Reseförsäkring

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

Beställ jobba & resaförsäkringen


Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkring som är en del av den norska försäkringskoncernen Gjensidige som försäkrat liv och hälsa sedan 1816 och är Norges största försäkringsbolag. I Sverige är Gouda Reseförsäkring en av de ledande aktörerna på marknaden inom segmentet reseförsäkring. Gouda försäkrar idag mer än 2 miljoner resenärer per år.

För oss är det viktigt att du är rätt försäkrad när du reser med oss. GoXplore kan idag erbjuda reseförsäkring via Gouda som även gäller vid pandemier/epidemier som är särskilt viktigt idag.

Du behöver inte resa på ett utav GoXplores program för att beställa försäkring via oss.

Försäkringen kan passa för:

 • Backpackers
 • Vistas i utlandet på ett utav GoXplores program
 • Vara utomlands upp till ett år
 • Resor över hela världen
 • Studenter
 • Flera kortare semestrar
 • Aktiv semester (klättring, hoppa fallskärm, dykning, rafting osv.


Fullständiga försäkringsvillkor

Förköpsvillkor

Översikt på Jobba & Resa.

Work & Travel Insurance är en försäkring för dig som gillar att resa, oavsett om du deltar i ett organiserat program eller för dig som reser på egen hand. Försäkringen gäller från en dag upp till 12 månader. Vi är alltid tillgängliga för dig.

Med en vanlig reseförsäkring är du inte försäkrad när du arbetar utomlands. Med Work & Travel Insurance är du försäkrad när du reser, praktiserar eller deltar på något av våra volontärprojekt. Vi erbjuder dig en komplett försäkring som täcker kostnader i samband med olyckor, sjukdom, bagage, rätts -och ansvarskydd och sportaktiviteter både för en längre eller kortare vistelse utomlands. .

Upptäck världen utan bekymmer!

Backpackers, utbytesstudenter, studenter, praktikanter, arbetstagare, volontärer och säsongsarbetare har länge använt Work & Travel Insurance. Vi vet hur viktigt det är för resenärer som vill utforska världen att ha rätt försäkring. Försäkringen omfattar inte bara förlust av bagage och resehandlingar. De olyckor som inträffar under resan, och transportkostnader på grund av olycka, ingår i försäkringen.

Bra att tänka på:

En bra försäkring gör att du till exempel kan få läkarvård eller hemtransport, om olyckan skulle vara framme. Utan att du själv behöver stå för kostnaderna.

Att bli av med mobiltelefonen eller kameran är väl inte hela världen, men har du råd att:

 • Bli hämtad med ambulanshelikopter om du bli ormbiten på trekking i Australiens regnskogar?
 • Betala kostnaderna för vattenskador i ditt hotellrum för att du råkade slå sönder ett vattenelement?

Försäkringen börjar gälla vid avresa och avslutas när du återvänder.

Under vistelsen utomlands kan du besöka olika länder. Försäkringsskyddet gäller för hela utlandsvistelsen. Work & Travel Insurance kan tecknas på minst en vecka och högst 12 månader. Skulle du vilja förlänga din vistelse under resan är även det möjligt.


Alarmcentral dygnet runt

På Alarmcentralen sitter rutinerade servicekoordinatiorer redo att hjälpa dig i en akutsituation. Alarmcentralen har all nödvändig kompetens knuten till sig. Bland medarbetarna hittar du exempelvis läkare, specialister, sjuksköterskor och krismedarbetare. För din del innebär det att du alltid bara är ett telefonsamtals avstånd från hjälpen. Genom alarmcentralen får du hjälp när som helst på dygnet var som helst i världen, om något oförutsett händer dig.

Exempel på hjälp du får genom alarmcentralen:

 • All kontakt med sjukhus
 • Betalningsgaranti, så att du inte själv behöver ligga ute med pengar vid sjukhusbesök (om sjukhuset godkänner)
 • Övervakad behandling, för att du ska få rätt sådan
 • Kommunikation med dig, din familj och ambassader
 • Organisation av hemtransport till Sverige

Med våra försäkringar kan du känna dig trygg på resan och vara säker på att få effektiv assistans om något händer.

Försäkringsbolagets larmnummer är: +45 33 15 60 60

Du får ett försäkringsbevis, med all viktig information, såsom försäkringsnummer och telefonnummer till larmcentralen. Med sitt internationella nätverk kan Räddningstjänsten få fram hjälp snabbt vart som helst i världen. Om det behövs täcker försäkringen dina transporter hem.
Du kan också ladda hem gouda Appen så har du alltid med dig dina försäkringsuppgifter.

Specialfall och Sportaktiviteter

Det finns begränsingar på en del sportaktiviteter som du kan utföra under din resa. Om du är osäker på om dina planerade aktiviteter är försäkrade, kan du fråga oss i förväg. Förutom "normala" vintersporter och vattensporter är även andra sporter/aktiviteter inräknade. Här nedan finns en lista över de sportaktiviteter som ingår i försäkringen med fullt skydd, vilka som ingår med ett reducerat skydd samt vilka som inte alls omfattas av försäkringen.

G.2 Sportaktiviteter Nedan finns en lista med exempel på de sportaktiviteter som ingår i försäkringen med fullt skydd, vilka som ingår med ett reducerat skydd samt vilka som inte alls omfattas av försäkringen.

Sportaktiviteter som omfattas under det normala skyddet: Ballongfärd (organiserad utflykt) Basketboll Bergscykling (ej extrem form) Cricket Cykling Dykning med tuber (enligt certifikat, dock ej djupare än 30 meter) Forsränning Fotboll Go-cart Golf Grottnedstigning Grottvandring Ishockey Kanoting Löpning Orientering Ridning Rodd Brädsegling Segling (org. utflykt, ej solo) Skridskoåkning, Väggklättring m rep/Topprepsklättring/Klippklättring Vandring/bergsvandring Vattenskidåkning Vintersport (officiellt markerade spår/backar)

Grupp 2 Sportaktiviteter som omfattas av försäkringen, men med den begränsningen att invaliditets- eller dödsfallsersättning ej utgår.

Amerikansk fotboll Backhoppning Bobåkning Bungee jump Fallskärmshoppning Friklättring Kitesurfing Flygning (utan biljett, se även G.1) Hängflygning Jetskiåkning Mikrolätt flyg Offpiståkning (med guide) Rodel Rugby Segelflygning Vågsurfing

OBS! Detta är en uppräkning av exempel på aktiviteter. Aktiviteter som kan likställas med dessa exempel klassificeras som grupp 2 aktiviteter.

Grupp 3 Farliga sportaktiviteter som inte omfattas av försäkringen: Exceptionellt riskfyllda sporter

 • Kampsporter/självförsvarssport Jakt/användande av eld eller vapen Dykning djupare än 30 meter Ensamsegling/extrema former av segling (t ex att korsa ett hav) Expeditioner (en expedition är en organiserad forskningsresa) Isklättring Motorsporter Offpiståkning (utan guide) Soloklättring/bouldering Övriga farliga sporter

OBS! Detta är en uppräkning av exempel på aktiviteter. Aktiviteter som kan likställas med dessa exempel klassificeras som grupp 3 aktiviteter.


Ungdomsreseförsäkring/Jobba & Resa

Goudas reseförsäkring gäller för Covid-19 och omfattar vårdkostnader vid akut sjukdom om du skulle bli sjuk under resan.Vårdkostnader

Försäkringen ersätter vårdkostnader till nödvändiga och skäliga kostnader, det innebär att det inte finns ett maxtakför sjukvården.

Hemtransport om du blir allvarligt sjuk på resan

Hemtransport om något mer allvarligt händer under resan som gör att du måste transporteras hem för vidare vård i Sverige.

Missad hemresa på grund av sjukdom

Missar du din hemresa på grund av sjukdom ersätter försäkringen merkostnader för en ny hemresa, du får även ersättning för merkostnader för kost och logi.

Ersättning för förlorade resdagar – (Gäller om du inkluderar semestergaranti, endast valbar om resan är kortare än 45 dagar)

Om du blir sjuk och sängliggande under en kortare tid på semestern får du ersättning med en dagsandel per förstörd resdag.

Ersättningsresa – (Gäller om du inkluderar semestergaranti, endast valbar om resan är kortare än 45 dagar)

Blir du inlagd på sjukhus eller ordinerad vila på rummet mer än halva tiden av din resa, då kan både du som blir sjuk och din medförsäkrade familj, alternativt medförsäkrad medresenär få en ny resa.

Hjälp att komma ikapp din resa – (Gäller om du inkluderar semestergaranti, endast valbar om resan är kortare än 45 dagar)

Om du missar avresan eller hemresan från resmålet för att något oväntat händer, som du själv inte kunnat förutse och förhindra, får du hjälp att komma ikapp resan. Om du förlorar mer än halva restiden kan du få en ny resa.


Karantänomfattning(Gäller om du inkluderar semestergaranti, endast valbar om resan är kortare än 45 dagar)

Gouda har utvidgat omfattningen i reseförsäkringen och ersätter merkostnader om du blir satt i karantän av utländska myndigheter under resan - oavsett om du är sjuk eller inte - om du inte kan resa hem som planerat.


Nedan har vi har samlat de vanligaste frågorna gällande Covid-19 med tillhörande svar.

Nedanstående svar avser Goudas "heltäckande försäkring", dvs reseskyddet där Gouda är din primära försäkringsgivare:

1. Hur gäller försäkringen om jag insjuknar i Covid-19 på min resa?

Testar du positivt för Covid-19 ersätter försäkringen på samma sätt som vilken annan akut sjukdom som helst. Försäkringen ersätter då dina sjukvårdskostnader.

2. Ersätter försäkringen kostnaden för ett Covid-19-test under utlandsvistelsen?

Ja, försäkringen ersätter kostnaden för ett Covid-19-test om du har symptom. Är testet ställt som ett krav av myndigheter, flygbolag eller liknande så omfattas inte detta av försäkringen, utan blir då en kostnad du måste stå för själv. Viktigt att du alltid kontaktar Goudas alarmcentral så vi får möjlighet att hjälpa dig.

3. Vad händer om jag blir sjuk i Covid-19 och blir satt i karantän?

Förutom ersättning för själva sjukvården så ersätter försäkringen merkostnader för ny hemresa om du på grund av sjukdom inte kan åka hem som planerat.

4. Vad händer om jag blir satt i karantän utan att själv vara sjuk?

Gouda har utvidgat omfattningen i våra försäkringar och ersätter nu merkostnader om du blir satt i karantän av en utländsk myndighet under resan - oavsett om du är sjuk eller inte - om du inte kan resa hem som planerat. Försäkringen ersätter merkostnader för kost, logi och nya flygbiljetter till 30.000 kr per person eller 100.000 kr för en hel familj. Karantänteckningen inkluderas i båda försäkringar, dvs. Heltäckande och Komplementsförsäkringen.

5. Vad gör jag om jag blir sjuk utomlands?

Du ska i den mån du har möjlighet alltid kontakta Goudas alarmcentral. De hjälper dig med hänvisning till närmaste vårdgivare/sjukhus och kan även ställa ut betalningsgarantier för dig så du slipper egna utlägg. Goudas alarmcentral har öppet dygnet runt alla dagar om året.
Har du valt Komplement till hemförsäkringen kontaktar du SOS Alarm. Titta gärna igenom dina försäkringspapper och ta med nödvändig dokumentation på din resa. SOS Alarm är hemförsäkringsbolagens alarmcentral och hjälper dig om något allvarligare inträffar.


Har du frågor om försäkringen tveka inte att maila oss .

Innehållet i denna text kan inte användas i juridiska sammanhang. Vi hänvisar till fullständiga Försäkringsvillkor .

circa PRISER FÖR JOBBA & RESA FÖRSÄKRINGEN tabellen nedan är en riktlinje endast.
vi har samma priser som gouda reseförsäkringar.
boka hos oss så har du allt hos samma leverantör.
OBS! DU VÄLJER TILL SEMESTERGARANTI OM DIN RESA ÄR UNDER 45 DAGAR FÖR ATT INNEFATTAS
AV DE VILLKOREN. DET TILLKOMMER CA 500 SEK PÅ EN MÅNAD MED SEMESTERGARANTIN

VECKA / MÅNAD

FULLT SKYDD

UTAN EGENDOMSSKYDD1 månad 1110sek 714 sek.
2 månader 2126 sek 1594sek
3 månader 3201 sek 2402sek
4 månader 4276 sek 3207sek
5 månader 5350 sek 4013 sek
6 månader 6425sek 4820 sek
7 månader 7571sek 5678sek
8 månader 8575sek 6431 sek
9 månader 9721sek 7291 sek
10 månader 10903 sek 8147 sek
11 månader 11978 sek 8983sek
12 månader 12947 sek 9790 sek

Hem » Reseförsäkring

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar