Horses & Lions, 11 april – 12 juni, Emma Eliasson

Horses & Lions, Zimbabwe, 11 april – 12 juni, Emma Eliasson

Att försöka skriva ner om vad jag har varit med om på Horses & Lions är väldigt svårt. Inga ord eller meningar kommer någonsin att kunna beskriva hur underbart jag har haft det där under mina 9 veckor. Jag var volontär på deras hästar och lejon projekt, vardagarna spenderade man i stallet och på helgerna var det aktiviteter med lejonen.

Det fanns totalt 42 hästar, ungefär hälften stod inne på natten och resten befann sig ute. Hästarna som var ute under natten var safari hästarna, de som gästerna rider på för det mesta. Så varje morgon samlades vi morgonpigga för att rida ut för att leta upp hästarna för att ta tillbaka dem till stallet igen medan solen gick upp. Jag älskade sunrise round up som det kallas. För det var något otroligt att vakna upp på hästryggen samtidigt som solen går upp och det är den bästa starten på dagen man kan få.


På span efter hästarna kl 6.30 på morgonen

Vi red mycket utöver sunrise round up också, ibland red vi 6 timmar om dagen. Antingen gjorde man game counts ute i parken, eller baundry patrol där man kollade så att stängslen runt parken var hela. Ute i parken kommer man otroligt nära djuren, att stå 3 m från är giraff är något som inte ens går att beskriva. I och med att man sitter på hästarna blir djuren mindre skygga och man får kommer väldigt nära.

Polocrosse var något som spelades mycket och det är det absolut roligaste jag har testat på! Gillar man hästar, fart, boll- och lagsport är det här alldeles perfekt. Något annat vi gjorde också var att hoppa. Jag hade turen att få åka till två hopptävlingar i Bulawayo som var väldigt kul och lärorikt. Många av hästarna på AP har inte hoppat, och inför första tävlingen hade vi i princip bara en/två veckor på oss att lära några utav dem. Men det gick galant och alla gjorde väldigt bra ifrån sig.


Polocrosse


Bulawayo


Jag och favoriten Manana som var så duktig!

När vi inte var i stallet och med hästarna var det lejonen som gällde. Man gjorde aktiviter som lion walks, cub sit med lejonungarna så de vande sig vid människor, göra leksaker till dem, meatprep där man förberedde och gav mat till lejonen. Var spännande att se dem största lejonhanarna kämpa om vem som skulle få maten först och det gick rätt vilt till. Men annars är lejonen otroligt fina mot varandra, dem är väldigt kärleksfulla, kramas, slickas och leker vilket var roligt att se. Att vara så nära lejonen kändes helt otroligt och overkligt!

Det finns så mycket kul och spännande saker att göra på projektet att det är svårt att få ner allt i ord. Man kommer att träffa människor från hela världen och få vänner för livet. Min reseberättelse ger ingen rättvisa om hur min tid var där, utan för att uppleva hur underbart och roligt det är där måste man åka dit, och det är verkligen något jag rekommenderar.

Att åka hit är verkligen det bästa jag har gjort, men också bland det svårare. För hur mycket man inte än ville det, närmade sig sista dagen då det var dags att åka tillbaka hem. Att lämna alla hästar, lejon och människor var väldigt svårt. Jag har vaknat upp tidigt många morgnar hemma i Sverige och varit redo för round up, men insett att jag inte är i Zimbabwe längre och har den möjligheten. Men det finns ingen anledning att vara deppig, för jag vet att jag kommer åka tillbaka dit och få uppleva allt igen!

Reseberättelser från 2016

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Horse Management.

Hem » Reseberättelse » Horses & Lions » 11 april – 12 juni » Emma Eliasson

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!