​Jag har haft 6 fantastiska veckor i Namibia

Jag har haft 6 fantastiska veckor i Namibia och på Naankuse!

Fyra veckor spenderades på själva Naankuse Wildlife Sanctuary. Där jobbade vi dels med djuren som tagits omhand, vi matade, gjorde rent inhägnader, byggde leksaker, och bland det bästa - promenader för att ge dem motion och stimulans! Vi gick dels promenader med geparder och en hyena-unge, det var häftigt att se dem på nära håll och en dag jagade de till och med lite. Men det allra bästa var promenader med de unga babianerna. Då fick vi verkligen närkontakt, de klättrade överallt på oss och busade, så söta!

Vi gjorde också game counts, både i bilar och på hästryggen. Häftigt att se alla vilda djur och särskilt när vi red, då kom vi så nära. Och så härligt att bara galoppera över slätterna!

Jag tyckte också att bland det roligaste var att delta i forskningen, man fick verkligen lära sig om de vilda djuren och hur Naankuse arbetar för att minska konflikten mellan rovdjur och människor. Det var väldigt intressant och det märktes att koordinatorerna verkligen ville att vi skulle lära oss.

Det var också väldigt häftigt då vi hade "Night Watch", och sov ute i ett vakttorn - jag har aldrig sett så många stjärnor förut! En av nätterna jag skulle sova ute regnade det dock och åskade så mycket att vi fick göra en Night Drive i bilen istället och dricka varm choklad ute i mörkret, det var mysigt det med och vi såg många vilda djur.

Jag var också en vecka i Neuras, där mycket fokus var på forskning. Vi gick flera "hikes" i den karga, men häftiga, naturen i bergen. Vi jobbade också med de sju geparderna som bodde på Neuras och det var häftigt då de kändes lite mer "vilda". En dag åkte vi till Sossusvlei och besteg sanddynen Big Daddy, det var sååå jobbigt att gå upp men en fantastisk vy på toppen och framförallt väldigt roligt att springa ner för sandsluttningen. Två dagar åkte vi också till olika naturliga källor där vi badade, vilket var både vackert och roligt. Jag uppskattade verkligen att se lite vatten haha.

Ytterligare en vecka spenderades i Kanaan, med fantastiska vyer över sanddyner och slätter. Här var det också en del forskningsarbete och "hikes", roligt med varmt. Bl.a. så spårade vi hyenor. På fritiden provade vi sandboarding och fick också spendera lite kvalitetstid med deras tama yellow mongooses. Det bästa var dock när vi sov utomhus i en gammal vattentank, och de vilda hyenorna gick runt utanför, bara ett par meter ifrån oss!

Det bästa med resan har varit alla fantastiska upplevelser och att få lära sig så mycket om de vilda djuren och naturen i Namibia, och framförallt att få lära känna nya vänner och komma så nära dem på kort tid!

Reseberättelser från 2017

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Wildlife Rescue Centre.

Hem » Reseberättelse » ​Jag har haft 6 fantastiska veckor i Namibia

Erik O beställde vårt Work & Travel Japan program för 51h sedan. Är det något för dig också??!