1. Jobb og reis i Canada 2. Bading i Canada 3. Nasjonalistisk som alltid. 4. White water rafting i Canada 5. Snowboard hopp. 6. Høye fjell

Jobba & res i Kanada

Du som inte vill att allt ska färdigt innan avresa utan vill ta det lite som det kommer rekommenderar vi att välja vårt Work & Travel Kanada Basic program. Du har då större ansvar för ditt jobbsökande, och får vår hjälp längs med vägen.

Läs mer

Work & Travel Kanada

Gillar du natur, gästvänliga människor, hav, frihet, storstäder, äventyr och skidåkning?

Då kommer du att älska att jobba i Kanada! Ingen annanstans är det möjligt att leva så nära alla dessa möjligheter som i världens näst största land. Upplev detta natursköna land med massor av nationalparker; som är präglat av ett multikulturellt liv, där både engelska och franska är nationalspråk och där ursprungsbefolkningen och inuiter har haft inflytelse på hur livet levs idag. I många år har Kanada rangordnats som det bästa landet att bo i, baserat på hälsa och livskvalitet. Sen kan du också prova på världens kanske bästa skidåkning. Varför inte åka till Whistler, Banff eller någon av de många andra orterna där åken är många och långa.

Kanada Basic

Du som inte vill att allt ska vara spikat och klart innan avresa, utan vill ta det lite som det kommer, ska självklart välja vårt Kanada Basic program. Du har då större ansvar för ditt jobbsökande men får hjälp längs med vägen. Efter de fyra introduktionsdagarna, som är inkluderade i programavgiften, har du möjlighet att själv bestämma hur du vill ha ditt äventyr!

Programmet inkluderar innan avresa:

Ankomst i Vancouver:

Vem kan delta på programmet?

Är du mellan 18 - 30 år har du rätt till ett års arbets- och uppehållstillstånd. Du ska vara skandinavisk medborgare och ha tillgång till minst 2 500 CAD vid inresan. För mer information om visum till kanada.
Några snabba fakta om Work & Travel Kanada
Passar för18 - 30 år
KvalifikationerInga förkunskaper krävs
LängdMax 1 år
AnkomstplatsVancouver
JobbgarantiNej
Betalt arbeteJa
Borde beställasSenast September 2018 för att få ditt visum
Work & TravelBetalt arbeteSkidåkningHotell jobb
Jag vill boka! Jag har några frågor
Vistelsen är helt topp!! Utan tvekan den bästa sommaren i mitt liv! :D

Ola Work & Travel KanadaÖversatt

Jobb

Innan din avresa är det fritt fram att höra av dig till oss angående vad som helst relaterat till resan. Du kommer att få en handbok strax efter att du har bokat dig. I denna finns massor med nyttig information och du kommer att få tips och råd på hur du lättast går tillväga för att lyckas som arbetssökande i Kanada. Här får du också hjälp med hur du bäst utformar ditt CV och personliga brev inför din resa.

Vår arbetsförmedling på plats i Vancouver är exklusiv för våra resenärer och tjänsten går inte att få om man inte reser med oss.

Arbetsförmedlingen ingår i våra paket och processen påbörjas när du ankommer till Vancouver. Vi brukar rekommendera våra kunder att vara framåt, aktiva och framförallt flexibla med var och vad de kan tänka sig att jobba med. Ha kontinuerlig kontakt med vårt kontor i Vancouver då det underlättar mycket i jobbsökandet. Kontakta gärna kontoret flera gånger i veckan, visa att du är ledig och tillgänglig för arbete, var glad och positiv och sköt dig bra på de jobb som förmedlas till dig – då kan du bli efterfrågad av en arbetsgivare.

De flesta som reser på detta program väljer att jobba i Vancouver. Många jobbar inom servicebranschen på t.ex. barer, restauranger och nattklubbar. Många jobbar också på vandrarhem. Man är själv ansvarig för att hitta dig ett jobb och kommer att få assistans via vårt kontor i Vancouver.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

När du deltar på vårt Basic program kommer du att ha din fyra första nätter inkluderade på ett centralt beläget vandrarhem i Vancouver. På vandrarhemmet möter du människor från hela världen. De dagar som du har där är vanligtvis mycket sociala och många nya kontakter skapas redan här. Dagen efter din ankomst kommer du att ha ett informationsmöte på kontoret där du kommer få information om ditt bankkonto, skattenummer och mycket mer.

Var bor jag efter mina fyra första nätter?

Vårt kontor ger dig vägledning i vart du finner någonstans att bo. De flesta brukar förlänga sin vistelse på vandrarhemmet till upp mot en vecka. Efter det brukar man ha lyckats ordna ett annat boende.
Vill du ha hjälp att hitta boende ber vi dig kontakta oss så får du vägledning.
Uppehället i Banff är helt fantastiskt. Lätt den bästa sommaren i mitt liv.

Ola Work & Travel Kanada

Varför Work & Travel Kanada med GoXplore?

  • Garanterat jobb & boende innan avresa för Klippiga Bergen
  • Vi har Sveriges enda Certifierade Kanada Specialist
  • Guide genom din visumansökan
  • Vi hjälper dig att fixa social security number & bankkonto
  • Informationsmöte efter ankomst till Vancouver
  • 24 timmars journummer om du behöver hjälp
  • Eget kontor i Vancouver
  • Allt du behöver är inkluderat i programmet
  • Uppföljningssamtal innan avresa
  • Vi som jobbar på GoXplore har varit och jobbat på samma sätt som dig i Kanada

Avgångar

När du reser på vårt Basic program kan du ankomma till Vancouver året runt. Vi rekommenderar dig att vara förberedd på att det kan vara svårt att starta ett jobb i december och januari månad.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

Vi på GoXplore hjälper dig med hela ansökningsprocessen. Vi har en exklusiv steg-för-steg guide som hjälper dig genom hela ansökningsprocessen. Samt att vi såklart finns här och svarar på dina frågor.

Som en del i din visumansökan är det en ny lag från den 31.07.2018 att alla som ansöker om ett Working Holiday visum behöver besöka ett Visum Ansöknings Center för att förse dem med fingeravtryck. Det centret är beläget i Stockholm i närheten av Kanadas Ambassad. Mer information kring detta får du av oss på GoXplore när du har bokat dig med oss. Hör av dig till oss med frågor så hjälper vi dig.

Visumkrav för att kunna jobba i Kanada:

Visumen kostar 250 CAD för 2023, betalas direkt till Ambassaden i din ansökan.

Tips! Kontakta polisen http://www.polisen.se/ för ett engelskt utdrag från brottsregistret direkt då det tar ett par veckor innan du får detta hemskickat. Du kommer behöva det i din visumansökan.

Priser

Start date in 2023 Pris
Work & Travel (May - September) 11400
Work & Travel (October - April) 10200

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Work & Travel Kanada

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Vi har så roligt här. Vi bor på en fantastisk plats bara 10 min. bort från Whistler Village och vi arbetar som golvvakter på Westin Hotel. Jobbet kom med gratis liftkort för hela tiden, så på din fritid kan du alltid ta dig direkt till backen med din snowboard.

Lene ja Linn Work & Travel KanadaÖversatt

FAQ

Behöver jag vara jätteduktig på engelska?

Den engelska du redan kan kommer vara fullt tillräcklig för att du ska ha en superbra tid i Kanada och under tiden som du arbetar och bor där kommer engelskan komma av sig själv.

Hur länge kan jag stanna i Kanada?

Du får vara i Kanada i upp till 12 månader från ditt ankomstdatum.

Hur mycket pengar behöver jag på resan?

Detta är mycket svårt att besvara eftersom alla lägger upp sin resa på olika sätt och spenderar olika. Du kan förvänta dig att tjäna från 10-13 CAD i timmen och arbetar ungefär allt från 10-50 timmar per vecka. Vi rekommenderar att du har minst 18 000 SEK med dig i fickpengar.

Hur mycket kan jag förvänta mig att tjäna?

Du kan förvänta dig att tjäna från 10-13 CAD i timmen.

Kan jag studera i Kanada med detta visum?

Du kan inte studera med detta visum men du kan ta kvällskurser och kurser som inte är en del av en universitetsutbildning och som inte varar i mer än sex månader.

Hur mycket kostar boende i Kanada?

Beroende på standard och hur många du delar med kan du räkna med ca 80-150 CAD i veckan.

Kommer jag att få semester / ledigt från arbetet?

Om du behöver få ledigt från arbetet ansöker du om ledighet av din arbetsgivare. Du garanteras inte att ha någon ledig period under tiden du arbetar.

Vad kostar det att leva i Kanada?

Kanada är inget billigt land, du kommer att tjäna till mat och boende när du jobbar om du arbetar ca 20 timmar per vecka men det är viktigt att du har med dig egna sparpengar så du har råd till upplevelser under tiden du är i Kanada.

Exempel på priser:
Busskort: Vancouver $80-$100 / månad , Whistler $ 50$/månad
Skidpass: $800 - $1800
Deposit boende: ca $175 - $300
En Big Mac Burgare: $4
En Starbucks Stor Café Latte: $3.50
Öl på Pub: $6-8

Hur mycket skatt betalar man?

Du betalar 30% i skatt. Du kommer att få hjälp ifrån vår samarbetspartner i Kanada för en eventuell återbetalning utav skatten när du avslutat ditt jobb.

Måste jag ha en reseförsäkring?

Ja! Reseförsäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker dig både på arbetsplatsen och på resande fot. För att läsa mer om vår försäkring klicka här.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Visited programs

← See all programs you have visited

→ Close list with programs

Yes, please send me more information about these programs!

→ Close list with programs

Hem » Land » Kanada » Work & Travel Kanada

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar