. Det finns inget myggnät på projektet, men du kan ta med eget om du vill. Utöver detta rekommenderar projektet starkt att man tar stelkrampsvaccinet och rabiesvaccinet. Du kanske också vill ta hepatit A och B, samt dricksvaccinet Ducoral (mot e-colibakterien och kolera).

Vilka kläder ska jag packa?

Det är viktigt att du packar bekväma kläder, som du inte är rädd för. Man måste jobba med djur och allmänt gårdsarbete och kläderna kan därför vara både smutsiga och skadade. I allmänhet rekommenderas det att ta med kläder som inte är stötande när man reser till andra kulturer, inklusive Zimbabwe. Visa inte för mycket hud, ex. bröst, mage, lår etc. Du kommer att märka att du automatiskt får mer respekt och kanske ännu fler arbetsuppgifter om du följer riktlinjerna och klär dig respektfullt. Du kan bära shorts och singlar under dagen (på sommaren), men se till att täcka över bröstet, magen och låren så att det är respektabelt och inte kränker någon. Det finns både turister och lokalbefolkning på gården. När det kommer till färger kan man i princip ta med sig vad man vill, men det är nog klokt att vara noga med att inte ha väldigt starka färger eller mönster när man jobbar med djuren. Beige, grönt, blått, vitt, svart, brunt etc. är helt perfekt. På kvällarna får man ha på sig vad man vill, men det är nog en bra idé att ha långbyxor och tröjor på sig så att man täcker sig för myggen. (inte malariamyggor, utan vanliga myggor).

Ska jag ta med adapter?

Ja du behöver adapter till Zimbabve

Får jag tvättat mina kläder?

Projektet erbjuder tvätt av kläder under din tid på plats. Du lämnar in det och hämtar det färdigt efter ett dygn. Det kostar ca 5 USD per " load" .

Är det farligt att resa till Zimbabwe?

GoXplore förhåller sig i alla länder till UD reseråd och Zimbabwe har inte varit med på deras lista under många år. Kontakta oss för dina frågor kring detta.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Visited programs

← See all programs you have visited

→ Close list with programs

Yes, please send me more information about these programs!

→ Close list with programs

Hem » Land » Zimbabwe » Horse Management

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!