Bali

Gillar du surfing, festivaler, shopping & stränder, då är Bali den perfekta destinationen för dig. Landet förknippas ofta med ordet "paradis" och det är inte svårt att förstå varför. Åker du med oss på GoXplore har du möjlighet att uppleva landet på ett mer givande sätt som volontär.

  • 4. Volunteer Ubud
  • 2. Volunteer Lovina
  • 7. Volunteer Ubud

Fakta om Bali

Officiellt namn: Republic of Indonesia

Huvudstad: Denpasar

Religion: Hinduism (90%), Annat (10%)

Valuta: Rupiah (IDR).

Statsskick: Republik

Yta: 1 900 000 km² (hela Indonesien)

Språk: Bahasa Indonesia

Klima: Dagstemperaturen ligger vanligtvis mellan 20 och 33 grader. Mellan december och mars kan västmonsunen medföra tunga skyfall och luftfuktigheten är under denna period mycket hög. Vanligtvis faller regnet under nätterna så dagarna har oftast uppehåll och är soliga. Från juni till september är det i princip torrperiod och luftfuktigheten är låg men det kan vara ganska kallt på kvällarna. Ubud, beläget uppe i bergen, sticker ut med sitt unika mikroklimat. Där får man räkna med moln och skurar året om. Ibland kommer du även behöva en tröja eller tunn jacka efter solnedgången.

Kultur: Ön skiljer sig från resten av Indonesien, som har den största muslimska befolkningen i världen, eftersom över 90 procent av befolkningen är hinduer. Detta genomsyrar balinesernas vardag och leverne i form av många charmiga traditioner och ceremonier men även i deras vänliga bemötande och intresse i att alltid sätta andra framför sig själv. Som turist är du alltid välkommen att delta i ceremonierna men tänk på att visa respekt genom bära täckande kläder över axlar och knän, särskilt vid tempelbesök och andra ceremonier.

Kreditkort: Visa och Mastercard accepteras i de flesta städer och byar

Nöd-nummer: Polis: 112

Tidsskillnad: + 7 timmar

Landskod: ID, IDN

Landsnummer: +62

Registrera dig: Här i nedan länk swedenabroad kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse. Uppgifterna används av UD/ambassaden för att snabbt kunna kontakta dig om en konsulär krissituation skulle drabba det land du befinner dig i. De sparas under den tidsperiod du själv anger, dock max ett år. Du kan avanmäla dig själv när du vill. Planerar du en längre vistelse än ett år, krävs en årlig förnyelse.

http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Välj ett program i Bali

Aktiviteter i Bali

Hem » Land » Bali

Ahmad A beställde vårt Ranchstay Kanada program för 274h sedan. Är det något för dig också??!