1. Jobb og reis i Australia 2. 3. 4. 5. 6.

Jobba i Australien

Jobba och res i ett av världens häftigaste länder med de vackraste stränderna, surfing i världsklass, ett fantastiskt djurliv och en lokalbefolkning som man bara inte kan annat än att älska. Du kommer inte ångra dig en enda sekund.

Läs mer

Work & Travel Australien

Arbeta, res och bo i Australien i upp till ett år! Med det unika Working Holiday visum får du friheten att uppleva Australien under en längre tid, precis som du önskar. Börja efter den första veckans nöje i Sydney med att hitta ett jobb eller res upp längs Östkusten - Du bestämmer! Möjligheten att arbeta medan du reser ger dig chansen att uppleva Australien under en längre tid utan att behöva spara ihop till alla kostnader i förväg. Och om du inte har upplevt tillräckligt i Australien - varför inte kombinera resan med en tur till Nya Zeeland eller Bali. 

Tips! Vi har nu satt upp 2 nya gemensamma datum för 2024 (22.08 och 18.11). Det kommer att vara många norska, svenska och danska GoXplore-deltagare, så om du reser ensam och vill lära känna många andra innan avresan, välj en av dessa. Begränsat antal platser och först till kvarn gäller! Rekommenderas som en kombo med 5 veckors resa upp längs kusten! Den här kommer garanterat att sälja slut.

Vårt Work & Travel program ger dig en fantastisk start på din tid i Australien! Din första vecka i Sydney är full av aktiviteter, användbar information och utflykter som du kommer att uppleva med en grupp nya vänner och en erfaren guide (som tycker att han själv är rolig).

Här fixar vi allt du behöver - så att du bara kan koppla av och komma in i livet Down Under.

Allt detta får du uppleva dina första 8 dagar i Sydney!

Gruppupplevelser med reseledare Infomöte om ditt år
Hämtning på flygplatsen Work & Travel informationsmöte
7 nätter på Sydneys bästa hostel 4WD genom Worimi Conservation Lands
Guidad Sydney City Walk Port Stephens delfinkryssning
Välkomstmiddag på ditt hostel Coastal Beach Walk
Privat cruise på en catamaran i Sydney (inkl. BBQ) Bondi Beach besök
Nattlivet i Sydney (säkert ett par gånger...) Mt. Tomaree Bush Hike & Lookout
Transport Sandboarding ner för Stockton Bight Dunes
Strandkväll och titta på stjärnorna Möta djur från Australien
3 middagar, 2 frukostar och en lunch
Aktivering av ditt SIM kort i Australien

I tillägg till allt det som står ovanför ingår det såklart förberedelser till att du ska kunna jobba i Australien.

Program Jobbgaranti Jobb klart innan avresa Hjälp med jobb under resan Lön Boende klart innan avresa Hjälp med boende under resan
Work & Travel X Pengar X
All Set - Hospitality X X
Pengar X
All Set - Internship X X
Kost & logi X
Farm & Travel X X
Pengar samt kost & logi X

Några snabba fakta om Work & Travel Australien
Passar för18 - 30 år
KvalifikationerIngen
LängdUpp till 1 år
AnkomstplatsSydney
Betalt arbeteJa
Antal deltagareObegränsat
Borde beställasMinst 1 månad innan tänkt avresa
Work & TravelSurfingBetalt arbete
Jag vill boka! Jag har några frågor
Hade mitt bästa år någonsin i Australien och Nya Zeeland. Kan lugnt säga att mitt resande inte tog slut när jag lämnade Sydney.

Daniél Work & Travel Australien

Jobb

Som deltagare på vårt Work & Travel Australien program blir du medlem i en utav Australiens största arbetsförmedlingar för backpackers. De har hjälpt tusentals resenärer att hitta jobb under många år och samarbetar med arbetsgivare i hela Australien. Fokus ligger främst på jobb i och runt Sydney men de har också kontakter med resorts längs hela kusten från Melbourne till Cairns. Det finns bland annat jobb på restauranger, caféer och varuhus i andra storstäder samt den ultimata Outback-upplevelsen; att arbeta på Ayers Rock Resort, mitt i landet!

Vår jobbtjänst jobbar kontinuerligt med att skaffa våra deltagare arbete. Kontoret förmedlar  hundratals jobb varje månad och totalt över 5 000 jobb per år. Möjligheterna är många. Observera att många av jobben är så kallade "casual" jobb. Det innebär att du kanske bara arbetar några dagar i veckan, att du kanske bara anställs för en dag för ett evenemang eller att du jonglerar med flera jobb på olika platser. 

I Australien, som överallt annars, krävs det personligt engagemang för att få ett jobb. Arbetsgivarna vill främst ha entusiastiska medarbetare som inte är rädda för utmaningar och som tar initiativ. Det är självklart också möjligt att söka jobb på egen hand, skriva ut CV:n och titta runt - kanske hittar du ditt drömjobb!

Jobb inom servicebranchen

Jobb inom servicebranschen står för en tredjedel av jobben som förmedlas utav oss. Har du erfarenhet av jobb såsom inom café, restaurang eller bar så kan du förvänta dig att jobba med det i Australien med. Här är din erfarenhet mycket bra att ha.

Lönenivån i Australien

Lönen varierar beroende på typ av arbete, position och dina tidigare erfarenheter. Men normalt ligger den på från 23 AUD i timmen. Eftersom det kan ta en stund från det att du ankommit tills dess att du får lön är det bra att ha med dig en summa pengar från början. Vi rekommenderar dig att ha med minst 30 000 SEK om du ska vara borta i ungefär 1 år.

Se filmen från Australien

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Inkluderat i vår 8-dagars startpaket ingår 5 nätter i ett studentrum på Wake Up Hostel i Sydney (kanske det bästa vandrarhemmet i Sydney!) och 2 nätter Melaleuca Hostel i Port Stephens. Det är bra utgångspunkter för att lära känna resten av gruppen och inte minst Sydney, Port Stephens och Australien. Vandrarhem i Australien är det perfekta sättet att lära känna andra resenärer, och många fortsätter sin resa eller flyttar in tillsammans med nadra deltagare de har träffat här. Alla som reser för arbete och resande är där av samma anledning; att resa, uppleva och framför allt skapa nya bekantskaper.

Hjälp med att hitta boende
Om du stannar på en plats under en längre tid är det vanligt att hyra ett hus eller lägenhet tillsammans med andra. På kontoret i Sydney har vår lokala partner en boendeservice (Accomodation Service) som kommer att vara till fördel för dig som deltar i programmet. De samarbetar med många olika hyresvärdar och du kan välja mellan allt från tomma lägenheter till kollektiv där de letar efter en person. De kan inte garantera att de hittar en bostad åt dig, men de kommer att göra sitt bästa för att hjälpa dig att hitta boende. I vilket fall som helst är det bra att få tips och råd på kontoret om hyresavtal, priser och vanliga fallgropar som andra backpackers hamnar i utan lokal kännedom på plats. 

Se filmen från Australien

Tack för att du följer upp! Än så länge trivs jag väldigt bra och är väldigt glad över att ha valt att resa med GoXplore. Har börjat planera resan uppför östkusten, då jag har bott i Sydney och jobbat deltid här sedan jag kom. Surf Camp är nog det som har gjort mest intryck, en otrolig upplevelse! Ser fram emot mer när jag flyttar ut från storstaden.

Ingrid Work & Travel AustralienÖversatt

Varför Work & Travel Australien med GoXplore?

  • Vi är Nordens största specialist på att kombinera resande med jobb runtom i världen
  • Vi alla på GoXplore har rest, arbetar eller levt i Australien under längre perioder
  • Vi har samarbete med en arbetsförmedling med eget kontor i Sydney
  • Spara tid till din resa, vi sköter allt krångligt!
  • Vi är certifierade Aussie specialists
  • Vi står för 3 x säkerheten om något skulle inträffa!
  • 8 grymma ankomstdagar i Australien i en grupp
  • Uppföljning under bokningsprocess för att kolla så att allt är ok inför avresa
  • Vi har mer än 16 års erfarenhet av resor till Australien
  • Skulle du inte bli beviljad visum får du pengarna tillbaka

Visum

På detta program behöver du ett Working Holiday Visum, som vi ansöker om för dig. Visumet ger dig möjlighet att resa och arbeta i upptill 12 månader (från ankomstdatumet) i Australien.

Visumkrav för att kunna jobba i Australien:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Gruppstarter

Vårt 8 dagars program i Sydney startar på måndagar och torsdagar året om.
När du bokar dig så välj en måndag eller torsdag som datum så ordnar vi så du kommer in på den dagen.

Fasta ankomstdatum gör att du blir en i gruppen och därmed får en social start på din resa. Om du ankommer en dag eller två innan är det inga problem - vi hjälper dig. Gruppen är en mix av deltagare från hela världen. Du får även en egen deltagarlista med kunder från Sverige , Danmark & Norge innan avresa från oss.

Startdatum 2024

MånadDatum
Januari8, 15 (fullt), 18, 22, 25, 29
Februari5, 12, 19, 26
Mars4, 11, 18, 25
April1, 8, 15, 22, 29
Maj6, 13, 20, 27
Juni3, 10, 17, 24
Juli1, 8, 15, 22, 29
Augusti5, 12, 19,22,26, ( 22 aug gruppavgång GoXplore med 5 veckors östkustresa!)
September2, 5, 9, 12, 16, 19, 23, 26, 30
Oktober3, 7, 10, 14, 17, 21, 24, 28, 31
November4, 7, 11, 1418 ( 18 nov gruppavgång GoXplore med 5 veckors östkustresa), 21, 25, 28
December2, 5, 9, 16

Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
5-week East Coast Xplorer 35800
8 dagars startpaket med visum 13500
8-dagars startpaket med visum+ 5-week East Coast Explorer 47850
8-dagars startpaket utan visum 8600
8-dagars startpaket utan visum+ 5-week East Coast Explorer 37850

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum

Inkluderat i priset:

Inte inkluderat i programavgiften:

Sydney till Cairns Gruppresa

Om du önskar få uppleva östkusten i Australien direkt när du kommit fram så rekommenderar vi att du bokar in dig på vår Sydney till Cairns gruppresa. Du får en extra gratis natt om du beställer den tillsammans med ditt Work & Travel program och sparar 1 500 SEK genom att beställa båda.

Vi har följande datum med en kombination av 8 dagar Sydney + 5 veckors östkusttur - där platserna är reserverade för deltagare från Danmark, Norge & Sverige - så vill du ha en skandinavisk grupp så är dessa datum bra:
22 augusti 2024
18 november 2024
30 januari 2025

FLYGRESAN

Ankomstort i Australien: Sydney
En del av din resa innefattar även flygresor.

Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka. Boka inga flygbiljetter klart innan vi bekräftat din bokning samt att vi har tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.

Du får mer information av oss när du har bokat ditt program.

Linn Ahlborg i Australien

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Work & Travel Australien

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Har sett otroligt mycket de senaste veckorna på Eastcoast Explorer, är också otroligt tacksam att jag får möjligheten att göra den här resan och tack för ni har hjälpt mig med så mycket och utan er hjälp hade jag inte kunnat göra den här resan.

Olle Work & Travel Australien

Aktiviteter i Australien

FAQ

Borde jag välja Work & Travel AU eller Work & Travel AU All Set?

Kort sagt passar vårt standard Work & Travel Australien program dig som älskar spontanitet, är självsäker och utåt, uppskattar frihet och är inte rädd för utmaningar medan Work & Travel Australien All Set passar dig som gärna vill ha en anställning innan avresa, vill lägga mer tid på att planera upplevelser snarare än att hitta jobb, gillar struktur och föredrar att ha en plan.

Vad kostar det att resa med GoXplore till Australien?

För Work & Travel standard programmets priser klicka här. För Work & Travel All Set programmets priser klicka här.

Hur mycket pengar ska man ha med sig?

Australienska immigrationsmyndigheten rekommenderar en säkerställd reskassa på 5 000 AUD (ca 32 000 kr). Detta är inget krav, men samtidigt kan det vara rätt skönt att ha med sig lite extra pengar. Man kan räkna med att man gör av med cirka 1 500 AUD/månad.

Hur är priserna i Australien?

Man kan räkna med priser som i Sverige.

Får jag ta med medicin på resan?

Du får ta med dig medicin på resan. Det finns restriktioner på vad du får ha i handbagaget. Läs mer här.

Vad händer om jag råkar ut för något och måste uppsöka läkare i Australien?

Som svensk medborgare har du rätt till nödvändig medicinsk behandling under hela din tid i landet godkänt av ditt visum. Du behöver ett Medicare card och detta kan du ansöka om i Australien. Det du behöver då är ett giltigt pass och visum, samt ett bevis på att du har försäkring i Sverige. Detta gör man på ett av de många Medicare kontoren i Australien. Om man inte hunnit ordna detta och det händer något och du måste uppsöka läkare kan du även ordna kortet efter skadan och få ersättning då. Men observera att du ska ha reseförsäkring också.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker både på resande fot och i arbete. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Täcker försäkringen även i andra länder?

Work & Travel Insurance "Jobba och Resa" gäller i alla länder i hela världen.

Kan man teckna försäkringen efter man har lämnat Sverige?

Ja, fast man får en veckas karens plus att man ej kan välja till egendomsskydd. Vill man förlänga sin försäkring under ens utomlandsvistelse går detta bra mot en administrativ avgift på 150 SEK.

Vad kostar boendet?

Vandrarhem kostar mellan 20-30 AUD per natt. Om man hyr en lägenhet eller hus får man räkna med ca 200-400 AUD per vecka.

Måste man stanna alla 12 månaderna?

Nej, du väljer själv hur länge du vill stanna. Visumet och din flygbiljett är giltigt ett år efter det att du kommit till Australien. När man har fått nog, vilket man sällan får, är det bara att åka hem.

Vad kan man jobba med?

Se under fliken "Jobb" eller klicka här.

Hur gammal måste man vara för att få köra bil eller MC i Australien?

Samma som i Sverige, 18 år!

Behöver man ett internationellt körkort?

I Australien krävs en engelsk översättning av ditt svenska körkort. Enklaste sättet att få en sådan översättning är att skaffa ett internationellt körkort, vilket kostar ca 200-250 SEK. För mer information surfa in på motormännens hemsida, klicka här.

Kan jag ta körkort i Australien?

För att få ta körkort i Australien krävs att du har varit folkbokförd där i sex månader. Körkortet kommer inte att gälla i Sverige.

Hur gammal måste man vara för att hyra eller köpa bil i Australien?

18 år gammal. Kontoret i Sydney kan hjälpa dig med vart du kan vända dig om du är intresserad av att hyra eller köpa en bil.

Behöver man adapter i Australien?

Ja, det behöver man, du kommer behöva en så kallad tre-bens-kontakt. Elektriciteten är 220-240 volts.

Kan jag studera i Australien?

På ett Working Holiday visum får du studera 3 månader i Australien. Du kan söka ett studentvisum och fortfarande åka med vårt program.

Kan alla nordiska medborgare söka genom GoXplore?

Det går bra så länge man har ett nordiskt pass!

Hur lång tid tar det att få visumet beviljat?

Det varierar, allt från 1-3 veckor vanligtvis.

Kan jag föra över pengar från mitt svenska konto till min australienska konto?

Ja, det kan du göra när du är nere i Australien.

När ska handpenningen vara betald?

När man har registrerat sig så skickas det ut en orderbekräftelse och en handpenningsfaktura. Denna faktura ska vara betald inom 14 dagar.

Hur gör man för att få tillbaka skattepengar?

Det finns vissa kriterier/krav som man måste uppnå för att få tillbaka en del av skattepengarna man har betalt under tiden man har spenderat i Australien. Kontoret i Sydney kommer att informera dig om detta.

När kan man åka på 8-dagars programmet?

För att se vilka datum programmet finns på, tryck på länken för gruppstarter.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Australien » Work & Travel Australien

Erik O beställde vårt Work & Travel Japan program för 49h sedan. Är det något för dig också??!