1. Jobb og reis i Australia 2. 3. 4. 5. 6.

Jobba i Australien

Jobba och res i ett av världens häftigaste länder med de vackraste stränderna, surfing i världsklass, ett fantastiskt djurliv och en lokalbefolkning som man bara inte kan annat än att älska. Du kommer inte ångra dig en enda sekund.

Läs mer

Work & Travel Australien

Arbeta, res och bo i Australien. Med det unika Working Holiday visumet får du möjligheten att uppleva Australien under en längre tid, precis som du önskar. Börja med att resa uppför Östkusten i fyra veckor eller börja jobba i Sydney efter en vecka - här bestämmer du. Möjligheten att arbeta längst med vägen gör att du kan uppleva Australien under en längre tid utan att spara ihop till alla kostnader i förväg.

Tips! Vi har nu satt upp 2 nya gemensamma datum för 2024 (29.08 och 18.11). Det kommer att vara många norska, svenska och danska GoXplore-deltagare, så om du reser ensam och vill lära känna många andra innan avresan, välj en av dessa. Begränsat antal platser och först till kvarn gäller! Rekommenderas som en kombo med 5 veckors resa upp längs kusten! Den här kommer garanterat att sälja slut.

Vårt Work & Travel program ger dig en fantastisk start på din tid i Australien. Din första vecka i Sydney är proppfull med aktiviteter, nyttig information och upplevelser med en ny grupp vänner och en erfaren guide.

Här ordnar vi allt du behöver - så du kan bara slappna av och finna dig tillrätta med livet Down Under.

Allt detta får du uppleva dina första 8 dagar i Sydney!

Gruppupplevelser med reseledare Infomöte om ditt år
Hämtning på flygplatsen Work & Travel informationsmöte
7 nätter på Sydneys bästa hostel 4WD genom Worimi Conservation Lands
Guidad Sydney City Walk Port Stephens delfinkryssning
Välkomstmiddag på ditt hostel Coastal Beach Walk
Privat cruise på en catamaran i Sydney (inkl. BBQ) Bondi Beach besök
Nattlivet i Sydney (säkert ett par gånger...) Mt. Tomaree Bush Hike & Lookout
Transport Sandboarding ner för Stockton Bight Dunes
Strandkväll och titta på stjärnorna Möta djur från Australien
3 middagar, 2 frukostar och en lunch
Aktivering av ditt SIM kort i Australien

I tillägg till allt det som står ovanför ingår det såklart förberedelser till att du ska kunna jobba i Australien.

Vilket Australienprogram passar dig?
Vi har fyra olika Work & Travel program i Australien. På respektive programsida finner du detaljerad information om de många inklusionerna men för att göra det lättare för dig att se vilka program som innefattar vad i form av jobb och boende så har vi gjort en enkel översikt över detta. Klicka på det program som du tycker passar dig bäst och läs mer.
Program Jobbgaranti Jobb klart innan avresa Hjälp med jobb under resan Lön Boende klart innan avresa Hjälp med boende under resan
Work & Travel X Pengar X
All Set - Hospitality X X
Pengar X
All Set - Internship X X
Kost & logi X
Farm & Travel X X
Pengar samt kost & logi X

Några snabba fakta om Work & Travel Australien
Passar för18 - 30 år
KvalifikationerIngen
LängdUpp till 1 år
AnkomstplatsSydney
Betalt arbeteJa
Antal deltagareObegränsat
Borde beställasMinst 1 månad innan tänkt avresa
Work & TravelSurfingBetalt arbete
Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag har nu varit i Australien i nästan 8 månader, och även om jag snart på väg tillbaka hem, kommer jag aldrig i världen att glömma detta äventyr. Har haft helt fantastiska, och det är något jag rekommenderar absolut alla att göra! Gör det igenom Goxplore, de hjälper dig på vägen och du kommer inte att behöva göra allt det tråkiga pappersarbetet! Dessutom är det alltid bra att veta att du har någon att kontakta "i nödfall" Allvarligt, välj Goxplore! :-)

Camilla S Work & Travel Australien

Jobb

Som deltagare på vårt Work & Travel Australien program blir du medlem i en utav Australiens största arbetsförmedlingar för backpackers. De har hjälpt tusentals resenärer med att hitta jobb under många år och samarbetar med arbetsgivare i hela Australien. De flesta jobben finns i Sydney men det finns också jobbmöjligheter på resorts längst med hela kusten från Melbourne till Cairns. Du kan även testa på att jobba på café på andra orter och att jobba på Ayers Rock Resort, mitt i landet.

Vår jobbservice jobbar kontinuerligt med att skaffa våra deltagare arbete. Kontoret förmedlar flera hundra jobb i månaden och totalt över 5 000 jobb per år. Möjligheterna är många. Lägg märke till att många av jobben är "casual jobs". Det innebär att du kanske jobbar ett par dagar i veckan eller att du har olika jobb på olika platser.

Precis som i andra länder behöver du göra en egen insats för att utföra ditt jobb. En arbetsgivare ser gärna att du är entusiastisk och inte rädd för att ta eget initiativ.

Jobb inom servicebranchen

Jobb inom servicebranschen står för en tredjedel av jobben som förmedlas utav oss. Har du erfarenhet av jobb såsom inom café, restaurang eller bar så kan du förvänta dig att jobba med det i Australien med. Här är din erfarenhet mycket bra att ha.

Lönenivån i Australien

Lönen varierar beroende på typ av arbete, position och dina tidigare erfarenheter. Men normalt ligger den på från 23 AUD i timmen. Eftersom det kan ta en stund från det att du ankommit tills dess att du får lön är det bra att ha med dig en summa pengar från början. Vi rekommenderar dig att ha med minst 30 000 SEK om du ska vara borta i ungefär 1 år.

Se filmen från Australien

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Inkluderat i vårt startpaket på 8 dagar har du 5 nätter i ett dorm rum på Wake Up Hostel i Sydney och 2 nätter på Melaleuca hostel i Port Stephens. Det är en perfekt utgångspunkt att lära känna gruppen och inte minst Sydney, Port Stephens och Australien. Att bo på hostel i Australien är ett fantastiskt sätt att lära känna andra resenärer. Alla som reser till Australien gör det för samma anledning: Att resa, uppleva och inte minst lära känna nya människor.

Hjälp med att hitta boende

Det är upp till var och en vart man vill bosätta sig efter de fyra nätterna på hostel. Vårt kontor i Sydney hjälper dig med rådgivning och tips hur du ska gå till väga när du söker boende, vad som passar din situation och även vilka områden som är bra att bo i.

Att bo i Australien kostar olika beroende på vart man befinner sig och hur man vill bo. Delat boende så som Share House/Share Appartments är väldigt vanligt och då det kommer och går mycket folk och turister varje dag i Australien så är ruljansen på denna typ av boende stor. Hostel finns överallt och i olika prisklasser och standarder. Så vare sig du vill ha ett permanent boende eller resa runt och bo på olika ställen, kommer det finnas något för dig.

Se filmen från Australien

Resan var långt över förväntan, jag kunde helt enkelt inte haft det bättre. Att behöva stå på egna ben gick bra. Jag hade inga problem under min resa, jag mötte också så många underbara människor som jag fortfarande har kontakt med och jag har fått uppleva saker som jag inte visste fanns. Jag kommer att ta tillfället i akt att säga tack för all din hjälp före och under resan. Allt har fungerat precis enligt planerna och jag kände mig säker varje steg på vägen. Kontoret i Sydney var en stor hjälp på alla områden och jag tenderar att använda era tjänster för framtida resor.

Sandra-Helen Work & Travel Australien

Varför Work & Travel Australien med GoXplore?

  • Vi är Nordens största specialist på att kombinera resande med jobb runtom i världen
  • Vi alla på GoXplore har rest, arbetar eller levt i Australien under längre perioder
  • Vi har samarbete med en arbetsförmedling med eget kontor i Sydney
  • Spara tid till din resa, vi sköter allt krångligt!
  • Vi är certifierade Aussie specialists
  • Vi står för 3 x säkerheten om något skulle inträffa!
  • 8 grymma ankomstdagar i Australien i en grupp
  • Uppföljning under bokningsprocess för att kolla så att allt är ok inför avresa
  • Vi har mer än 16 års erfarenhet av resor till Australien
  • Skulle du inte bli beviljad visum får du pengarna tillbaka

Visum

Med ett Working Holiday visum är man berättigad att resa och arbeta i Australien i upp till 12 månader. Arbetet i sig är av mindre betydelse så du är berättigad att söka alla typer av jobb.

Visumkrav för att kunna jobba i Australien:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Gruppstarter

Vårt 8 dagars program i Sydney startar på måndagar och torsdagar året om.
När du bokar dig så välj en måndag eller torsdag som datum så ordnar vi så du kommer in på den dagen.

Fasta ankomstdatum gör att du blir en i gruppen och därmed får en social start på din resa. Om du ankommer en dag eller två innan är det inga problem - vi hjälper dig. Gruppen är en mix av deltagare från hela världen. Du får även en egen deltagarlista med kunder från Sverige , Danmark & Norge innan avresa från oss.

Startdatum 2024

MånedDato
Januari8, 15 (fullt), 18, 22, 25, 29
Februari5, 12, 19, 26
Mars4, 11, 18, 25
April1, 8, 15, 22, 29
Maj6, 13, 20, 27
Juni3, 10, 17, 24
Juli1, 8, 15, 22, 29
Augusti5, 12, 19, 26, 29 (gruppavgång GoXplore med 5 veckors östkustresa!)
September2, 5, 9, 12, 16, 19, 23, 26, 30
Oktober3, 7, 10, 14, 17, 21, 24, 28, 31
November4, 7, 11, 14, 18 (gruppavgång GoXplore med 5 veckors östkustresa), 21, 25, 28
December2, 5, 9, 16


Priser

Start date in 2024 Pris
5-week East Coast Xplorer 27650
8-dagars startpaket med visum 13300
8-dagars startpaket med visum + 5-week East Coast Explorer 41100
8-dagars startpaket utan visum 8400
8-dagars startpaket utan visum+ 5-week East Coast Explorer 36200

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum

Inkluderat i priset:

Inte inkluderat i programavgiften:

Sydney till Cairns Gruppresa

Om du önskar få uppleva östkusten i Australien direkt när du kommit fram så rekommenderar vi att du bokar in dig på vår Sydney till Cairns gruppresa. Du får en extra gratis natt om du beställer den tillsammans med ditt Work & Travel program och sparar 1 500 SEK genom att beställa båda.

Vi har följande datum med en kombination av 8 dagar Sydney + 5 veckors östkusttur - där platserna är reserverade för deltagare från Danmark, Norge & Sverige - så vill du ha en skandinavisk grupp så är dessa datum bra:
22 augusti 2024
18 november 2024
30 januari 2025

FLYGRESAN

Ankomstort i Australien: Sydney
En del av din resa innefattar även flygresor.

Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka. Boka inga flygbiljetter klart innan vi bekräftat din bokning samt att vi har tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.

Du får mer information av oss när du har bokat ditt program.

Linn Ahlborg i Australien

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Work & Travel Australien

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Ville bara tacka för all hjälp du har gett innan jag åkte till Australien, det var jätteuppskattat! Jag har haft en superfin resa och saknar Australien redan. Lärde känna så många fantastiska människor, och har sett och upplevt mycket. Jag önskar att jag kunde ha varit där längre, det hade jag varit om det inte vore för att jag ska studera i höst. Men jag ska åtminstone åka tillbaka till Australien! så tack :) Mycket glad att jag tog en chans och stack, det bästa jag någonsin gjort!

Birgitte Work & Travel Australien

Aktiviteter i Australien

FAQ

Borde jag välja Work & Travel AU eller Work & Travel AU All Set?

Kort sagt passar vårt standard Work & Travel Australien program dig som älskar spontanitet, är självsäker och utåt, uppskattar frihet och är inte rädd för utmaningar medan Work & Travel Australien All Set passar dig som gärna vill ha en anställning innan avresa, vill lägga mer tid på att planera upplevelser snarare än att hitta jobb, gillar struktur och föredrar att ha en plan.

Vad kostar det att resa med GoXplore till Australien?

För Work & Travel standard programmets priser klicka här. För Work & Travel All Set programmets priser klicka här.

Hur mycket pengar ska man ha med sig?

Australienska immigrationsmyndigheten rekommenderar en säkerställd reskassa på 5 000 AUD (ca 32 000 kr). Detta är inget krav, men samtidigt kan det vara rätt skönt att ha med sig lite extra pengar. Man kan räkna med att man gör av med cirka 1 500 AUD/månad.

Hur är priserna i Australien?

Man kan räkna med priser som i Sverige.

Får jag ta med medicin på resan?

Du får ta med dig medicin på resan. Det finns restriktioner på vad du får ha i handbagaget. Läs mer här.

Vad händer om jag råkar ut för något och måste uppsöka läkare i Australien?

Som svensk medborgare har du rätt till nödvändig medicinsk behandling under hela din tid i landet godkänt av ditt visum. Du behöver ett Medicare card och detta kan du ansöka om i Australien. Det du behöver då är ett giltigt pass och visum, samt ett bevis på att du har försäkring i Sverige. Detta gör man på ett av de många Medicare kontoren i Australien. Om man inte hunnit ordna detta och det händer något och du måste uppsöka läkare kan du även ordna kortet efter skadan och få ersättning då. Men observera att du ska ha reseförsäkring också.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker både på resande fot och i arbete. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Täcker försäkringen även i andra länder?

Work & Travel Insurance "Jobba och Resa" gäller i alla länder i hela världen.

Kan man teckna försäkringen efter man har lämnat Sverige?

Ja, fast man får en veckas karens plus att man ej kan välja till egendomsskydd. Vill man förlänga sin försäkring under ens utomlandsvistelse går detta bra mot en administrativ avgift på 150 SEK.

Vad kostar boendet?

Vandrarhem kostar mellan 20-30 AUD per natt. Om man hyr en lägenhet eller hus får man räkna med ca 200-400 AUD per vecka.

Måste man stanna alla 12 månaderna?

Nej, du väljer själv hur länge du vill stanna. Visumet och din flygbiljett är giltigt ett år efter det att du kommit till Australien. När man har fått nog, vilket man sällan får, är det bara att åka hem.

Vad kan man jobba med?

Se under fliken "Jobb" eller klicka här.

Hur gammal måste man vara för att få köra bil eller MC i Australien?

Samma som i Sverige, 18 år!

Behöver man ett internationellt körkort?

I Australien krävs en engelsk översättning av ditt svenska körkort. Enklaste sättet att få en sådan översättning är att skaffa ett internationellt körkort, vilket kostar ca 200-250 SEK. För mer information surfa in på motormännens hemsida, klicka här.

Kan jag ta körkort i Australien?

För att få ta körkort i Australien krävs att du har varit folkbokförd där i sex månader. Körkortet kommer inte att gälla i Sverige.

Hur gammal måste man vara för att hyra eller köpa bil i Australien?

18 år gammal. Kontoret i Sydney kan hjälpa dig med vart du kan vända dig om du är intresserad av att hyra eller köpa en bil.

Behöver man adapter i Australien?

Ja, det behöver man, du kommer behöva en så kallad tre-bens-kontakt. Elektriciteten är 220-240 volts.

Kan jag studera i Australien?

På ett Working Holiday visum får du studera 3 månader i Australien. Du kan söka ett studentvisum och fortfarande åka med vårt program.

Kan alla nordiska medborgare söka genom GoXplore?

Det går bra så länge man har ett nordiskt pass!

Hur lång tid tar det att få visumet beviljat?

Det varierar, allt från 1-3 veckor vanligtvis.

Kan jag föra över pengar från mitt svenska konto till min australienska konto?

Ja, det kan du göra när du är nere i Australien.

När ska handpenningen vara betald?

När man har registrerat sig så skickas det ut en orderbekräftelse och en handpenningsfaktura. Denna faktura ska vara betald inom 14 dagar.

Hur gör man för att få tillbaka skattepengar?

Det finns vissa kriterier/krav som man måste uppnå för att få tillbaka en del av skattepengarna man har betalt under tiden man har spenderat i Australien. Kontoret i Sydney kommer att informera dig om detta.

När kan man åka på 8-dagars programmet?

För att se vilka datum programmet finns på, tryck på länken för gruppstarter.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Visited programs

← See all programs you have visited

→ Close list with programs

Yes, please send me more information about these programs!

→ Close list with programs

Hem » Land » Australien » Work & Travel Australien

Hanna F beställde vårt Work & Travel Australien program för 13h sedan. Är det något för dig också??!