Volontärarbete på Bali

Landet förknippas ofta med ordet "paradis" och det är inte svårt att förstå varför. Med sin fantastiska matkultur, sin trevliga befolkning & stora kulturarv är Bali en av de mest populära destinationerna i Indonesien. Gör skillnad & åk som volontär!

Läs mer

Volontär Bali

Covid status

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

Gillar du sol, bad, surf, festivaler, shopping & stränder, då är Bali den perfekta destinationen för dig. Landet förknippas ofta med ordet "paradis" och det är inte svårt att förstå varför. Med sin fantastiska matkultur, sin trevliga befolkning & stora kulturarv är Bali en av de mest populära destinationerna i Indonesien. Åker du med oss på GoXplore har du möjlighet att uppleva landet på ett mer givande sätt som volontär.

Vi på GoXplore har tagit fram flera spännande projekt där du som volontär kan hjälpa lokalbefolkningen. Välj mellan att undervisa engelska till barn och ungdomar. Där du som volontär lär ut grunderna i engelska och får testa på livet som lärare. Var med och uppmuntra barn till utbildning och kreativ utveckling på lokala förskolor. Har du erfarenhet inom sjukvård, så finns ett spännande projekt inom hälsovård där du hjälper till och delar med dig av dina kunskaper. Tycker du om att utbilda och brinner för miljön, då är vårt miljöprojekt något för dig, där jobbar du på en grundskola för att sprida kunskap om just miljön. Är du kanske en person som inte har tummen mitt i handen och som älskar att bygga och renovera? Bali är i stort behov av renovering på många byggnader, där du som volontär kommer att vara till stor hjälp. Eller varför inte åka ut på paradisön, Nusa Penida, där du hjälper sköldpaddan att växa upp i en trygg miljö! Självklart går det att kombinera olika projekt, på så sätt kommer du som volontär få en fantastisk upplevelse samtidigt som du gör skillnad!

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.

Vem kan delta på detta program?

Detta program är för dig som fyllt 18 år . Du bör vara öppen, engagerad, flexibel och positiv. Du ska ha goda kunskaper i engelska eftersom det är det språk du kommer att använda dagligen. Alla som reser med GoXplore måste ansöka om ett brottsregister, via Polisen, och det ska vara på engelska. Detta får tidigast göras 3 månader innan planerad utresa.

Resa som familj?
För er som reser iväg som familj och önskar förena nytta med nöje, så kan vi glädja er att vi absolut kan hjälpa er iväg på detta fantastiska äventyr och till detta vackra land. Kanske önskar ni komma iväg just under er semester eller på skollovet, kontakta oss gärna för mer information och prisuppgift. Vi försöker även skräddarsy resan och upplägget efter era önskemål.

Några snabba fakta om Volontär Bali
Passar förFrån 18 år (passar även för familjer)
KvalifikationerGlad att arbeta med människor och djur
Längd3-12 veckor
AnkomstplatsDenpasar
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurPå sköldpaddsprogrammet - Ja
Borde beställasminst 1 månad innan avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurUndervisningVolontärarbete med barnSköldpaddorSjukvårdFamiljevänlig
Jag vill boka! Jag har några frågor
Är så tacksam för att jag övervann mina rädslor inför att åka till Bali. Att träffa fina människor och att få uppleva det som jag har gjort denna vecka har varit helt fantastiskt!

Julia // Volontär Bali

Projekt

Ubud, Lovina och Nusa Penida

Du kan välja att volontärarbeta på olika platser runt Bali, antingen Pejeng som ligger cirka 15 min fr Ubud, Lovina eller Nusa Penida. Oavsett vilken destination du väljer så kommer du få en fantastisk tid och du kommer få uppleva ett otroligt häftigt, grönt, vackert och harmoniskt Bali. Vårt tips till dig är, kombinera de olika projekten & destinationerna och upplev mer utav Bali.

Ubud
I Ubud finner du det mesta, allt ifrån shopping, restauranger, vackra risfält till tempel. Här har du möjligheten att kanske ta en yogakurs efter avslutat volontärsprojekt, eller varför inte hoppa på en "adventure week". Du kan också på egen hand besöka Monkey forest, ta långa promenader, mountainbika längst med risfälten, umgås och ta del lokalbefolkningen och på så vis lära dig mer utav deras språk, bahasa, eller bara umgås med de andra volontärerna. Här bor man på ett såkallat guesthouse i Pejeng som ligger cirka 15 min från Ubud, hos en balinesisk familj och får därför ta del av sättet dem bor och lever. Du delar rum med de andra volontärerna. Man bor cirka 4-8 personer per rum och alla rum har fläkt.
De flesta volontärer väljer Ubud på grund av variationen, dess enkelhet men också för att det är så otroligt vackert här.

Lovina
Vill du hellre ha lugnet och 2 minuter till havet, ja då är det Lovina du ska volontärarbeta i. Här kan du välja projekt som förskola/kindergarten, undervisa på skola eller renovering.
I Lovina bor man tillsammans med de andra volontärerna i ett volontärhus. Man är 4-8 personer per rum och alla rum har fläkt. Sammanhållningen här är tajtare då det är färre volontärer som håller till i Lovina. Dock är Lovina mycket lugnare än Ubud, så på fritiden efter arbetsdagen finns det inte så mycket att göra förutom att förbereda inför nästa dag, läsa böcker, spela spel eller varför inte avnjuta ett dopp i poolen. Ja, här har man pool, samt 2 minuters promenad till stranden. På dina lediga helg kan du tex åka ut på delfinsafari, besöka vattenfall och mycket mera.

Nusa Penida
Här bor man självklart vid havet, då sköldpaddorna håller till här. Man bor enkelt men rent på ett såkallat volontärhus och stämningen är lugn, skön och alltid på topp. Man bor cirka 4-8 personer per rum och alla rum har fläkt. På denna härliga ö finns det inte så mycket att göra efter arbetstid, utan här får man lära sig att chilla, relaxa och bara njuta av lugnet. Ta med böcker, kort och kanske några roliga spel som kan användas på kvällarna. Dock finns det väldigt många fina utflykter när du har ledigt. Ibland är det filmkväll, ibland tar man sig till den lilla charmiga baren precis vid stranden för att njuta av havets vågor till en kall smoothie. I stort sett varje vecka hålls en avskedsmiddag för dem volontärer som skall lämna, denna hålls på stranden med sång, gitarr och öppen brasa och underbar stämning.

Hundprojekt (finns tillgängligt i Ubud)

Till skillnad från i västvärlden är balinesiska hundar fria och har vandrat på gatorna på Bali i tusentals år. Omkring 90% av dessa gatuhundar har en plats där de "hör hemma" (oavsett om de hör hemma hos en familj eller en lokal warung), men det innebär inte nödvändigtvis att dessa hundar är ordentligt skötta eller får regelbunden mat.

På det här projektet kommer du att arbeta på ett "dog shelter" där du ska ta hand om, hjälpa till och rehabilitera dessa gatuhundar, tills att de är redo att tas hand om och adopteras utav en kärleksfull och omtänksam familj.
Dina arbetsuppgifter inkluderar att ta hundarna för promenad, mata dem, rengöra och tvätta hundarna samt deras hundinhägnad samt socialisera med dem (visa dem kärlek och tillgivenhet) just för att dem behöver bli mer vana och anpassade till människor.
Du kommer att arbeta från cirka 09-12 och sedan från 14-16.
OBS: man behöver ta rabiesvaccinet för det här projektet.

Startdatum 2020:
06, 20 januari
03, 17 februari
02, 16 mars
06, 20 april
04, 18 maj
01, 15 juni
06, 20 juli
03, 17 augusti
07, 21 september
05, 19 oktober
02, 16 november
07, 21 december

Förskola/Kindergarten (finns tillgängligt i Ubud och Lovina)

Detta projekt erbjuder gratis förskoleutbildning till lokala 4-5 åringar från fattiga byar runt Ubud samt i Lovina. Dessa barn är varma och tillgivna men vill hellre leka än att lära sig. Projektet ger dig chansen att uppmuntra barn till utbildning och kreativ utveckling. Du får bland annat lära ut engelska och lära dem att kommunicera. Du kommer kunna förse dem med värdefulla råd som de kommer ha nytta av i många år framöver.

Under den tid du spenderar på att lära och hjälpa barnen i området kommer du bli en viktig och uppskattad del av det lokala samhället. Barnen är precis i början av sin skolgång och är otroligt glada och välkomnade, något som är en naturlig del av den balinesiska uppfostran men också för att du kommer att vara en av de första västerlänningar de någonsin träffat.
Du måste tycka om barn eftersom du kommer att vara omgiven av dem varje dag. Förskolan, liksom de flesta förskolor i världen, är informell och barnen kommer hellre vilja leka med dig mer än att "lära sig". Men genom att få dem entusiastiska till att gå till skolan och lära dem några grundläggande engelska fraser, såsom enkla hälsningar, kommer du kunna så ett frö till ett livslångt lärande för dessa barn samtidigt som du själv känner att du gör nytta.

Detta är något för dig som vill uppleva den riktiga balinesiska livsstilen och bli en viktig del av det lokala samhället. Din hjälp och stöd kommer att förbättra barnens självförtroende, något som kommer hjälpa dem på många sätt, både nu och i framtiden.
Barnen är mellan 4-7 år på förskolan och mellan 7-14 år i grundskolan

Så här kan en dag se ut, tänk på att tider och aktiviteter kan ändras på plats.
Schema:
Måndag-fredag
07:00 Frukost
08:00 - 10:00 Aktiviteter med barnen
12:00 - 14:00 Lunch
14:00 - 17:00 Förberedning av aktiviteter inför nästa dag / eller hjälpa till med undervisning på skolprojektet på eftermiddagen.
18:00 Middag
Lördag - söndag: Ledig tid att upptäcka Bali på egen hand.

Avvikelser kan förekomma, den lokala samordnaren kommer att informera dig i förväg.

Förskoleprojektet och skolprojektet (se nedan) kan man kombinera, och på detta vis få ta del av två underbara projekt samt få chansen att arbeta fler timmar per dag och få ut mer utav sin vistelse som volontär.

OBS:
Från juni - augusti håller förskoleprojektet stängt, då har barnen sommarlov, samt december.
Din tid som volontär då blir att hjälpa till att rusta upp och städa skolor, laga trasiga bänkar & stolar, renovera fönster och tak osv. Under denna period jobbar man cirka 4-5 timmar per dag.

En del ceremonier är extra viktiga för balineserna, två av dem är Galungan & Kuningan (Hindu Ceremonier), dessa ceremonier är från den 17 februari - 28 februari samt 14 september - 25 september 2020. Under den här perioden håller skolorna stängt, vilket innebär att barnen är lediga. Din tid som volontär då blir att hjälpa till att rusta upp och städa skolor, laga trasiga bänkar & stolar, renovera fönster och tak osv. Under denna period jobbar man cirka 4-5 timmar per dag.

Tänk på att schemat kan komma att ändras beroende på högtider, lov och annat.

Bali Kindergarten Program

Jobba som lärare på skola (finns tillgängligt i Ubud och Lovina)

Detta är ett volontärs program för både dig som har erfarenhet av undervisning sen tidigare och för dig som vill prova på att undervisa. Våra pedagogiska program inkluderar arbete som assisterande lärare i engelska, idrott och lek med de lokala skolbarnen.
Deltagarna kommer att få möjlighet att undervisa på den lokala skolan eller på projektets egna undervisningscentrum och arbetet kan variera mellan flera olika engelsk baserade ämnen. Men det är att undervisa engelskan som är huvudpunkten.
Under perioden kommer du också kunna få möjlighet att undervisa helt på egen hand eller tillsammans med en annan volontär. Barnen är 4-7 år på förskolan och mellan 7-14 år i grundskolan.

Som volontär måste du kunna tala bra engelska. Viss kunskap eller tidigare erfarenhet av undervisning är uppskattat, men inte nödvändigt. Du måste gilla barn eftersom du kommer att vara omgiven av dem varje dag. Du kommer att arbeta i många lokala skolor i Ubud området och kommer kunna göra stor skillnad för barnen du jobbar med, då myndigheterna ibland bara kan stå för en lektion i veckan. Ditt jobb kommer därmed ha stor betydelse för barnens framtid!
Skolor på Bali är ofta i ett dåligt skick med klassrum som inte kan användas på grund av läckande tak och trasiga möbler.

Syfte med projektet:

Unga balineser vill utbilda sig men trots att grundskolan är gratis måste föräldrarna betala för böcker och skoluniform. Eftersom många är fattiga bönder har de inte råd att betala för barnens utbildning efter grundskolan. Barnen och ungdomarna är otroligt glada av att volontärer kommer till skolan och undervisar, vilket gör det till en mycket givande upplevelse.
Deltagarna kommer att få undervisa olika engelsk-baserade ämnen som inkluderar lekar, sånger, konst, sport, musik m.m. Du kommer att kunna undervisa klasser på egen hand eller tillsammans med andra volontärer samt möjlighet lägga upp din egen engelska lektion.

Så här kan en dag se ut, tänk på att tider och aktiviteter kan ändras på plats.
Schema
Måndag-fredag
07:30 - 08:00 Frukost
09:00-11:00 Förberedning av lektioner, lek och aktiviteter
12:00-1400 Lunch
14:00-17:00 Undervisning
Lördag - söndag: Ledig tid att upptäcka Bali på egen hand.

Avvikelser kan förekomma, den lokala samordnaren kommer att informera dig i förväg.

En del ceremonier är extra viktiga för balineserna, två av dem är Galungan & Kuningan (Hindu Ceremonier), dessa ceremonier är från den 17 februari - 28 februari samt 14 september - 25 september 2020. Under den här perioden håller skolorna stängt, vilket innebär att barnen är lediga. Din tid som volontär då blir att hjälpa till att rusta upp och städa skolor, laga trasiga bänkar & stolar, renovera fönster och tak osv. Under denna period jobbar man cirka 4-5 timmar per dag.

Tänk på att schemat kan komma att ändras beroende på högtider, lov och annat.

Bali Teaching Volunteer

Bygg & Renovering (finns tillgängligt i Ubud och Lovina)

Det här projektet fokuserar på att bygga och renovera kommunala hus och byggnader, skolor, förskolor, bibliotek och lekplatser i byar runt Ubud och Lovina. Det kommer alltid vara en programkoordinator med som arbetsledare som vägleder och utbildar tillsammans med lokala familjer och andra frivilliga. Projektet innebär hårt fysiskt arbete. Du kommer att få lägga tegelstenar, snickra, mura, måla, lägga plattor och landskapsarkitektur/trädgårdsarbete.

Projektet stödjer byar runt Ubud och Lovina genom att bygga och renovera lokala skolor, lekplatser, bibliotek etc. Vi gör skillnad genom att stödja lokala familjer och barn och ge dem bättre levnadsvillkor. Detta i sin tur avlastar de anhöriga i deras stressiga vardag.
Det tillkommer 40 euro/vecka för material och detta betalar du nere på plats på projektet.

En del ceremonier är extra viktiga för balineserna, två av dem är Galungan & Kuningan (Hindu Ceremonier), dessa ceremonier är från den 17 februari - 28 februari samt 14 september - 25 september 2020. Under den här perioden håller skolorna stängt, vilket innebär att barnen är lediga. Din tid som volontär då blir att hjälpa till att rusta upp och städa skolor, laga trasiga bänkar & stolar, renovera fönster och tak osv. Under denna period jobbar man cirka 4-5 timmar per dag.

Tänk på att schemat kan komma att ändras beroende på högtider, lov och annat.

Bali Construction and Renovation

Hälsovård (finns tillgängligt i Ubud)

Detta projekt är fortfarande väldigt nytt och här behövs personal inom hälso-och sjukvårdspersonal för att kunna utvecklas. Dessutom behövs det utbildad personal som är intresserade av att undervisa i grundläggande "Första Hjälpen" och hygien. Det är väldigt viktigt att få hjälp utav både volontärer med erfarenhet och utan, alla är välkomna . Som volontär hjälper du till att förebygga många onödiga hälsoproblem och lättöverförbara sjukdomar bara genom att informera och utbilda.

Som sagt så är det ett nytt projekt och din uppgift blir att lära ut enkla hygienvanor såsom tvätta händerna, borsta tänderna, ha rena kläder och allmän renlighet. Det kan låta som väldigt simpla saker, men är otroligt viktiga steg för att bidra till en bättre allmän hälsa. Det är även en stor utmaning för dig som volontär då du ska lära ut om dessa saker på engelska, och barnen kan väldigt lite engelska. Så försöka vara kreativ, visa, gestikulera, ta fram bilder eller föremål hemifrån för att få undervisningen lättare.

Projektet syftar inte till att införa västerländska hälsonormer hos balineserna, här finns redan bra hygienvanor hos en del av lokalbefolkningen, det är de som har väldigt dåliga hälso- och hygienvanor som projektet riktar sig till. En tandundersökning eller allmän hälsokontroll gör stor skillnad för dessa människor. Självklart utförs sådana typer av undersökningar av professionella läkare, så du behöver inte oroa dig för att du ska behöva dra ut tänder under din vistelse.

En del ceremonier är extra viktiga för balineserna, två av dem är Galungan & Kuningan (Hindu Ceremonier), dessa ceremonier är från den 17 februari - 28 februari samt 14 september - 25 september 2020. Under den här perioden håller skolorna stängt, vilket innebär att barnen är lediga. Din tid som volontär då blir att hjälpa till att rusta upp och städa skolor, laga trasiga bänkar & stolar, renovera fönster och tak osv. Under denna period jobbar man cirka 4-5 timmar per dag.

Tänk på att schemat kan komma att ändras beroende på högtider, lov och annat.

Bali Healthcare Education program

Utbildning inom miljö (finns tillgängligt i Ubud)

Bali är känt för sin häpnadsväckande skönhet och grönska. Tyvärr, med den snabba utvecklingen och den ökade turismen, är det uppenbart att i vissa områden fått en skadlig inverkan på den lokala omgivningen. Plastvattenflaskor och plast matomslagspapper är av stor oro och du kommer ofta se människor helt enkelt kasta dem på marken, som man kan göra med traditionell balinesiskt inlindad i biologiskt nedbrytbara bananblad. Förhållandet mellan människa och miljö är en viktig del av balinesisk kultur och syftet med detta projekt är att ingjuta miljöutbildning hos barnen vid en ung ålder, förmedla ditt budskap på ett roligt och dynamiskt sätt. Tyngdpunkten ligger på "hands on" tekniker - få barnen ut i naturen och arbeta tillsammans. Volontärerna planerar sin arbetsdag cirka 2 timmar varje morgon och därefter går man till skolorna i/omkring Ubud på eftermiddagen.

Detta projekt fokuserar sig på grundskolorna i Bali, medan utbildningen kring miljön är utgångspunkten, vi uppmuntrar barn att arbeta tillsammans och göra sin del, betonar att alla små medel och insatser räknas.
Balinesisk kultur har starka band till naturen och deras miljö, och att engagera sig med lokalbefolkningen som ser sin omgivning inte som en separat enhet, men väldigt mycket som en del av sina egna liv ger dig möjlighet att lära dig och bidra till en orsak som inte många platser på jorden kan erbjuda. Man bidrar till att projektet skall nå större och starkare mål.

Projektet är en fantastisk möjlighet för personer som är intresserade av miljöfrågor och bevarandet av vårt ekosystem. Möjligheten att delta i dessa ceremonier är nästintill unika och finns på väldigt få platser i världen. Projektets utformning baseras på liknande initiativ i b.la Goa, Indien.

Tänk på att barnen pratar väldigt begränsad engelska så det kommer bli en utmaning för dig som volontär. Ett litet tips är att ta med ett lexikon, lär dig så mycket av deras språk som möjligt, var kreativ, visa bilder, rita, gestikulera och gör ditt bästa.

OBS: Från den 22 juli - 02 augusti, och 04 december - 09 december håller projektet stängt, då har barnen lov.
Din tid som volontär då blir att hjälpa till att rusta upp och städa skolor, laga trasiga bänkar & stolar, renovera fönster och tak osv. Under denna period jobbar man cirka 4-5 timmar per dag.

En del ceremonier är extra viktiga för balineserna, två av dem är Galungan & Kuningan (Hindu Ceremonier), dessa ceremonier är från den 17 februari - 28 februari samt 14 september - 25 september 2020. Under den här perioden håller skolorna stängt, vilket innebär att barnen är lediga. Din tid som volontär då blir att hjälpa till att rusta upp och städa skolor, laga trasiga bänkar & stolar, renovera fönster och tak osv. Under denna period jobbar man cirka 4-5 timmar per dag.

Tänk på att schemat kan komma att ändras beroende på högtider, lov och annat.

Bali Environment Education Program

Turtle Conservation Project (Nusa Penida)

Det här sköldpaddsprojektet ligger på den mysiga ön Nusa Penida, cirka 45 minuter med speedboat från Sanur. Här får volontärerna hjälpa till att samla in viktiga uppgifter om sköldpaddspopulationen på Nusa Penida. Beroende på säsong kan du även få identifiera olika sköldpaddsarter, samla ägg, övervaka bon eller se till att sköldpaddsungarna kommer säkert ner till havet.
Ett par gånger i veckan får volontärerna även undervisa i engelska på en av de lokala skolorna på ön.

Volontärerna måste vara beredda på en lägre levnadsstandard här på ön, det är ett basic men rent boende som har väldigt skön vibe och stämningen är underbar här. Här finner man väldigt få affärer & restauranger, men man får inte glömma att man enbart bor ett par hundra meter ifrån stranden och kan njuta av sin lediga tid just här.
Man har WIFI men tänk på att det kan vara trögt ibland. Det finns även tv, kyl, frys och varmvatten i duscharna. I sovrummen finns det enbart fläkt. På Nusa Penida är det torrare värme än på Bali, så det kommer vara varmt, soligt och lite svettigt.
Det finns även en bankomat men den tar endast Mastercard (ej VISA), så kontanter är att rekommendera.
Ön bredvid som heter Nusa Lembongan har du all möjlighet att ta dig till på din lediga tid. Man tar sig hit med speedboat som tar cirka 20 minuter. Det är väl värt ett besök och de flesta volontärer brukar göra såna här utflykter tillsammans.
Du måste stanna i minst 2 veckor för att kunna delta som volontär på Turtle Conservation Project. Man volontärarbetar måndag - fredag och är ledig på helgerna.

OBS sköldpaddsprojektet är fullbokat under 15 juli - 26 juli.

Tänk på att schemat kan komma att ändras beroende på högtider, lov och annat.

********

Observera - Helgdagar

En del ceremonier är extra viktiga för balineserna, två av dem är Galungan & Kuningan (Hindu Ceremonier), dessa ceremonier är från den 17 februari - 28 februari samt 14 september - 25 september 2020. Under den här perioden håller skolorna stängt, vilket innebär att barnen är lediga. Din tid som volontär då blir att hjälpa till att rusta upp och städa skolor, laga trasiga bänkar & stolar, renovera fönster och tak osv. Under denna period jobbar man cirka 4-5 timmar per dag.

Observera att från den 25 mars - 26 mars 2020 är det Balinesisk Nyår samt Silence Day, det betyder att alla aktiviteter är stängda och volontären är ledig. Även flygplatsen är stängd dessa dagar.
Tänk på att schemat kan komma att ändras beroende på högtider, lov och annat.


Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Boendet varierar beroende på projekt, men kommer att vara i form av delade sovrum med 4-8 personer.
Några enstaka privata rum finns också, om man känner att man vill uppgradera sitt boende. Det kostar ett tillägg på 70 eur/vecka för dig som deltar på sköldpaddsprojektet och 105 eur/vecka för övriga projekt .

Alla deltagare förväntas ta ansvar för miljön och att använda alla resurser med återhållsamhet, särskilt vatten, papper och elektricitet. Du förväntas att städa upp efter dig själv och dra dit strå till stacken för att hålla boendet snyggt och prydligt.

Du kommer ha tillgång till Wifi men observera att ibland funkar det jättebra ibland mindre bra eller inte alls.
I huset finns även kyl, TV och varmvatten. Kläderna får du tvätta för hand eller så lämnar man in dem för en mindre summa och får tillbaka dem dagen därpå.

Ubud (Pejeng)
Som volontär bor man i Pejeng som ligger cirka 15 minuter från Ubud. Här bor man på ett så kallat "guesthouse", hos en balinesisk familj och får därför ta del av sättet dem bor och lever. Många familjer har kycklingar, hönor och tuppar så du kommer ibland att vakna till ljudet av dem på morgonkvisten. Du kommer säkerligen också göra många "high five" med barnen som också bor där, du få ta del av deras traditioner och ceremonier och på så vis få en härlig inblick i deras kultur.
Man delar rum med de andra volontärerna. Man bor cirka 4-8 personer per rum och alla rum har fläkt. På volontärcentret tar man del av frukost, lunch och middag. Redan efter några dagar kommer du känna till området och även heja på de flesta "locals" som har sina restauranger och "warungs" här. Man bor i ett väldigt lugnt område så glöm inte att ta med några bra böcker, spel eller annat kul som du och de andra deltagarna kan ha kul med. Känner man att man vill göra något annat, eller hitta på saker på sin lediga tid, så kan man ta en taxi in till Ubud center och tex utforska staden, Monkey forest, marknaderna, de vackra risfälten eller testa lite olika restauranger.

Lovina
I Lovina bor man tillsammans med de andra volontärerna i ett volontärhus. Man är 4-8 personer per rum och alla rum har fläkt. Sammanhållningen här är tajtare då det är färre volontärer som håller till här. Lovina är mycket lugnare än Ubud, så på fritiden efter arbetsdagn finns det inte så mycket att göra förutom att förbereda inför nästa dag, läsa böcker, spela spel eller varför inte avnjuta ett dopp i poolen. Ja, här har man pool, samt 2 minuters promenad till stranden. På dina lediga helg kan du tex åka ut på delfinsafari, besöka vattenfall, ta en tur in till centrum och mycket mera.

Sköldpaddsprojektet / Nusa Penida
För dig som volontärarbetar med sköldpaddor i Nusa Penida så delar du rum med de andra volontärerna, samt delar de allmänna utrymmen såsom kök, vardagsrum och toalett. Var beredd på att boendet är väldigt basic men rent. Man bor cirka 4-6 personer i varje rum och rummen förses enbart med fläkt, så vissa nätter kan det bli väldigt varmt.

På denna vackra paradisö finns det inte mycket av variation av restauranger och uteliv, utan på denna ö får du njuta, slappna av, läsa böcker, njuta av stranden och det härliga sällskapet av alla underbara människor du bor tillsammans med. Sammanhållningen här är väldigt bra och alla jobbar väldigt hårt och hjälps åt med alla arbetsuppgifter.

Programkoordinatorerna kommer vara där för dig, hjälpa dig oavsett vad för frågor & funderingar du har. Dem kommer även ta med gruppen till andra delar av ön såsom Crystal Bay och Gamat Bay vilket är otroligt vackra platser och även platser där sköldpaddorna släpps fria.
Man bor cirka 5 minuters promenad ifrån sköldpaddorna och stranden. Och det tar cirka 5 minuter med transport ifrån hamnen.


Mina tre veckor på Bali var helt fantastiska! Jag är verkligen supernöjd, och vill tacka dig för all hjälp och allt stöd innan jag reste!

Rebecca // Volontär Bali

Varför Volontär Bali med GoXplore?

  • Vi har flera års erfarenhet av volontärresor
  • Vi som jobbar här har själva varit på Bali
  • Du får personlig rådgivning av vår koordinator på kontoret innan avresa
  • Du får uppföljningssamtal för att kolla att allt är ok inför avresa
  • Vi hjälper dig att boka flyg till Denpasar om du vill
  • Introduktion och orientering från vår samarbetspartner när du kommer ner
  • Du utbildas inom kulturen, folket och landet mm
  • Boende & mat ingår under din vistelse
  • Du har en kontaktperson på plats för eventuella frågor eller problem
  • Med oss i ryggen kommer du få en bra start på ditt äventyr

Visum

När du reser till Bali behöver du ett giltigt pass och ett visum oavsett vad du ska göra under din vistelse på Bali. Visumet ska du söka INNAN avresa, men inte tidigare än 90 dagar innan avresa. Det kostar ca 450kr och tar minst 3 dagar att få det beviljat. För att söka visumet krävs att du fyller i en blankett och lämnar in till ambassaden. Visumet som krävs heter B-211 visum.

Du kommer att få detaljerad information om hur du som svensk medborgare går tillväga med din ansökan.

Detta behöver du när du ansöker om visum till Bali

Om du tillhandahåller alla nödvändiga dokument bearbetas din ansökan omedelbart och visumet utfärdas inom tre dagar.

Ett utfärdat visum är giltigt i 60 dagar och måste användas inom 90 dagar från utfärdandet. Om visuminnehavaren inte reser in i Indonesien inom de 90 dagarna blir visumet ogiltigt.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Vilket projekt du än väljer kommer du att starta din ankomst med en introduktionsvecka som börjar varje måndag hela året om , som ett första steg för en bra vistelse i landet.
Du ska anlända på söndagen mellan 06:00-20:00, och därefter blir du upphämtad på flygplatsen och transporterad till volontärboendet. Landar du utanför den här tiden så kan man fortfarande få transfern från flygplatsen till boendet mot extra kostnad av cirka 35 EUR/person.
Man lämnar och flyger hem en lördag om det inte är så att du tänkt stanna längre för att utforska Bali ytterligare.

Introduktionsveckan är en fullspäckad vecka full av spännande äventyr och tid till att lära känna resten av gruppen.

Bali Introduction Week Bali Introduction Week

Veckan börjar med en språkundervisning och områdesorientering och följs upp av kulturella utflykter,besök till olika tempel och en rundvandring i pittoreska Ubud. Du kommer också att få uppleva en traditionell balinesisk dansshow, gå på en äkta ris-terrass och risfält. Du kommer att lära dig lite av den lokala batik-konsten, och utforska dina kulinariska färdigheter i en grundläggande balinesisk matlagningskurs och även gå en blomsterarrangemangs-kurs. Till sist en andlig tur till det berömda templet "Pura Tirta Empul" för att bada i heligt vatten och att be för lycka.

Startdatum 2020
Varje måndag året om / ankomst söndag / avresa lördag

Flygplatsen som du bör landa på heter;

Denpasar International Airport

Priser

Prices are not yet set. Please get in touch to hear about the possibilities next year.

Du kan kombinera de sociala projekten med sköldpaddsprojekten och på så vis få mer utav projekten, landet och uppleva mer utav Bali och dess skönhet. Kontakta oss för pris.

(Priserna är giltiga till den 31 dec 2020)

Detta är inkluderat i priset

För dig som skall volontärarbeta på bygg/renoveringsprojektet så tillkommer en kostnad av 40EUR/vecka, som du betalar på plats.

VILL DU BOKA MEN ÄR LITE OSÄKER PÅ VAD SOM GÄLLER OM DU VILL BOKA AV?
Bokar du något av våra volontärprogram så har du rätt att boka av utan kostnad fram till 24 timmar innan avresa. Detta är giltigt om Utrikesdepartementet går ut med rekommendationer att inte åka till respektive land på grund av naturkatastrof, sjukdomsutbrott, krigssituationer eller liknande.


Flygresan

OBS! Flygbiljetten är inte inkluderad i priset.
En flygbiljett T&R till Bali kostar cirka 8000-9500 kr.

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Aktiviteter
Varför inte välja att lägga till en vecka och upplev Bali och dess fantastiska kultur. Vi har flera spännande aktiviteter som går att läggas till innan eller efter ditt projekt.
Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Volontär Bali

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Att åka till Bali var ett fantastiskt beslut, det var så roligt att träffa andra volontärer och hjälpa till på stället där jag jobbade. Jag fick lära mig så mycket om deras kultur. Det kan vara de lärorikaste veckorna i mitt liv, ångrar ingenting!

Anja // Volontär Bali

Aktiviteter i Bali

FAQ

Vart ligger Bali?

Denna indonesiska ön ligger i den västra delen av landet mellan Java i väst och Lombok i öst. Det är en av landets 33 provinser med Denpasar som provinshuvudstad.

Vad är Bali känt för?

Indonesien är ett av de mest intressanta länderna i världen för interkulturella upplevelser och lärande och Bali är inget undantag. Ön är världskänd för sina många konstformer så som måleri, skulptur, träsnideri, hantverk och scenkonst. Det kulturella centrumet på ön är utan tvekan staden Ubud, där man kan se artistiska tendenser i vart och vartannat hus. Vackra skulpturer och konstverk finns alltid till försäljning längs med de små pittoreska husen.

Bali är även känt för sin yoga- och meditationstraditioner och människor kommer långväga för att insupa och ta del av den avkopplande atmosfären. Lägg där till det indonesiska vällagade köket som innehåller mycket grönsaker och härliga kryddor, oftast med ris som grund. Denna ö har allt man kan önska och lite till!

Hur är kulturen där?

Ön skiljer sig från resten av Indonesien, som har den största muslimska befolkningen i världen, eftersom över 90 procent av befolkningen är hinduer. Detta genomsyrar balinesernas vardag och leverne i form av många charmiga traditioner och ceremonier men även i deras vänliga bemötande och intresse i att alltid sätta andra framför sig själv. Som turist är du alltid välkommen att delta i ceremonierna men tänk på att visa respekt genom bära täckande kläder över axlar och knän, särskilt vid tempelbesök och andra ceremonier.

Hur är klimatet där?

Dagstemperaturen ligger vanligtvis mellan 23 och 33 grader. Mellan december och mars kan västmonsunen medföra tunga skyfall och luftfuktigheten är under denna period mycket hög. Vanligtvis faller regnet under nätterna så dagarna har oftast uppehåll och är soliga. Från juni till september är det i princip torrperiod och luftfuktigheten är låg. Ubud, beläget uppe i bergen, sticker ut med sitt unika mikroklimat. Där får man räkna med moln och skurar året om. Ibland kommer du även behöva en tröja eller tunn jacka efter solnedgången.

Vad är minimum antalet veckor man behöver vara iväg?

Man börjar alltid med en introduktionsvecka följa av minst 2 veckors volontärarbete. Så minimum är 3 veckor. Men vi rekommenderar att man är borta minst 4 veckor, detta för att komma mer in i kulturen, projektet och för att passa på medans man är där.

Hur bor man som volontär?

Det beror på vart du volontärarbetar. Om du väljer Ubud (skola/kindergarten/renovering) så bor man i ett såkallat guesthouse hos en balinesisk familj och får ta del av deras traditioner, kultur och sätt att leva. De hyr ut rum som volontärerna bor i. Man delar rum med de andra volontärerna och man är cirka 4-6 personer/rum. Man bor då i Pejeng som ligger cirka 15 minuter från Ubud center.

Väljer du istället sköldpaddsprojektet så bor man i ett volontärhus, även här delar man rum med de andra och man är cirka 4-6 personer/rum. Här bor man endast ett stenkast ifrån havet. Boendet är basic och här kan man inte förvänta sig massa affärer och dylikt. Här tar man det lugnt och chillar och njuter av havet, stranden och sköldpaddorna och det härliga gänget som volontärarbetar.

För dem som väljer Lovina så bor man i små hus/hyddor. Man delar rum med cirka 4-6 personer. I Lovina har man fördelen med att man bor precis vid havet, men även har tillgång till pool. Lovina är en lugnare plats då det är färre volontärer här men sammanhållningen är mycket bra.

Hur mycket fickpengar behöver man?

Du har 3 måltider inkluderat måndag-fredag. På helgerna har du brunch och middag inkluderat. Man gör inte av med så mycket pengar på Bali då det är väldigt billigt och leva här. Men visst, blir man sugen på en smoothie, choklad eller annan snacks så får man ju betala för detta. Om man räknar med cirka 500 kr i veckan så är det ganska högt räknat, det bör man klara sig på.
Då man är ledig på helgerna så är det väldigt många som åker iväg och gör andra aktiviteter och med detta går det ju då också mer pengar. Bara så man tänker på detta.

Försäkring

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

Det första och absolut viktigaste när du ska välja försäkring inför resan är att se över vilka delar av din resa som täcks av försäkringen. Täcker den ditt volontärarbete? Täcker den verkligen för de fritidsaktiviteter du tänkt ägna dig åt? Och vad får du för service om något skulle hända? Sedan ska du titta på pris och självrisker. Jämför gärna vår försäkring med andra alternativ innan du tar ett beslut. Vår försäkring täcker mer – till ett lägre pris och utan självrisk.

När du ska leva utomlands en tid, är det viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. Önskar du exakta detaljer om försäkringen i PDF-format, kontakta oss så skickar vi dessa till dig.

Åker du med något av våra volontärsprogram med social inriktning så är det Leva utomlands försäkringen du ska välja. Genom att teckna försäkringen kan du känna dig trygg när du volotärarbetar. Försäkringen är anpassad till den täckning du behöver under din utlandsvistelse och har en premie som gör den väldigt prisvärd.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Bali » Volontär Bali

Senaste nyheter: Boka din resa utan att binda upp dig