Garanterat jobb på Nya Zeeland

Vill du ha jobbet klart innan avresa? Har du kunskap inom serviceyrken med kundbemötande sedan tidigare då kan du välja vårt All Set-program.

Läs mer

Work & Travel Nya Zeeland All Set

Covid status

Öppet!

Du måste vara helt vaccinerad mot covid-19.

Work & Travel Nya Zeeland All Set

Vi söker personal till en exklusiv Golfresort på Nya Zeeland , kontakta oss för mera information.

Några snabba fakta om Work & Travel Nya Zeeland All Set
Passar för18-30 år
KvalifikationerHospitality erfarenhet
Längdfr 4 månader
AnkomstplatsAuckland
JobbgarantiJa
Betalt arbeteJa
Borde beställasminst 1 månad innan önskad avresa
Work & TravelBetalt arbeteJobbgarantiHotell jobb
Jag vill boka! Jag har några frågor

Jobb

Reser du med Work & Travel All Set kommer du vara garanterad jobb innan du anländer till Nya Zeeland. Innan avresa hjälper vi dig med ditt CV och du får vägledning genom intervjuprocessen och ansökningsdokumenten så att du så smidigt som möjligt ska komma till intervju. Vi erbjuder dig möjligheten att få en värdefull inblick inom servicebranschen (besöksnäringen) på Nya Zeeland.

Ett kontrakt kommer att skrivas mellan dig och arbetsgivaren, det kan vara allt från en lyx-resort, restaurang eller andra turistbaserade arbeten runt Nya Zeeland. Allt är baserat på dina kvalifikationer, språkkunskap, din attityd och självfallet på platstillgången och säsong. Arbetsgivaren ser helst att du är flexibel, utåtriktad, jobbar hårt, glad, inte har kommunikationssvårigheter och villig att lära dig nya saker. Att ha förmågan att anpassa sig till en mångkulturell miljö är också viktigt. Vissa arbetsgivare kräver en viss färdighet medans andra inte kräver detta.

Resort-samhällen på Nya Zeeland har sina placeringar i tex The Bay of Islands, Queenstown, Rotorua, Ruapehu, Ohakune, Taupo, Hawked Bay och även i vinodlingsregionerna Wanaka, Hanmer Springs och i Southern Lakes-området.

Jobben kan vara;

Exempel på sommarplaceringar:
Exempel på vinterplaceringar:
 • Hotel/resorts
 • Ski resorts
 • Ski shops
 • Coffee shops
 • Hostel/vandrarhem
 • Restauranger
 • Detaljhandeln


Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Vid ankomst kommer du ta dig med buss från flygplatsen in till centrala Auckland.
Dina 3 första nätter kommer du spendera i Auckland.

Hospitality & Tourism placement
En del arbetsgivare erbjuder personalboende. Detta gäller främst jobb på olika resort. I vissa fall får man betala en summa per månad, eller så dras hyran på lönen. En del resorts ligger avsides och i de fall kommer vår samarbetspartner se till att du har boendet klart innan avresa. Du kommer alltså inte stå utan boende på dessa placeringar.

För de personer som blivit placerade i storstäder som tex Auckland & Wellington "city placements", så brukar de flesta personer hitta eget boende i form av lägenhet eller hostel. I en del fall kan man även bo i ett så kallat "home-stay/Nya Zeeländsk familj".
Ibland kan man vara tvungen att lägga 1 månadshyra i deposit/handpenning som du sedan får tillbaka när du lämnar. Om det finns personalboende på din "city placement" så delar man rum med 1-2 andra, sen delar man de andra gemensamma utrymmen såsom kök, badrum osv.


Varför Work & Travel Nya Zeeland All Set med GoXplore?

 • Sluta oroa dig, jobbet är klart innan avresa!
 • De kommande månaderna vet du vad du kommer att tjäna
 • Även boendet kommer vara i stort sett klart innan ditt äventyr börjar
 • Få chansen att utvecklas och få massa erfarenhet inom servicebranschen
 • Jobba på hotel och resorts runt om Nya Zeeland och maxa din erfarenhet
 • Älskar du du snö och puder - vi har även jobben under skidsäsongen
 • På sommaren förvandlas Nya Zeeland till aktiviteternas mecka - ta del av de adrenalinpumpande jobben
 • Jobba cirka 30 timmar i veckan och få även tid för att utforska landet
 • Vem vill inte ha jobb tex i Bay of Islands, Queenstown, Taupo
 • De praktiska detaljer såsom arbetsvisum, bankkonto och skattesedel hjälper vi dig med

Visum

Med ett Working Holiday visum är man berättigad att resa och arbeta på Nya Zeeland under 12 månader.

Visumkrav för att kunna jobba på Nya Zeeland:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Startdatum för Hospitality & Tourism Placements

Sommarsäsongen är från cirka 15 september- 30 april.
För dig som önskar en placering på olika hotell, mestadels i och omkring Auckland, Wellington & Christchurch (city placements) behöver vara tillgänglig minst 6 månader.

För vintersäsongen behöver du vara på plats i maj, och du jobbar fram till slutet av september/oktober, beroende på väder och snömängd. Normalt under vintersäsongen börjar "city placements" i oktober och här behöver man vara tillgänglig minst 6 månader.

Ankomst - man ska helst ankomma en söndag eller måndag, och informationsmötet sker en tisdag.
Man kan behöva vara på plats cirka 2 veckor innan själva jobbet börjar, detta ger dig möjligheten att se dig omkring innan jobbet påbörjas, bli av med jetlag osv.

Obs: du inte kan ankomma från 16 december - 6 januari.

Priser

Startdatum 2022 Pris
6 månader betalt arbete 16100

(priserna är giltiga till den 31 december 2022)

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Work & Travel Nya Zeeland All Set

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare

Aktiviteter i Nya Zeeland

FAQ

När borde jag ansöka till programmet?

Eftersom det finns begränsat antal platser borde du boka dig så fort som möjligt. Normalt brukar man boka sig 3-4 månader innan planerad avresa men vi är flexibla med detta, beroende på hur stort behovet för anställda är.

Vart kommer jag placeras?

På ett hotell, resort, restaurang, affär eller i en turism verksamhet i turistorter runt om Nya Zeeland. Observera att vissa anläggningar är tillgängliga under sommar eller vinter, t.ex. The Bay of Islands i Nya Zeeland är en sommardestination och det finns inga tillgängliga jobb under vinter.

Vilka anställningar är tillgängliga?

Tillgängliga anställningar finns i form av Back of House, köket, städ, Food and Beverage, underhållsarbete, gästservice, försäljning eller Front Office.

Det finns tillgängliga jobb inom turism/försäljning. Exempel för sådana jobb.

Ibland kan placeras människor inom turismföretag såsom JUCY car Rentals där du får jobba med kundservice eller bilstädning men för det mesta är det vanliga hotelljobb.

Kan jag önska om en särskild position?

Ja, du kan gärna berätta för oss om du vill ansöka om en särskild position dock har alla positioner ett minimum krav som är baserat på din erfarenhet, utbildning, engelska nivå, om du är tillgänglig för hela säsongen, din yttre personlighet, hur många andra språk du kan prata och din attityd. Alla kandidater bör kunna jobba en längre tid, och i vissa fall en hel säsong. Även om du möter alla grundläggande kraven så är det inte garanterat att du kommer få den placering du önskat.

Kan jag välja vilken ort jag önskar bo i?

Du kan ge oss önskemål men vi kan inte garantera det. Det beror ju på vilket jobb du får och vart detta jobb finns. Det är viktigt att du berättar för oss om det är viktigare med själva platsen eller viktigare med jobb-positionen.

När är de olika säsongerna?

Vintersäsongen i Nya Zeeland är mellan slutet av maj tills slutet av september/början av oktober beroende på hur mycket snö det finns. Och sommarsäsongen är från början av november/december tills slutet av mars/mitten av april beroende på vart du hamnar.

Vilka företag kan jag placeras på?

Vi arbetar med 2, 3, 4 och 5 stjärniga hotell och resorts, restauranger samt företag som stöttar hotellkedjor såsom olika städföretag, skidorter, cykel resorts, golf resorts, caféer, biluthyrningsföretag samt livsmedels kedjor och vi kommer försöka hitta det som passar dig samt företaget bäst. Tänk på att alla olika företag har olika krav. De populära turistorterna på Nya Zeeland såsom Queenstown har företag och hotell med högre standards och har högre krav. Någon som skulle kunna få en front desk position på en 3 stjärnigt hotell i landsbygden kan ha svårt att hitta en position med städning i en populär turistort. Det är viktigt att bestämma vilket som är viktigast; positionen eller platsen.

Hur mycket kommer jag tjäna?

Lönen kommer skilja sig beroende på typ av placeringen och resorten. Lönenivån startar på ca. $16.50 NZD/timme och dricks är inte förväntat på Nya Zeeland.

Hur många timmar kommer jag jobba varje vecka?

Arbetstider kommer variera baserat på efterfrågan men den genomsnittliga arbetstiden ligger på cirka 30 timmar/vecka. (OBS om ditt arbetstillstånd är kopplat till dina studier kan du arbeta max. 20 timmar/vecka). Du kommer få dina arbetstider ifrån din chef cirka 1–2 veckor i förväg (de kan ändras på kort varsel). Det är förväntat att du kommer vara tillgänglig under helgerna och på helgdagar samt på kvällar. Tänk på att vi inte är ansvarig för dina arbetstider då turistindustrin är väldigt beroende på säsong, såsom växelkurs, snömängd, flygtrafik osv…
Du bör ha tillräckligt med pengar för 2–3 månader för att kunna försörja dig på Nya Zeeland, just om du får mindre arbetstider än förväntat.

Hur lång tid är jobbet/kontraktet?

Deltagaren bör signa upp för en hel säsong eller längre. Vi önskar att alla deltagare på Hospitality inriktningen är tillgängliga minst 6 månader (22 veckor). Vissa företag önska anställa minst 10 månader, speciellt inom "city placements". För Hostel internship programmet så ska man kunna stanna 4 månader.

Vilken typ av människor vill ni ha?

Vi letar efter människor som är utåtriktade, roliga, arbetsamma, bra att kunna kommunicera med andra, samt dem som vill lära sig mer om gästfrihet och turism på Nya Zeeland. Vissa anställningar kräver en specifik kompetens medan andra inte gör det. Erfarenhet inom kundservice är alltid ett plus samt någon utbildning kopplat till tjänsten.

Kan jag resa med en kompis eller partner?

Ja, det kan du. Vi kan dock inte garantera att ni får jobb på samma arbetsplats, men av tidigare placeringar så har chanserna varit goda. Dock kan vi inte garantera det och ni behöver vara flexibla när det gäller anställningen och platsen.

Vad händer om jag accepterar en anställning men sen inte tycker om den?

Man bör veta att det tar dit att komma in i sina arbetsuppgifter, innan man lär känna sina kollegor osv. Så man måste ge det tid. När du jobbat 1 månad och du känner att du inte trivs eller att anställningen inte är vad du förväntat dig, kan du kontakta oss och förklara din situation. Om du har en bra anledning till att byta plats kommer vi skicka dig en "request for change" blankett. Därefter kommer vi prata med företaget för att se om anledningen är god nog. Om anledningen är aktuell kommer vi börja söka nytt jobb åt dig. När vi hittar en ny anställning kommer vi kontakta din arbetsgivare för att ge dig dina 2 veckors uppsägningstid. Därefter kan du byta. Om begäran till att byta plats är inte giltig kommer vi inte kunna omplacera dig. Du ska ALLTID prata med oss innan du gör något beslut. Om du säger upp dig från jobbet utan att följa de här stegen kommer vi inte omplacera dig. I fall som dessa behöver du ge 2 veckors uppsägningstid innan du lämnar företaget.

Vad händer om jag förlorar min anställning eller om jag får sparken?

Om du får sparken från företaget för en bra anledning är vi inte ansvariga för att hitta en ny position eller ge stöd till dig. Men om du blir sparkad för icke bra anledning kommer vi hjälpa dig hitta en ny position.

Behöver jag reseförsäkring?

Det är ett krav att alla deltagare har en giltig heltäckande reseförsäkring innan de ankommer till Nya Zeeland. Du måste kunna säkerställa att din försäkring täcker dig från olyckor på jobbet samt på fritiden. Vi är inte ansvariga för försäkringsskador och de måste hanteras med ditt försäkringsbolag.

Vad händer när jag kommer fram?

Du blir upphämtad på flygplatsen i Auckland och skjutsad till ditt hostel/vandrarhem. Här spenderar du dina 3 första nätter.

Behöver jag ett skattenummer?

Ja, på Nya Zeeland kommer du behöva en "Inland Revenue Departure Number -IRD -nr". Vi kommer hjälpa dig med detta efter att du blivit accepterad till programmet.

Om jag är placerad på en resort, hur långt är det därifrån till turistorterna?

Det finns många olika resorts som ligger mellan 2 till 20 timmar bort beroende på vilket transportmedel du väljer. Du kommer få mer information om detta efter du har fått ditt jobberbjudande.

Hur kommer jag till min arbetsplats från Auckland?

Du kan ta en buss eller flyg. Det beror ju helt och hållet på vart du blivit placerad.
Det brukar kosta mellan $50–300 (beroende på flygpriser). Även om en bil inte är nödvändig så köper ibland några deltagare en bil tillsammans. Vi rekommenderar att du absolut reser runt och upplever Nya Zeeland efter avslutad anställning.

Hur ska jag hitta boende medans jag jobbar?

Vissa hotell och resorts som ligger avsides erbjuder ibland boende för deras anställda, och för andra platser där dem inte erbjuder detta, får man hitta eget boende. Men givetvis kommer vi hjälpa till med detta.

Vår samarbetspartners kommer hjälpa dig fixa boende under deras anställning och de kommer aldrig skicka deltagare till en plats där dem inte kan säkra boende i förväg.

Du kan förvänta dig att betala 1 månads deposition för boendet när du kommer fram. Detta får du givetvis tillbaka när du lämnar. Hyran ligger runt $130–225 NZD/vecka.

Om personalboende är tillgängligt är det oftast att du delar rum med 1-2 andra, sedan delar man de gemensamma ytorna såsom badrum, vardagsrum, kök med resterande av gänget. Det vara upp till 15 personer i huset.

Värdfamiljer kan också finnas på vissa platser. Information om boende kommer skickas ut när du har fått ett jobberbjudande.

Vad ska jag ta med mig till mitt boende?

Vi rekommenderar att alla tar med sig sängkläder, en sovsäck samt örngott och även en kudde om du har plats för det i din väska eller så köper du den på plats. Vissa anläggningar tillhandahåller detta men det är inte många som gör det tyvärr, så det är säkrare att ta med sitt egna. Du ska också ta med en handduk.

Kommer jag behöva en uniform?

Det beror på vilken position du får. Men det är alltid bra att ta med sig ett par svarta byxor och en skjorta.

Vi råder dig också att ta med bekväma, halkfria skor om du ska arbeta i en "back of house" position. Vissa positioner och några resorts kanske kommer be dig om att köpa ytterligare kläder till din uniform (upp till $200 NZD) men de flesta resorts kommer ge dig det du behöver för din anställning. Vissa resorts kan också be dig om att betala en deposition för din uniform som du sedan kommer få tillbaka när du slutar, om den är i bra skick. Vissa positioner kräver att du jobbar utomhus under vintern, då måste du köpa varma kläder samt kängor.

Allt du behöver veta om din uniform får du efter du har fått ditt jobberbjudande.

Kommer jag får ledig från jobbet?

Ja, det kommer du definitivt få, dock har du inte garanterad semester under din anställningsperiod. Om du behöver ta ledigt så kan du be din chef om det. Ansökan om ledig tid borde ske när anläggningen eller hotellet har mindre gäster, samt bör du tänka på att du antaligen inte kommer få ledigt under högsäsong och helgdagar (när hotellet har mycket gäster helt enkelt).

Vad bör jag tänka på gällande mitt yttre?

Håret måste vara välvårdat. För tjejer skall håret helst vara uppsatt. För killar skall håret vara ovanför skjortkragen och klippt till mitten av örat på sidorna.

Smycke bör användas med moderation.

Tjejer är tillåtna att använda örhänge, ett i varje öra. Killar kan ha ett litet örhänge eller ring. Andra ansiktssmycken eller synliga kroppspiercingar måste vara avlägsna på jobbet såsom tungringar eller piercingar. Personlig hygien är viktigt och parfym bör vara diskret.

Om jag blir placerad på en skid-resort får jag då gratis "ski pass"?

Om du arbetar på en skidresort kommer du kanske få ett gratis ski-pass men notera att på Nya Zeeland kan det vara svårt att hitta ett jobb på en skidort och det kan vara långa distanser med buss från närmsta orten till jobbet.

De flesta skidbackarna är ungefär 30 minuter från den närmsta orten och det finns vägar som tar dig till backarna. Du bör inte förvänta dig ett gratis ski-pass.

Vissa företag erbjuder annat såsom tex träning, rabatter på hälsoklubbar samt rabatt på hotellrestauranger osv. Blir du placerad under vintersäsongen kommer du få råd och tips vad gäller ski-pass osv.

Är mat inkluderat?

Om du bor på ett "homestay" på programmet Hostel Internship har du 2 måltider om dagen inkluderat (frukost och lunch), man annars är inte måltider inkluderat.

Vissa hotell har personalkafé där du kan få rabatt, men det är inte garanterat. Det är ditt ansvar att handla mat och laga mat hemma. Du kan förvänta dig att betala ca. $50–150/vecka på mat. Vissa spenderar mindre och vissa spenderar mycket mer.

Vad kostar saker?

Nya Zeelands dollar är mycket lägre i jämförelse med europeiska och nordamerikanska valutor, men Nya Zeeland är inte billigt när du börjar spendera de pengar du tjänat. Du bör ha sparade pengar för extra utgifter, särskilt om du vill prova på aktiviteter såsom bungyhopp, fallskärmshopp, simma med delfiner osv när du är ledig.

En burk coca-cola kostar ungefär $3.00 NZD och en Big Mac meal kostar ca. $8.50 NZD.

Kan jag göra en praktik, jobba som au pair, delta på ett Work & Travel program eller Farmstay innan eller efter min placering börjar?

Ja det kan du, så länge ditt visum tillåter det. Ditt visum gäller i 12 månader från den dagen du träder in i landet.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Nya Zeeland » Work & Travel Nya Zeeland All Set

Senaste nyheter: Boka din resa utan att binda upp dig