Östkusten Australien

På denna gruppresa kommer du verkligen att uppleva alla höjdpunkter längs Australiens världsberömda östkust .

Östkustens höjdpunkter Sydney till Cairns

Gruppresa från Sydney till Cairns

Med denna fantastiska gruppresa på 36 dagar reser du från Sydney till Cairns, och får uppleva det bästa Australiens östkust har att erbjuda. Och det är mycket! Byron Bay, Surfers Paradise, Noosa, Fraser Island, Airlie Beach, The Whitsundays och Magnetic Island är bara några av de berömda hållplatserna längs vägen. Det här blir en resa där du får en kombinerad strand, surfing, korallrev, stad och sol. Allt boende och massor av aktiviteter ingår. Du reser i en grupp med max 24 personer från hela världen, och en professionell guide.

Ett perfekt sätt att börja ditt ryggsäcksäventyr i Australien, eller bara ett perfekt sätt att se hela östkusten. Efter resan? Du befinner dig i tropiska Cairns och har massor av möjligheter. Jobba, res längre norrut eller västerut i Australien, eller flyg vidare till Bali eller Nya Zeeland.


Höjdpunkter

Backpacking i Australien

Redan efter en timme på bussen märker man att Sydney inte alls liknar resten av Australien. Här kommer du att upptäcka fantastiska surfstränder, vacker ö och världens största korallrev - The Great Barrier Reef. På kvällarna kan du koppla av med ett glas med dina nya vänner på vandrarhemmet eller på stranden.

Inkludera en vecka i Sydney?

Vill du lära känna Sydney väl bör du lägga till en vecka där innan du reser norrut. Om du inte redan reser på vårt Working Holiday Australia-program har vi möjlighet att förlänga östkustens höjdpunkter med 7 dagar i Sydney innan du reser. Sydney är definitivt värt en längre vistelse! Kontakta oss för mer info.

Jobb inkluderat?

Funderar du på att jobba i Australien efter din resa? Kombinera sedan denna resa med vårt Work & Travel Australia-program, så sparar du 1500 SEK. Då får du 8 dagar i Sydney innan du startar den här resan, och hjälp med att sätta upp bankkonto, skattenummer, tillgång till jobbdatabasen i 12 månader och mycket mer.

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Info kring resan

Dag 1: Ankomst og Sydney – Börja din resa med en guidad tur genom Sydney och se höjdpunkter som operahuset och Sydney Harbour Bridge. Avsluta dagen med en välkomstmiddag innan din episka resa norrut börjar.

Dag 2 – 5: Byron Bay – På morgonen anländer vi till Byron Bay, det berömda surfmeckat, den ultimata platsen att koppla av och en superstrand destination. Wow, till en början! Här kommer vi att lära känna staden, ta en snabb surfkurs och njuta av havet. Kanske har du turen att se en val eller några delfiner? Särskilt utsikten från fyren Byron Bay Lighthouse är fenomenal. På förmiddagen blir det yoga på stranden och på kvällen ost och vin på vandrarhemmet. Maximal avkoppling och njut.

Dag 6 – 8: Surfers Paradise –Sammanfattningsvis innebär detta stora vågor, lite fester och vackra stränder. Upptäck barerna och klubbarna med dina nya vänner. Och återhämta dig under dagen med fötterna i poolen. Pffff…. backpacking är tufft.

Dag 9 – 10: Brisbane – huvudstaden i Queensland. Här övernattar vi i centrum, inte långt från Streets Beach och Southbank.

Dag 11 – 12: Noosa – Två nätter på Sunshine Coast. Tropisk grönska, djurliv och vackra stränder. Noosa är jättebra. Tips: ta en vandring över kusten och njut av den fantastiska havsutsikten.

Dag 13 – 14: Rainbow Beach – Porten till Fraser Island. Vi tar en promenad och letar efter delfiner och valar, njuter av solnedgången och kopplar av innan resan fortsätter till Fraser Island.

Dag 15 – 17: Fraser Island – Vi ger oss ut på ett äventyr på världens största sandö. Inkluderat är 2 nätter med camping, samt guide och måltider. Du kör på motorvägen (stranden!), simmar i sötvattensjöar, tittar på skeppsvrak och kanske ser du en haj eller två från Indian Heads!

Dag 18 – 20: Byen 1770 – Efter det hektiska programmet på Fraser Island kan vi koppla av i staden 1770. Det är här surfningen slutar och det stora barriärrevet börjar. Rosta marshmallows på en lägereld, spela ett spel vid poolen, hyr en surfbräda eller koppla av. Vi tar nattbussen härifrån till nästa destination.

Dag 21 – 25: Whitsunday Islands & Airlie Beach – Vi checkar in på vårt vandrarhem och har gott om tid att utforska Airlie Beach. Dagen efter börjar äventyret till Whitsunday Islands. Vi seglar och snorklar i kristallklart vatten. Du sover och äter ombord och njuter av solen på däck. Du kan också se den vitaste stranden i världen. Solglasögon på! Efter 2 dagar ombord stannar vi ytterligare 2 nätter i Airlie Beach.

Dag 26 – 28: Magnetic Island – Detta är en pärla! Vacker natur, stränder och en underbar undervattensvärld, perfekt för snorkling. Du bor på ett boende med egen djurpark. Ansikte mot öga med koalor och wallabies. Och på natten? En god drink, skön musik och en vacker stjärnhimmel. Vill du se mer av ön? Hyr en 4 × 4 Barbie-bil (ingår ej) med dina vänner.

Dag 29 – 30: Mission Beach – ."Där regnskogen möter revet". Gå upp tidigt för den fantastiska soluppgången. Och om din budget tillåter kan du åka forsränning eller hoppa fallskärm här!

Dag 31 – 35: Cairns – Australiens äventyrshuvudstad! Oavsett om det är fallskärmshoppning, dykning, snorkling, forsränning, havskajak eller bungyjump, har Cairns allt! Och det är tyvärr också slutpunkten på denna resa. Men innan vi säger hejdå finns det fortfarande några fina aktiviteter på programmet! Dag 32 beger vi oss till Atherton Tablelands; tropisk regnskog, vattenfall och kanske till och med ett näbbdjur. Och oumbärligt: dag 33 blir det snorkling på världens största korallrev, The Great Barrier Reef. Leta efter sköldpaddor, sjögurkor, muränor och Nemo. Du kan inte föreställa dig hur vacker undervattensvärlden är. Du kan fylla de återstående dagarna i Cairns själv. Vi bor på ett vackert vandrarhem med bekväma rum och en stor pool.

Dag 36: avsked– Denna underbara resa slutar här. Men din resa är förmodligen inte över än? Prata med din guide eller vår partner i Sydney och få tips om vad du kan göra härnäst.

Startdatum

Startdatum 2024

Det är lämpligt att anlända till Sydney på söndag eller onsdag (eller innan). Vi kan ordna flera nätter innan resan om du så önskar.

Startdatoer 2024

Priser

Priser Östkusten Australien Pris
5 veckor 27900
5 veckor (inkl Work & Travel paket med visum) 39050
5 veckor (inkl Work & Travel paket utan visum) 31250


Inkluderat i priset

Vi rekommenderar ca 200-300 sek per dag för måltider som inte är inkluderat.

Priset i kombo med Work & Travel Australia program ger dig 1500kr rabatt! Du får då allt som listas ovan utöver det vanliga programmet.

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

FAQ

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Australien

Välj ett program i Australien

Hem » Land » Australien » Östkusten Australien

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!