Work & Travel Australien cover photo

Jobba i Australien

Jobba och res på ett arbetsvisum i ett av världens ballaste länder med de vackraste stränderna, surfing i världsklass, ett fantastiskt djurliv och en lokalbefolkning som man bara inte kan annat än att älska. Du kommer inte ångra dig en enda sekund.

Läs mer

Work & Travel Australien

COVID STATUS

Stengt

Legg inn navn og e-post adresse for å bli varslet ved gjenåpning.

Att resa i Australien är ett bra sätt att få ta del av milslånga stränder, tropisk regnskog och coola storstäder. Att dessutom kombinera detta med att jobba i Australien är det perfekta sättet att utforska detta häftiga land.

Australien ska inte besökas, det ska upplevas!

Du kan välja mellan att trängas med solbadande backpackers eller njuta på en egen strand. Festliga barbecues, shopping eller lugn och ro. Det finns oräkneliga äventyr och grymma sevärdheter i alla väderstreck. Vill du vara i händelsernas centrum och tycker om att träffa människor kommer du älska östkusten, men vill du hellre gå mot strömmen, så är definitivt västkusten och centrala delarna någon för dig. Här finner du ett fantastiskt lugn med magiskt vackra vyer. Det är bara du som vet vad du föredrar, det är din resa och du sätter gränserna. Vid problem, frågor eller i behov av hjälp och råd finns vi där för dig.

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.

Vad innebär programmet?
I detta program bestämmer du själv hur mycket du vill jobba i kombination med hur mycket du vill resa, uppleva och se landet. Vi finns här för dig under din resa om du behöver hjälp. Med våra partners på plats i centrala Sydney och Melbourne, hjälper vi bland annat dig med hur och var du söker jobb, snygga till ditt CV, förbereda dig inför intervjuer och mycket mer. Våra lokala partner förmedlar arbeten till dig både på kontoren men också via vår Online Job board, som är unik för våra resenärer, därefter söker du jobbet själv. Vi hjälper dig också med allt det krångliga som visumansökan, lokalt bankkort och -konto, skattsedel mm, så att du under tiden kan koncentrera dig på att ha kul och njuta av livet som backpacker. En ettårs tur och returbiljett till Australien är även inkluderad. Detta ger dig möjligheten att själv välja hur länge du vill vara borta. Förbered dig på ett storslaget äventyr "down under"!

Detta är ett program för dig som vill uppleva Australien, jobba för att dryga ut reskassan men också för att stanna och uppleva landet så länge som möjligt. Du kommer träffa massa nya människor, lära dig mer om dig själv, gå utanför din Comfort zon men framför allt ha ett riktigt bra äventyr.

Vad ingår i programmet?

Innan avresa:

Väl på plats i Australien och under din resa:

Hemma igen:

Inte inkluderat i programavgiften:


Vilket Australienprogram passar dig?
Vi har fyra olika program till Australien. På respektive programsida finner du detaljerad information om de många inklusionerna men för att göra det lättare för dig att se vilka program som innefattar vad i form av jobb och boende så har vi gjort en enkel översikt över detta. Klicka på det program som du tycker passar dig bäst och läs mer.
Program Jobbgaranti Jobb klart innan avresa Hjälp med jobb under resan Lön Boende klart innan avresa Hjälp med boende under resan
Work & Travel X Pengar X
All Set - Hospitality X X
Pengar X
All Set - Internship X X
Kost & logi X
Farm & Travel X X
Pengar samt kost & logi X

Linn Ahlborg i Australien

Några snabba fakta om Work & Travel Australien
Passar för18 - 30 år
KvalifikationerIngen
LängdUpp till 1 år
AnkomstplatsSydney
Betalt arbeteJa
Antal deltagareObegränsat
Borde beställasMinst 1 månad innan tänkt avresa
Work & TravelSurfingDykningBetalt arbeteHotell jobb
Jag vill boka! Jag har några frågor
Evigt tacksam för er hjälp och möjligheten ni gav mig!

Alice // Work & Travel Australien

Jobb

Majoriteten som reser på ett arbetsvisum har för plan att uppleva landet under en längre tid. En del vill ha kortare arbeten och resa runt mer, medan andra vill bosätta sig på en och samma plats och göra mindre utflykter. Allt är möjligt och det finns olika typer av jobb att söka som passar just dina planer. Vår lokala partner kommer från dag ett finnas där för dig med att svara på alla frågor och funderingar du har, med allt ifrån bilköp, lägenhetshyror, vart bästa skyedive-stället är etc. De kommer stötta dig i tuffa tider och fungera som din extra familj.

Cirka två veckor innan avresa kommer du att få tillgång till ett välkomstemail med information om inloggning i jobb-portalen, bankdetaljer och även ditt australiensiska telefonnummer. Du kan också förbereda inför resan med att bland annat skapa CV och personligt brev på engelska. Denna sida är till för att underlätta jobbprocessen när du kommer ner till Sydney.

Vår arbetsförmedling på plats i Sydney och Melbourne är exklusivt för GoXplores resenärer. Personer som inte åker med oss får därför inte ta del av tjänsten.

Väl framme i Australien
När du anländer, åker du buss in till Sydney/Melbourne & checkar in på vandrarhemmet där du har 4 nätters boende och frukost inkluderat. Vardagen efter din ankomst blir du mött i lobbyn på vandrarhemmet och går tillsammans med en representant till Sydney/Melbourne-kontoret där informations- och orienteringsmötet hålls. Under mötet kommer du bland annat gå igenom hur det fungerar att jobba i Australien, resa runt i landet, få ditt medlemskort, SIM-kort, bankkort etc. Passa på att ställa din frågor.

För dig som vill arbeta mycket rekommenderar vi att du börjar söka jobb med detsamma när du kommer ner för att få en inkomst så snart som möjlig. Vänd dig till vårt kontor i Sydney eller Melbourne om du har frågor kring arbete. Var du än befinner dig i Australien kan du alltid kontakta kontoret för aktuell information om lediga jobb där du är. Vi ger nu även jobberbjudande direkt till din mobil via sms. Väljer du att skaffa ett annat telefonkort, -nummer så glöm inte att meddela våra partners detta. Det är viktigt att de har rätt telefonnummer till dig.

Work & Travel Company Australia har längst erfarenhet och har hjälpt tusentals resenärer att hitta arbete. Vi arbetar med många små och stora arbetsgivare i hela Australien, men majoriteten av kontakterna finns i Sydney och Melbourne med omnejd. Det är många fördelar att bli medlem i arbetsförmedlingen:

I januari hjälpte vår arbetsförmedling med 483 jobb till en snittlön på 166 kr/h. Du vet väl att du endast betalar 15% skatt som backpacker.

Vissa perioder på året är det mer och mindre jobb. I december och januari kan det dröja något längre än vanligt att finna ett arbete. Anledningen är att det då är sommarlov på högskolor och universitet och större konkurrens på jobben då både backpackers och studenter söker jobb.

Dina lokala kontaktpersoner har stor erfarenhet av jobbsökning för backpackers. De vet hur man ska gå till väga och har unika samarbeten med lokala arbetsgivare. Du kommer att få stöttning i ditt jobbsökande och det förmedlas enklare typer av jobb. Det är viktigt att du är medveten om att du kommer söka dina jobb på egen hand genom att kontakta arbetsgivare, gå på intervjuer och ta egna initiativ. Det kommer inte ges specifika jobb som är exklusiva för just dig, men det kommer finnas jobb som är exklusiva för alla våra medlemmar.

Det är viktigt att man är öppen för olika typer av arbeten, visar framfötterna och framför allt är flexibel med vad och var du kan tänka dig att jobba. Ibland behöver man flytta på sig för att hitta jobb då det är mer och mindre konkurrens på olika platser. Så lås dig inte allt för mycket vid en specifik stad utan var beredd på att ta dig dit jobben finns. Ta del av kontorets kontaktnät och tips och stäm av med dem om de vet någon specifik plats/stad där det är stor efterfrågan på jobb. Var aktiv i ditt jobbsökande och bli inte nedslagen när du fått ett nej, utan fortsätt kämpa på, det kommer löna sig! Det är också väldigt viktigt att ta egna initiativ, så skriv ut ett gäng CV och lämna personligen till olika arbetsgivare. Det är läskigt i början men du kommer snabbt bli bekväm i den typen av jobbsökande.

Du väljer själv hur lite eller mycket kontakt du vill har med vår arbetsförmedling och de lokala kontoren, men ju mer du visar dig och att du är redo att jobba desto fler arbetsmöjligheter kommer du få. Var alltid positiv och sköt dig bra på de jobb som förmedlas till dig.

Vad ligger lönen på?
Lönen varierar beroende på typ av arbete, position och dina tidigare erfarenheter. Men normalt ligger den på ca 22 AUD/timmen. Vissa jobb ger dig mer förmåner än andra, se exempel nedan:

Skatt
Från den 1 januari 2017 beslutade Australiensiska immigrationsmyndigheten att skatten skulle sänkas till 15 %. Tidigare var den på 32 %. Hjälp med skattenummer får du på introduktionsmötet.

Exempel på jobb:

Vårt kontor i Sydney har ett nära samarbete med Luna Park och förser våra resenärer med 100-150 jobb över jul och nyår. Luna Park är en nöjespark där man kan jobba som karusellvakt, servicepersonal och mycket annat. I november startar rekryteringen för dessa platser.

Något helt annat...
Naturligtvis finns det också många andra jobb. Allt från frisör till byggnadsarbetare, från telefonförsäljare till servitris – allt är möjligt om man har den rätta inställning och är flexibel.

Vill du ha tips ifrån oss på GoXplore hur vi gjorde när vi var ute och sökte jobb i Australien, tveka inte att skicka över ett mail så hjälper vi dig gärna.

Se filmen från Australien

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

De fyra första nätterna i Sydney eller Melbourne ingår i priset. En del väljer att förlänga några extra nätter, andra väljer att resa vidare eller kolla efter permanent boende. Under introduktionen kommer du träffa både svenskar och andra nationaliteter, och vem vet kanske hittar du redan första dagarna en blivande roomie. Reser du tillsammans med någon så kommer vi göra allt för att ni ska få bo i samma rum, men vi kan inte garantera detta till hundra procent. Att bo på hostel i Australien kostar runt 150 sek /per /natt i dorm (rum för minst 4 personer). Självklart finns det både dyrare och billigare boenden.

Sydney – Wake Up
Om du väljer Sydney som din ankomstort till Australien kommer du bo på hostelet Wake Up! Som ligger mitt i centrala Sydney och beläget i hörnet av "The Block" som är ett riktigt Backpacker centrum.

Melbourne – Europa Hostel Melbourne
Ankommer du till Melbourne och vill starta din resa med vårt nyöppnade kontor kommer du bo på Europa Hostel Melbourne. Även detta hostel har ett centralt läge och är populärt ställe för backpackers.

Du kommer skaffa massa nya vänner under dina första dagar. Både Wake Up! Och Europa Hostel arrangerar massor roliga event på kvällarna och du kan ta del av erbjudanden i baren, eller bara gå ner till det närliggande caféet och ta en kaffe.

Hjälp till att hitta boende
Det är upp till var och en vart man vill bosätta sig efter de fyra hostel-nätterna. Vårt lokala kontor i Sydney och Melbourne hjälper dig med rådgivning och tips hur du ska gå till väga när du söker boende, vad som passar din situation och även vilka områden som är bra att bo i.

Att bo i Australien kostar olika beroende på vart man befinner sig och hur man vill bo. Delat boende så som Share House/Share Appartments är väldigt vanligt och då det kommer och går mycket folk och turister varje dag i Australien så är ruljangsen på denna typ av boende stor. Hostel finns överallt och i olika prisklasser och standarder. Så vare sig du vill ha ett permanent boende eller resa runt och bo på olika ställen, kommer det finnas något för dig.

För dig som planerar att bosätta dig under en längre tid i Sydney, har vårt kontor en unik kontakta med förmedlare som erbjuder Share House och share Appartments. Detta är delat boende och kostar ca 200 -250 AUD/ veckan per person.

Se filmen från Australien

Hade mitt bästa år någonsin i Australien och Nya Zeeland. Kan lugnt säga att mitt resande inte tog slut när jag lämnade Sydney.

Daniél // Work & Travel Australien

Varför Work & Travel Australien med GoXplore?

  • Vi är Nordens största specialist på att kombinera resande med jobb runtom i världen
  • Vi alla på GoXplore har rest, arbetar eller levt i Australien under längre perioder
  • Vi har exklusiva samarbete med en arbetsförmedling med eget kontor i Sydney och Melbourne
  • Spara tid till din resa, vi sköter allt krångligt!
  • Vi är certifierade Aussie specialists
  • Vi står för 3 x säkerheten om något skulle inträffa!
  • Åker du ensam? Vi har gruppavgångar
  • Uppföljning under bokningsprocess för att kolla så att allt är ok inför avresa
  • Vi har mer än 16 års erfarenhet av resor till Australien
  • Skulle du inte bli beviljad visum får du pengarna tillbaka

Visum

Med ett arbetsvisum är man berättigad att resa och arbeta i Australien i 12 månader. Arbetet i sig är av mindre betydelse så du är berättigad att söka alla typer av jobb. Detta visum går att förlänga ett år, då ska du arbeta i 88 dagar inom regionalt arbete under ditt första år.

Visumkrav för att kunna jobba i Australien

Rekommendation

Planerar du att besöka olika länder under resans gång, glöm då inte att se över visumreglerna för de länder du besöker.


NYHET!
Från och med 1 juli 2019

Jag vill boka! Jag har några frågor

Gruppavgångar

Gruppavgångar sker året runt. En av många anledningar till varför man åker på en sådan här resa är för att träffa andra människor och nya vänner. Vi vet hur det känns innan det är dags att lämna sitt trygga hem, sin familj och sina vänner för att resa iväg till det okända. Då kan det vara skönt att ha någon eller några som är i samma sits som en själv, som också är lite nervösa och exalterade som man kan bolla tankar och prata med inför resan. Därför har vi ordnat med gruppavgångar. Avgångarna har fasta datum och vi bokar in alla som vill resa på samma datum på samma flight. Ni kommer kunna ta kontakt med varandra innan avresa via en deltagarlista som vi skickar ut. En del reser ihop redan ifrån Stockholm/Göteborg/Köpenhamn och andra möter man upp i London. Gruppavgångarna kommer också ha gemensam transfer från flygplatsen i Sydney/Melbourne och alla bor på samma hostel samt har samma introduktionsmöte i Sydney/Melbourne.

Vi kan aldrig garantera ett visst antal resenärer på varje gruppavgång då det varierar från avgång till avgång. Antalet styrs även av platstillgången på flyget, så under högsäsong bokas det oftast upp mycket så det är bra att vara ute i god tid för att vara säker på att vi kan erbjuda ditt önskade startdatum. För att veta hur många som är inbokade på just din önskade gruppresa – kontakta oss!

Önskar du resa på ett specifikt datum som inte finns i listan kan vi självklart ordna med detta, men då kan inte en gruppavgång garanteras. Hör av dig till oss om du undrar något över gruppavgångarna, eller vill ha hjälp med att hitta en passande gruppavgång just för dig. Gemenskapen du får när du reser med en grupp är oslagbar.


MÅNADDATUM
Start 2020
Januari7, 21
Februari4, 18
Mars3, 10, 24
April7, 21, 28
Maj5, 19
Juni16, 23
Juli7, 14
Augusti4, 11, 25
September1, 8, 15, 22
Oktober6, 13, 20, 27
November3, 10, 24
December1

Priser

Prisene er ikke satt ennå. Ta kontakt for å høre mer om mulighetene neste år.

(Alla priser giltiga till och med 31/12 - 2020)

Grundprogrammet dvs så fort du landar i Australien är identiskt oavsett vilket program du väljer.
Det som skiljer dem åt är flygresan.
Aussie Basic: raka vägen endast mellanlandningar till och från Australien.
Sydney Express: lägg till ett stopp i Hongkong på vägen hem.
Bali Explorer: lägg till ett stopp på Bali på vägen hem.
Kiwi Explorer: lägg till en resa till och från Nya Zeeland.

De olika paketen har olika priser baserat på flygresan, vänligen se under fliken "priser" eller nedan för dessa uppgifter.

** Flygbiljetten som är inkluderad är i den billigaste klassen. Priserna nedan är baserade på att det finns plats i den aktuella bokningsklassen. Om det inte finns tillgängligt , tillkommer det en kostnad som aviseras till kunden innan det görs klart.

AUSSIE BASIC

Det absolut billigaste programmet om man helst bara vill ner och hem utan stopp.
Du flyger här med flygbolaget Cathay Pacific och mellanlandar i Hongkong och London.

Avgångar: Året om. Se våra datum för gruppavgångar här Gruppavgångar
Utresa: Från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn
Ankomstort: Sydney eller Melbourne
Hemresa: Från Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth- inget stopp på hemvägen.
Säsonger:(datum lågsäsong - 01/1-30/6, 1/8-15/12) (datum högsäsong - 01/7-31/7, 16/12 - 31/1)

OBS! Flygskatt tillkommer med ca 5300 kr - 6300kr

Detta är det enda program där visum inte ingår, det är givetvis valfritt att lägga till;
Working Holiday Visum avgift, samt att vi söker det åt dig: 3900 sek


BALI EXPLORER

Med denna rutt åker du med flygbolaget Qatar Airways till Australien och hem från Bali och med Virgin Airlines/Garuda Airlines Australien till Bali.

Avgångar: Året om. Se våra datum för gruppavgångar här Gruppavgångar
Utresa: Från Stockholm/Köpenhamn via Doha.
Ankomstort: Sydney eller Melbourne
Hemresa: Från Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth till Denpasar, Bali. Hemresa från Denpasar via Doha
Säsonger

(datum lågsäsong - 31/12-22/6, 24/7-14/12)

Flygskatt tillkommer med ca5900 kr - 7000 kr


SYDNEY EXPRESS / MELBOURNE EXPRESS

Med denna rutt åker du med flygbolaget Cathay Pacific och har ett stopp i Hongkong inkluderat på vägen hem.

Avgångar: Året om. Se våra datum för gruppavgångar här Gruppavgångar
Utresa: Från Stockholm/Köpenhamn via London och Hongkong.
Ankomstort: Sydney eller Melbourne
Hemresa: Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth till Hongkong. Hemresa från Hongkong via London
Säsong

(datum lågsäsong - 01/1-30/6, 1/8-15/12) (datum högsäsong - 01/7-31/7, 16/12 - 31/12)

OBS! Flygskatt tillkommer med ca 5300 kr - 6300kr


KIWI EXPLORER

På denna rutt åker du med flygbolaget Cathay Pacific och har ett stopp i Hongkong inkluderat på vägen hem samt en resa till och Från Nya Zeeland under tiden du är i Australien.

Avgångar: Året om. Se våra datum för gruppavgångar här Gruppavgångar
Utresa: Från Stockholm/Köpenhamn via London och Hongkong
Ankomstort: Sydney eller Melbourne
Hemresa: Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth till Hongkong. Hemresa från Hongkong via London
Inkluderat: Flyg från Australien (Sydney/Melbourne) till Nya Zeeland (Auckland) Tur & retur.
Säsong


(datum lågsäsong - 01/1-30/6, 1/8-15/12) (datum högsäsong - 01/7-31/7, 16/12 - 31/12)

OBS! Flygskatt tillkommer med ca 6300 kr - 7300kr

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Work & Travel Australien

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Evigt tacksam för er hjälp och möjligheten ni gav mig!

Alice // Work & Travel Australien

Aktiviteter i Australien

FAQ

Vad kostar det att resa med GoXplore?

Priset beror på vilken flygrutt du väljer. Det täcker programavgiften, flygbiljetten och kostnaderna för visumet samt mycket mer. För priser klicka här.

Hur mycket pengar ska man ha med sig?

Australiensiska immigrationsmyndigheten rekommenderar en säkerställd reskassa på 5000AUD. (ca 32 000 kr) Detta är inget krav, men samtidigt kan det vara rätt skönt att ha med sig lite extra pengar. Man kan räkna med att man gör av med cirka 1500 AUD/månad.

Hur är priserna i Australien?

Man kan räkna med priser som i Sverige.

Får jag ta med medicin på resan?

Du får ta med dig medicin på resan. Det finns restriktioner på vad du får ha i handbagaget. Läs mer här.

Vad händer om jag råkar ut för något och måste uppsöka läkare i Australien?

Som svensk medborgare har du rätt till nödvändig medicinsk behandling under hela din tid i landet godkänt av ditt visum. Du behöver ett Medicare card, och detta kan du söka om i Australien. Det du behöver då är ett giltigt pass och visum, samt ett bevis på att du har försäkring i Sverige. Detta gör man på ett av de många Medicare kontoren i Australien. Om man inte hunnit ordna detta om det händer något och du måste uppsöka läkare, kan du även ordna kortet efter skadan och få ersättning då. Men observera att du ska ha reseförsäkring också.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker både på resande fot och i arbete. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Täcker försäkringen även i Thailand?

Work & Travel Insurance "Jobba och Resa" gäller i alla länder i hela världen.

Kan man teckna försäkringen efter man lämnat Sverige?

Ja, fast man får en veckas karens plus att man ej kan välja till egendomsskydd. Vill man förlänga sin försäkring under ens utomlandsvistelse går detta bra mot en administrativ avgift på 150 kr.

Jag ska snart åka till Australien och har inte fått email angående Members Lounge och telefonnummer.

Dessa email ska komma cirka en-två veckor innan din avresa. De har en tendens att lägga sig i utkast så kika där. Har de inte heller hamnat där kan det vara att vi har fått tag i fel emailadress. Maila oss så ska vi se till att ni får er information.

Jag ska resa till Australien själv. Kommer det vara lätt för mig att träffa människor?

Det är många som reser på egen hand, nästan häften faktiskt. Eftersom vi har gruppavgångar och skickar ut deltagarlistor på de som reser samtidigt som dig och datumen runt i kring ibland, kommer du redan från första minut träffa massor av människor. Så flygresan, upphämtningen, boendet på hostlet och de fyra introduktionsdagarna i Sydney gör du tillsammans med alla i gruppen. Du kommer få mycket ut av att göra en sådan här resa på egen hand, och du träffar otroligt mycket människor på plats, som många av dem precis som du har rest för att möta nya människor.

Var skickar man post som förälder?

Mottagarens namn och efternamnc/o Work & Travel CompanyLocked Bag A 4035Sydney South, NSW 1235Australia

Hur skall jag bo?

De fyra första nätterna i Sydney ingår i priset sen får du titta efter boende på egen hand. Man kan självklart välja att stanna kvar på Wake Up! om man så önskar. Om du planerar att hitta fast boende, lägenhet/hus/rum kommer du att få tips och råd hur du skall gå tillväga på informationsmötet. Det skall inte vara några problem att hitta boende. Man kan hyra lägenhet med någon annan, hyra rum eller ta in på ett av de många vandrarhem i Australien. Möjligheterna är många.

Vad kostar boendet?

Vandrarhem kostar mellan 20-30 Australiensiska dollar per natt. Om man hyr en lägenhet eller hus får man räkna med ca 200-400 dollar per vecka.

Måste man stanna alla 12 månaderna?

Nej, du väljer själv hur länge du vill stanna. Visumet och din flygbiljett är giltigt ett år efter det att du kommit till Australien. När man har fått nog, vilket man sällan får, är det bara att åka hem.

Vad kan man jobba med?

Vänligen se under fliken "Jobb".

Hur länge får man jobba hos en arbetsgivare?

Du får jobba i upp till ett år hos en och samma arbetsgivare (tidigare 6 månader). Räkna med mellan 22-25 dollar/timmen för tillfälliga jobb. Variationer kan dock förekomma, vänligen se under fliken "Jobb".

Hur mycket packning får jag ha med mig?

Man får ha 20 kg incheckningsbagage och 5 kg handbagage. Tänk på att inte ha för mycket med dig.

Kan jag åka till Nya Zeeland när jag är i Australien?

Ja, några av våra biljetter inkluderar Nya Zeeland. Det tar cirka 3 1/5 timmar att resa till Auckland från Sydney och när du reser in till NZ får du ett 3-månaders turistvisum. För mer info om våra rutter, klicka här.

Måste jag vaccinera mig?

Kontrollera i god tid med en vaccinationsbyrå före avresa om du behöver vaccination för dina resmål.

Hur gammal måste man vara för att få köra bil eller MC i Australien?

Samma som i Sverige, 18 år!

Behöver man internationellt körkort?

I Australien krävs en engelsk översättning av ditt svenska körkort. Enklaste sättet att få en sådan översättning är att skaffa ett internationellt körkort, vilket kostar 250kr. För mer information surfa in på motormännens hemsida, klicka här.

Kan jag ta körkort i Australien?

För att få ta körkort i Australien krävs att du har varit folkbokförd där sex månader. Körkortet kommer inte gälla i Sverige.

Hur gammal måste man vara för att hyra eller köpa bil i Australien?

18 år gammal. Kontoret i Sydney kan hjälpa dig med vart du kan vända dig om du är intresserad av att hyra eller köpa bil.

Behöver man adapter i Australien?

Ja, det behöver man, du kommer behöva en så kallad tre-bens-kontakt. Elektriciteten är 220-240 volts.

Vad är WWOOF?

WWOOF står för Willing Workers on Organic Farms. Medlemskapet ingår inte i programavgiften utan du kan smidigt köpa det på plats. Det är bara att säga till på informationsmötet. Detta ger dig möjligheten att arbeta på anslutna farmer/rancher. Man arbetar 4 -6 timmar per dag mot kost och logi. Det är ett utmärkt sätt att uppleva livet på landet i Australien.

Kan jag studera i Australien?

På ett Working Holiday visum får du studera 3 månader i Australien. Du kan söka ett studentvisum och fortfarande åka med vårt program.

Kan alla nordiska medborgare söka genom GoXplore?

Det går bra så länge man innehar ett nordiskt pass!

Hur lång tid tar det att få visumet beviljat?

Högst 10 dagar. Vi söker ditt visum några veckor innan avresa och du får det till din mail när det är beviljat.

Kan jag föra över pengar från mitt svenska konto till min Australiensiska konto?

Ja, det kan du göra hemifrån någon vecka innan avresa, samt även när du är nere i Australien.

När ska handpenningen vara betald?

Så fort man har registrerat sig så skickas det ut en orderbekräftelse och en handpenningsfaktura på 1500 kr. Denna faktura ska vara betald inom 14 dagar. Vill man ha avbeställningsskydd så tillkommer 500 kr.

När måste man boka sig senast?

Var ute i god tid, finns ingen plats just det datumet du vill åka så meddelar vi dig om närmsta möjliga datum.

När måste man boka sitt hemresedatum?

4 dagar efter bokningstillfälle.

Kan man boka om sitt hemresedatum och vad kostar det?

Man kan boka om sitt hemresedatum under sin resa utomlands. Beroende på vilken biljett du reser med gäller olika regler. Du finner information om detta i din bokningsbekräftelse, samt på vår hemsida under "din resa". GLÖM INTE att förlänga din försäkring om du förlänger sin vistelse utomlands.

Hur gör man för att få tillbaka skattepengar?

Det finns vissa kriterier/krav som man måste uppnå för att få tillbaka en del av skattepengarna man har betalt under tiden man spenderat i Australien. Kontoret i Sydney kommer att informera dig om detta.

Om man vill åka med en kompis, är det då garanterat att vi får åka tillsammans?

Ja, så länge platserna räcker till. Annars kan ni åka ett närliggande datum då det finns plats. Fyll i din kompis/ar namn när du registrerar dig så ser vi att ni ämnar att resa tillsammans.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Australien » Work & Travel Australien

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!