Login Orolig för dina resplaner pga Coronaviruset?

Frida jobbade med lejon i Afrika

Hur kom det sig att du valde att resa med GoXplore till Afrika?

Egentligen finns det ingen speciell anledning till att jag valde att åka med just GoXplore. När jag kollade rundor efter olika resor så hittade jag denna resan hos er och tyckte det lät väldigt intressant och trevligt!

Hur upplevde du servicen hos oss här i Sverige innan du åkte?

Innan avresan tyckte jag att ni gjorde ett strålande jobb, efter varje gång jag pratat med er kände jag mig bara mer och mer taggad, men även väldigt trygg. Ni hade ett väldigt bra svar på allt och minsta lilla problem jag hade hjälpte ni mig med. Jag är verkligen jättenöjd mer er service.

Hur upplevde du introduktionen på projektet med hanteringen utav lejonen?

Jag tyckte den var bra, det enda som jag hade lite problem med var engelskan. De använder en hel del nya ord inom "djurlivet" som man kanske inte riktigt är van vid. Måste nog säga att det var en väldigt bra att de hade en introduktion innan man började på projektet så att man inte gjorde fel. Efter introduktionen kände jag mig tryggare och man hade bättre hum om allt.

Fick du vara med lejonen på det sätt som du förväntat dig?

Ja det fick jag verkligen! Det var svårt att föreställa sig att man verkligen skulle kunna sitta o klia ett lejon på magen.

Hur var allt på projektet i sin helhet i jämförelse med det som du hade förväntat dig?

Jag vet egentligen inte riktigt vad jag hade förväntat mig, men allt som hände där nere var över förväntat. Jag hade en sån bra känsla i kroppen hela tiden, man kände att man gjorde ngt som inte bara gynnade en själv utan man var faktiskt behövd och väldigt uppskattad!

Hur tyckte du att säkerheten var på projektet?

Ja tyckte att man alltid kände sig väldigt säker, under tiden på projektet.

Finns det någon incident som du minns mest av allt under resan?

Jag har väldigt svårt för att säga just något specifikt, men jag tycker det är en väldigt bra blandning av att få vara med djuren i naturen och sen även få uppleva hur livet är för människorna som lever där som vi gör när vi är ute på skolorna. Känslan jag fick när jag kände att jag gjorde nytta och hjälpte till är obeskrivlig.

Upplevde du Zambia som ett säkert land att vistas i?

Jag kände mig säker på projektet, men inne i Livingstone kände jag mig inte lika trygg. Man har alltid en person från projektet med sig när man är inne i Livingstone så även om jag kände mig uttittad med mitt blonda hår varj ag ändå trygg.

Hur kände du att flygresan gick, kände du dig trygg?

Tyckte flygresan gick jättebra, kändes väldigt tryggt och organiserat. Om man nu ska klaga på ngt var det väntetiden i Sydafrika som var väldigt lång. Men det var inget problem det var mer att det var långtråkigt:).

Hur fungerade upphämtningen och avlämningen på flygplatsen?

När man väl landade i Zambia funkade allt jättesmidigt, folk från projektet stod och väntade på en. Sen när man skulle hem igen, berättade dem allt väldigt noggrant och de följde en till dörrarna. Det kändes väldigt bra!

Hur fungerade det med visumet när du landade?

Det fungerade jättebra med visumet. Det enda som var lite meckigt var att efter sju dagar skulle man in till stan o förlänga det även om det redan gällde sedan innan. Det är enligt Zambias regler och faktiskt lite spännande att inte allt fungerar som här hemma i Sverige.

Skulle du kunna rekommendera någon att åka och uppleva samma sak som du gjort till Afrika?

Jag har pratat om denna resan för jättemånga. Denna resan har än så länge varit det bästa jag gjort i mitt liv, och det har jag berättat för alla som frågat mig något om resan. Har även sagt att jag rekommenderar att göra en sådan här resa. Har även sagt att ni (Work and Travel) var en jättebra resebyrå att åka med. Allt är väldigt ordentligt och välorganiserat och ni har väldigt bra koll på era resenärer.

Detta är en reseberättelse från en av våra deltagare på vårt Lion Research program i 2011.

Hem » Reseberättelse » Frida jobbade med lejon i Afrika

Senaste nyheter: Vi har 2a års visum till Nya Zeeland - Först till kvarn gäller