1. Mating av dyr på Wildlife Rescue Centre 3. Dyr i håret 4. Aper overalt. 5. Baby apekatt 6. Skilpadder

Volontärarbete med djur i Namibia

På Wildlife Rescue Center får du närkontakt med djur och äventyr utöver det vanliga. Föreställ dig att gå ut och gå med babianer, geparder, mata lejon och leoparder det är detta du får göra här på Naankuse, en dröm blir verklighet.

Läs mer

Wildlife Rescue Centre

N/A'an ku SÉ (Naankuse) ligger ca 40 km utanför Windhoek och drivs av en dedikerad och miljömedveten kvinna som heter Marlice van Vuuren. Hon driver detta tillsammans med sin man och familj. Marlice är känd i Namibia för att vara en miljökämpe och djurvän. Marlice är inte bara upptagen med att ta hand om naturen och djuren utan även med att hjälpa det lokala stamfolket som heter San Bushmen. Projektet jobbar också med att förbättra levnadsvillkoren för San-Folket som räknas vara ett utav de äldsta folket i världen. De har bland annat en egen skola på projektet för barnen + en hälsostation.

Gården ligger i ett fantastiskt naturreservat på 9 300 hektar där man får uppleva Namibias natur på bästa möjliga sätt. Projektets mål är att beskydda och bevara naturen och inte minst djurlivet. Deras målsättning är att gården och reservatet ska vara en trygg miljö för föräldralösa och skadade djur som behöver hjälp och rehabilitering. Den grundläggande iden är att vilda djur hör hemma i naturen och de har fokus på rehabilitering av skadade djur med mål att de ska kunna släppas fria igen och leva utan påverkan eller inblandning av människor. Men tyvärr kommer inte alla djur som kommer till projektet att kunna släppas ut i det fria igen av olika orsaker. Dessa djur får likväl en ny chans att leva ett tryggt och bra liv på gården och får den bästa uppföljningen och omsorgen som de kan få. Många av djuren som kommer till gården kommer dit för att de har blivit skadade, blivit föräldralösa, har varit husdjur eller har varit i fångenskap under dåliga förhållanden utan möjlighet till att klara sig på egen hand i naturen. Ingen av dessa djur hade kunnat överleva i naturen om de inte fått komma till Naankuse och fått omsorg, mat, medicin osv. Om djuren blir så pass rehabiliterade att de kan klara sig på egen hand i det fria är givetvis det första alternativet alltid att släppa dem. Man vill inte ha djur på reservatet som kan klara sig på egen hand.

Inga djur blir avvisade och projektet vill skydda och hjälpa djuren oavsett djurart. En liten fågel har lika stor betydelse som ett lejon. Alla djur har samma värde och alla får en ny chans hos Naankuse.

Som volontär får du uppleva att du är en del utav ett seriöst och duktigt team som sätter all sin tid till bevaring av naturen och till djuren. Du får möjligheten att jobba hands-on med djur som behöver omsorg och aktivering. Du har också möjligheten att kombinera din tid med små projekt som att jobba med hästar, jobba på skolan som är startat till barnen av San-folket eller att vara med research teamet. Projektet har också som mål att lära lokalbefolkningen om hur viktigt det är att bevara miljö, natur och djurlivet.

Projektet är populärt och blir därför fullbokat tidigt. Minimum längd är 2 veckor, de flesta volontärer brukar stanna i 4-6 veckor. Man kan vara på projektet upp till 3 månader totalt.

The Clever Cubs School

2009 startade projektet en skola på området för barnen till de som jobbar på gården. Som volontär på Naankuse kan en del av uppgifterna under projekttiden vara att hjälpa till på skolan och assistera lärarna vid behov. Skolan blev öppnad som ett skoltillbud till San-barnen så att de har möjlighet till att gå i skolan - något de inte hade fått annars. Föräldrarna jobbar på gården och i reservatet medans barnen går på den lokala skolan. Skolan är också gratis så att alla ska få möjlighet till en skolgång. Typiska ämnen på skolan är engelska, matte, konst, formgivning, sport och miljömedvetenhet. Utöver detta får barnen även lära sig att läsa och skriva. Projektet jobbar också för att de äldre barnen efterhand ska få möjlighet att gå i skola i Windhoek för att kunna fortsätta sin utbildning. San-barnen är kända för att vara väldigt tillmötesgående, vänliga och entusiastiska. Barnen älskar att möta nya människor och att lära sig nya saker och det är omöjligt att inte bli smittad utav deras otroliga entusiasm och stora leenden. Här kan du välja att vara veckovis, det kan styras in när du har kommit fram.

Vem kan delta?
För att delta på programmet ska du vara över 18 år. De flesta som reser är mellan 18-35 år. Det är viktigt att du tycker om djur, har god fysik och inte är rädd för att ta i. Eftersom projektet hanterar vilda djur är det viktigt att du är flexibel. Ingen dag är den andra lik i djurens värld.

Klimat & Hållbarhet
Våra samarbetspartners i Namibia har ett brett utbud av miljövänliga aktiviteter såsom:

Några snabba fakta om Wildlife Rescue Centre
Passar för18 år eller äldre
KvalifikationerInga förkunskaper krävs
LängdFrån 2 veckor till 12 veckor
AnkomstplatsWindhoek
Antal deltagare60 inklusive 14 på respektive forskningsstation
Borde beställasMinst 2 månader innan tänkt avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurMiljövårdRanchstayVolontärarbete med barnNärkontakt med djurJobba med djurSjukvårdFamiljevänlig
Jag vill boka! Jag har några frågor
En av höjdpunkterna för mig har verkligen varit promenader med babianerna på gården, och att se hur de tar hand om alla djuren. Och inte minst alla trevliga människor jag träffat från hela världen. Idag var vi på Sossusvlei vilket var helt fantastiskt. Namibia är ett vackert land och jag kan inte vänta med att se mer!

Katrine Wildlife Rescue CentreÖversatt

Projekt

Gården är stor och trots att det finns så många olika djurarter där ser man alla djur som lika värda. Det kommer regelbundet in flera djur som behöver hjälp och uppgifterna kommer att vara många och varierande. Du kommer inte att gå sysslolös här då det alltid finns något att göra.

Som volontär på Wildlife rescue Centre har du möjlighet att kombinera huvudprojektet (Naankuse) med en eller flera veckor på delprojekt. Vi rekommenderar detta till alla som planerar en vistelse på 3 veckor eller mer. Det betyder att om du reser i totalt 4 veckor kan du lägga till exempel 3 veckor på huvudprojektet och 1 vecka på ett delprojekt. Dessa delprojekt finns i olika delar av Namibia, förutom skolan, och detta ger dig också en fantastisk möjlighet att utforska mer av Namibia och lära känna landet bättre. Som utgångspunkt kostar det inget extra att delta i dessa projekt, om inte annat anges bredvid projektbeskrivningen. Däremot tas ett tillägg på 1200 SEK ut för de där transport till och från projektet ordnas - vissa är flera timmar bort och tillägget täcker de extra kostnader som är förknippade med detta.

Om du bara har en kort tid tillgänglig och verkligen skulle vilja använda dessa enbart på delprojekten, kontakta oss så ser vi vad som kan göras. Vissa kan kombineras och andra kräver en vistelse på huvudgården på minst en vecka på grund av startdatum och transport. Du kan till exempel välja att tillbringa dina veckor exklusivt på Harnas. Du kommer sedan till Namibia på söndag och tillbringar en natt på huvudgården innan du transporteras till Harnas. Fråga bara - vi hjälper gärna till!

Möjliga arbetsuppgifter:

Förbehåll: Antal djur, ålder och art kan variera.

Som volontär börjar du tidigt på morgonen med att göra dig reda för att möta resten av gruppen för frukost där ni planerar resten av dagen. Det är viktigt att vara flexibel när man arbetar med djur. Några dagar kan bli längre medan andra kan bli kortare. Arbetstiden varierar därför från dag till dag. Av och till kanske man tar en paus om det är för varmt ute.

På helgerna är det förberedelser av mat, städa hos djuren och lite andra saker som behöver skötas. Efter det är volontärerna vanligtvis lediga och kan hitta på lite olika saker göra. Lördag är dagen då man brukar hitta på något kul på gården eller så kan du välja att gå på en bush walk i reservatet, ta med en av hästarna på en ridtur, bada i poolen, spela fotboll eller helt enkelt bara slappa.

På söndagen arrangeras det som regel en tur in till Windhoek där du har möjlighet att gå på internet café, shoppa eller kolla runt helt enkelt. Om du önskar lite mer lyx kan du välja att bo på lodgen som finns på reservatet om det finns lediga rum. Detta beror helt på om det finns plats och man betalar för uppgraderingen och får då en eller två nätter.

Researchprojekt

Du har också möjlighet att vara med på research-programmet under din tid. Då får du möjligheten att resa söderut eller norrut i Namibia och jobba tillsammans med research-teamet. Där får du en utmärkt möjlighet att uppleva mer av landet. Läs mer under fliken research.

This is Africa

Kom ihåg att i Afrika kan saker och ting ändra sig. "Tid" och "fakta" är flexibla begrepp och du kommer att möta fenomenet "African Time". Bli inte frustrerad när en tidpunkt blir försenad- det kommer att ske ofta. Luta dig tillbaka och "go-with-the-flow". Du kommer att höra uttrycket "TIA". Det används ofta och står för: This is Africa.

Tiden förklarad med ett leende :-)

Skicka denna sidan till mig som PDF

Research Vecka

Som volontär på Wildlife Rescue Center har du möjlighet att kombinera projektet med en eller flera veckor på deras researchprogram i Neuras, Kanaan eller TimBila. Det vill säga att du reser t.ex. 4 veckor sammanlagt, där du i 3 veckor är på huvudprojektet och 1 vecka är med på researchprogrammet. På det sättet får du ut så mycket som möjligt av din volontärtid i Namibia.

Det är en fantastisk upplevelse och du får lära dig otroligt mycket.

Om du vill delta på researchprogrammet under tiden du är i Namibia finns det 3 olika platser man kan åka till. Det är minimum 1 vecka per research. Du blir en del av teamet som jobbar med dessa projekt och assisterar i de varierande uppgifterna. Man kan säga att dessa 3 sidoprojekt är en förlängning utav det som man jobbar med på själva gården. Du kommer få möjlighet att observera rovdjur och andra djur i området och bidra till att viktig information blir insamlad och rapporterad vidare. Detta är viktigt information som till exempel används till att dämpa konflikter mellan människor och djur i Namibia.

Dessa delprojekt körs med 7 dagars rotation med transport till och från Naankuse (huvudgården). De roterar från lördag till lördag. Som volontär har du möjlighet att förlägga en eller flera veckor av ditt uppehälle till att vara med på detta. Du kan välja att anmäla det till oss innan avresa eller efter att du har ankommit till projektet. Det är viktigt att du vet att det är plats begränsningar till delprojekten så vi rekommenderar dig att boka det innan avresa i samband med din bokning. Annars finns risken att det blir fullt. Du kan också välja att enbart vara med i researchprojektet, detta uppger du i så fall vid bokning.

NEURAS Wine & Wildlife Estate

Otroliga vandringar och världens högsta sanddyner är bara några av de äventyrliga aktiviteter som lockar. Här bor du på vingården Neuras och har möjlighet att delta i flera utflykter inklusive Sossusvlei (mycket populärt!!), Hauchabfontein, Naukluft Park Excursion, Quiver Tree sunrise breakfast & Hike och en vintur speciellt för volontärer. Observera att utgifter för utflykterna inte ingår i programpriset. Du kan själv välja om du vill delta på alla utflykter medan du är på Neuras eller bara några av dem. Om du väljer alla motsvarar det en total kostnad på N$ 2800, motsvarande ca. 1600 SEK) Dessa kan endast betalas på plats. Lördag - Lördag: tillägg till programpris: 2000 SEK för resa - Detta debiteras tillsammans med slutfakturan för programmet.

Volunteer Wine TourNAD 330.00
Quiver Tree sunrise breakfast & HikeNAD 325.00
HauchabfonteinNAD 110.00
SossusvleiNAD 1 485.00
Naukluft park ExcursionNAD 550.00

Några av Neuras arbetsuppgifter:

Dagarna är varierande och startar tidigt. Du bor på ett camp där man bor i stationära safari tält och delar dem två och två. Huvudområdet har en pool samt ett område för grill.

Coastal Conservation
Här bor du på Long Beach, söder om Swakopmund, och deltar i ett delprojekt dedikerat till att skydda marina och fågelarter som hotas av oansvarig turism och fiske. Fokusområden kommer att omfatta bevarande av sårbara arter, städning av stränder och lärande om det ekologiska värdet av kustekosystemet. Under denna vecka är det möjligt att köpa ytterligare upplevelser som kajakpaddling med sälarna, fyrhjuling och fallskärmshoppning etc. Kostnaderna för dessa utflykter debiteras på plats. Det är helt upp till dig hur mycket adrenalin du behöver. Dessa kan endast betalas på plats.
Fredag
​​- fredag: tillägg till programpris: 2000 SEK för resa - Detta debiteras tillsammans med slutfakturan för programmet.

Harnas
Här har du möjlighet att arbeta som volontär på Namibias första djurhem, Harnas Wildlife Sanctuary, som etablerades 1978. Harnas var faktiskt också det första djurprojektet som GoXplore lanserade, långt tillbaka 2004! Det var Marlices mamma som startade det och 2022 tog Naankuse över driften. Detta hem för föräldralösa och skadade djur, omgivet av en naturreservat, erbjuder volontärer en unik upplevelse. Aktiviteter inkluderar matning av olika djur, underhåll av inhägnader och deltagande i den traditionella kulturen i Namibias San-samhälle.
Måndag
- måndag: tillägg till programpris: 2000 SEK för resa - Detta debiteras tillsammans med slutfakturan för programmet.

Lifeline Clinic
Kliniken är faktiskt det första som familjen startade innan de etablerade Naankuse. Kliniken fungerar som primär hälsovård för lokalsamhället i Omawewozonyanda (östra Namibia) och omgivande områden, och behandlar årligen cirka 3 500 patienter, främst från San-folket. Volontärer med och utan medicinsk erfarenhet kan bidra på kliniken och här finns även möjlighet att genomföra en praktik som läkarstudent eller sjuksköterska.
Minsta varaktighet: 5 eller 12 nätter - fasta dagar som bestäms av projektet. Du kommer tillbaka till huvudgården innan helgen. Ingen transportavgift tas ut för detta program även om det är 2 timmars bilresa från huvudgården. Detta för att stödja projektet med fler volontärer måndag - måndag: tillägg till programpris: 2000 SEK för resor - Detta debiteras tillsammans med slutfakturan för programmet.


Kanaan Desert Retreat
Ca 2 timmar söder från Neuras ligger Kaanan Desert Retreat. Här får du uppleva den mest fantastiska omgivningen med röda sanddyner och öppet landskap. Här finner du djur som hyenor, leoparder, antiloper och många andra djurarter. Kaanan är speciellt känd för sina vackra omgivningar och att sova under bar himmel här är en upplevelse som du bär med dig genom hela livet.

Dagarna är varierade och startar tidigt. Som volontär kommer du tätt inpå djurens naturliga element men du kommer inte att kunna ta på dem. Du kommer jobba med ett professionellt team och eftersom ni är en liten grupp kommer du få ut mycket av din upplevelse. Huvudfokus är på övervakning, göra rapporter, observera och ta tillvara på djuren i området samt hålla översikt över antalet fåglar och geparder samt andra djur.

Du får bo på en gård där du delar rum med en annan volontär.

Några av Kaanan Desert Retreats arbetsuppgifter:

TimBila Nature Reserve

Ett 30 000 hektar reservat är det nyaste utav reservaten Naankuse har. Lokaliserat i västra Namibia ligger TimBila som är hem till ett stort antal vilda djur.


Några av TimBilas arbetsuppgifter:


Utöver projektveckorna - finns följande specialprogram: Minsta varaktighet: 5 eller 12 nätter - fasta dagar som bestäms av projektet. Du kommer tillbaka till huvudgården innan helgen. Det finns ingen transportavgift för detta program även om det är 2 timmars bilresa från huvudgården. Detta för att stödja projektet med fler volontärer måndag - måndag: tillägg till programpris: 2000 SEK för resor - Detta debiteras tillsammans med slutfakturan för programmet.

Veterinärkurs
Några gånger om året hålls veterinärinriktade veckor på Naankuse och Harnas. Här kommer du att arbeta sida vid sida och lära dig av projektets egen veterinär. Detta program är endast lämpligt för veterinärstudenter eller kvalificerade veterinärer. Platserna på kursen är ytterst begränsade, så om detta är något du är intresserad av bör du planera minst 6-9 månader i förväg. Du kan kombinera denna vistelse med veckor utöver de 2 dedikerade till detta speciella program.

Rehab Experience
Du kommer in i en värld av djurvård och rehabilitering och lär dig allt om Namibias magnifika djurliv. Låt deras beteende fascinera dig när du deltar i aktiviteter som kommer att öppna upp en magisk värld av vilda underverk. Du kommer att få djupgående kunskap om sjukdomar och associerade parasiter, upptäcka utmaningarna och lösningarna förknippade med att hantera konflikter mellan människor och vilda djur och få en djup förståelse för djurens beteende - från flockmentaliteten hos afrikanska vilda hundar och den komplexa sociala hierarkin av chakma babianer till egenskaperna hos geparder i fångenskap. Allt du behöver för att kvalificera dig för den här upplevelsen är ett brinnande intresse för allt som har med djur att göra. Du kan kombinera denna vistelse med veckor utöver de 2 dedikerade till detta speciella program.

Rhino Rangers 
På Rhino Rangers kliver du in i den spännande världen av anti-tjuvjakt och de utmaningar de står inför. Du kommer att vara med och lära dig direkt av medlemmarna i Anti-Poaching Unit som har ägnat sina liv åt att skydda det 7 600 hektar stora Zannierreservatet precis intill Naankuse. Du deltar i patrullering, lär dig spårning, träffar tjuvskyttehundar, får vapenutbildning, sätter upp observationsplatser och övernattar i tält på reservatet. Räkna med en extraordinär vecka där du vakar över noshörningar, lejon, elefanter, vilda hundar och annat vilda djur. Det är ett fysiskt krävande program så du måste vara i god form för att delta.
Minsta varaktighet: 1 vecka. För att delta i detta måste det finnas minst två deltagare - anmälan sker därför efter ankomst till Namibia, om det finns tillräckligt många för att underhålla ett lag. Eventuellt. tilläggsbetalning sker efter ankomst.

Generellt

Du kan välja att anmäla dig till delprojekten före avresa eller efter ankomst till projektet. Det är dock viktigt att notera att det finns utrymmesbegränsningar både på grund av transport och antalet bäddar på varje plats. Därför rekommenderas att boka i förväg för att säkra en plats.

Att välja en eller flera veckor för ett av delprojekten rekommenderas starkt och ger dig en unik, fantastisk och lärorik upplevelse! Minsta varaktighet: 1 vecka. För att delta i detta måste det finnas minst två deltagare - anmälan sker därför efter ankomst till Namibia om det finns tillräckligt många för att underhålla ett lag. Valfritt. Ytterligare betalning sker efter ankomst.

Att åka till Namibia är det bästa valet jag har gjort i mitt liv. Ett underbart land med vänliga människor och unik natur. Att resa genom Goxplore var en stor hjälp och gjorde resan enkel och det kändes extra tryggt. Tack för all din hjälp!

Fiona Wildlife Rescue CentreÖversatt

Varför Wildlife Rescue Centre med GoXplore?

  • Deltaga i djurens morgon/ förmiddags utfodring
  • Du får upplärning i djurarter och hantering på plats
  • Du får närkontakt med lejon, geparder, leoparder och många andra djur
  • Du får uppleva naturen på bästa sätt
  • Du får äta middag under stjärnhimlen med naturens ljud omkring dig
  • Du får ge omsorg till sjuka djur när det finns behov
  • Du får möjligheter till att göra utflykter i området
  • Du får gå ut och gå med stora kattdjur
  • Du får vakna upp till lejonens rytande och andra fantastiska djur
  • Du får vänner för livet med volontärer från hela världen

Boende

På huvudgården

Det finns olika boendealternativ. Du får reda på vilken av dem du bor i när du har kommit till gården.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Hästveckor

Här finns det utrymme för dig som är intresserad av hästar och är erfaren ryttare. Detta projekt är för dig som är mycket erfaren, d.v.s. du har god erfarenhet av hästar och ridning och gärna erfarenhet av att utbilda unga hästar. Programmet är inte för dig som bara vill rida ute i bushen utan mer för dig som vill rida in hästar så de får ordentlig träning.

Du bör vistas minst en vecka på projektet och du bor tillsammans med övriga volontärer på gården. Självklart kan du kombinera hästveckorna med till exempel en eller flera veckor med Wildlife projektet.

Här får du uppleva savannen från hästryggen. På morgonen spenderar du tid i stallet med att mocka, utfodra och träna unga och nya hästar samtidigt som du finns tillhands för att stötta oerfarna ryttare vid behov. Träningen av hästarna sker med "natural horsemanship". Denna träningsform involverar lekfullt arbete från marken och långa ridturer på savannen med de mera erfarna hästarna. Ibland finns det också föl som behöver inskolas och introduceras till mänsklig kontakt. Eftermiddagarna spenderas med utfodring, ridning och att vistas runt reservatet med hästarna.

Visum

Följande gäller för ett turistvisum:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Ankomst och avresa är varje måndag och torsdag året runt. Du kan ankomma och avresa vilken tid som helst på dagen och blir upphämtad/avlämnad på flygplatsen i Windhoek, Hoseo Kutako International av vår samarbetspartner.

Du blir upphämtad/avlämnad på flygplatsen (Hoseo Kutako International airport) och skjutsad till projektet.

Ankomst:
Måndag eller torsdag

Avresa:
Måndag eller torsdag

Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
2 veckor 15200
3 veckor 21250
4 veckor 27100
5 veckor 33150
6 veckor 39300
11 veckor 61150

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum

En vecka på researchprojekten kostar lite extra på grund av transporten fram och tillbaka från huvudgården. Det kommer mer information om detta efter anmälan. Räkna med ca 1800 sek per vecka om du väljer en av dem.

Vad är inkluderat i priset?

Donationer och medel från frivilliga bidrar till stor del av driften av projektet. Forskning och bevaring är kostbart men tack vare programavgiften som volontärer betalar kan projektet drivas som ett bevaringsprojekt på heltid. Som volontär bidrar du också till att se till att gården går runt och stöttar den lokala verksamheten.

FLYGRESAN

Ankomstort i Namibia: Windhoek.

En del av din resa innefattar även flygresor.
Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka. Boka inga flygbiljetter klart innan vi bekräftat din plats på projektet samt att vi har tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.

Du får mer information av oss när du har bokat ditt volontärprojekt.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Wildlife Rescue Centre

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Det verkar svårt att berätta något om resan, för jag vet att det jag har berättat bara är en bråkdel och en liten del av denna underbaraste och mest inspirerande resa i mitt liv! Allt relaterat till resan hit och dit fungerade absolut tillförlitligt.

Minna Wildlife Rescue CentreÖversatt

Aktiviteter i Namibia

FAQ

Är Wildlife Rescue Center involverade i Canned Hunting?

Nej, N/aán ku sê/Wildlife Rescue Center är inte involverade med canned hunting. Inga lejon blir sålda så detta är inte möjligt. I Namibia är det olagligt att avla stora djur i fångenskap. Gården vill ha minsta möjliga mänskliga kontakt med de stora rovdjuren som är öronmärkta till att potentiellt bli släppta i det fria. De har hittils släppt löst över 500 djur.

Hur mycket behöver jag i fickpengar?

Eftersom all kost och logi ingår i programpriset behöver du inte så mycket extra. Ca 400-500 SEK i veckan högt räknat. Om du vill hitta på annat när du är ledig behöver du lite mer.

Hur är kommunikationsmöjligheterna på projektet?

Det finns WIFI som man köper mot Airtime det kostar 50 NAD för 35 minuter.
Den finns på 2 platser - Lapa eller Aktivitetscentret vid Bushcamp.

Vad behöver jag för vaccin?

Kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation. Projektet har som krav att man tar rabiesvaccin. Vanligtvis brukar man ta för Hepatit A & B, rabies och stelkramp.

Vad ska jag ha med mig för kläder?

Du kommer få en packlista med tips av oss inför din avresa. Det är viktigt att du har med dig kläder som du inte är rädd om. Du ska jobba med djur och generellt gårdsarbete så kläderna kan bli smutsiga. Tänk shorts och linne dagtid och byxor kvällstid. Bra skor är också rekommenderat.

Behöver jag en reseförsäkring

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om en olycka skulle ske, såsom läkarvård eller hemtransport, utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife volontärsprojekt är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Pris 1 490 SEK/månad. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Namibia » Wildlife Rescue Centre

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!