Sylvia bland sköldpaddorna på Bali

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.


När flyget lyfte från Helsingfors-Vanda flygplats kände jag mig spänd, men samtidigt var jag spänd på mitt kommande äventyr på Bali. Framöver låg ett 16 timmar långt flyg till Denpasars flygplats, äntligen var det långa flyget över och efter att planet hade landat gick jag för att hämta min resväska som jag fick vänta länge på. Efter att ha hämtat min väska till walk-in lobbyn, där Green Lion-föraren väntade. En annan finsk volontär, som jag lärde känna direkt på flygplatsen, kom också på samma tur.

Vi reste till Ubud, där vi skulle tillbringa den första veckan, som också var en orienteringsvecka. Efter detta var det planerat att fortsätta resan till sköldpaddsprojektet på den vackra ön Nusa Penida. Jag packade mycket under min första vecka i Ubud. Jag lärde mig det lokala språket, kulturen och fick många nya vänner från hela världen. Efter att själva projektet startade åkte vi med speedbåt till Nusa Penida tillsammans med ett par andra volontärer som också hade valt det aktuella volontärprogrammet.

Första dagen visades de nya volontärerna sovsalarna, berättades om projektet och reglerna i stort. Våra koordinatorer presenterade sig också. Vi fick en ordentlig introduktion till sköldpaddor och deras skötsel innan arbetet startade. Vi fick också se själva sköldpaddorna och allt jag kan säga är att de var helt LÄVLIGA! På den andra dagen började vi genast igång, d.v.s. rengöra sköldpaddornas tankar, mata och rengöra sköldarna. Solen sken från himlen och temperaturen var 30 grader hela tiden, men det hindrade inte framgången. Under dagen innehöll våra uppgifter även att städa stränderna från sopor och fånga krabbor till sköldpaddorna. Ovanpå det fick vi uppleva att en sköldpadda släpptes tillbaka i havet, eftersom den redan var stark nog att gå tillbaka till naturen och klara sig själv. Även om de tre veckorna gick som en galning på jobbet blev det också mycket fritid. Jag är evigt tacksam för de nya vänner jag fick under min resa och att jobba med sköldpaddorna var förstås en oförglömlig upplevelse som jag aldrig kommer att glömma!

Det tråkigaste med resan var att ta farväl av nya vänner, underbara koordinatorer och såklart sköldpaddorna. Jag visste dock att skurkarna var i goda händer och det var underbart att se hur mycket koordinatorerna jobbar för sköldpaddorna på ön. Jag är evigt tacksam för äventyret jag hade på Bali och kommer definitivt tillbaka en dag. Jag kan inte låta bli att rekommendera alla att ge sig ut i världen och in i det projektet!


Reseberättelser från 2020 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Bali.

Hem » Reseberättelse » Sylvia bland sköldpaddorna på Bali

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!