1. Jobb og reis i Canada 2. Bading i Canada 3. Nasjonalistisk som alltid. 4. White water rafting i Canada 5. Snowboard hopp. 6. Høye fjell

Jobba & res i Kanada

Du som inte vill att allt ska färdigt innan avresa utan vill ta det lite som det kommer rekommenderar vi att välja vårt Work & Travel Kanada Basic program. Du har då större ansvar för ditt jobbsökande, och får vår hjälp längs med vägen.

Läs mer

Work & Travel Kanada

Covid status

Öppet!

Inget covid-19-test krävs för inresa för fullt vaccinerade resenärer (från 1 april 2022)

Gillar du natur, gästvänliga människor, hav, frihet, storstäder, äventyr och skidåkning?

Då kommer du att älska att jobba i Kanada! Ingen annanstans är det möjligt att leva så nära alla dessa möjligheter som i världens näst största land. Upplev detta natursköna land med massor av nationalparker; som är präglat av det multikulturella liv, där både engelska och franska är nationalspråk och där indianer och eskimåer har haft inflytelse på hur livet levs idag. I många år har Kanada rangordnats som det bästa landet att bo i, baserat på hälsa och livskvalitet. Sen kan du också prova på världens kanske bästa skidåkning. Varför inte Whistler, Banff eller någon av de många andra orter där åken är många och långa.

Kanada Basic

Du som inte vill att allt ska vara spikat och klart innan avresa, utan vill ta det lite som det kommer. Du ska självklart välja vårt Kanada Basic program. Du har då större ansvar för ditt jobbsökande, men får hjälp längs med vägen. Efter de fyra introduktionsdagarna, som är inkluderade har du möjlighet att själv bestämma hur du vill ha ditt äventyr!

Programmet inkluderar innan avresa:

Ankomst i Vancouver:

Vem kan delta på programmet?

Är du mellan 18 - 30 år så har du rätt till ett års arbets- och uppehållstillstånd. Du ska vara skandinavisk medborgare och ha tillgång till minst 2500 CAD vid inresan. För mer information om visum till kanada.
Några snabba fakta om Work & Travel Kanada
Passar för18 - 30 år
KvalifikationerInga förkunskaper krävs
LängdMax 1 år
AnkomstplatsVancouver
JobbgarantiNej
Betalt arbeteJa
Borde beställasSenast September 2018 för att få ditt visum
Work & TravelBetalt arbeteSkidåkning
Jag vill boka! Jag har några frågor
Efter att ha ansök till GoXplore i Sverige gick det en vecka tills jag hade en telefonintervju med deras samarbetspartner i Kanada. Jag var nervös , men det måste ha gått bra för efter ett par veckor fick jag ett erbjudande om en position på kundservice på ett hotell i Banff.

En utav våra resenärer // Work & Travel Kanada

Jobb

Innan din avresa är det fritt fram att höra av dig till oss angående vad som helst relaterat till resan. Du kommer du att få en handbok strax efter att du har bokat dig. I denna finns massor med nyttig information och du kommer få tips och råd på hur du lättast går tillväga för att lyckas som arbetssökande i Kanada. Här får du också hjälp med hur du bäst utformar ditt CV och personliga brev inför dn resa.

Vår arbetsförmedling på plats i Vancouver är exklusiv för våra resenärer och tjänsten går inte att få om man inte reser med oss.

Arbetsförmedlingen ingår i våra paket och detta påbörjas när du ankommer till Vancouver. Vi brukar rekommendera våra kunder att väl på plats i Vancouver bör de vara framåt, aktiv och framför allt flexibla med var och vad de kan tänka sig att jobba. Ha kontinuerlig kontakt med vårt kontor, det underlättar mycket i jobbsökandet, kontakta kontoret flera gånger i veckan, visa att man är ledig för att arbeta, var glad och positiv, samt sköta sig bra på de jobb som förmedlas till dem – då kan de bli efterfrågad av arbetsgivare.

De flesta som reser på detta program väljer att jobba i Vancouver. Många jobbar inom servicebranschen på till exempel barer, restauranger och Nattklubbar. Många jobbar också på vandrarhem. Man är själv ansvarig för att hitta dig ett jobb och kommer att få assistans via vårt kontor i Vancouver.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

När du deltar på vårt Basicprogram kommer du att ha din fyra första nätter inkluderade på centralt beläget vandrarhem i Vancouver. På vandrarhemmet möter människor från hela världen. De dagar som du har på där är vanligtvis mycket sociala, och många nya kontakter knyts redan här. Dagen efter din ankomst kommer du att ha ett informationsmöte på kontoret där du kommer få information om ditt bankkonto, skattenummer och mycket mera.

Var bor jag efter mina fyra första nätter?

Vårt kontor ger dig vägledning i vart du finner någonstans att bo. De flesta brukar förlänga till att bo på vandrarhemmet upp till en vecka. Efter det har boendet ofta löst sig.
Vill du ha hjälp att hitta boende ber vi dig kontakta oss så får du vägledning.
Jeg stortrives i Vancouver så langt! Angrer ikke ett sekund på at jeg valgte å dra hit. :) Har funnet meg ganske godt til rette i huset og har fått meg gode venner her i huset. Har virkelig funnet tonen med de to danske jentene, og vi holder på å lete etter en leilighet sammen.

Biret Irja Klefstad Bær // Work & Travel Kanada

Varför Work & Travel Kanada med GoXplore?

  • Garanterat jobb & boende innan avresa för Klippiga Bergen
  • Vi har Sveriges enda Certifierade Kanada Specialist
  • Guide genom din visumansökan
  • Vi hjälper dig att fixa social security number & bankkonto
  • Informationsmöte efter ankomst till Vancouver
  • 24 timmars journummer om du behöver hjälp
  • Eget kontor i Vancouver
  • Allt du behöver är inkluderat i programmet
  • Uppföljningssamtal innan avresa
  • Vi som jobbar på GoXplore har varit och jobbat på samma sätt som dig i Kanada

Avgångar

När du reser på vårt Basic program kan du ankomma till Vancouver året runt. Vi rekommenderar dig att vara förberedd på att det kan vara svårt att starta ett jobb december och januari månad.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

Vi på GoXplore hjälper dig med hela ansökningsprocessen. Vi har en exklusiv steg-för-steg guide som hjälper dig igenom hela ansökningsprocessen. Samt att vi såklart finns här och svarar på dina frågor.

Som en del i din visumansökan är det en ny lag från den 31.07.2018 att alla som ansöker om ett Working Holiday-visum behöver besöka ett Visum Ansöknings Center för att förse dem med fingeravtryck. Det centret är beläget i Stockholm i närheten utav Kanadas Ambassad. Mer information kring detta får du av oss på GoXplore när du bokat dig med oss.
Hör av dig till oss med frågor så hjälper vi dig.

Visumkrav för att kunna jobba i Kanada:

Visumen kostar 250 CAD för 2022, betalas direkt till Ambassaden i din ansökan.

Priser

Startdatum 2022 Pris
Kanada Basic 8250

(priserna är giltiga till den 31 dec 2022)


Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Work & Travel Kanada

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Jeg stortrives i Vancouver så langt! Angrer ikke ett sekund på at jeg valgte å dra hit. :) Har funnet meg ganske godt til rette i huset og har fått meg gode venner her i huset. Har virkelig funnet tonen med de to danske jentene, og vi holder på å lete etter en leilighet sammen.

Biret Irja Klefstad Bær // Work & Travel Kanada

FAQ

Behöver jag vara jätteduktig på engelska?

Den engelska du redan kan kommer vara fullt tillräcklig för att du ska ha en superbra tid i Kanada och under tiden som du arbetar och bor där kommer engelskan komma av sig själv.

Hur länge kan jag stanna i Kanada?

Du får vara i Kanada i 12 månader från ditt ankomstdatum

Hur mycket pengar behöver jag på resan?

Detta är mycket svårt att besvara eftersom alla lägger upp sin resa på olika sätt och har olika förbrukning. Du kan förvänta dig att tjäna från $10 och 13 CAD i timmen och arbetar ca allt från 10-50 timmar per vecka. Vi rekommenderar att du har minst 18.000 SEK med dig i fickpengar.

Hur mycket kan jag förvänta mig att tjäna?

Du kan förvänta dig att tjäna från $ 10 - 13 i timmen.

Kan jag studera i Kanada med detta visum?

Du kan inte studera med detta visum, men du kan ta kvällskurser och kurser som inte är en del av en universitetsutbildning och som inte varar i mer än sex månader.

Hur mycket kostar boende i Kanada?

Beroende på standard och hur många du delar med, men du kan räkna med ca $ 80-150 i veckan.

Kommer jag att få semester / ledigt från arbetet?

Om du behöver få ledigt från arbetet ansöker du om ledighet av din arbetsgivare. Du garanteras inte att ha någon ledig period under tiden du arbetar.

Vad kostar det att leva i Kanada?

Kanada är inget billigt land, du kommer att tjäna till mat och boende logi när du jobbar om du arbetar ca 20 timmar per vecka men det är viktigt att du har med dig egna sparpengar så du har råd till upplevelser under tiden du är i Kanada. Busskort : Vancouver $80-$100 / månad , Whistler $ 50$/månad. Skidpass: $ 800 - $1800, Deposit boende: ca $175 - $ 300, En Big Mac Burgare: $4, En Starbucks Stor Café Latte: $3.50, Öl på Pub: $6-8

Hur mycket skatt betalar man?

Du betalar 30% i skatt. Du kommer att få hjälp ifrån vår samarbetspartner i Kanada för en eventuell återbetalning utav skatten när du avslutat ditt jobb.

Måste jag ha en reseförsäkring?

Ja! Reseförsäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker dig både på arbetsplatsen och på resande fot. För att läsa mer om vår försäkring klicka här.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Kanada » Work & Travel Kanada

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!