Login Boka din resa till Namibia i mars och spara upp till 3000kr!

Vi som jobbar på GoXplore

Marcus Gustafsson

Sales & Marketing Manager

Det här är jag

En glad, positiv och äventyrslysten person som älskar att träffa nya människor. Under en längre period befann jag mig utomlands och gjorde mitt livs äventyr. Nu jobbar jag på GoXplore sedan 2010 och tycker det fantastiskt kul att få jobba med att hjälpa andra ut på deras äventyr.

Bästa reseupplevelsen

När jag stod 134 meter upp i luften och väntade på att slänga mig ut i det fria. I bakgrunden spelades Gun´s n roses "Sweet Child of Mine" och jag var taggad till tusen för att hoppa mitt första Bungy Jump. Känslan var obeskrivlig!

Favoritdestination

Australien är absolut min favoritdestination! Landet har så mycket att erbjuda med härliga stränder, bra surf, fantastiska dykmöjligheter och otroligt trevlig befolkning. Men även Nya Zeeland är ett fantastiskt land med massor av slående naturupplevelser och pulserande aktiviteter.


NICOLIN MATHIASSON

Program Coordinator

Det här är jag

Jag är en nyfiken, lugn och positivt lagd tjej från Helsingborg som älskar äventyr i alla dess former. Jag följer hellre vinden än skyltarna och mitt livsmotto är att allt löser sig. På min fritid tycker jag även om att baka, vandra i skogen och bläddra i reseböcker - gärna med vänner och familj.

Efter min student 2012 pendlade jag mellan att säsongsjobb i Sverige på somrarna för att sen kunna resa runt till olika världsdelar med min backpack när mörkret och kylan tagit över Sverige. Så fortsatte det under fyra år innan jag började studera till Koordinator inom turism. Mitt mål har alltid varit att jobba med något som tillåter mig att fortsätta resa och upptäcka världen, men även hjälpa andra ut på sina äventyr - så hamnade jag här på GoXplore och trivs som fisken i vattnet!

Bästa reseupplevelsen

Jag och min kusen backpackade i Sydostasien och befann oss i södra Thailand. Vi fick för oss att testa på våra överlevnads-skills och lämnade av våra ryggsäckar på hostlet som vi bodde på. Utrustade med inget annat än en dunk vatten, lite frukt, ett fiskespö och våra hängmattor paddlade vi ut till en pytteliten ö långt ifrån civilisationen. Här skulle vi spendera två dygn, bara vi och naturen. Väl på plats slog vi upp läger mellan ett par hängande palmer på den lilla stranden. Vad vi inte hade väntat oss var att tidvattnet steg så högt att stranden helt och hållet försvann under natten. Snopet fick vi helt enkelt stanna i våra hängmattor tills det blev low tide på morgonen igen. Med en brasa uppe på en sten, klar stjärnhimmel och havet fullt av lysande plankton sov vi dock gott båda nätterna i våra hängmattor till det sövande ljudet av vågorna.


Favoritdestination


Kapstaden, staden med det vackraste ljuset, de tydligaste kontrasterna, bästa maten och de underbaraste människorna. Magisk vibe och noll stress! Här kan man med tillräckligt med tid uppleva allt! Jag kände mig hemma från dag 1 och hade utan tvekan kunnat spendera resten av mitt liv där.

Specialister

Vi som jobbar på GoXplore har olika specialistområden för att ge dig som kund bästa servicen. Vi besöker våra projekt och destinationer regelbundet samt genomgår specialistutbildningar för att kunna ge dig extra service inte bara på våra projekt utan även på länderna vi erbjuder.

Jag är Certifierad Specialist på följande destinationer:

Australien, Nya Zeeland

Det är mig du får kontakt med om du vill resa på våra olika program i följande länder:

Work & Travel Australien
Australien All Set
Praktik Australien
Farm & Travel Australien
Teach & Travel China
Wildlife Habitat

CAMILLA LINDMARK

Program Manager

Det här är jag

En glad och positiv tjej med båda fötterna på jorden. Jag har varit anställt på GoXplore sen 2003 och trivs som fisken i vattnet. 2007 kom jag hem från en 12-månader lång resa som gav mig otroligt mycket. Jag fick uppleva Thailand, Kambodja, Vietnamn, Malaysia, Borneo, Bali, Australien, Nya Zeeland och Fiji. Jag är så glad att jag sparkade mig själv i baken och gjorde slag i saken och stack iväg! Nu har jag två små härliga barn som redan börjar bli globetrotters och en dag är det dem som ska ut och resa, och då lovar jag att stötta dem till 100%. Ju mer man ser av världen och andra kulturer desto bättre och man blir även öppnare och mer förstående som person. Förutom att resa (som är min största passion) så gillar jag shopping, en fika på stan, dansa, dansa och dansa! Och jag vill även påpeka – jag har inte rest färdigt, det finns så otroligt mycket mer att se och uppleva!

Bästa reseupplevelsen

Svårt, jag har så många, men en av de bästa upplevelserna är när jag vaknade kl 0500 för att ta mig ut med båt för att simma med delfiner i Kaikora Nya Zeeland, det var flera hundra delfiner i vattnet och jag mådde helt enkelt toppen av denna underbara känsla, kände mig så fri och lycklig när jag låg där och plaskade i vattnet med alla dessa underbara, vackra varelser.
Ett annat uppvaknande är nog när jag hoppade Canyon Swing på Nya Zeeland, 110 meter fritt fall som sägs vara värre än ett bungy jump, är verkligen stolt över mig själv att jag gjorde det men kommer aldrig göra det igen, fallskärmshoppen däremot gör jag gärna om :)
Att stå öga mot öga med ett lejon i Zimbabwe är nog den tuffaste och den konstigaste utmaningen jag haft, och det coola är att det var en fantastisk känsla som spred sig i hela min kropp, det går inte ens att beskriva med ord… magiskt.. fantastiskt... underbart… skrämmande!

Favoritdestination

Den är svår och jag tror det handlar lite om vad man är ute efter just i det tillfället man är iväg och reser. Tidigare var min favoritdestination Nya Zeeland, för det är ett land som verkligen kan erbjuda allt och lite till! Grym skidåkning och superhärliga stränder, ett fantastiskt djurliv, slående natur, underbar kultur och supertrevliga människor.
Nu när jag haft chansen att resa ytterligare, utvecklas, avnjuta andra delar av världen och fått uppleva fler och mer annorlunda destinationer såsom Zimbabwe, Zambia, Namibia, Ecuador & Galapagos, Costa Rica och USA så börjar det bli svårare och svårare att välja ut just en favoritdestination.

Men då jag älskar puls, dans och passionerade människor så skulle jag nog lägga min röst på Ecuador och Costa Rica, där det spanska språket klingar underbart vackert i mina öron, där stränderna är makalöst vackra, samtidigt som klimatet är att dö för, dansen helt sjukt bra, och naturen helt oslagbar, därför väljer jag nog dessa två destinationer.

Specialister
Vi som jobbar på GoXplore har olika specialistområden för att ge dig som kund bästa servicen. Vi besöker våra projekt och destinationer regelbundet samt genomgår specialistutbildningar för att kunna ge dig extra service inte bara på våra projekt utan även på länderna vi erbjuder.
Det är mig du får kontakt med om du vill resa på våra olika program i följande länder:

Costa Rica - Volontärarbeta i Costa Rica
Ecuador - Volontärarbeta i Ecuador
Ecuador - Valprojekt i Ecuador
Kuba - Språk, dans, kultur
Zimbabwe - Lion Breeding
Zimbabwe - Kids & Lions
Zambia - Lion Research
Zambia - Volontärarbeta med schimpanser
Zambia - Volontärarbeta i Zambia
Nya Zeeland - Work & Travel Nya Zeeland
Fiji - Volontärarbeta på Fiji
Fiji - Dive
Sri Lanka - Volontärarbeta på Sri Lanka
Bali - Volontärarbeta på Bali


ANN-LOUISE HORTLANDER

General Manager


Det här är jag

Kvinna med mångårig erfarenhet av rese-branschen och resor i största allmänhet. Jag har jobbat för GoXplore i 12 år snart (2018) . Jag tog steget och lämnade Sverige för att åka utomlands när jag var 18 år, på egen hand och det var det bästa beslut jag tagit. Efter att ha spenderat min tid utomlands med både studier, arbete och resor i olika länder runtom i världen under 6 år ville jag till slut hem till Sverige och fortsätta mitt jobb med det jag älskar: Att resa.
Jag går loss på olika saker i livet: som att vara på eller i havet, att vara mitt i Kalahariöknen, att vara på toppen av ett berg och blicka ut över världen , att vara öga mot öga med ett stort kattdjur i Afrika, att cykla mountainbike är grymt kul , att sitta i ett flygplan och vara " på väg" någonstans, att vara med vår son ( som är 7 år nu) är det som är bäst av allt .
Och att förverkliga unga människors drömmar att komma iväg och resa genom att jobba för GoXplore såklart.
Jag ser till att du är säker längst med resan!

Bästa reseupplevelsen

Fortfarande sitter känslan kvar från min första nattliga upplevelse att vakna av lejonens ROAM i Namibia. Lätet från de magnifika djuren går rakt genom benmärgen. Att flyga helikopter är något av det häftigaste som finns. Det fick jag första gången göra på Nya Zeeland till toppen av en glaciär. Segelbåten vi åkte på i Whitsunday Islands i Australien var underbar. Att komma sent till flygavgångar är lite av min specialité så de upplevelserna är gång på gång uppfriskande på varje flygplats ( förutom för de jag reser med :) Kulturellt har Kina gjort mest intryck på mig när jag reste runt i sydvästra delen mot Tibet det är otroligt vackert, som en sagobok.

Favoritdestination

Efter att ha fått en möjlighet att ha upplevt så mycket av världen. Resorna jag gjort har haft sin charm och det är alltid någon incident som man lägger på minnet när man tänker tillbaka men om någon skulle tvinga mig att välja skulle jag säga att för mig är Afrikas kontinent är helt magisk . Zambia , Botswana, Namibia, Zimbabwe Det är helt förförande att vara där. Jag har många gånger de senaste åren rest till olika delar utav Sydafrika och WOW vilka härliga kontraster i norr med alla djur till i söder med Kapstaden och i öster mot Mozambique med ett subtropiskt klimat. Om någon skulle fråga mig vart jag vill resa skulle jag säga Patagonien, bara namnet smakar gott att säga. Om jag skulle få välja att bo någonstans permanent skulle jag välja Nya Zeeland. Vackrare land och befolkning har jag aldrig varit med om. Med det sagt, världen måste upplevas och du bestämmer vart du vill resa och vad som blir ditt favoritresmål.
Jag lovar det kommer ändras för varje land du kommer till.

Specialister
Vi som jobbar på GoXplore har olika specialistområden för att ge dig som kund bästa servicen. Vi besöker våra projekt och destinationer regelbundet samt genomgår specialistutbildningar för att kunna ge dig extra service inte bara på våra projekt utan även på länderna vi erbjuder.
Det är mig du får kontakt med om du vill resa på våra olika program i följande länder:

Nya Zealand - Ranchstay
Kanada - All Set , Basic
Namibia - Wildlife Rescue Center
Sydafrika - Sport & Adventure
Sydafrika - Volontär i Sydafrika
Sydafrika - Horses & Wildlife
Sydafrika - The Great White
Sydafrika - Living with Orphaned Rhinos
Sydafrika: - Marine & Reef Conservation
Madagaskar
- Volontär Madagaskar

Jag är Certifierad Destinations Specialist i följande länder:
Kanada, Australien, Nya Zeeland , Sydafrika, Namibia , Botswana.
ANNELI SVENSSON

Finance Manager

Det här är jag

Infödd helsingborgare med man, barn, villa och katt som tycker om att ha många järn i elden. Jag har jobbat med ekonomi i hela mitt yrkesverksamma liv, har varit på GoXplore sedan 2008 och trivs jättebra. Älskar att resa, både i jobbet och privat, pyssla med hus och hem, umgås med vänner och familj, shoppa, laga mat, dricka vin och träna.

Bästa reseupplevelsen

Älskar djur, är uppväxt med både hund och katt och flera av mina reseupplevelser har med djur att göra. När jag 2010 dök vid Stora Barriärrevet och äntligen fick se clownfiskar i sin naturliga miljö, eller när det plötsligt satt en stor sköldpadda i korallrevet och tittade på mig var riktigt häftigt. Och att, i Australien, se kängurur fritt ute på fälten på samma sätt som vi ser rådjurs-flockar här hemma är också mäktigt. Eller att kunna konstatera att koala-bajs verkligen luktar mint. Eller när jag 2013 fick möjligheten att åka till vårt wildlife-projekt i Botswana och fick uppleva afrikansk natur och dess fantastiska djurliv på riktigt. Zebror, giraffer, gnuer och till och med elefanter i det fria. Och att få bevittna det fantastiska förhållande som Val på Modisa har med "sitt" lejon Sirga trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva på riktigt.

Favoritdestination

Afrika, Australien, Asien, Amerika: alla har berört mig på flera olika sätt. Afrika med sitt djurliv, sin natur och sin förmåga att få en att stressa ner och ifrågasätta sin livsstil här hemma. Australien med sin vänliga befolkning, sin natur och sitt mångfald. Asien med sin goda mat, fantastiska kultur, sol och bad. Amerika där "allting" är stort och mycket.. Har svårt att välja bara en.. Men om jag måste välja blir det nog Afrika med motiveringen att det är lite "back-to-basic"; bort från stress och press och allt spring efter prestige och prylar. Har dock massor kvar att se. Har bland annat Sydafrika, Nya Zeeland och Sydamerika på min önskelista.FREDRIK DAHLBERG

Managing Director

Det här är jag

Nyfiken och hungrig på vad livet har att erbjuda. Pluggat, jobbat och bott utomlands i 4 år och Jobbat på GoXplore i 15 år nu. Gillar att jobba, men att umgås med vänner gärna med mat & dryck inblandat och upptäcka nya kulturer är roligare. Kan man även hålla sig i form under tiden så är ju det toppen.

Bästa reseupplevelsen

När jag var öga mot öga med en 5 meter lång vithaj i Sydafrika, då lärde jag mig verkligen innebörden av ordet ödmjukhet.

Favoritdestination

Australien kommer alltid ligga nära hjärtat, sen vill jag se mer av Sydamerika och utforska Galapagosöarna...
Hem » Vi som jobbar på GoXplore

Vårt nästa informationsmöte är 2019-04-09 i Helsingborg. Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!