Emilia i Namibia - Wildlife Rescue Center

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Jag tillbringade två veckor i Namibia på Naankusen Wildlife Rescue Centre. Jag hade länge skjutit upp beslutet att åka på resa eftersom jag aldrig hade rest ensam tidigare och tanken på det verkade väldigt skrämmande. Till slut bestämde jag mig dock för att förverkliga min dröm och bokade en resa till Naanku. Jag valde Naankusen som min destination eftersom det, baserat på vad jag läste, verkade vara en pålitlig och etisk plats. Beslutet att åka till Naanku var definitivt det rätta. Personalen är mycket hängiven sitt arbete och bryr sig verkligen om djurens välfärd; i alla aktiviteter sätter vi djuren först. Varje dag var annorlunda och jag fick en unik möjlighet att uppleva saker som jag drömt om länge. Mina förväntningar på resan var höga, men resan överträffade ändå mina förväntningar med en släng. Jag insåg också att min rädsla för att resa ensam var meningslös, för jag var egentligen inte ensam, alla andra volontärer var i exakt samma situation som jag själv.

I Naankus började dagarna klockan åtta på morgonen då morgonens arbetsuppgifter delades ut. Det blev en lång lunchrast under dagen, varefter nya arbetsuppgifter fördelades för eftermiddagen. Arbetsdagarna slutade vanligtvis senast kl 17 och kvällarna var lediga. Det blev mer fritid på helgerna och det fanns möjlighet att t.ex. sola, umgås med att leka med andra eller till exempel åka och besöka staden.

Arbetsuppgifterna var mångsidiga och tack vare den roterande arbetslistan får alla delta i allt i tur och ordning. I arbetsuppgifterna ingick t.ex. mata djuren, städa hägnen, ta ut babianerna och aktivera djuren på ett arttypiskt sätt. Det finns djur överallt i Naankuse, t.ex. kattdjur, babianer, hästar, vilda hundar och även mindre djur som mangust. Resan som helhet var helt fantastisk, jag fick t.ex. spendera en dag med en liten fem veckor gammal babianunge, som blev föräldralös och därför behövde konstant mänsklig kontakt. Jag fick också t.ex. att vara med och ta geparderna ut och delta i frisättningen av antilopen tillbaka i naturen. Det är svårt att peka ut vissa upplevelser framför andra eftersom hela tvåveckorsperioden var fylld av många ögonblick då mitt hjärta kändes som att det sprudlade av lycka och tacksamhet över att ha haft förmånen att få uppleva saker som jag praktiskt taget hade drömt om hela mitt liv.

Jag kan varmt rekommendera Naankuse till alla som planerar en liknande resa. Det är dock viktigt att förstå att Naankuse inte är en djurpark där man kan klappa söta vilda djur. Naankuse är ett räddningscenter för djur som av någon anledning inte längre kan överleva i naturen och därför behöver en plats där de kan leva ut resten av sina liv i fred eller tills de kan återföras till naturen. Den här resan skapade definitivt en gnista för att göra något sådant här i framtiden också och jag tror att jag kommer till Naankusen för att resa igen.

Reseberättelser från 2018 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Wildlife Rescue Centre.

Hem » Reseberättelse » Emilia i Namibia - Wildlife Rescue Center

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!